Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Hz.Ali a.s mın Doğum günü

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Hz.Ali a.s mın Doğum günü

Recep ayının 13. günü Mevlamız İmamızın Hz.Alinin dünyaya teşrif ettiği gündür.. Bu günde İmam Ali kimseye nasip olmayan Allah'ın evinde dünyaya gelmiş ve daha doğduğu gün putları devirmiştir.

Bugün başta İmam-ı Zaman'a (a.f) ve siz Ali şiilerine mübarek olsun
    "İmam"ın hattı” belli bir mezhebe mensup olanların değil,
    "Muhammedi İslam kimliğ"ini kuşanan bütün Müslümanların hattıdır."

Ynt: Hz.Ali a.s mın Doğum günü

İmam Aliyi birkez ve kapsamlı bir şekilde anlamak isteyenlere Ali şeriatinin ALİ kitabını öneriyorum mutlaka okuyun

Yorum

hz Ali Allah ondan razı olsun cok guzel bir sahabedir resul nasıl ali bendendir bende ali denim dedigi buyuk bir sahabi Hz Ali den olabilmek duasıyla..

Yorum

ben de kevserden çıkan Ehlibeyt İmamlarının Siyasi duruşu kitabıyla 1001 hadiste Ali a.s. kitaplarını önereyim..

Bu günümüz mübarek olsun.. Bu akşam Camlıkahve mescidinde mübarek viladet programı var..

Yorum

Ehli sünnet, Ehlibeyt kavramını inkar edip unuttuğu için ordan doğan boşluğu Sahabe kavramıyla doldurmak zorunda kalmıştır. Kur'an'da sahabe kelimesi:

iyi kötü,

Peygamber zamanında ya da başka zamanda yaşayan

müşrik kafir müsüman

her tür insan için kullanılmakta ve bu kullanımlarda anlamı:

aynı zamanda aynı mekanı paylaşan arkadaşlar anlamına gelmektedir.

Ali a.s. Peygamberin sahabesidir. Ebubekir de, Selman da Ebu Cehil de O hazretin sahabesi idi. Ama Ali a.s. hiç kimsenin sahip olmadığı ve temizlenip dini temsil hakkının kendisine ve temiz evlatlarına verilidği Ehlibeyttendir.. Bu kavrama dikkat edin ve bunu ayetle hadislerden araştırın şianın bu konudaki sistemli inançlarını inceleyin. sitemizde bu konuda çok bilgi mevcuttur..

Yorum

Haydar-ı Kerrar (as) ile ilgili çok mühim kitaplar tavsiye edilmiş. Ben de bir kitap tavsiye etmek isterim:

Bilinmeyen Simasıyla Hz. Ali (a.s) ~ Şehid Ayetullah Murtaza Mutahhari (ra) ~ Kevser Yayınları

''İmam Ali (as) ikili güce sahip bir kişiliktir; hem çekicidir, hem itici. Cazibe ve iticiliği fevkalade güçlüdür üstelik. Hiçbir asır ve zaman da onun ki kadar güçlü çekicilik ve iticiliğe rastlamak mümkün olmamıştır belki de. Çok ilginç dostları vardır, tarihe mal olmuş birer kişiliktir her biri; fedakar mı fedakar. Onun uğruna her an ölüme atılabilen, olmadık sıkıntı ve eziyetlere göğüs geren, onun için ölmeyi iftihar bilip, onun sevgi deryasında her şeyi unutan nadide insanlar. İmam Ali'nin (as) şahadeti üzerinden asırlar geçtiği hal de bugün bile bu cazibe olanca gücüyle iyileri kendisine doğru çekmekte, insanları hayretler içinde bırakmaktadır.''

Sayfa: 27

''Ali’nin (as) çekiciliği kadar, iticiliği de pek güçlüdür. Ali'nin (as) adını bile duymaya tahammül edemeyen yeminli düşmanları vardır. Ali (as) bir fert değil; bir ekol'dür aslında. Bu nedenledir ki kimi insanları kendisine doğru çekmekte, kimi insanları da kendisinden uzaklaştırmaktadır. Evet; hem cazibesi, hem iticiliği güçlü olan nadir bir kişiliktir Ali (as).”

Sayfa: 28
            Tevekkülle elde edilen sırlar; bir tek yakîn haddini bilenlere mahsustur.

Hakikî Şialarımız da yakîn sınırını koruyanlardır, ki onlardan «Allah'ın varlığı sayesinde hiçbir şeyden korkmamaları»nı bekleriz!

İmam Cafer-i Sadık (a.s)

Yorum

ebu cehil asla sahabesi olmadı sizin yaşadıgınız cevre nasıl bilmiyorum ama benim yaşadıgım cevrede ve bugune kadar gordugum muslumanların hepsi sahabe diyince akıllarına hz ali hz ebubekir hz omer hz abbas geliyor kimsenin aklına ebu cehil sahabesidir diye bi kavram gelmez sahabe kavramı oturmuştur
              abdullah bin ubeyin bile sahabe kısmına gırmedıgını muslumanlar ıdrak etmiştir....

Yorum

Ey Ammar bütün insanları bir yerde Ali a.s ı ise başka bir yerde görürürsen sen Ali nin yanında ol çünkü Ali Hak ile Hak Ali iledir

Kim Allahın dinin ve benim risaletimi kabul ediyorsa bilsin ki Ali benden sonra sizin emirinizdir
                Buyuryor Allah rasulü

ve Allah ayeti kerimesinde ise

Allaha, Rasulüne ve emir sahiplerine itaat edin

diye buyurmaktadır

ikbal kardeşim sen bu hadislerden ve ayetden Peygamberden sonra Ali a.s mın yanında olmayan kişileri hangi konumda ve hangi fazilete sahip olarak görüyorsun?

Yorum

Bilinmeyen Simasıyla Hz. Ali (a.s) ~ Şehid Ayetullah Murtaza Mutahhari (ra) ~ Kevser Yayınları

Bu kitabı yeni aldım inş Ali şeriatinin kitabını bitireyim ona başlayacağım

Yorum

selamun Aleykum
                    Bilinmeyen Simasıyla Hz. Ali (a.s) ~ Şehid Ayetullah Murtaza Mutahhari (ra) ~ Kevser Yayınları, bu kitap bende de var, oyle bir kisa kitapin iceriyine baktim daha okumadim, elimde simdi okudugum kitabi bitirdikten sonra ins okurum, tafsiyen icin tesekur ederim.

Yorum

[quote author=BEYZA link=topic=20816.msg126989#msg126989 date=1308211282]
                      Ey Ammar bütün insanları bir yerde Ali a.s ı ise başka bir yerde görürürsen sen Ali nin yanında ol çünkü Ali Hak ile Hak Ali iledir

Kim Allahın dinin ve benim risaletimi kabul ediyorsa bilsin ki Ali benden sonra sizin emirinizdir
                      Buyuryor Allah rasulü

ve Allah ayeti kerimesinde ise

Allaha, Rasulüne ve emir sahiplerine itaat edin

diye buyurmaktadır

ikbal kardeşim sen bu hadislerden ve ayetden Peygamberden sonra Ali a.s mın yanında olmayan kişileri hangi konumda ve hangi fazilete sahip olarak görüyorsun?

[/quote]

evet hz ali hak iledir ve hz ali muminlerin emirligini yapmıştır..

biz zaten hz ali yi cok severiz bu kısımda bi sorun yok, ayet yazmışsınız Allah azze ve celle 'sizden olan ulul emre' itaat edin diyor, lakin bu ayeti hz ali nin halifeligine nasıl bagladınız onu anlamadım açıkcası, bu zaten muslumanlara hitap eden genel bir emir anlık bir zaman geçerli degildir..

hz ebubekir muminlerin birligiyle secilmiştir, şimdi ben size hadis yazıcam siz diceksiniz ki o hadis zayıf bu hadis zayıf

İnsanlardan dost tutmuş olsaydım, muhakkak ki Ebu Bekir'i dost tutardım." ( Tirmizi 14; İbn-i Mace, Mukaddime 11; Müsned 1, 377, 389,395)

"Dünyada hiçbir kimsenin malı benim için Ebu Bekir'in malı kadar yararlı olmamıştır." (Buhari, Menakib-i Ebi Bekir)

Enes bin Malik rivayet ediyor: 'Resulullah (s.a.v) Hira Dağı üzerindeydi.bir ara dağ şiddetle sarsıldı. Peygamber efendimiz (s.a.v) 'Sakin ol! Senin üzerinde bir peygamber, bir sıddık ve bir de şehit vardır.' buyurdu. O sırada dağda, Peygamber efendimiz (s.a.v), Ebu Bekir, Ömer, Osman bulunuyordu." (Buhari, Fedailü'l- Ashab,101; Tirmizi Menakıb, 27)

ayrıca kuranda gecen iki kişiden ikincisi ayeti bile onun ne kadar faziletli oldugunu gösterir..

şimdi biz fazilet yarışına girecek degiliz biz butun sahabeleri severiz ha siz sevmeyebilirsiniz o sizin bileceginiz iş, ama benim sahabe anlayısımda ebu cehil yok hz ali hz omer hz hamza hz selman ibni abbas hz cafer, hz aişe var..

ve hepsinden de Allah razı olsun..

Allah'ın lanetide bu sahabelere lanet edenlerin üzerine olsun..

Yorum

[quote author=BEYZA link=topic=20816.msg126937#msg126937 date=1308172522]
                        Recep ayının 13. günü Mevlamız İmamızın Hz.Alinin dünyaya teşrif ettiği gündür.. Bu günde İmam Ali kimseye nasip olmayan Allah'ın evinde dünyaya gelmiş ve daha doğduğu gün putları devirmiştir.

[/quote]

Yorum

İkbal kardeş hoş geldiniz. Aşağıdaki ayeti siz nasıl anlıyorsunuz acaba.

Ey Peygamber! Rabbinden Sana indirileni tebliğ et, eğer bunu yapmazsan O'nun elçiliğini yapmamış olursun. Allah seni insanlardan korur. Doğrusu Allah küfre sapanlar topluluğunu hidayete erdirmez. Maide suresi 67-ci ayet

Âyet, Hz. Alînin k.v fazileti hakkında nazil olmuştur. Bu nazil olduğu zaman, Hz. Peygamber s.a.s, Hz. Alinin elini tuttu ve "Ben, kimin mevlası isem, Ali de onun mevlasıdır. Allah'ım ona dost olana sen de dost ol ona düşman olana, sen de düşman ol" buyurdu. Derken Hz. Ömer r.a Hz. Ali r.a ile karşılaştı ve "Ey İbni Ebi Tâlib, ne mutlu sana! Gözün aydın! Benim mevlam ve bütün mü'minlerin ve mü'minelerin mevlası oldun" dedi. Bu İbn Abbas, Berâ İbn Âzib ve Muhammed İbn Ali'nin r.a1 görüşüdür.
                          Fahri er Razi, "Tefsiri Kebir", Maide suresinin tefsiri

Yorum

[quote author=BEYZA link=topic=20816.msg126937#msg126937 date=1308172522]

[/quote]
                            QUR WAY IS THE WAY OF İMAM MOOSA AL KADHEM
                            WHO TEACHED US TO LİVE IN THE PRISON......

Yorum

[quote author=BEYZA link=topic=20816.msg126939#msg126939 date=1308172578]
                              İmam Aliyi birkez ve kapsamlı bir şekilde anlamak isteyenlere Ali şeriatinin ALİ kitabını öneriyorum mutlaka okuyun
                              [/quote]
                              evet bu kitabı bende okudum güze bir kitap .ne bir peygamber damadı olarak ne bi kahraman olarakk ne bir sahabe olarak ne bir imam olarak değil bir insan insani erdemliliği olan bir insan olan aliyi anlatıyor...
                              QUR WAY IS THE WAY OF İMAM MOOSA AL KADHEM
                              WHO TEACHED US TO LİVE IN THE PRISON......

Yorum

YUKARI ÇIK
                              Çalışıyor...
                              X