Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Siteyi Eleştirdikleri İçin mi Şutlanıyorlar?

Daraltma
Bu konu kapanmıştır.
X
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Siteyi Eleştirdikleri İçin mi Şutlanıyorlar?

Bence üyelere kendi hesaplarını silme hakkı verilmeli.
    [move]Dünyadan adalet bekleme. Adalet sahibine zulmetmiş olursun.[/move]

Yorum

[quote author=FLSTNLi link=topic=23852.msg159486#msg159486 date=1345851687]
      [/quote]

Kardeş buna gerek yok. Siteye bir daha girmesin olur biter. Tabi rahatsız ise. Başlık açıpda Provake edici tarzda beni silin beni edin beni banlayın vs...gibi sözler biraz Yıpratıcı ve yapıcı yönü olmayan yıkışı hareketlerdir. En güzeli Rahatsız ise girmez olur biter.

Yorum

[quote author=FLSTNLi link=topic=23852.msg159486#msg159486 date=1345851687]
        [/quote]

Önceden vardı ama sonradan bu yetkilerini aldım. Nedeni ise Hesap silindiği zaman üye misafir gibi görünüyor ve sitenin yapısını bozuyor bunu engellemek amaçlı yapıldı.

[quote author=Mufaddal link=topic=23852.msg159487#msg159487 date=1345851889]
        En güzeli Rahatsız ise girmez olur biter.
        [/quote]
        En son Qom_u_ask tarafından düzenlendi; 01.08.2020, 20:27.

Yorum

[quote author=Mufaddal link=topic=23852.msg159487#msg159487 date=1345851889]
          Kardeş buna gerek yok. Siteye bir daha girmesin olur biter. Tabi rahatsız ise. Başlık açıpda Provake edici tarzda beni silin beni edin beni banlayın vs...gibi sözler biraz Yıpratıcı ve yapıcı yönü olmayan yıkışı hareketlerdir. En güzeli Rahatsız ise girmez olur biter.
          [/quote]

evrensel bir hukuk ilkesi veya ticari sözleşmelerde geçerli cari yasalar göz önünde bulundurulduğunda üye olmaya hakkı olan birinin üyeliğini geri alması, paylaşım yapma hakkı bulunan birinin de paylaşımlarını geri alması (silmesi) hakkı saklıdır.

Ancak bu haklar başkalarının haklarına zarar vermeyle sınırlıdır. yani örneğin ben üye oldum ve sonra bu hakkımı geri alıp üyeliğimi sildirdim, ve tüm paylaşımlarımı da sildirmek istiyorum. Bu durumda benim sorularıma cevap verenlerin, ya da benim cevapladıklarımın soruları ortada cascavlak kalacaktır! Bu da sitenin görüntüsüne zarar verecektir.

Tüm bunlarda orta yol şu görünüyor: "kişi üye olduğu gibi üyeliğini sildirme hakkına da sahiptir. Paylaşım yapma hakkın sahip olduğu gibi paylaşımlarını silme (sildirme) hakkına da sahiptir. Ancak tüm bu işlemler siteye ve diğer üye paylaşımlarına zarar vermeyecek oranla sınırlıdır."

bu madde bence site üye olunurkenki sözleşmeye konmalıdır. Böyle olduğunda siteye üye olan bu maddeyi kabul etmiş olur çıkıp gitmek pılını pırtısını toplamak istediğinde (ki hakkıdır) etrafı berbat etmesinin önü ve kendinin mağdur olmasının önlemi de alınmış olur.
          En son Qom_u_ask tarafından düzenlendi; 01.08.2020, 20:27.

Yorum

Sitenin aldığı karar bu doğrultudadır. Memnun olmayan Kardeşimizin, Provake etmesine gerek yok. Sessiz sakin çıkıp gidebilir. İleride ne karar alınır bilemiyorum ama şu an karar budur. Site kurulduğu andan itibaren durum böyledir.

Yorum

Qomu ask! ilk olarak, forum kurallarini forum yönetimi belirler, üyeler veya bir baskasi degil. üyelerin teklif ve tavsiyeleri ola bilir ve bu teklif ve tavsiyeler yönetim tarafindan degerlendirilir. ama suna vurgu yapmak isterim ki, bunlar sadece teklif veya tavsiye ola bilir, dayatma degil. O yüzden senin yapman gereken "ben sunu teklif ediyorum..." demendi, hukukdan ve s. delil getirerek birseyler dayatiyormus gibi davranmak degil.

ikinci olarak, bu veya baska bir platformda yazanlar ne icin yaziyorlar? Kendilerini reklam etmek, büyüklük taslamak icin mi? Yoksa ilmi yaymak, mektebi savunmak, Allah rizasini kazanmak icin mi? Eger Allah rizasi icin ise bize küsen, darilan kisi Allah rizasi icin yazdigi yazilarini niye silmek istiyor?

ücüncü olarak, siz bu site üyelerinin itiraz deposumusunuz? Her bir üye kendi itirazini bildire bilir, burda kimsenin asilip kesildigi yok.

Yorum

[quote author=Elmeddin link=topic=23852.msg159635#msg159635 date=1346083170]
                Qomu ask! ilk olarak, forum kurallarini forum yönetimi belirler, üyeler veya bir baskasi degil. üyelerin teklif ve tavsiyeleri ola bilir ve bu teklif ve tavsiyeler yönetim tarafindan degerlendirilir. ama suna vurgu yapmak isterim ki, bunlar sadece teklif veya tavsiye ola bilir, dayatma degil. O yüzden senin yapman gereken "ben sunu teklif ediyorum..." demendi, hukukdan ve s. delil getirerek birseyler dayatiyormus gibi davranmak degil.

ikinci olarak, bu veya baska bir platformda yazanlar ne icin yaziyorlar? Kendilerini reklam etmek, büyüklük taslamak icin mi? Yoksa ilmi yaymak, mektebi savunmak, Allah rizasini kazanmak icin mi? Eger Allah rizasi icin ise bize küsen, darilan kisi Allah rizasi icin yazdigi yazilarini niye silmek istiyor?

ücüncü olarak, siz bu site üyelerinin itiraz deposumusunuz? Her bir üye kendi itirazini bildire bilir, burda kimsenin asilip kesildigi yok.
                [/quote]

Çok adil bir değerlendirme.
                Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
                Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

elmeddin kardeşim,
                  ilginç şekilde beni karşına alıp söylediklerimi yanlış anlaman beni şaşırttı. kendini yönetime benden daha yakın hissedip benimse yönetime dayatmada bulunduğum zannına kapılmana bir şey diyeceğim yok. ancak yazındaki yanlış anladığın yerleri düzeltmem gerekecek:

1- genel olarak bir hukuk ilkesinden söz ettim. tüm hukuk koyucuları bu kuralı yasa olarak koyarlar uygulayıp uygulamamak başka. yani uygulamasalar bile koyarlar demek istiyorum. Ben de burada velayet.com'dan bağımsız olarak akli şekilde evrensel bir insan hakkından söz ettim. siteye üye olmada bir sözleşme varsa, her iki tarafın da hakları var demektir. sitenin de üyenin de. kardeş öteki dünya var. bu evrensel ilkeye en çok biz müslümanların bağlı kalması gerekir. bir insan üye olarak hak ve sorumluluk sahibi olabiliyorsa, üyelikten çıkma hakkına da sahip değil mi? Peki sen üyelikten çıkma konusunda sitedeki şu anki kuralı benimsiyor musun? sitenin böyle bir kuralı var mı? yani üyelikten ayrılmak isteyen ayrılabilir ve ayrılırken şu hakları da korunacaktır şeklinde bir madde var mı ben hatırlamıyorum. O zaman üyelik şartları gibi üyeliği fesh şartlarının da düzenlenmesi bir vecibe değil midir? Bu eksikse bizim bunu hatırlatmamız bir dayatma mıdır? dayatmaysa sen bu dayatmanın yönetim tarafında mısın? sen yöneticiydin değil mi? ha pardon (samimi olarak diyorum alay değil) sanırım editleme yapmadığın için bi an senin yönetici değil üye olduğunu düşünmüştüm. bu durumda yukardakileri geri alıyorum. ancak üye olsan bunlar geçerli.

2- bu durumda bir yönetici olarak her üyeliğini fesh etmek isteyen ama hukukuna riayet edilmeyen üyeden sen de sorumlusun buna göre davranacağını umuyorum. bunun mes'uliyeti vardır. ama benim hatırlatmamın işe yaramayacağı kadar bana kızgın görünüyorsun. oysa benim sana hiç bir kızgınlığım yok. tersine paylaşımlarından memnunum. bazen eleştirilerde senin de adının geçmesi seninle bir problemim olduğunu göstermez.

3- teklif etmen gerekir hukuktan delil getirerek dayatmada bulunman değil demişsin. dayatma olarak algıladıysa bu senin sorunun benim aklımdan bile geçmedi. Ben her hukuk normunda olan bir yasadan söz ettim. oralarda olan burda neden yok dediysem bu dayatma anlamına geliyorsa bu sizin eksikliğinizden benim dayatma niyetimden değil. her yerde var burda yoksa sen elbette bunun bir dayatma olduğunu düşünebilirsin. ama dayatma benim yazdığımdan çok senin vicdanında buna hak vermendendir. yani dayatma benden değil vicdanından gelmiş olmalı iyice düşün derim. çünkü ben böyle yapmak zorundasınız site bunu yapmalıdır yapmamıştır diye bir şey yazmadım. tam tersine ben üyenin çekip giderken tüm paylaşımlarını sildirmek istemesinin siteyi zarara sokacağını da dillendirmişim. Bu durumda nasıl dayatma oluyor? siteden yana da konuşmuşum. o zaman üyeye mi dayatmada bulunmuş oluyorum. tuhaf doğrusu..

4- siteye herkes mektebi yaymak için mi üye oluyor? hayır. o zaman bir cümleyle bile paylaşımda bulunan birinin hakkı doğmamış mı oluyor? peki bu hakkı nasıl ödeyeceksiniz site yöneticisi olarak? mektep bize herkesin hakkını eksiksiz vermemizi emretmiyor mu?

5- hayır siteye üyelerin itiraz deposu değilim. her üye itirazını bildirebilir tabi ki. ama bildirildiğinde bunlar dinlenmiyor ve üyeler mağdur oluyorsa ben gören biri olarak burada sessiz mi kalayım? kalamam.

6- zaten başlangıçta "Qom u aşk!" diye ünlem yazmanla şaşırdım. bu adamla daha önce hiç yazışmadık bu kızgınlığı neden diye düşünmdüm. sahi neden?

Yorum

[quote author=Mehmet UFUKALP link=topic=23852.msg159641#msg159641 date=1346085989]
                    Çok adil bir değerlendirme.
                    [/quote]

ufukalp,

bu değerlendirmeye sebep olan benim mesajımda adaletsiz neresi var bir de o gözle değerlendir bakim?

Yorum

[quote author=Mufaddal link=topic=23852.msg159632#msg159632 date=1346082585]
                      Sitenin aldığı karar bu doğrultudadır. Memnun olmayan Kardeşimizin, Provake etmesine gerek yok. Sessiz sakin çıkıp gidebilir. İleride ne karar alınır bilemiyorum ama şu an karar budur. Site kurulduğu andan itibaren durum böyledir.
                      [/quote]

Mufaddal tavrın bende aynen şu imajı uyardı:

peşin satan ve sattığını geri almayan bir esnaf!

ama o devirler kapandı artık. o tip kraliyetçi anlayışlı despot diktatör krallar bile düştü. bizim her yaptığımız doğrudur her koyduğumuz kural uygulanacaktır diyen krallar bile artık daha dikkatli oluyorlar.

Oysa Ali a.s. ahlakını esas almış Velayet.com eleştirilere açık, sattığını malı geri alan bir esnaf kadar çizgisine ve yönetim tarzına güvenen, her şeyi şeffaf üyelerinin paylaşım yapma hakkını verdiği gibi paylaşımlarını silme hakkına da saygı duyan bir anlayışta olmalıdır. Böylesi aklın ve insan haklarının bir gereğidir.

siteden çıkan birinin mesajlarını, diğer yazanların ve sitenin hakkı kaybolmayacak şekilde silmesinin kimseye bir zararı olmaz. site bundan bir şey kaybetmez ama çok şey kazanır. Ehlibeyt mektebinin savunucusunun olmayacağını mı sanıyorsunuz? sadece yönetime azıcık daha bir yük getirir bu o kadar...
                      En son Qom_u_ask tarafından düzenlendi; 01.08.2020, 20:26.

Yorum

suan pc'ye yakin degilim, o yüzden cevap veremeyecegim, Seriati ile ilgili konuda ve bu konuda yazdigim 2 mesaji da telefondan yazdim ve yazdiklarimda da hem forum kurallari acisindan, hemde dini acidan konuya mudahil oldum. Konu ile ilgili sözlerim bunlardi, sahsi meseleleri ise özelden konusa biliriz.

Yorum

[quote author=Qom u aşk link=topic=23852.msg159644#msg159644 date=1346087357]
                          ufukalp,

bu değerlendirmeye sebep olan benim mesajımda adaletsiz neresi var bir de o gözle değerlendir bakim?
                          [/quote]

Siz çok daha iyi biliyorsunuz.
                          Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
                          Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

dalga mı geçiyorum o halde?

adaletsiz olduğunu bile bile neden yazayım gönül mü eğlendiriyoruz?

Yorum

Çok üzüldüğüm bir manzarayla karşıkarşıyayım. Keşke bundan önceki son mesajı yazmasaydım.
                              [move]Dünyadan adalet bekleme. Adalet sahibine zulmetmiş olursun.[/move]

Yorum

Siteye üye olurken bir sözleşme var ise okunur onaylanır ondan sonra üye olunur sistem böyle çalışıyor. Kuralları okudu onayladı sonra ya kem küm böyle bişey yok. Her üyemiz sözleşmeyi okumuş ve onaylamış demektir. Zaten sakınca gören sözleşmeyi onaylamaz. Bunu kalkıpda reklam yapmak hoş değil üstadım.

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X