Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

kayıp üyeler; bir sorunları mı var?

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

kayıp üyeler; bir sorunları mı var?

bu siteyi bir köy gibi düşünecek olursak, burdaki ilişkiler de bir kardeşlik hukuku doğuruyor. gerçekte tüm müslümanlar için olması gerekeni biz dışarda yapamazsak bile burda yapmalı ve derdi olanın derdiyle ilgilenmeli kimseyi yalnız bırakmamalıyız. belki bizim yardımımız sayesinde çok kişi hayatın yokuşundan dönüp yılma yerine küfürle cephemizde yanımızda olacak bize omuz verecektir.

bu anlamda beni bir süredir merak ettiren siteye girmeyen üyerin durumunu merak ediyorum.. örneğin gülistan2 kardeşimizi göremiyorum epeydir. siteye mi girmiyor yoksa bir sorunu mu var...

yine aynı şekilde göktürk kardeşim de uzun bir süredir görünmüyor. bunlar aktif olan ve kendilerinden gerçekten yararlandığım kardeşlerimdi acaba bir sorunları mı var bilenler yazsın daha başka benim gözümden kaçmış olanlar vardır elbette onları da yazarsanız ve birbirimize yardım edersek sevineceğim...

şahsen ben bir sorunum olsa siteye giremesem ama lanet kapitalist zamanda, şu menfaatten başka cafcaflı görünmeyen vahşi sermaye çağında aranım sorulmasam merak edilmesem çok alınır kırılırım... demek ki derim hiç bir değerimiz yokmuş.. demek ki burda kardeşlik bağı sıcaklığı yardımlaşmanın oluşturacağı güven yokmuş der ve bu sebeple mektepte iyi insan yetişmediğini düşünürdüm.. (Allah korusun.)

bu yüzden başlığı açmayı gerekli gördüm.. bilgisi olanlar varsa bizi rahatlatsın yapmamız gerekenler varsa onları da bilelim.. üzerimize düşeni yaparız...

düşüp kalkmayan, her tür eksiklikten tek münezzeh Allah'tır...

Ynt: kayıp üyeler; bir sorunları mı var?

Allah(cc) razı olsun abi böyle güzel ve faydalı bir başlık açtıgınız için. İnşallah bu konuda bilgisi olanlar bizimle paylaşırsa seviniriz.

[move][shadow=red,left][glow=red,2,300]Biz SAHİPSİZ Değiliz...[/glow][/shadow][/move]

Yorum

Gülistan_2 ve göktürk kardeşleri bende merak etmekteyim bildiğim kadarı ile bir sorun yoktu.
      Bide atlas kardeşimiz bir ayı aşkındır siteye giriş yapmıyor onuda merak etmekteyim.
      Gönülleriniz bir olmadıktan sonra sayıca çok olmanızın bir anlamı yoktur
      İmam Ali (a.s)

Yorum

umarım bu kardeşlerimizi tanıyanlar bilgi verir ya da kendilerine bir sorunları, bize ihtiyaçları var mı diye merak ettiğimizi birileri iletir. ya da kendileri görüp bize bilgi verirler.. Rabbim sıkıntıları olanların sıkıntılarını gidersin ve onları Ehlibeyt a.s.ın yardımından mahrum etmesin, onları yalnız, kendi başlarına bırakmasın...

Maliki eşter kardeşim hakkınızda bilgi verdiğiniz için ve site ile ilgili bir sıkıntınız olmadığından dolayı sevindik. başka sıkıntılarınız varsa bilelim gerek genelden gerek özelden bildirebilirsiniz. olur ki paylaştığımızda çok rahat aşacağınız bir sorun olabilir...

Yorum

ehlibeytin_izinde kardeşim, arkadaşları sorup araştırmanız, hallerinden haberdar olmak istemeniz çok güzel İslamî bir ahlak, Allah razı olsun. Kaç gün önce ben de göktürk kardeşi sormak istiyordum. Tatile falan gitmişler diye düşündüm artık sormaktan vazgeçtim. gülüstan_2 ev taşıyacağımızdan 2 ay falan nete giremeyeceğim demişti onun için onu merak etmedim. İnşaallah soruları olmaz. Nasıl Şia oldum bölümünü de tamamlamadan gitti.))Yaradan yar ve yardımcıları olsun.
          "Haksızlık edenler, hangi dönüşe (hangi akibete) döndürüleceklerini yakında bileceklerdir." (Şuara 227)

Yorum

amin hocam.. Allah razı olsun...
            ben bu siteyi ve üyelerini çok seviyorum. Allah için kardeşlik ilişkilerinin gelişmesini istiyorum. bu en alt seviyede bir ilişkidir. oysa Ehlibeyt aşıklarının dostlukları daha ileri olması gerekir:
            Usulü Kafi'de Mü'min kardeşin haliyle ilgilenip sıkıntısında yardımcı olmanın önemi ile ilgili çok hadisler vardır. bunların yeri burası değildir sitenin hadis bölümünde ve diğer yerlerde bu hadisler bulunmakta ya da bulunacaktır. ancak şu kadarını söylemek gerekir ki benim daha önce hiç duymadığım bir hadis var yaklaşık olarak anlamı şu şekilde:
            içinde sebebini bilmediğin ani bir sıkıntı oluşursa bunun nedeni mü'minlerin ruhlarının birlikte oluşundandır. dünyanın başka bir yerinde bir mü'minin başına bir bela ya da sıkıntı gelmiştir bu senin de sıkılmana neden olmuştur, işte nedenini bilmediğin bir neden göremediğin sıkıntılarının oluşumu bundandır...
            bu çok ilginç bir hadis ben daha önce sıkıntılarımı çocukluğumda halledemediğim sorunlar nedeniyle oluştuğunu düşünürdüm oysa şimdi bir sıkıntı hissettiğimde diyorum Rabbim dünyada hangi mü'mi sıkıntı yaşıyorsa, ki bu bana da yansıdı, onun sıkıntısını gider...

Burdaki üyeleri ve yönetimi tenzih ederim böyle bir düşünce yoktur ancak bazen nefsimin bana telkini şu oluyor:
            bu site Ehlibeyt a.s.'ı anlatan İslam'ı bozulmamış haliyle koruma ve savunma için var olan bir site.. böyle bir sitede insan eksik olmaz. giden gider kendi kaybeder burda çok seçkin insanlar olacaktır...
            sonra bir de bakıyorum ki bu düşünce çok ideal görünmesine rağmen aslında şeytan vesvesesi bir aldanıştan başka bir şey değil. çünkü bu bir nevi müstağnilik...(kenini yeterli görmekten kaynaklanan zenginlik, şımarıklık, kibir gurur)

oysa gerçek öyle değildir. bu sitede hiç yazı yazıp paylaşımda bulunmayan bir üye Allah katında makamının çok yüce oluşuyla bir yazıda Allah razı olsun bu siteden dediğini düşünün. duası çevrilmeyecek kadar muttaki birini... bir ehlibeyt aşığını...

bunun kaybı siteye girmemesi siteye neler kaybettirir..

kaldı ki bu sitede bir yanlışlıktan dolayı (ki biz hepimiz masum değiliz, hata yapabiliriz) giden bir üyenin kayıbı sitenin zararı için ne büyüktür...

Yorum

[quote author=ehlibeytin_izinde link=topic=8513.msg55632#msg55632 date=1254519220]
              amin hocam.. Allah razı olsun...
              ben bu siteyi ve üyelerini çok seviyorum. Allah için kardeşlik ilişkilerinin gelişmesini istiyorum. bu en alt seviyede bir ilişkidir. oysa Ehlibeyt aşıklarının dostlukları daha ileri olması gerekir:
              Usulü Kafi'de Mü'min kardeşin haliyle ilgilenip sıkıntısında yardımcı olmanın önemi ile ilgili çok hadisler vardır. bunların yeri burası değildir sitenin hadis bölümünde ve diğer yerlerde bu hadisler bulunmakta ya da bulunacaktır. ancak şu kadarını söylemek gerekir ki benim daha önce hiç duymadığım bir hadis var yaklaşık olarak anlamı şu şekilde:
              içinde sebebini bilmediğin ani bir sıkıntı oluşursa bunun nedeni mü'minlerin ruhlarının birlikte oluşundandır. dünyanın başka bir yerinde bir mü'minin başına bir bela ya da sıkıntı gelmiştir bu senin de sıkılmana neden olmuştur, işte nedenini bilmediğin bir neden göremediğin sıkıntılarının oluşumu bundandır...
              bu çok ilginç bir hadis ben daha önce sıkıntılarımı çocukluğumda halledemediğim sorunlar nedeniyle oluştuğunu düşünürdüm oysa şimdi bir sıkıntı hissettiğimde diyorum Rabbim dünyada hangi mü'mi sıkıntı yaşıyorsa, ki bu bana da yansıdı, onun sıkıntısını gider...

Burdaki üyeleri ve yönetimi tenzih ederim böyle bir düşünce yoktur ancak bazen nefsimin bana telkini şu oluyor:
              bu site Ehlibeyt a.s.'ı anlatan İslam'ı bozulmamış haliyle koruma ve savunma için var olan bir site.. böyle bir sitede insan eksik olmaz. giden gider kendi kaybeder burda çok seçkin insanlar olacaktır...
              sonra bir de bakıyorum ki bu düşünce çok ideal görünmesine rağmen aslında şeytan vesvesesi bir aldanıştan başka bir şey değil. çünkü bu bir nevi müstağnilik...(kenini yeterli görmekten kaynaklanan zenginlik, şımarıklık, kibir gurur)

oysa gerçek öyle değildir. bu sitede hiç yazı yazıp paylaşımda bulunmayan bir üye Allah katında makamının çok yüce oluşuyla bir yazıda Allah razı olsun bu siteden dediğini düşünün. duası çevrilmeyecek kadar muttaki birini... bir ehlibeyt aşığını...

bunun kaybı siteye girmemesi siteye neler kaybettirir..

kaldı ki bu sitede bir yanlışlıktan dolayı (ki biz hepimiz masum değiliz, hata yapabiliriz) giden bir üyenin kayıbı sitenin zararı için ne büyüktür...
              [/quote]

Allah siz değerli hocamızdan da razı olsun.
              Mealini aktardığınız hadisin kaynağını bulabilir misiniz?
              İmam Zaman (a.f) ile ilgili şöyle bir rivayet vardır:
              "İmam Zaman sıkılıp hüzünlü olduğunda, müminler de sıkılır ve hüzünlü olur."
              Sizin akrardığınız rivayeti okumuş olsam da hatırlamadım.
              Siteye gelince; site güzel bir sitedir, kadrini bilmek gerekir. Üyeleri de bir kaç kişi hariç çok değerli insanlardır, onları da kaybetmemek gerekir. Yönetim sizin gibi alimlerin kadrini bilmelidir, bazı sebeplerden dolayı sizin gibi değerli insanları hacı gibi zındıklar seviyesinde görmeleri ve bizim için farketmez demeleri bence çok yanlıştır. Mektebi savunanla mektebe saldıran arasında bir fark olmalıdır. Elbette yönetimdeki kardeşlerin de kadirlerini bilmemiz gerekir. Çok değerli adminlerimiz vardır. Gece gündüz bütün yazıları denetliyor ve kendileri de paylaşımda bulunuyorlar.Allah hepimizden en güzel bir şekilde kabul buyursun.
              "Haksızlık edenler, hangi dönüşe (hangi akibete) döndürüleceklerini yakında bileceklerdir." (Şuara 227)

Yorum

üstadım bu vesileyle ben de hadisi bulmuşken tam metnini yazıp emaneti tam ulaştırayım vesile olduğunuz için Allah razı olsun:

2-(2035) Cabir el Cu'fi, rivayet eder:
                İmam Ebu Cafer (Muhammed Bakır a.s.)'ın huzurunda beni bir sıkıntı bastı ve dedim ki: "Sana feda olsun canım. Bazen başıma bir musibet gelmediği ya da bir felakete uğramadığım halde içimi bir hüzün kaplar. Ailem ve arkadaşlarım yüzümün ifadesinden bunu anlıyorlar."
                Dedi ki: "Evet, ey Cabir! Allah Azze ve Celle, mü'minleri cennet balçğından yaratımış ve içine ruhunun nefesini üflemiştir. Bu yüzden mü'minler, birbirlerinin ana baba bir kardeşleridirler. Herhangi bir memleketteki bu ruhlardan birine bir üzüntü isabet edecek olsa, başka bir yerdeki de bundan etkilenir. Çünkü ikisi de aynı özdendir."

Usulü Kafi C2. S. 314 Darul Hikem.

bilinmelidir ki bu hadis hocamın ifade ettiği mü'minlerin sıkıntısının Sahibuz zaman a.f. in hüzünlü olmasından kaynaklandığı şeklindeki hadisle birbirlerine çelişmediği gibi birbirini belki tamamlar mahiyettedir. Ancak burda üstadımız varken ben bu konuyu açıklamaya yetkili değilim... hocam, siz benden daha doğru açıklarsınız elbette ki...

Yorum

Hocam hadisi bulup bizimle paylaştığınız için teşekkürler. Açıklamasını sizler yaparsınız inş. İki hadis arasında buyurduğunuz gibi bir çelişki yoktur. Muminler, iman edenler, muttakiler vs. denilince bunların mısdak-ı ekberi Ehlibeyt İmamlarıdır, yani onlar en başta gelmektedir. Bu hadisler, "der tul-i hem hestend der arz-i hem nistend" (fi tulihim la fi arzihim) Türkçesini de siz yazın))
                  Bu konuyla ilgili bir iki hadis de ben yazayım, faydalı olur inşaAllah:

Hüzün ve Sevincin Sebebi

1.Ebu Basir: “Dostlarımızdan biriyle birlikte Ebi Abdillah’ın (a.s) yanına vardım ve kendisine şöyle dedim: “Fedan olayım ey İbn-i Resulillah! Ben sebebini bilmediğim bir şeyden dolayı bazen hüzünleniyor ve kederleniyorum.” Ebu Abdillah (a.s) şöyle buyurdu: “Şüphesiz bu hüzün ve sevinç sizlere bizden ulaşmaktadır. Şüphesiz bize bir hüzün ve sevinç gelince size de gelir. Şüphesiz biz ve sizler aziz ve celil olan Allah’ın nurundanız.”(1)

2.Bihar’ul-Envar’da rivayet edildiği üzere alime (a.s), “Birisi sebebini bilmeksizin hüzünlenmektedir” diye sorulunca şöyle buyurdu: “Eğer kendisine bir hüzün gelirse bilsin ki kardeşinin de bir hüznü vardır. Hakeza sebepsiz sevinmesi de aynı şekildedir. O halde kardeşlerin haklarını eda etmek için Allah’tan yardım dileyelim.”(2)

3.İmam Sadık (a.s): “Her kim kendinde bir hüzün görür de sebebini bilmezse başını yıkasın.”(3)

Övülmüş Hüzün

4.Resulullah (s.a.a): “Aziz ve celil olan Allah’a uzun hüzün gibi bir şeyle ibadet edilmemiştir.”(4)

5.İmam Zeyn’ul-Abidin (a.s): “Şüphesiz Allah her hüzünlü kalbi sever.”(5)

6.İmam Sadık (a.s): “Mümin sabah ve akşamı hüzünle geçirir. Bunun dışında bir şey onu ıslah etmez.”(6)

7.İmam Sadık (a.s): “Her kim bizim için kaygılanır, hüzünlenir ve bize yapılan zulümden dolayı üzülürse, nefes alışı tespih ve bizim için hüzünlenişi ibadet sayılır.”(7)

1- İlel’uş-Şerayi’, 93/2
                  2- el-el-Bihar, 74/227/20
                  3- ed-Deavat, 120/284
                  4- Mekarim’ul-Ahlak, 2/367
                  5- el-Kafi, 2/99/30
                  6- ed-Deavat, 287/18
                  7- el-Kafi, 2/226/16

Yorum

Allah razi olsun degerli paylasimlar icin.Gercektende bazen icimize sebebsiz bir hüzün cöker.insan nedenini anlayamaz demekki sebebi bir kardesimizin kederli olmasiymis.En iyisi bu ür durumlarda esin dostu arayip halini hatrini sormak.Belki birilerinin bizim maddi yada manevi destegiize ihtiyaci vardir.

Yorum

üstad benim farsçam yok o yüzden türkçesini yazamayacağım... sınavda kaldık yani..)) Bu güzel paylaşımınız ve açıklama görevi için bana güvendiğiniz için Allah razı olsun.. inşallah bu sorumluluğu kaldırabilirim...

"...Muhammed Bakır a.s. buyurdu ki:
                      Allah'ın bu inancı (bizim bu anlayışımızı,) (yani şiayı, bu açıklama tarafıma aittir) gösterdiği bir kişi, dağ başında tek başına kalarak ölünceye kadar karnını otlarla douyrsa bile bunu önemsemez.". Usulü kafi 3-(2320) cild 2 s. 439.

şiiler böyledir işte. hüzün onları yıkmak bir tarafa onların yaşam kaynağı, vahşi kapitalist dünyada, dünya malı ve hayatını kalbe işlememek için vazgeçilmez fırsatlarıdırlar. hususi hüzün vakti ve eylemleri oluştururlar onlar. Güneşin tepeye geçtği yazın sıcağında, buz gibi bir su içerken bile dünya nimetinin güzelliği yüreğe işlemesin diye Hüseyn a.s.'ın sözünü hatırlarlar: Soğuk su içerken beni hatırlayın ve onun Kerbela çölünde susuzluk destanını hüzün yapar içerler...

yine onlar seher vakitlerinde hüzünlenirler. bu hüzün onların vazgeçilmezidir. aşkıdır. yavan ekmeğin yanına yaptıkları katıktır belki en fakir insanların...

Ali a.s.'ın hüznünü yaşarlar, hurma ağacı kuyularında... mazlumiyetin hüznünü. şirk ve günah dolu hayatta kimsenin günahına ortak olmayıp onları eleştirdiğinden dolayı yapayalnız arkadaşsız kalan bir şii hüzünlenmez de ne eder. ne gelir elinden...

şiilerin dünyasında yığınla olan hüzün sebeplerinde birbirlerini yalnız bırakmamaları gerekir. ki bu yüzden taşıyamazlar bazen hüzünlerin ağırlığını.. Çünkü onlar mü'minin sınavının çok şiddetli olduğunun farkındadırlar...
                      ...

mü'minlerin hüzünün kaynağı İmamı zaman a.f.in, o sebebini ortadan kaldırmak için hayatlar feda olası hüznüdür. tabi bu tek neden değildir. Mü'min kardeşlerinin eş olan ruhlarının hüznü de bunun dışında mü'minin hüzün nedenidir. Belki mü'minlerin sahibuz zaman a.f.'i özlemeleri onu düşlemeleri zuhurunu beklerken onu o kadar istemeleri nedeniyle onun gören gözü duyan kulağı olmanın bereketi, onun hüznünü paylaşma makamına çıkarır mü'minleri.. Çünkü hüzünler paylaştıkça azalır. düşünün İmamı zaman a.f.'in sevinciyle sevinecek üzüntüsüyle üzülecek kadar ruhunuz onun ruhuna yakın olabilmiş. Algı alanınıza onun ruhi durumlarını alabilecek kadar arınmış bir ruha sahipsiniz... Aman Allah'ım bundan daha büyük hangi mutluluk olabilir?

Rabbim bizim hüzünlerimizin sebebi olarak Mü'min kardeşlerimizin tek başına kalsa asla kaldıramayacak kadar yürek parçalayıcı hüzünleri paylaşmayı kılsın. Sahibuz zaman ağamızın zuhurunu o kadar yürekten bekleyen onunla yatıp kalkan en güzel hayallerini onun adalet ordusunda Ehlibeyt a.s. düşmanlarının intikamını almakla süsleyen, bu yüce arınmış ruhuyla İmamı zaman ağanın ruhundaki sıkıntıyı bile hissedebilencek kadar parlak bir ruhu bize nasip etsin...

Yorum

aminn Allah razi olsun

Yorum

Hamd Allah'a salat u selam Pak Habibine ve Ehlibeytine olsun

onun izleyicilerine selam olsun

Sn Gülistan_2 kardeşimiz sizleri çok özledik ve hala yoksunuz. ev taşıdığınızı duyduk ama bu iş ev taşıma işi süresini çoktan geçti düşünüyorum bir sorununuz var eğer bizi izliyorsanız tekrar bekleriz sizi. yokluğunuzu sitede ben ve diğer arkadaşlar başta olmak üzere çok hissediyoruz. o değerli paylaşımlarınızı özledik. Rabbim sizi bir an önce aramıza çevirsin...

bakın sizden görerek Müddessir kardeşimiz de mi yok ne. çoktandır sitede gezdiğim yerlerde mesajına rastlamadım umarım bir sorun yoktur.. sitedesinizdir de ben farketmemişimdir.. böylesine güzel ve değerli Ehlibeyt a.s.'ın mesajlarının dolu olduğu bir yerden uzak kalmayın deriz..

şurası muhakkaktır ki Ehlibeyt a.s.'ın anlatıldığı site çok yücedir. O pak ve temizliğin bereketiyle olacak ki bu site ilelebed varlığını sürdürecek ve nur saçmaya devam edecektir. bizim burda bulunmamız kendimizi kurtarmak ve Ehlibeyt a.s.'ın şefaatine nail olmak içindir. biz de çekip gitsek burası bir zarar görmez sadece zararı biz çekeriz...

ves selam...

Yorum

[quote author=ehlibeytin_izinde link=topic=8513.msg63689#msg63689 date=1259951194]
                            Hamd Allah'a salat u selam Pak Habibine ve Ehlibeytine olsun

onun izleyicilerine selam olsun

Sn Gülistan_2 kardeşimiz sizleri çok özledik ve hala yoksunuz. ev taşıdığınızı duyduk ama bu iş ev taşıma işi süresini çoktan geçti düşünüyorum bir sorununuz var eğer bizi izliyorsanız tekrar bekleriz sizi. yokluğunuzu sitede ben ve diğer arkadaşlar başta olmak üzere çok hissediyoruz. o değerli paylaşımlarınızı özledik. Rabbim sizi bir an önce aramıza çevirsin...

bakın sizden görerek Müddessir kardeşimiz de mi yok ne. çoktandır sitede gezdiğim yerlerde mesajına rastlamadım umarım bir sorun yoktur.. sitedesinizdir de ben farketmemişimdir.. böylesine güzel ve değerli Ehlibeyt a.s.'ın mesajlarının dolu olduğu bir yerden uzak kalmayın deriz..

şurası muhakkaktır ki Ehlibeyt a.s.'ın anlatıldığı site çok yücedir. O pak ve temizliğin bereketiyle olacak ki bu site ilelebed varlığını sürdürecek ve nur saçmaya devam edecektir. bizim burda bulunmamız kendimizi kurtarmak ve Ehlibeyt a.s.'ın şefaatine nail olmak içindir. biz de çekip gitsek burası bir zarar görmez sadece zararı biz çekeriz...

ves selam...
                            [/quote]

Yorum

Demek Rabbim samimi duygularımızı sizlere iletmiş..

umarız bir olumsuz bir şeyler yoktur... her şey yolundadır? evet ordak mesajınızı okumamıştım... hangi başlıktaydı?

Rabbim varsa sıkıntılarınızı gidersin yapabileceğimiz bir şey varsa bilmek isteriz... paylaşımlarınız site için gerekli diye düşünüyorum..

Yorum

YUKARI ÇIK
                              Çalışıyor...
                              X