Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Herkese esenlikler...

Daraltma
Bu konu kapanmıştır.
X
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Herkese esenlikler...

Herkese merhaba dostlar, oncelikle kendimi takdim edeyim. Ismim murat, su anda avustralya'da yasiyorum aslen erzincanliyim ve alevi kokenliyim. 2009 yilinin haziran ayinda Isa Mesih'e iman ederek, Hristiyan dinine ikrar verdim. Ilk once sunu belirtmek isterim ki hicbir islami sitenin uyesi degilim ve olmayida prensip olarak kabul etmiyorum. Ancak buraya uye olmamin nedeni ise; Msn'de sohbet ettigim tanidiklarin daveti uzerinedir ve burada genelden ziyade hristiyanlik uzerine munazara icinde bulunmak istiyorum. SAYGILARIMLA
    Mesih`in sevgisinden bizi kim ayırabilir? Sıkıntı mı, elem mi, zulüm mü, açlık mı, çıplaklık mı, tehlike mi, kılıç mı?
    (Romalılar 8:35)

Ynt: Herkese esenlikler...

Hoşgelmişsiniz.
    neden Hristiyanlığı seçtiniz? Hangi, evrelerden geçtiniz bu süreçte? İslamda bulamadığınız şey neydi sizi hristiyanlığa yönelten?
    vs vs konularda da biraz bilgi verirseniz sizinle munazara etmek isteyen arkadaş olursa bilgi sahibi olmuş olur hakkınızda.
    Allah, geçimsiz efendileri olan bir adamla, yalnız bir kişiye bağlı olan bir adamı misal olarak verir. Bu ikisi eşit midir? Övülmek Allah içindir, fakat çoğu bilmezler. (Zümer 27)

Yorum

Murat aramıza hoşgeldin kardeş...

Yorum

Elbette dinde zorlama yoktur. Bütün gayrimüslimler hangi din üzere ise öyle kalma özgürlüğüne sahipler. Burada farklı bir durum var. Alevi birisi hristiyan olduğunu söylemektedir. İşin içinde riddet, irtidat olayı vardır. Konunun bu açıdan da irdelenmesi gerekir.

Hristiyanlık batıl bir din olsa bile, saldırgan ve emperyalist işgalcı olmayan hristiyanlara saygımız vardır.
        Mesela Lübnan, Venezüella, kısacası güney amerikanın latin ülkeleri ve abd ve siyonizme karşı olup müslümanlarla iyi geçinen bütün hristiyanlara saygımız vardır.

Ancak, emperyalist, işgalci, saldırgan olan hristiyanlara ve onlarla işbirliği içinde olanlar müslüman bile olsalar bunlara karşıyız.
        Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
        Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

Mesaj gonderen kisilere tesekkur ederim. Iman eden herkese boyle bir sorulmasi normaldir. Neden? Bunun cevabi kisiden kisiye degisir. ben sahsen islam'da bircok eksikler ve hatalar buldum kimse kusura kalmasin yani ben gercek cevap vermek durumundayim. Tabi eger isterseniz ben buna daha detayli cevap veririm daha sonra...
          Mesih`in sevgisinden bizi kim ayırabilir? Sıkıntı mı, elem mi, zulüm mü, açlık mı, çıplaklık mı, tehlike mi, kılıç mı?

Yorum

cevaplarını merak ediyoruz..

bence inanç ve tartışmaya geçmeden (ki geçmişsiniz) bu sorulara cevap vermeniz dha çok yerinde olacaktır. aksi takdirde savunma hakkını kaybetmiş ve mürted olarak yargılanmayı kabul etmş sayılacaksınız..

İslam'da hangi soruların cevaplarını bulamadınız?

bu sorulara hristiyanlıkta hangi cevaplarla tatmin oldunuz ?

merak ediyorum..

Yorum

Nasrani aramıza Hoş Geldin.
              İlgimi Çekti Durumun Bunu Forumda Payşıp Bizi Aydınlatırsan Sevinirim Kardeşim.

Yorum

Anladigim kadariyla genel soru sekli " ISLAM'DA NEYI BULAMADIM ' dedigim gibi bu sorunun cevabi kisiden kisiye degisir ve herkesin kendine gore nedenleri vardir. Benimde bircok nedenim var. Bunlar;

1- Kur'an'da, Muhammed'in muslumanlara olan soz ve amellerinde, Halifelerin yaptiklari islerde ve yine sozlerinde bircok celiski olmasi ( izin verildigi takdirde bunlari yayinlamak isterim)
                2- Islam dininin ruhsalliktan ziyade dunyevi unsurlari inanc kalibina dokerek insanlara sekilsel olarak sunusu
                3- Islam dininin kurallarinin Yahudilikle benzer olusu ve tamamen arap kulturunun etkisinin olmasi
                4- Muhammed'i ve Kur'an'i mujdeleyen hicbir eserin olmamasi
                5- Cennet, Aile Hukuku, Savas Hukuku, Evlilik Hukumleri, Ceza Hukuku, Gayri-i Islamlar icin bulunan hukumlerin humanist ve dinsellikten uzak olusu
                6- Turan Dursun ve Ilhan Arsel'in eserlerinin tamamen islami delillere dayanilarak yapilan titiz arastirmalarin verdigi sonuclar
                7- Kendimin ruhsal ve psikolojik olarak bu yazdiklarimin disinda bir kudret-i Ilahi vasitasi ile yonlendirilmesi

Yorum

bunlarla ilgili bir başlık açın ve başlığn adı islamda bulamayıp hristiyanlıkta bulduklarım olabilir.

ve tek tek bu maddeleri orada açalım..

burda herkesin konuşma özgürlüğü vardır. bu konuda rahat olun..

Yorum

Turan dursun ve İlhan arselin kitaplarını ben de okudum. ve hepsinin de cevapları var. hatta bir tane daha vardı onu okumadınız mı kitabın adı İslamiyet Gerçeği idi. seri halinde çıktı.. bu tür kitaplar çok..

ama bunlardan cevaplanmamış şeyler yok. örneğin Turan dursun ya arapça bilmiyor ya da kasıtlı olarak saptırmış. Kur'anla ilgili yerlerde...

eğer başlık açarsanız bu konuları ayrıntılı olarak konuşma imkanımız olacaktır inşaAllah...

Yorum

[quote author=Murtazaali link=topic=16020.msg99305#msg99305 date=1281507049]
                      [/quote]

Seyyidel Mürselin ve Habibullah olan Resulümüze (s.a.a) saygı göstermeyen ve ismi ile hitap eden biri aramıza hoş değil ancak boş gelir.

"Aramıza boş geldiniz"

“Ey iman edenler yahudi ve hristiyanları dostlar edinmeyin!” ayeti şiarı ile onlara söz icabı ile de olsa "kardeş" demek dogru değil. Ancak müminler kardeştir.

"Allah'ın laneti zalimler üzerine olsun; o zalimlerki insanları Allah'ın yolundan men ederler, o yolun eğri bir hale gelmesini isterler" (A'raf- 44)

Buraya ne amaçla geldiğiniz belli esenlikler ise sadece İslam'dadır. İslamdan başka esenlik aramak beyhude çırpınışlardır.

"Bizim amellerimiz bizim, sizin amelleriniz sizin olsun." (el-Kasas, 28/55)

Yorum

Selamün Aleyküm,

Edit Mevlüt
                        Düştü Deşt-i Kerbela’ya Ol Can
                        Matem tuttu, ins-ü cin ve canan
                        Ruhlarda hep o, hicrandır yanan
                        Şahadetiyle destan yaratan

Mazlum Hüseyn Canım, Mazlum Hüseyn Canım...

Yorum

[quote author=Çamran link=topic=16020.msg99457#msg99457 date=1281552715]
                          Selamün Aleyküm,

Edit Mevlüt
                          [/quote]

çamranın mesajının tümü neden editlendi acaba...? En üstte ALLAH'ın selamı vardı. Allahın selamı ne zamandan beri editlenecek bir kelam oldu?

Ve en sonunda form yönetiminden bir ricası vardı. Selam ve rica cümleleri durmalıydı diye düşünüyorum. Ve bu haksız tutumu kınıyorum vesselam...

Yorum

[quote author=Seccâd_ link=topic=16020.msg99449#msg99449 date=1281548880]
                            [quote author=Murtazaali link=topic=16020.msg99305#msg99305 date=1281507049]
                            [/quote]

Seyyidel Mürselin ve Habibullah olan Resulümüze (s.a.a) saygı göstermeyen ve ismi ile hitap eden biri aramıza hoş değil ancak boş gelir.

"Aramıza boş geldiniz"

“Ey iman edenler yahudi ve hristiyanları dostlar edinmeyin!” ayeti şiarı ile onlara söz icabı ile de olsa "kardeş" demek dogru değil. Ancak müminler kardeştir.

"Allah'ın laneti zalimler üzerine olsun; o zalimlerki insanları Allah'ın yolundan men ederler, o yolun eğri bir hale gelmesini isterler" (A'raf- 44)

Buraya ne amaçla geldiğiniz belli esenlikler ise sadece İslam'dadır. İslamdan başka esenlik aramak beyhude çırpınışlardır.

"Bizim amellerimiz bizim, sizin amelleriniz sizin olsun." (el-Kasas, 28/55)
                            [/quote]

ama siz bu şekilde yargılamadan infaz etmiş olmuyor musunuz?

adam bir kendini savunsun sonra bu hükmü verelim daha tanımadan neyin nesi bilmeden.. şahsen ben hala anlamış değilim islamda ne bulamadı da nasranilikte buldu..

hadiste, suçlu olduğundan kuşku olmasa bile herkesin savunmasını almak farzdır der..

yoksa benim de içimden sizin söyledikleriniz geçmiyor değil ancak duygularımıza ilkelerimiz için hakim olmak zorunda değil miyiz?

Yorum

Üyemiz Hristiyanda olsa, Ateistde olsa sitemize gelince gelmeyin mi diyelim? Boş mu geldiniz diyelim? Yapmayın Allah aşkına!

Nasrani'yi şahsen Alevi olduğu dönemden tanıyorum. İnşaallah Müslümanların İnançlarına ve Mukaddesatına saygılı bir şekilde yazacak sorular soracak veya kendisine sorulanları cevaplayacaktır.

Yorum

YUKARI ÇIK
                              Çalışıyor...
                              X