Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

UHUD SAVAŞINDA "HZ. EBU BEKİR, HZ. ÖMER, HZ. OSMAN"

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: UHUD SAVAŞINDA "HZ. EBU BEKİR, HZ. ÖMER, HZ. OSMAN"

s.a
    Değerli kardeşim benim birşey kabul ettirmek gibi bir niyetim yok. Tarihin tahrif edilemeyeceğinimi söylüyorsunuz ?
    "aklî deliller, Allah ve Resulünden nakledilmiş bir duruma değil, görüşe ve düşünceye dayandığından bu ismi almışlardır. "
    Şimdi sizin aktardığınız hangi kaynaktan olduğu önemli değil. Ben aklımla düşüncelerimle peygamber efendimizin kendine suikast düzenleyen ve cihad meydanından kaçan kişileri yanında ve ashabının arasında tutmayacağını düşünemezmiyim ? Nerden nakletmiş oluyorumki nakli delil densin?
    Neden ben birilerinin yazdığı herhangi bir kitaba yada bir bölümünde geçen yazıyı tek gerçekmiş diyerek kabul edeyim.
    Aklım yokmu bana suikast düzenleyen kişiye sırtımı dönermiyim birdaha.
    Siz şimdi bu kitaplardan bazı bölümleri cımbızla almışsınız üzerine görüş bildirmişsiniz? Bu kaynakları mutebermi sayıyorsunuz? Aynı kaynak kitab icinde "şia" ya yada "ehli beyt" hakkında iftira ve hakaret bulursak buna yinede muteber bir kaynak olarkmı bakmamız gerekiyor.
    Yazışmanın sadece bu topicde geçmesi bu konuyla alakalı düşünceler yazılıyormuş gibi anlaşılmamalı. Genel olarak "seçtiğiniz yöntemle" ilgilidir sorduklarım. Seçici davranıyorsunuz.
    Ben bu konuyla ilgili soru sormak istiyorum musade ederseniz.
    Taradığınız saifelerinden birinde "zadul mead" ,
    "Hz.Aişe (R.a) nın şöyle dediğini rivayet eder."ebubekir demiştiki" ; Uhud günü olunca insanların hepsi nebi(S.A.V.) in yanından ayrıldı.Onun yanına ilk dönen bendim"
    Bu alıntının anlamı Hz.Ali (R.a) in da kaçtığı anlamınamı geliyor ?

Yorum

[quote author=hicret link=topic=24502.msg165084#msg165084 date=1356795912]
      s.a Değerli kardeşim benim birşey kabul ettirmek gibi bir niyetim yok. Tarihin tahrif edilemeyeceğinimi söylüyorsunuz ? [/quote]
      Hayır! Tarihde tahrif edilebilir. Örneğin Günümüz yazarları bunu çok güzel becermektedir. Ve yine Tarihde Sırtını Ehl-i Beyte dönenlerde bunu becerebilmiştir. Fakat Tarihdekiler mutlaka bir yerlerde açık vermişlerdir kardeş.
      Şimdi sizin aktardığınız hangi kaynaktan olduğu önemli değil. Ben aklımla düşüncelerimle peygamber efendimizin kendine suikast düzenleyen ve cihad meydanından kaçan kişileri yanında ve ashabının arasında tutmayacağını düşünemezmiyim ? Nerden nakletmiş oluyorumki nakli delil densin? [/quote]
      Siz bu güne kadar bu konuda okuduğunuz ve öğrendiğiniz nakli delillere dayanarak böyle inanıyorsunuz ki bunun dayanağı Nakli delildir. Sizin düşünceniz ise Nakli delile dayanmakta daha doğrusu bu düşünceye sahip olmanızın nedeni bu noktada ki Nakli, Tarihi delillerdir. Cihad meydanından Kaçma konusu gerek Hayber, Gerek Uhud meselesinde bu kadar meşhur iken halen bunun neyini inkar ediyorsunuz anlamak mümkün değil? Hele ki bu konuda Hz. Ebu Bekir ve Hz. Osmanın itirafı da göz önünde iken…Sizi anlamakta zorluk çekiyorum.
      Neden ben birilerinin yazdığı herhangi bir kitaba yada bir bölümünde geçen yazıyı tek gerçekmiş diyerek kabul edeyim. [/quote]
      Cihad Meydanından kaçma konusunda tek kaynak söz konusu değildir. Bu konuda bir çok kaynak mevcuttur. Ki bunları sunduk inşaallah. Ve emin olun ki daha fazlasını Elmeddin kardeşimiz yine buraya ekleyecektir. Tek Kaynak meselesi Suikast meselesinde söz konusudur. Şayet bunu diyorsanız size hak veriyorum. Kabul etmeyebilirsiniz.
      Siz şimdi bu kitaplardan bazı bölümleri cımbızla almışsınız üzerine görüş bildirmişsiniz? Bu kaynakları mutebermi sayıyorsunuz? [/quote]

Muhterem, Savaşlardan kaçma veya cesaret örneği sergilememe konusunda her hangi bir cımbız kullanmadığımız gibi konu hakkında zenginliğini korusun diye birden fazla kaynaktan alıntı yapıp sayfaları tarayarak ekledik. Daha da ister iseniz fazlasını sunmamız mümkündür.
      Sizi bu konuda biraz taassup sahibi gördüm.
      Taradığınız saifelerinden birinde "zadul mead" ,
      "Hz.Aişe (R.a) nın şöyle dediğini rivayet eder."ebubekir demiştiki" ; Uhud günü olunca insanların hepsi nebi(S.A.V.) in yanından ayrıldı.Onun yanına ilk dönen bendim"
      Bu alıntının anlamı Hz.Ali (R.a) in da kaçtığı anlamınamı geliyor ?[/quote]
      Hz. Ali a.s ne Alaka? Onu anlayamadım? Hz. Ali meydandan kaçmamıştı. Meydanda cesurca savaşıyordu. Sanırım siz Hz. Ebu Bekir diyecektiniz. Evet o sözden Kasıt Hz. Ebu Bekirinde kaçanlarla beraber kaçtığı ve pişman olup geri dönenlerin ilki olduğudur. Aslında Pişman olmak ve geri dönmekte bir erdemdir. İlk dönenin Hz. Ebu Bekir olmasından dolayıda Hz. Ebu Bekire bu konuda Fazilet atfedildiği gibi bizimde teşekkür etmemiz gerekir. Sonuçda büyük bir iş. Kaçmak ve ilk olarak geri dönmek.

Yorum

[quote author=Mufaddal link=topic=24502.msg165087#msg165087 date=1356799916]

Hz. Ali a.s ne Alaka? Onu anlayamadım? Hz. Ali meydandan kaçmamıştı. Meydanda cesurca savaşıyordu. Sanırım siz Hz. Ebu Bekir diyecektiniz. Evet o sözden Kasıt Hz. Ebu Bekirinde kaçanlarla beraber kaçtığı ve pişman olup geri dönenlerin ilki olduğudur. Aslında Pişman olmak ve geri dönmekte bir erdemdir. İlk dönenin Hz. Ebu Bekir olmasından dolayıda Hz. Ebu Bekire bu konuda Fazilet atfedildiği gibi bizimde teşekkür etmemiz gerekir. Sonuçda büyük bir iş. Kaçmak ve ilk olarak geri dönmek.

[/quote]
        S.a
        Benmiyim taasup sahibi? Tessüf ederim kardeşim.
        Öncelikle alıntıya cevap vereyim sonra bilahere cevap veririm inşAllah.
        Hz.Ali (a.s) Ne alak demişsiniz şöyle bir alaka var.
        Taradığınız ve çizdiğiniz saifelerde Hz.Aişe (R.a) Dan bir alıntı var. Hz.Ebubekrin Ona hitaben anlattığı şu olay "Nebi (s.a.v.) Etrafındaki bütün insanlar kaçmıştı" Bütün insanların Arasına Hz.Ali (R.a) De girmiyormu ? Bunların içinden ona ilk dönen bendim. Biliyorsunuz kendiniz taramışsınız sayfayı ve kırmızı kalemle çizmişsiniz. Hz. Ebubekirin söylediği alıntıda geçen "bütün insanlar" İçine Hz.Ali (R.a) Neden girmiyor onu soruyorum bende. Alıntıladığınız bölümde "Bütün insanlar kaçmıştı Hz.Ali müstesna demiyor". Şimdi Hz.Ebubekirin kaçtığını bu kitabın bu sayfasından Hz.Ali (r.a) Kaçmadığını şia kaynaklarındanmı alalım. Alalım alıpta Taasup sahibi biz olalım.
        Selam ve dua ile.
        En son Qom_u_ask tarafından düzenlendi; 01.08.2020, 21:09.

Yorum

[quote author=hicret link=topic=24502.msg165088#msg165088 date=1356802878]
          Taradığınız ve çizdiğiniz saifelerde Hz.Aişe (R.a) Dan bir alıntı var. Hz.Ebubekrin Ona hitaben anlattığı şu olay "Nebi (s.a.v.) Etrafındaki bütün insanlar kaçmıştı" Bütün insanların Arasına Hz.Ali (R.a) De girmiyormu ? Bunların içinden ona ilk dönen bendim. Biliyorsunuz kendiniz taramışsınız sayfayı ve kırmızı kalemle çizmişsiniz. Hz. Ebubekirin söylediği alıntıda geçen "bütün insanlar" İçine Hz.Ali (R.a) Neden girmiyor onu soruyorum bende. Alıntıladığınız bölümde "Bütün insanlar kaçmıştı Hz.Ali müstesna demiyor". Şimdi Hz.Ebubekirin kaçtığını bu kitabın bu sayfasından Hz.Ali (r.a) Kaçmadığını şia kaynaklarındanmı alalım. Alalım alıpta Taasup sahibi biz olalım.[/quote]

Pes diyerek üsttekilerden alıntılıyorum. Çünkü beni baya şaşırttınız.

[img width=825 height=600]http://a1212.hizliresim.com/14/x/hdu3l.jpg[/img]

Yorum

Yukarıda sunduğum kaynaklarda Hz. Ebu Bekirin Ortalarda gözükmüyor olması bu kadar net iken ve Hz. Ali a.s'ın meydanda cesurca savaşması yine ortada net iken şimdi kalkıp da:

"Hz. Ebubekirin söylediği alıntıda geçen "bütün insanlar" İçine Hz.Ali (R.a) Neden girmiyor onu soruyorum bende. Alıntıladığınız bölümde "Bütün insanlar kaçmıştı Hz.Ali müstesna demiyor"."

Demeniz azıcık ucundan Taassup oluyor kardeş. Sizin hatırınız için inşaallah bu konuyu daha da zenginleştirmeye karar verdim. Kısa zaman sonra buraya diğer kaynaklarıda ekleyeceğim. Selam ve Dua ile...

Yorum

S.a
              Kardeşim bak bu alıntıyı söylüyorum >

[img width=888 height=470]http://a1212.hizliresim.com/14/x/hdu48.jpg[/img]

Değerli kardeşim şimdi bu alıntıda geçen olay Hz.Ebubekrin Resulü ekrem hazretlerinin yanından ayrıldığını vurguluyorsunuz ama Aynı alıntı içine Hz.Ali (r.a) yide alıyor.
              Bu sayfadaki alıntıyı Sadece Hz.Ebubekr için kullanmak yanlıştır. Eğer kaçmak yada ayrılmak için bu alıntıyı Hz.Ebubekirin sözlerinden naklediyorsanız Naklettiğin kısımdaki "tüm insanlar nebi (s.a.v.) yanından ayrılmıştı" cümlesi Hz.Ali (R.a) yide kapsamalı diyorum.

Şimdi birde benim hatırım diye birşey yok kardeşim. Bu alıntıyı Hz.Ebubekirin(R.a) Kaçtığına delil sayıyorsanız "Bütün insanlar" Tanımıyla Hz.Ali(r.a) Kaçtığı yada ayrıldığı anlamınada geldiğinden Ya Başlığı düzeltmelisiniz Yada bu alıntıyı kaldırmalısınız.
              Birde incitmeye çalışmanıza gerek yok Taassup sahibi inatcı bir başka topicde atıp tutma gibi laflar. Oldukça sağlam bir kardeşinizim yani tersleme saldırma laf söyleme felan bunlarla insanları caydıramazsınız.
              Ateist sitelerdeki cahillerde böyle davranıyor ne yani her yazdığınızı alkışlayalımmı bu nedir diye sormayalımmı.
              Daha ilk mesajıma saldıranlar var neymiş daha ilk mesajımda atıp tutuyormuş felan Kardeşim ben 3 seneden fazladır bu forumu takip ediyorum Düşüncelerimiz atıp tutmak oluyor taasup oluyor vs..
              Hakikaten öyle değil kardeşim birşeyler yazıyorsunuz bizde düşüncelerimizi söylüyoruz yanlışşa yanlış olduğu nu ve doğru olanında bu olduğunu bildiriniz.
              Ayrıca tüm askeri birliklerde "strateji ve taktiklerin" Arasında "geri çekilme" toparlanıp tekrar saldırma yada askeri gücün tamamen kaybedilmemesi için geri çekilme durumu vardır. Düşman ordusuna yenilince geri çekilmek kaçmakmı oluyor ve nihayet Uhud savaşında yenilgiye uğrayıp geri çekilmedimi islam ordusu ? Bunada kaçmakmı diyeceğiz.

Yorum

Muhterem! Daha öncede bahsettim. Siz sunduklarıma bir büyün olarak bakınız. Sunduğum sayfalarda anlatmak istediğim başlıktır. Yani Uhud savaşında İlk üç halifenin bir kahramanlığının olmadığı, kaçtıkları kaynaklarınızca aşikardır. Fakat siz sunduğum Zad-ül Meadda Hz. Ali a.s'ın ismine rastlamayınca Hz. Ali a.s'ında kaçtığını, kaçabileceğini zannediyorsunuz veya bize misilleme mantığı ile bir hakikatin önüne set çekiyorsunuz. Vr işte bunun için Azıcık taassuptan bahsettim size.

Uhud Ayetlerinide ayrıca incelemenizi ve ek olarak tüm birinci sınıf hadis kaynaklarında Meğazi, Tarih kaynaklarında Uhud Harbini detaylıca inceleyiniz. Misilleme veya Taassup mantığı ile kendinizce karşıt bir delil getirdiğinizi zannederek Hz. Ali a.s ile ilgili kahramanlığı fazlası ile oralarda göreceksiniz. Tek göremeyeceğiniz, ilk üç halifenin her hangi bir kahramanlık ve cesaret örneği gösterememesi ve savaş meydanından kaçmasıdır.

Bakınız, size karşı her hangi bir saygıda kusur ettiğimi, Hakaret ettiğimi asla zannetmiyorum. Forumumuz her türlü düşünceye açık olduğu gibi her farklı görüştede İnsanları forumdan kovan veya sırt dönen bir topluluk değiliz. Yeterki muhabbet ettiğimiz insan forum kurallarını ihlal etmesin.

Sözlerimize cevap veremeyince veya bu meselede çıkış yolunun olmadığı anlaşılınca mı şu paragrafı yazma gereği duydunuz:

"Ayrıca tüm askeri birliklerde "strateji ve taktiklerin" Arasında "geri çekilme" toparlanıp tekrar saldırma yada askeri gücün tamamen kaybedilmemesi için geri çekilme durumu vardır. Düşman ordusuna yenilince geri çekilmek kaçmakmı oluyor ve nihayet Uhud savaşında yenilgiye uğrayıp geri çekilmedimi islam ordusu ?"

Diyoruz ki: Keşke dediğiniz gibi olsaydı. Ne güzel bir strateji, Savaşda Ordunun Komutanı meydanda ve meydanı asla terketmiyor. Ama askerler terkediyor. Bu nasıl bir strateji? Dünyada tüm savaşlarda Komutanı meydanda bırakıp kaçma Pardon geri çekilme gibi bir stratejiye tanık oldunuz mu? Heleki önümüzde Resul gibi bir örnek var. Meydanda kalan Resul ve sadece bir grup.

Not: Zadul Meaddan sunacaklarım bitmedi. İnşaallah onuda yarın sunmaya gayret ederim.

Yorum

S.a
                  Değerli kardeşim taasup sahibi olanın siz olduğunuzu belirterek şöyle devam ediyorum.
                  Öncelikle şunu vurgulamak istiyorum. Bir tarih kitabından alıntı yapmışsınız bu alıntıda Tüm ashabın savaş anında peygamber efendimizin yanından ayrıldığı yazıyor (gayrısız) eğer bu alıntıyı delil olarak kullanacaksanız konu başlığının Hz.ebu bekir Hz.Ömer Hz.Osman Hz.Ali olarak değiştirilmesi gerekir.
                  Yada Bu alıntıyı İçeren"Tüm insanlar ayrıldı" Tanımını içeren Kitap konudan çıkarılmalı. Bütün olarak bakmak buna denir sizin bütün olarak bakmanız gerekir.
                  Ayrıca "Ayrıldı" =" kaçtı" manasındamı yoksa o dehşetli çatışma sırasında herkesin bir yana cenk ederek dağıldığı manasınımı taşıyor belli değil.
                  Öncelikle uhud savaşını konumunu durumunu ve olan olayların tam manasıyla anlatmadan savaş içinde olmuş bazı durumlar yorumlanamaz. Hepimizde biliyoruzki o meydanda islam ordusu iki ateş arasında kaldı Muzaffer olduklarını düşünerek düşmanı ileriye doğru kovarken tepedeki okçuların yerlerini terketmesiyle halid bin velide bağlı müşrik ordusu arkadan dolaşarak islam ordusunu ortaya almışlardır düşmanı ileriye doğru kovan islam ordusu arkadan gelen düşmanı görünce şaşırmış daha bu anda 70 şehid verilmiş Hz.Hamzanın şehadeti moral bozukluğuna neden olduğu gibi Peygamber efendimizin öldüğü haberi islam ordusunu sarsmıştır. Hatta tarihi teferuatlarda o savaş halinde bile sahabelerden bazılarının savaş meydanın belli bölümlerinde peygamber efendimizi aradığını bulamadığını ; Peygamber efendimizin ise aslında aynı yerde olduğunu anlayıncada yanına döndüklerini anlatmakta. Ve tarihsel olarak birçok şey anlatılmakta.
                  Yani Mufaddal kardeş ikitane kitap sayfasını buraya tarayıp koymakla olmuyor bu işler. Düşünen araştıran beyinler aklıyla yola çıkan herkes burda yapmak istediğiniz şeylerin ne olduğunu anlıyabiliyor.
                  Savaş konusu mevzusunda bir çok taktik mevcuttur bunları yanlı olarak alarak kendinize basamak olarak kullanmaya çalışmanız yanlışdır. Bedir savaşında su kuyularının islam ordusu tarafından kapatılarak gelen müşrik ordularını susuz bıraktılar diye bu ne zalimlikdir kardeşim'mi diyelim? Düşmanı yanıltmak için hile kullanmak yada yanıltmak yalancılıkmıdır diyelim. Savaş yada çatışma anında strateji olarak geri çekilmeye yada dağılmış bir birliğin geri çekilerek toparlanma durumuna korkaklıkmı diyelim ?
                  Böyle değerlendirmek haddinden fazla komik olmakla beraber yanlı taraflı davranmaktır.
                  Bu konuyu ehli sünnetden kardeşlerimizi etkilemek için açıyorsanız 5 yaşındaki bir çocuğu bile etkileyemezsiniz.

En son Qom_u_ask tarafından düzenlendi; 01.08.2020, 21:10.

Yorum

kusura bakmayın, konuya yarısından müdahil oluyorum ama...

[quote author=hicret link=topic=24502.msg165088#msg165088 date=1356802878]
                    Benmiyim taasup sahibi?[/quote]

hayır, sadece siz değil genel olarak sünniler. isterseniz bunu size çok sade bir örnek ile göstere bilirim.

Hz.Ali (a.s) Ne alak demişsiniz şöyle bir alaka var.
                    Taradığınız ve çizdiğiniz saifelerde Hz.Aişe (R.a) Dan bir alıntı var. Hz.Ebubekrin Ona hitaben anlattığı şu olay "Nebi (s.a.v.) Etrafındaki bütün insanlar kaçmıştı" Bütün insanların Arasına Hz.Ali (R.a) De girmiyormu ? Bunların içinden ona ilk dönen bendim. Biliyorsunuz kendiniz taramışsınız sayfayı ve kırmızı kalemle çizmişsiniz. Hz. Ebubekirin söylediği alıntıda geçen "bütün insanlar" İçine Hz.Ali (R.a) Neden girmiyor onu soruyorum bende. Alıntıladığınız bölümde "Bütün insanlar kaçmıştı Hz.Ali müstesna demiyor". Şimdi Hz.Ebubekirin kaçtığını bu kitabın bu sayfasından Hz.Ali (r.a) Kaçmadığını şia kaynaklarındanmı alalım.
                    bakın, buradaki sözleriniz taassup ehli olduğunuz halde benim sunduğum bir delil değil ama bizzat sizin kendinizin ortaya koyduğunuz bir deli. eğer siz taassup ehli olmasaydınız burada birilerini kurtarma adına "aa, bakın Ali de kaçmıştır, dolayısı ile diğer kaçanlara laf etmeyin" demezdiniz. zira tüm müslümanlar mütevatiren şunu bilirler ki, Hz. Ali a.s hiç bir savaştan geri kalmamış ve hiç bir savştan da kaçmamıştır. ama sizin savunduğunuz kişiler sadece Uhud savaşında değil Huneyn, Hayber ve benzeri onlarca savaşta kaçmıştırlar.

Mufazzal abinin aktardığı ve sizinde delil aldığınız Ebu Bekir hadisine gelince, bu bizim nezdimizde sabit değildir ve bize karşı delil olamaz ancak size karşı delildir. ve hatta bu rivayet sizin nezdinizde bile kendi rivayetleriniz ile muarızdır. çünkü bir tarafta rivayetleriniz "Ali kaçmadı, Cebrail bu yüzden şöyle şöyle dedi" diyor, diğer yandan da Ebu Bekir'den bu sözleri aktarıyor. metinlerinin muarız olmasına ek olarak senedini de araştırmalıyız.
                    En son Qom_u_ask tarafından düzenlendi; 07.08.2020, 22:21.

Yorum

s.a
                      Elemeddin kardeş.
                      Taasup ehli olan sizlersiniz diyerek şöyle devam ediyorum.
                      Bir konu açmışsınız üc yada dört adet tarih kitabında alıntı yapmıssınız değilmi? Evet.
                      Konu başlığıyla delil olarak koyduğunuz kitap alıntıları bir biriyle çelişki arz ediyor burada sadece üç halifeye saldırmak maksadıyla açılmış bir konu var. Hiç bir insan evladı Hz.Ali (r.a) savaştan kaçtığını beyan edemez ki onun cesareti ve kahramanlığı zaten aşikardır.

Şimdi bahsettiğim alıntıyı buraya koymanız özellikle bu konu başlığında aktarmanız hatta ve hatta Hz.Ali (r.a) nin de ayrıldığını buna rağmen ona ilk dönennin Hz.Ebubekir (r.a) oldugunu beyan etmiş oluyorsunuz. Bu alıntıyı bakın Hz.Ebubekir kaçmış ama bu alıntıyı Hz.Ali (r.a) kaçmış gibi anlamayın Hz.Ali (r.a) kaçmadığında bakın şu kaynaktan anlayın. Böyle mixerlemekmi gerekiyor. Sadece alıntılarla rivayetlerle olmaz bu. Bir önceki mesajımda aktardığım savaş ortamının dehşeti tozun dumanın bir birine karıştığı islam ordusunun parça parça bölünüp dağıldığını iki ateş arasında kalarak yenildiklerini ve peygamber efendimizde dahil olmak üzre geri çekilmek suretiyle savaş alanından ayrılmıştır.
                      İslam ordusunun be fili geri çekilmesine kaçmak olarak bakamayız sadece yenilen islam ordusun geri kalan kuvvetini taktik olarak savaş meydanından geri çektiği anlaşılmalıdır. Şimdi en nihayetinde islam ordusunun ve Hz.Peygamberimizin cihaddan kaçtığınımı söylüyorsunuz.

Yorum

[quote author=hicret link=topic=24502.msg165116#msg165116 date=1356845068]
                        Öncelikle şunu vurgulamak istiyorum. Bir tarih kitabından alıntı yapmışsınız bu alıntıda Tüm ashabın savaş anında peygamber efendimizin yanından ayrıldığı yazıyor (gayrısız) eğer bu alıntıyı delil olarak kullanacaksanız konu başlığının Hz.ebu bekir Hz.Ömer Hz.Osman Hz.Ali olarak değiştirilmesi gerekir.
                        [/quote]

ALEYKÜM SELAM.

Sözlerimin anlaşılması zor olmasa gerek. Şu sözü yazmanız inanın daha öncede belirttiğim gibi ya misilleme mantığından yada azıcık ucundan taassubunuzdan kaynaklanıyor. Nitekim yukarıda ki eklemelerimde meseleyi bir bütün olarak okumuyor okuyamıyor, inceleyemiyorsunuz. Galiba üçüncü kez rica edicem. Lütfen tüm sahifeleri yan yana koyun ve bütün olarak inceleyin. Göreceksiniz ki Hz. Ebu Bekir Kaçmış iken, Hz. Ömer ortalarda gözükmüyor iken, Hz. Osman ise ardına bakmadan kaçmış iken Hz. Resulullah efendimiz meydanda savaşıyor ve Ali a.s ile beraber bir kaç kişide O mübareğe destek oluyor.

[quote author=hicret link=topic=24502.msg165116#msg165116 date=1356845068]
                        Ayrıca "Ayrıldı" =" kaçtı" manasındamı yoksa o dehşetli çatışma sırasında herkesin bir yana cenk ederek dağıldığı manasınımı taşıyor belli değil.
                        [/quote]

Al-i İmran Süresi 153. Ayet: Peygamber, arkanızdan sizi çağırırken siz durmadan dağa yukarı kaçıyor, hiç kimseye dönüp bakmıyordunuz. Bundan dolayı Allah, size keder üstüne keder verdi ki, elinizden gidene, ve başınıza gelene üzülmeyesiniz. Allah, yaptıklarınızdan hakkıyla haberdardır. (Diyanet Meali)

Bakın Kuran'da aynısını diyor.
                        Kaçtılar. "Ayrıldılar" Kelimesini kullananlar muhtemeldir ki Kaçanları aklamak ve olayı yumuşatmak için kullanmıştır. Gerçi hem Kurandan hemde kaynaklardan Kaçtıklarını ispat etmek çok kolaydır. İsterseniz bu ayetin tefsiri için tefsirlerinize bakınız.

Taktik ve Strateji konusunda beyanımı yaptım. Şayet size göre; Ayet ile kaçtıkları da sabit iken ve İlk üç halifede dahil olmasına rağmen Komutan meydanda bırakılıp ardlarına bakmadan kaçabiliyorlar ise ve size göre bu Strateji ise bunun için size bu konuda bir şey demek istemiyorum. Önce İnkar ile başladınız. Sonra Ali a.s'ı dahil etmek istediniz, Kelime ile kurtarmaya çalıştınız ve şimdide Strateji Hikayesi, var sayımı ile karşımızdasınız.

Selametle kardeş. İnanın Vaktimiz değerlidir.

Yorum

[quote author=hicret link=topic=24502.msg165122#msg165122 date=1356857342]
                          s.a[/quote]

ve aleykum.

Elemeddin kardeş.
                          "Elemeddin" değil "Elmeddin"

Taasup ehli olan sizlersiniz diyerek şöyle devam ediyorum.
                          bu boş bir sözdür, aynısını iade ede biliriz. itham çok kolaydır, esas olan delil sunulmasıdır. isterseniz ben hiç bir şey yazmayarak sadece linklerle "sünnilerden tassup dolu dakikalar" aktara bilirim. farklı farklı şahıslar, farkı farklı şekillerde tassup örneği.

Bir konu açmışsınız üc yada dört adet tarih kitabında alıntı yapmıssınız değilmi? Evet.
                          Konu başlığıyla delil olarak koyduğunuz kitap alıntıları bir biriyle çelişki arz ediyor burada sadece üç halifeye saldırmak maksadıyla açılmış bir konu var.
                          konuyu ben açmadım, Mufazzal abi açmış. açılmakta maksat ise kimseye saldırmak değil aksine halk arasında dolaşan masalların hiç bir aslının olmadığını ortaya koymaktır. "Şeytan Ömer'den korkuyor" gibi masallara cevap vererek Ömer'in gerçekte Şeytanın askerlerinden bile korktuğunu göstermektir. yani diyoruz ki, Ömer kendisi Şeytanın askerleri olan kafirlerden korkup arkasına bakmadan kaçtığı halde nasıl Şeytan'ın Ömer'den korktuğunu söylüyorsunuz ki?

Şimdi bahsettiğim alıntıyı buraya koymanız özellikle bu konu başlığında aktarmanız hatta ve hatta Hz.Ali (r.a) nin de ayrıldığını buna rağmen ona ilk dönennin Hz.Ebubekir (r.a) oldugunu beyan etmiş oluyorsunuz.
                          cevaben diyoruz ki, Ebu Bekir, Ömer ve Osman'ın Uhud, hayber, Huneyn ve diğer savaşlarda kaçtığını bildiren haberler hem şii ve hemde sünni kaynaklarda gelmiştir, 1 değil, 5 değildir, hepsinin senedleri sahihtir. ama sizin sözünü ettiğiniz ve Mufazzal abinin buraya aktarmış olduğu Ebu Bekir'den gelen "tüm insanlar kaçtı, ilk dönen ben oldum" rivayeti:

1. bizim tarafımızdan bilinmemektedir, değersizdir. bunu rivayet edenler bizim muhaddislerimiz değildir, aksine sizin muhaddislerinizidir ki, ne sizin muhaddisleriniz ve nede muhaddislerinizin rivayeti aldığı ravilerin durumları, adaletleri, güvenilirkleri ve s. bizim nezdimizde sabit değildir. dolayısı ile biz bunu kabul etmiyoruz. örnek verecek olursak: acaba ben eğer her hangi bir şia kaynağından "Ebu Bekir zalimdir, hilafeti gasp etmiştir" şeklinde bir hadis sunsam siz bunu kabul edip delil olarak görürmüsünüz?

2. bu rivayet hatta sizin kaynaklarda bile değersizdir. çünkü:

a) o bu konuda gelen diğer haberlere muhaliftir. zira bizzat sizin kaynaklarda sabit olan diğer haberlere göre imam Ali a.s , Ebu Dücane ve benzeri kişiler son ana kadar savaştan kaçmamış, sebat göstermiştirler ki, bu yukarıdaki rivayette geçen "tüm insanlar kaçtı" ifadesini yalanlamaktadır. sonra, yine konu hakkında bizzat sizin kaynaklarda gelen diğer haberlere göre Ebu bekir ve Ömer savaş sonrası, Osman ise savaştan 3 gün sonra Rasulullah s.a.a'in yanına dönmüştür ki, bu da yukarıdaki rivayette geçen "ilk ben döndüm" ifadesini yalanlamaktadır.

b) hadisin senedi sizin hadis ilminize göre doğru değildir, zira çok uzakta değil
                          Mufazzal abinin aktardığı resimde 1 numaralı dipnotta bu konuya değinilmiştir. inşaAllah bu yeterli olmazsa hadisin senedi hakkında bende küçük bir bilgi suna bilirim.

İslam ordusunun be fili geri çekilmesine kaçmak olarak bakamayız sadece yenilen islam ordusun geri kalan kuvvetini taktik olarak savaş meydanından geri çektiği anlaşılmalıdır.
                          siz "kaçmak" ile "takit olarak geri çekilme" ifadelerini anlayamıyormusunuz? bakın bakalım, rivayetlerde "taktik olarak geri çekildik" mi deniyor yoksa "arkamıza bakmadan kaçıyorduk" mu deniyor? isterseniz Ömer'in "dağın üzerine ceylan gibi zıplaya zıplaya kaçıyordum" sözünü aktarayım. bakalım ceylan gibi zıplaya zıplaya kaçmak da taktik olacak mı?

Şimdi en nihayetinde islam ordusunun ve Hz.Peygamberimizin cihaddan kaçtığınımı söylüyorsunuz.
                          gerçekten çok kurnazca, aklınızca bazılarını savunmak için bir duvar örüyorsunuz. "bak haa onlara dil uzata bunlarda gider" diyorsunuz. ama kurnazca olduğu kadar cahilce, zira kimse "Nebi s.a.a kaçmıştır" veya "Ali, Ebu Dücane, falan, filan kaçmıştır", "savaştakilerin hepsi kaçmaıştır" demiyor aksine sizin kahramanlarınızın kaçtığını söylüyoruz. ve bunu da biz değil bizzat sizin kaynaklarınız söylüyor.
                          En son Qom_u_ask tarafından düzenlendi; 07.08.2020, 22:21.

Yorum

[img width=1000 height=544]http://f1212.hizliresim.com/14/y/hg202.jpg[/img]

"İlk Dönen Bendim" veya "DÖNEN" Sözünden ne anlamalıyız. Bu kadar açık ve net iken Kuru bir taassup ile meseleyi kurtarmak sadece İnsana zarar verir.

Aşağıda ki de Hz. Ali a.s'ın Cesaret ve Meydanda oluşunun en büyük kanıtıdır. Ki biz sizden meseleyi bir bütün halinde okumanızı rica ettik. Ve biz Uhudda İlk Üç Halifenin her hangi bir cesaret örneği sergileyip Meydanda savaştıklarına Kaynaklarda tanık olamıyoruz. Bu tesadüf değil.

[img width=826 height=600]http://f1212.hizliresim.com/14/y/hg20l.jpg[/img]

Yorum

S.a
                              [quote author=Elmeddin link=topic=24502.msg165124#msg165124 date=1356860256]"Elemeddin" değil "Elmeddin" Tamam Elmeddin kardeşim[/quote]

[quote author=Elmeddin link=topic=24502.msg165124#msg165124 date=1356860256]
                              bu boş bir sözdür, aynısını iade ede biliriz. itham çok kolaydır, esas olan delil sunulmasıdır. isterseniz ben hiç bir şey yazmayarak sadece linklerle "sünnilerden tassup dolu dakikalar" aktara bilirim. farklı farklı şahıslar, farkı farklı şekillerde tassup örneği.
                              [/quote]
                              Buna gerek yok ben sünni değilim
                              konuyu ben açmadım, Mufazzal abi açmış. açılmakta maksat ise kimseye saldırmak değil aksine halk arasında dolaşan masalların hiç bir aslının olmadığını ortaya koymaktır. "Şeytan Ömer'den korkuyor" gibi masallara cevap vererek Ömer'in gerçekte Şeytanın askerlerinden bile korktuğunu göstermektir. yani diyoruz ki, Ömer kendisi Şeytanın askerleri olan kafirlerden korkup arkasına bakmadan kaçtığı halde nasıl Şeytan'ın Ömer'den korktuğunu söylüyorsunuz ki?
                              [/quote]
                              Şeytan l.a delil getirin o zaman korkmadığıyla ilgili (Bu şaka herşeye delil istiyorsunuz ya) onun için
                              Siz uhud savaşını sadece iki satırla anlatmaya kalkıyorsunuz paramparça olmuş Peygamber efendimizin Şehid edildiği Haberleriyle sarsılmış . Müşrikleri mağlup ettik derken arkalarından kelen düşmanları görüp şaşırmış islam ordusunun durumunu anlamak istemiyorsunuz. Sizin için herşey bir kitapta veya birkaç kitapta yazan muhtemelende yalanladığınız kaynaklardaki iki satırı kullanmak ama durum bundan çok ama çok karmaşık. Ne zamandan beri bir ordunun genel durumu birkaç kişiye mal edilir oldu ? Ki islam ordusu üç yada dörde bölünmüş ve savaş meydanın belli bölümlerinde bir birilerinden iletişimsiz olarak kala kaldıklarıda ortadır. Burada elbetteki kişilerin bütüne uyma durumu söz konusu olacaktı. Bu parçalanmış guruplardan bazıları Hz.Hamzayı şehit ettiklerini görmüş ve Peygamber efendimiz (s.a.v) de şehid olduğunu duymuş bu hengamede düşman güçleri arasında kalmış islam ordusunun peyder pey geri çekildikleri olmuştur.
                              cevaben diyoruz ki, Ebu Bekir, Ömer ve Osman'ın Uhud, hayber, Huneyn ve diğer savaşlarda kaçtığını bildiren haberler hem şii ve hemde sünni kaynaklarda gelmiştir, 1 değil, 5 değildir, hepsinin senedleri sahihtir. ama sizin sözünü ettiğiniz ve Mufazzal abinin buraya aktarmış olduğu Ebu Bekir'den gelen "tüm insanlar kaçtı, ilk dönen ben oldum" rivayeti:

[/quote]
                              Kaçtı değil ayrıldı. Düşman karşısında fiziki bir üstünlük kuramayan birliklerin geri çekilmeleri doğal ve olası bir durumdur. Düşmanın üstün olduğu bir anda ileriye atılıp intahhar etmek yerine farklı savaş taktikleri icra edilerek düşman yenilebilir. Mesela bedir kuyularının kapatılması ve bedire gelen müşrik ordusunun susuz kalması bu taktiğe bir örnektir. Her halukadar islam sancağının altında savaşan mücahidler karşı durdukları müşriklerin ve bozuk inançlarının karşında bir tehdittir. İslam ordusu geri çekilmeyipte tüm sahabeler o meydanda ölseydi ne olacaktı (Allah-u tealanin takdiri ve izniyle tabiki)
                              Yenilgiye uğrayan islam ordusu geri çekilmiş akabinde toparlanarak müşrik ordusunu takibe devam etmiş geceleri ateş yakarak müşrik ordusuna savaşmaktan vazgeçmedik hala burdayız mesajı verilmiş ebu sufyan tekrar savaşma cesareti gösterememiş ve kaçmıştır. Akabinde islamın zaferi yine bu yiğitlerin omuzunda yükselmiş ve sonuca ermiştir.
                              1. bizim tarafımızdan bilinmemektedir, değersizdir. bunu rivayet edenler bizim muhaddislerimiz değildir, aksine sizin muhaddislerinizidir ki, ne sizin muhaddisleriniz ve nede muhaddislerinizin rivayeti aldığı ravilerin durumları, adaletleri, güvenilirkleri ve s. bizim nezdimizde sabit değildir. dolayısı ile biz bunu kabul etmiyoruz.
                              [/quote]
                              Zaten sizin çok geçmişe dayalı kaynaklarınız yokki kaynak olarak sunduğunuz ne olursa olsun kabul görmemiş red edilmiştir.
                              örnek verecek olursak: acaba ben eğer her hangi bir şia kaynağından "Ebu Bekir zalimdir, hilafeti gasp etmiştir" şeklinde bir hadis sunsam siz bunu kabul edip delil olarak görürmüsünüz?
                              [/quote]
                              Zalim olduğuna ve gasp ettiğini Kabul etmem. Ama Peygamber efendimiz (s.a.v) in Hilafeti ve imamlığı Hz.Ali(r.a) ye bıraktığını kabul ederim. Çünkü "HUM" denen yerde Resulu ekrem hazretleri açıkca Hilafeti ve imamlığı Hz.Ali (R.a) Bıraktığını beyan etmiştir. Yani Hz.Ali (R.a) birinci halifedir.
                              Siz şunu görmek istemiyorsunuz Peygamber efendimiz vefat ettiğinde Ümmetin durumunu düşmüş oldukları kargaşayı Münafıkların ve müşriklerin Peygamber efendimizin vefatıyla tekrar mevkilerini geri almaya çalıştıklarını Bu otorite boşluğunun islamı ve müminleri zor durumda bırakacağını binlerce şehitle zafere ulaşmış islam otoritesinin tekrar müşriklerin eline geçme tehlikesi Hz.Ebubekirin hızlı bir şekilde hilafete getirilmesi ile bu tehlikenin bertaraf edilmiş olduğunu göremiyorsunuz. Hz.Ali (R.a) Bu süreçte Resulu ekrem hazretlerinin defin işleriyle uğraşıyordu. Sizin icin "komplo" Sayılan bir eylem Benim için islami otoriteyi ve islam sancağını ayakta tutabilmek için gerçekleştirilmiş doğru bir eylemdi. Ayrıca Allah-u tealanın bir takdiriydi sırlarını anlamak tam anlamıyla mümkün değil Ama ilmi olarak Hz.Ali(r.a) diğer sahabelerden çok üstün olduğu aşikardır Sadece ilmi olarak bile Hz.Ali(r.a) Hilafetin tek Sahibiydi.
                              Hilafetin yürütülebilmesinde gereken en büyük özelliğin İslam ilmi olduğu bir gerçektir. Ve Hz.Ali (r.a) Bu ilmi direk Peygamber efendimiz (S.a.v) den aldığıda bir gerçektir Bu ilmin kapısının "Ali" olduğunuda Yine efendimiz (s.a.v) Bildirmiştir. Ben burda Hz.Ebubekirin halife seçilerek sarsılan islam otoritesinin tehlikeli ellere geçmemesi için gerçekleştirmiş olduğu bir eylem olarak görüyorum. Ehli sünnetten bir çok kardeşimizde aynı fikirdeler bence. Çünkü burayakadar yazdıklarımı mederesede okuyan ve icazet almış mollardan dinledim. Sizin için ise herşey birkaç satırlık alıntı olmuş. Belkide Hz.Ali (r.a) Hilafet sırasının yer değiştirmesi sebebiyle bu hilafet süresince hilafetin garantisiydi çünkü ilmi konuların ve sıkıntıya düşülen her konuyu aydınlatan Hz.Ali (r.a) ydi.
                              a) o bu konuda gelen diğer haberlere muhaliftir. zira bizzat sizin kaynaklarda sabit olan diğer haberlere göre imam Ali a.s , Ebu Dücane ve benzeri kişiler son ana kadar savaştan kaçmamış, sebat göstermiştirler ki, bu yukarıdaki rivayette geçen "tüm insanlar kaçtı" ifadesini yalanlamaktadır. sonra, yine konu hakkında bizzat sizin kaynaklarda gelen diğer haberlere göre Ebu bekir ve Ömer savaş sonrası, Osman ise savaştan 3 gün sonra Rasulullah s.a.a'in yanına dönmüştür ki, bu da yukarıdaki rivayette geçen "ilk ben döndüm" ifadesini yalanlamaktadır.
                              [/quote]
                              "Kaçtı" ifadesi yokki "ayrıldı" ifadesi var uhud savaşının bazı mühim yerlerini verdim dağılmış parçalanmış islam ordusunun peygamber efendimizin öldüğü haberini alan Mücahidlerin geri çekildiği anlatılıyor en nihayetini Tüm islam ordusu geri çekiliyor. Geri çekilenler üç gurupda ele alınıyor ve değerlendiriliyor. Siz o savaş dehşetini ve yaşantıları iki satır alıntıya sığdıramazsınız.
                              siz "kaçmak" ile "takit olarak geri çekilme" ifadelerini anlayamıyormusunuz? bakın bakalım, rivayetlerde "taktik olarak geri çekildik" mi deniyor yoksa "arkamıza bakmadan kaçıyorduk" mu deniyor? isterseniz Ömer'in "dağın üzerine ceylan gibi zıplaya zıplaya kaçıyordum" sözünü aktarayım. bakalım ceylan gibi zıplaya zıplaya kaçmak da taktik olacak mı?
                              [/quote]
                              Taktik olarak geri çekilme var çünkü islam ordusu uhud savaşında yenildi parçalandı ve bölük bölük geri çekildi Hz. Ömeri de bahsedilen bu üç guruba göre değerlendirmelisiniz çünkü kast ettiğiniz ve tamamını vermediğiniz rivayette Hz. Ömer Peygamber efendimizin yaşadığını o an gördüm Diyor. Yani peygamber efendimiz ve yanındaki sahabeler savaşarak geri çekilmekteydi.
                              gerçekten çok kurnazca, aklınızca bazılarını savunmak için bir duvar örüyorsunuz.
                              [/quote]
                              Bak bu olmadı işte kardeş.
                              En son Qom_u_ask tarafından düzenlendi; 07.08.2020, 22:22.

Yorum

[quote author=hicret link=topic=24502.msg165132#msg165132 date=1356868259]
                                Şeytan l.a delil getirin o zaman korkmadığıyla ilgili (Bu şaka herşeye delil istiyorsunuz ya) onun için[/quote]

her konuda mutlaka delil ile konuşulmalıdır, bu işin kuralıdır yoksa bir yere varamayız. mesela sen bir olay için delilsiz olarak "şöyledir" dersin. bende buna karşın "hayır asıl şöyledir" derim. o yüzden delil mutlak olarak gerekli.

burada Şeytan'dan delil sunamam, çünkü kendisine durumu sorma şansım yok, sora bilseydim bile onun güvenilirliği müslümanlar nezdinde sabit değildir, aksine Kur'an'ın nassı ile yalancıdır. o yüzden başka bir delil arıyoruz ve bu delili bizzat Ömer'in kendisinde buluyoruz.

Siz uhud savaşını sadece iki satırla anlatmaya kalkıyorsunuz paramparça olmuş Peygamber efendimizin Şehid edildiği Haberleriyle sarsılmış . Müşrikleri mağlup ettik derken arkalarından kelen düşmanları görüp şaşırmış islam ordusunun durumunu anlamak istemiyorsunuz. Sizin için herşey bir kitapta veya birkaç kitapta yazan muhtemelende yalanladığınız kaynaklardaki iki satırı kullanmak ama durum bundan çok ama çok karmaşık. Ne zamandan beri bir ordunun genel durumu birkaç kişiye mal edilir oldu ? Ki islam ordusu üç yada dörde bölünmüş ve savaş meydanın belli bölümlerinde bir birilerinden iletişimsiz olarak kala kaldıklarıda ortadır. Burada elbetteki kişilerin bütüne uyma durumu söz konusu olacaktı. Bu parçalanmış guruplardan bazıları Hz.Hamzayı şehit ettiklerini görmüş ve Peygamber efendimiz (s.a.v) de şehid olduğunu duymuş bu hengamede düşman güçleri arasında kalmış islam ordusunun peyder pey geri çekildikleri olmuştur.Kaçtı değil ayrıldı. Düşman karşısında fiziki bir üstünlük kuramayan birliklerin geri çekilmeleri doğal ve olası bir durumdur. Düşmanın üstün olduğu bir anda ileriye atılıp intahhar etmek yerine farklı savaş taktikleri icra edilerek düşman yenilebilir. Mesela bedir kuyularının kapatılması ve bedire gelen müşrik ordusunun susuz kalması bu taktiğe bir örnektir. Her halukadar islam sancağının altında savaşan mücahidler karşı durdukları müşriklerin ve bozuk inançlarının karşında bir tehdittir.
                                gerçekten ilginç sözler söylüyorsunuz. "2 rivayet diyorsunuz" oysa bu savaş hakkında eldeki rivayetlerimiz 2 değil, 5 değil, 10 değildir. sonra ısrarla "kaçmadılar" diyorsunuz yav söyler misiniz neye dayanarak kaçmadılar diyorsunuz? eğer mesele şahsi fikirler, kendi aklından bir senaryo çizip buna göre konuşmaksa bende buna karşın kendi fikrim ile "kaçtılar" diyorum. sizin sözünüzün bağlaycı ne tarafı var ki, biz bunu kabul edelim? eğer şahsi fikirler önemli ise o zaman buyrun siz bizim şahsi fikirlerimizi kabul edin. kaldı ki, taktik geliştirmek isteyen savaştan sonra, savaştan 3 gün sonra değil savaş bitmeden geri dönerdi.

hem sonra, bu olayı aktaran tüm rivayetler "kaçtılar" diyor ve siz bunları ister istemez kabullenmelisiniz. neden mi? çünkü tüm siyer bunun gibi senedli rivayetlere dayanır, akıllara, senaryorlara değil. eğer burada bu hadisleri inkar ediyorsanız şu halde fıkıh, akide, tefsir, sünnet, siyer ve s. her konuda gelen haberleri yalanlamalısınız ki, bunun da ne demek olduğu gayet açıktır.

İslam ordusu geri çekilmeyipte tüm sahabeler o meydanda ölseydi ne olacaktı (Allah-u tealanin takdiri ve izniyle tabiki)
                                Allah Allah... yav kardeşim, ısrarla yani bunların kaçmalarını savunacaksın ha? savaştan kaçmayan Ali, Ebu Dücane ve diğerlerine ne oldu? kaldı ki, Allah c.c Kur'an'da bu kaçanları tenkit ediyor, bunların kaçtıklarını söylüyor. çok merak ediyorum acaba Allah c.c haşa senin bu düşündüğün "hepsi ölseydi ne olurdu" meselesini düşünmüyor mu ki, kaçanları eleştiriyor?

Yenilgiye uğrayan islam ordusu geri çekilmiş akabinde toparlanarak müşrik ordusunu takibe devam etmiş geceleri ateş yakarak müşrik ordusuna savaşmaktan vazgeçmedik hala burdayız mesajı verilmiş ebu sufyan tekrar savaşma cesareti gösterememiş ve kaçmıştır.
                                İslam ordusuna kim laf ediyor ki? mesele burada sizin kahramanlar. İslam ordusu zaten meydanda değil miydi ki? 5, 10, 15, 100, 300... kişi kaçtı ise bu "tüm İslam ordusu kaçtı" mı demek oluyor? hem sizin kaçanlar 3 gün sonra Nebi s.a.a'in yanına dönüyor ya buna ne diyeceksin?

Zaten sizin çok geçmişe dayalı kaynaklarınız yokki
                                bunu kim söyledi ki? bizim kendi tarihçilerimiz, tarih kaynaklarımız vardır. gerekirse onlar hakkında bilgi veririz.

kaynak olarak sunduğunuz ne olursa olsun kabul görmemiş red edilmiştir.
                                kimler tarafından7 emevi-nasibi dininin bağlıları tarafında mı? canları cehenneme, bize ne onlardan?

Zalim olduğuna ve gasp ettiğini Kabul etmem. Ama Peygamber efendimiz (s.a.v) in Hilafeti ve imamlığı Hz.Ali(r.a) ye bıraktığını kabul ederim. Çünkü "HUM" denen yerde Resulu ekrem hazretleri açıkca Hilafeti ve imamlığı Hz.Ali (R.a) Bıraktığını beyan etmiştir. Yani Hz.Ali (R.a) birinci halifedir.
                                1. sen nasıl şia kaynaklı bu gibi bir bilgiyi kabul etmezsen bende her hangi sünni kaynaklı bir bilgiyi kabul etmem.

2. senin cevabın kendin ile çelişmektedir. hem "Nebi s.a.a hilafeti Ali'ye verdi" diyorsun, hemde biliyorsun ki, hilafet Nebi s.a.a'den sonra Ebu Bekir'e geçmiştir. birinin hakkını almak gasp ve zulüm değil mi ki?

Siz şunu görmek istemiyorsunuz Peygamber efendimiz vefat ettiğinde Ümmetin durumunu düşmüş oldukları kargaşayı Münafıkların ve müşriklerin Peygamber efendimizin vefatıyla tekrar mevkilerini geri almaya çalıştıklarını Bu otorite boşluğunun islamı ve müminleri zor durumda bırakacağını binlerce şehitle zafere ulaşmış islam otoritesinin tekrar müşriklerin eline geçme tehlikesi Hz.Ebubekirin hızlı bir şekilde hilafete getirilmesi ile bu tehlikenin bertaraf edilmiş olduğunu göremiyorsunuz. Hz.Ali (R.a) Bu süreçte Resulu ekrem hazretlerinin defin işleriyle uğraşıyordu. Sizin icin "komplo" Sayılan bir eylem Benim için islami otoriteyi ve islam sancağını ayakta tutabilmek için gerçekleştirilmiş doğru bir eylemdi. Ayrıca Allah-u tealanın bir takdiriydi sırlarını anlamak tam anlamıyla mümkün değil Ama ilmi olarak Hz.Ali(r.a) diğer sahabelerden çok üstün olduğu aşikardır Sadece ilmi olarak bile Hz.Ali(r.a) Hilafetin tek Sahibiydi.
                                bu taassup adamı kör eder böyle. zaten Nebi s.a.a halife tayin etmişti, öyle ise ne diye Ebu bekir hilafete getirilmeliydi? hem Ebu Bekir bu kadar iyi niyetli idiyse neden daha sonra hilafeti geri vermedi? neden biati kabul etmeyen Ali a.s ve müslümanlara saldırdı? bkz: vahiy evine hücum

Hilafetin yürütülebilmesinde gereken en büyük özelliğin İslam ilmi olduğu bir gerçektir. Ve Hz.Ali (r.a) Bu ilmi direk Peygamber efendimiz (S.a.v) den aldığıda bir gerçektir Bu ilmin kapısının "Ali" olduğunuda Yine efendimiz (s.a.v) Bildirmiştir. Ben burda Hz.Ebubekirin halife seçilerek sarsılan islam otoritesinin tehlikeli ellere geçmemesi için gerçekleştirmiş olduğu bir eylem olarak görüyorum. Ehli sünnetten bir çok kardeşimizde aynı fikirdeler bence. Çünkü burayakadar yazdıklarımı mederesede okuyan ve icazet almış mollardan dinledim.

Belkide Hz.Ali (r.a) Hilafet sırasının yer değiştirmesi sebebiyle bu hilafet süresince hilafetin garantisiydi çünkü ilmi konuların ve sıkıntıya düşülen her konuyu aydınlatan Hz.Ali (r.a) ydi.
                                bu aktardıkların o mollanın sözü ve bizim de sözümüz bu sözlerin tam aksi yönünde. mollanın söyledikleri hüccet midir ki? hem sonr, madem durum mollanın idda ettiği gibi o mollaya sor bakalım peki neden Ebu Bekir daha sonra hilafeti Ali'ye vermedi? hadi diyelim kendi zamanı müsait değildi ya öldüğünde neden Ali'ye değil Ömer'e verdi?

nefsizinize değil, gerçeklere göre konuşun, çünkü bu din Ebu Bekir'in değil, Allah c.c ve Rasulünün s.a.a dinidir ve size düşen Ebu Bekir veya başkası için bir şeyleri tevil etmek değil, Allah c.c. ve Rasulü s.a.a'in dediğine tabii olmaktır.

"Kaçtı" ifadesi yokki "ayrıldı" ifadesi var
                                farketmez, ben genel olarak rivayetin her yönü ile değersiz olduğunu göstermek için bunu yazdım. "Nebi s.a.a'in yanında ayrıldı" hadisin arapça orjinaline bakamadığımız için "kaçtı" mı yoksa "ayrıldı" mı ifadesinin olduğunu şuan için bilmiyoruz. ama farzedelim ki, "ayrıldı" olsun. savaşta birinin yanında ayrılmak ne demek oluyor? "sen burda bekle, ölmemeye çalış biz savaştan sonra döneceğiz" demek öyle mi?

hadisin senedi hakkında bizzat aynı sayfada dipnota baktın mı?

uhud savaşının bazı mühim yerlerini verdim
                                nerden? bir kaynaktan mı? yoksa sen bizzat savaşa şahit mi oldun? anlattıkların zerre kadar değeri olmayan ve korkakların yaptıklarını yumuşatmak için laf kalabalığı başka bir şey değil.

Bak bu olmadı işte kardeş.
                                inan bana, ben henüz sen çelişkilerini göstermek ile yetiniyorum ama gerekirse "kaçtı" diyen hadisleri bir bir aktarırım. istersen söyle, belki o zaman olur.

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X