Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

UHUD SAVAŞINDA "HZ. EBU BEKİR, HZ. ÖMER, HZ. OSMAN"

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

UHUD SAVAŞINDA "HZ. EBU BEKİR, HZ. ÖMER, HZ. OSMAN"

BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM

BİLDİĞİNİZ GİBİ GÜNÜMÜZ ESERLERİNDE, HZ. EBU BEKİR, HZ. ÖMER VE HZ. OSMANIN BİYOGRAFİLERİNİ OKUYUNCA ÖZELLİKLE İLK İKİ HALİFENİN UHUD SAVAŞINDA FECİ BİR CESARET ÖRNEĞİ SERGİLEDİKLERİ, SAVAŞTIKLARI VE MEYDANDAN KAÇANLARIN ARASINDA OLMADIKLARI YAZAR. BİZLER İSE BİRİNCİ SINIF ANA KAYNAKLARDAN BUNUN BÖYLE OLMADIĞINI İDDİA EDER VE İDDİAMIZA DELİL SUNARIZ. ULAŞTIĞIMIZ BÜTÜN KAYNAKLARDA İLK ÜÇ HALİFENİN UHUD SAVAŞINDA MEYDANDA HER HANGİ BİRİSİ İLE SAVŞMADIKLARINA, PEYGAMBERİ KORUMADIKLARINA, HZ. OSMANIN SAVAŞTAN KAÇTIĞINI, HZ. EBU BEKİRİN KAÇIP, KAÇTIKTAN SONRA GERİ DÖNENLERİN İLKİ OLDUĞUNU, PEYGAMBER YANINDA KALANLARIN ARASINDA İSE HZ. ÖMERİN İSMİNE RASTLANILMADIĞI GÖRÜYORUZ. DOLAYISI İLE BİR KAÇ TANE MEVCUT KAYNAKTAN TARAMA YAPARAK SUNMAK İSTEDİK. VE LÜTFEN SUNDUĞUMUZ KİTAP SAYFALARINI TİTİZLİK İLE İNCELEYİNİZ. İDDİAMIZDA DOĞRU OLDUĞUMUZU GÖRECEKSİNİZ. BU KONUDA BİR ÇOK BELGE TARAYIP SUNABİLİRİM. AMA AKILLIYA BU KADAR BELGE YETERLİDİR. ALLAH CÜMLEMİZİ, MEYDANDAN ASLA KAÇMAYAN HZ. ALİ A.S'IN İZİNDEN AYIRMASIN. (AMİN)

Ynt: UHUD SAVAŞINDA "HZ. EBU BEKİR, HZ. ÖMER, HZ. OSMAN"

[img width=821 height=600]http://a1212.hizliresim.com/14/x/hdu26.jpg[/img]

Yorum

Yorum

[img width=825 height=600]http://a1212.hizliresim.com/14/x/hdu3l.jpg[/img]

Yorum

Yorum

Yorum

Yorum

[img width=850 height=600]http://a1212.hizliresim.com/14/x/hdu6f.jpg[/img]

Yorum

Burada eklemeyi unuttuğum nokta şudur: Bildiğiniz gibi Hayber Savaşı ile ilgili sunduğum belgelerde, Hz. Ebu Bekir ve Hz. Ömer'in Başarısız bir şekilde kısacası (Hayberde Meydandan Kaçarak) geri döndüğünü görmüştük. Ve Hayber Savaşında Hz. Ali a.s hakkında şu söz söylenmişti: "Yarın Sancağı öyle birisine vereceğim Allah ve Resulü onu sever, O da Allah ve Resulünü sever." Uhud Savaşında ise Hz. Ali a.s hakkında söylenen söz yukarıdadır. "O (Ali) Bendendir. Bende ondanım." Cebrail ise: "Bende sizdenim" demiştir. Ne Üzücü ki bu tür sözlerin Hz. Ebu Bekir, Hz. Ömer, Hz. Osman hakkında söylenmemiş olması bazı kimseleri gerçekten üzmüştür. Ama Hakka Hakk, Yanlışa Yanlış demek gerek. Biz diyoruz ki: Hz. Ebu Bekir, Hz. Ömer, Hz. Osman'ın hiç bir savaşta gösterdikleri bir cesareti yoktur. Gah Meydandan kaçmışlar gah ortalıklarda gözükmemişlerdir. İnşaallah bu konu ile ilgili Albümü, Bedir Gazvesi ve Hudeybiye ile devam ettireceğim.

Yorum

S.a
                    Değerli kardeşim neden şaşırdığınıza bende çok şaşırıyorum nedenide şudurki hz.ebubekir hz.ömer ve hz. osmanın peygamber efendimizi devesiyle birlikte uçurumdan aşşağı düşürerek öldürmek niyetiyle Peygamber efendimizin üzerine at sürdüklerini beyan eden sizler değilmiydiniz ? Böyle tasvir ettiğiniz ve insanlara aktardığınız yeni yeni hazret dediğiniz bu kişilerin savaş meydanından kaçmış olmalarımı sizi şaşırtıyor yoksa bilinç altına bakın bunlar savaştan kaçtı mesajımı vermeye çalışıyorsunuz.
                    Siz eğer bana sinirlenecekseniz önce kendinize sinirlenin bir yazdığınız diğerini tutmuyor siyasetse buna siyaset diyin. Ama bukadar çok çelişkili yazılarla hoş durmuyorsunuz. Peygamber efendimizi öldürmeye çalıştılar diyorsunuz savaş meydanından kaçtılar diyorsunuz "Kral" diyorsunuz sonra hazret diyorsunuz. Biraz daha net olabilirmiyiz.

Yorum

Muhterem bizim HZ deyişimiz, Onları sevenlere duyduğumuz saygıdan dolayıdır. Ki bunlar tarihi meselelerdir. Ve biz günümüzde bile yanlış bilinen tarihin birinci kaynaklardan aktarılıp, doğruların ortaya çıkmasını ümid etmekteyiz. Suikast olayına gelince. Şayet bu konuda bir cevabınız var ise bunu ilgili başlığa yazabilir orada arkadaşlar ile karşılıklı yazışabilirsiniz. Bizim bu başlıklarda anlattığımız, günümüzde öyle zannedildiği gibi veya günümüz yazarlarının süsleyerek sunduğu gibi bu isimlerin birer Savaş Kahramanı olmadığı ve Savaşlarda her hangi bir cesaretinin olmadığıdır. Şayet olmuş olsa idi bunu birinci kaynaklarınız emin olun abartılı bir şekilde sunabilirlerdi.

Yorum

[quote author=Murtazaali link=topic=24502.msg165074#msg165074 date=1356787495]
                        Muhterem bizim HZ deyişimiz, Onları sevenlere duyduğumuz saygıdan dolayıdır.
                        [/quote]
                        Peki Hazret demeyişiniz "kral" deyişiniz ne içindi ? Yada birinci halife ikinci halife deyişiniz. O zatların peygamber efendimizi öldürmeye kalktıklarını söylemek saygının hangi kısmına giriyor?
                        Zikretmiş olduğunuz "suikast" olayındaki çizmiş olduğunuz "kişilikler" Cihad meydanından kaçmış "kişiliklerler" birbirilerini belkide tamamlıyordur. Belkide zaten bunlar peygamber efendimizi öldürmeye çalışmışlardı savaştan ve cihad meydanından kaçmaları normaldir şaşırmayayım diye düşünürsünüz.
                        Bak abi kızmak yok forum sitesi açmışsınız burası sadece "şia" ya açıksa kapalı forum yapın rahat edersiniz. Bak turancıların forumuna gidin türk yada turancı olmadığınızı anladıkları an üyeliğinizi iptal ederler. Yok kızacaksanız illada söyleyin bilelim. Eleştiri yok gelişme yok yazdıklarınızı okuyalım bağlantı yapmayalım çelişkileri söylemeyelim.

Yorum

[quote author=hicret link=topic=24502.msg165075#msg165075 date=1356788237]
                          Peki Hazret demeyişiniz "kral" deyişiniz ne içindi ? Yada birinci halife ikinci halife deyişiniz. O zatların peygamber efendimizi öldürmeye kalktıklarını söylemek saygının hangi kısmına giriyor?
                          Zikretmiş olduğunuz "suikast" olayındaki çizmiş olduğunuz "kişilikler" Cihad meydanından kaçmış "kişiliklerler" birbirilerini belkide tamamlıyordur. Belkide zaten bunlar peygamber efendimizi öldürmeye çalışmışlardı savaştan ve cihad meydanından kaçmaları normaldir şaşırmayayım diye düşünürsünüz.
                          Bak abi kızmak yok forum sitesi açmışsınız burası sadece "şia" ya açıksa kapalı forum yapın rahat edersiniz. Bak turancıların forumuna gidin türk yada turancı olmadığınızı anladıkları an üyeliğinizi iptal ederler. Yok kızacaksanız illada söyleyin bilelim. Eleştiri yok gelişme yok yazdıklarınızı okuyalım bağlantı yapmayalım çelişkileri söylemeyelim.[/quote]

Bu soruyu Kral diyenlere Sorunuz. Nitekim ben Kral dediğimi hatırlamıyorum. Birinci ve İkinci Halife diye hitap etmişimdir. Fakat bunda ne gibi bir sakınca olduğunu pek anlayamadım. Tebük Seferinde ki Suikast meselesi ise Forumumuzda açıldığı başlıkta Tarihi anlamda incelemeye tabii tutulmuştur. Bunu Kabul edenlerde vardır etmeyenlerde. Ki Kabul edenler Kuru Kuruya "Onlar Peygamberi öldürmeye kalktı" demiyorlar ve kendilerince deliller sunabiliyorlar. Sizin karşıt bir deliliniz var ise veya Sunulan delili çürütebilme yeteneğine sahip iseniz gerekeni ilgili başlıkta yapabilirsiniz.

Kardeş bu forumda özgürce, kurallara uymak şartı ile dilediğinizi yazabilir, düşüncelerini aktarabilir ve eleştirinizi yapabilirsiniz. Burası sadece Şiilere değil herkese açıktır. Her düşünceden insanı barındırmıştır bu site. Dolayısı ile siz rahat olunuz. Dua ile...

Yorum

s.a
                            Peki değerli kardeşim yani şunumu söylüyorsunuz ? Burda yazılan çizilen anlatılan elştirilen her şey kişilerin kendi fikridir "Şia"nın fikirleri değildir. Veya "şia" yı bağlamaz ? "Şia" herzaman halifelere hazret dedi saygı gösterdi. Biri bunun dışında birşey söylediyse kendi fikridir aramızda bu konuda mutabık değiliz. Eğer siz halifelere saygı duyuyorsanız onlar peygamber efendimize "suikast" düzenlemediler yada "cihad meydanından " kaçmadılar. Eğer peygamber efendimize suikast düzenledilerse , cihad meydanından kaçtılarsa Hz.fatma annemize vurdularsa o zaman hazret denmemeli.
                            Birde şunu beyan edeyim şimdide ikilemlerin çelişkilerin arasınamı topiclerimi set çekmeye başladınız o topic bizi bağlamaz git onu oraya yaz.
                            Sizin bu topicde yazdığınız konuyla alakalı olma durumu varsa neden yazacaklarımı diğer topiğe yazayım ?
                            Ben bu açtığınız konuda şiddetli bir çelişki gördüm ve çelişkileri size beyan ettim. Bir nevi siz diğer konu başlıklarında ve yorumlarımda ne yazdığım beni bu topicde ilgilendirmez diyorsunuz.
                            Bahsettiğiniz halifelerin peygamber efendimiz vefat ettiği son güne kadar yanlarındaydılar bu akli bir delildir.
                            Bahsettiğiniz suikast yada cihad meydanından kaçmak gibi bir durum olsaydı peygamber efendimizin onları sahabelerinin içinde tutmayacağına yada onlarla birlikte savaşa katılmayacağına inanıyorum. Çünkü peygamber efendimizin sürgüne gönderdiği ve ashabının arasından uzaklaştırdığı şahsiyetlerin olduğunu biliyorum. Peygamber efendimiz onların suikast düzenlediğini ve cihad meydanından kaçtığını bile bile onları yanında ve ashabının arasında tuttuğunu idda ediyorsunuz.

Yorum

[quote author=hicret link=topic=24502.msg165077#msg165077 date=1356790512]
                              s.a Peki değerli kardeşim yani şunumu söylüyorsunuz ? Burda yazılan çizilen anlatılan elştirilen her şey kişilerin kendi fikridir "Şia"nın fikirleri değildir. Veya "şia" yı bağlamaz ? "Şia" herzaman halifelere hazret dedi saygı gösterdi. Biri bunun dışında birşey söylediyse kendi fikridir aramızda bu konuda mutabık değiliz. Eğer siz halifelere saygı duyuyorsanız onlar peygamber efendimize "suikast" düzenlemediler yada "cihad meydanından " kaçmadılar. Eğer peygamber efendimize suikast düzenledilerse , cihad meydanından kaçtılarsa Hz.fatma annemize vurdularsa o zaman hazret denmemeli.
                              Birde şunu beyan edeyim şimdide ikilemlerin çelişkilerin arasınamı topiclerimi set çekmeye başladınız o topic bizi bağlamaz git onu oraya yaz.
                              Sizin bu topicde yazdığınız konuyla alakalı olma durumu varsa neden yazacaklarımı diğer topiğe yazayım ?
                              Ben bu açtığınız konuda şiddetli bir çelişki gördüm ve çelişkileri size beyan ettim. Bir nevi siz diğer konu başlıklarında ve yorumlarımda ne yazdığım beni bu topicde ilgilendirmez diyorsunuz.
                              Bahsettiğiniz halifelerin peygamber efendimiz vefat ettiği son güne kadar yanlarındaydılar bu akli bir delildir.
                              Bahsettiğiniz suikast yada cihad meydanından kaçmak gibi bir durum olsaydı peygamber efendimizin onları sahabelerinin içinde tutmayacağına yada onlarla birlikte savaşa katılmayacağına inanıyorum. Çünkü peygamber efendimizin sürgüne gönderdiği ve ashabının arasından uzaklaştırdığı şahsiyetlerin olduğunu biliyorum. Peygamber efendimiz onların suikast düzenlediğini ve cihad meydanından kaçtığını bile bile onları yanında ve ashabının arasında tuttuğunu idda ediyorsunuz.[/quote]

A.S \ Muhterem ne yapmaya, ne anlatmaya, neyi kabullendirmeye çalıştığınızı anlamak pek mümkün değil. Forumda Kaynaklar verilerek aktarılanlar Şia'nın düşüncesidir. Fikri düşünce anlamında sunulanlar kişinin kendisini bağlar. Siz bunu ayırtedebilirsiniz. Örneğin Kitap sahifelerini tarayarak aktardığımız meseleleri dün ve asırlar önce Alimlerimiz anlatır dururdu. Ama itibare edenler olduğu gibi etmeyenlerde oldu ve bu çoğunluktaydı. Kastım Ehl-i Sünnet'tir. Günümüzde de Teknoloji sayesinde artık sahifeler taranıp öyle sunulabiliyor. Ki yine kabul edenler olduğu gibi etmeyenler hatta tevile gidenlerde mevcuttur. Şia'nın veya bizim veya benim burada İlk 3 Halifeye HZ deyişimin nedenini açıklamıştım. Bu sevenleri incitmemek ve onlara olan saygımızdandır. Fakat bu saygıdan ötürü sevgi gibi bir durum söz konusu değildir. Ve Ayrıca Ayetullah Hamanei başta olmak üzere tüm müçtehitlerimizden Ehl-i Sünnet camiasını bu noktada incitmemek için öğüt almışızdır. Bakınız, Siz size olan SAYGI babında kullandığımız kelimeleri yanlış anladığınızdan "Madem öyle suikast düzenlemediler veya kaçmadılar" dememiz gerektiğini söylüyorsunuz. Ama bu konuda bizi yanlış anlıyorsunuz. Biz size olan saygımızdan bunu yapıyoruz. İncinmeyesiniz diye. Fakat size olan bu saygı üslubumuzdan, Tarihin konuşulmayacağı anlamını çıkarmamalısınız.

Kral bahsini sordunuz bu sözü kullanmadığım için kullanana sorunuz dedim. Belki sorunuza karşı sizi tatmin edici bir cevabı vardır. Bakınız bana ait olan ve yazdığım bir söz ise tabiki sunabilirsiniz ve konu hakkında yazışabiliriz. Mesele değil. Fakat başlıkta ki konunun farklı yönlere çekilip dallanıp budaklanmaması için ilgili başlıklarda yazabilirsiniz.

Demişsiniz ki: "Bahsettiğiniz halifelerin peygamber efendimiz vefat ettiği son güne kadar yanlarındaydılar bu akli bir delildir." Muhterem insan buna Akli değil Nakli delil denir. Nitekim bunu beyan eden Ehl-i Sünnet Kaynakları mevcuttur. Ve bizde diyoruz ki bu mevcutlar Kurani ve Nebevi Ahlak dairesinde incelenmelidir.

Yine diyorsunuz ki: "Bahsettiğiniz suikast yada cihad meydanından kaçmak gibi bir durum olsaydı peygamber efendimizin onları sahabelerinin içinde tutmayacağına yada onlarla birlikte savaşa katılmayacağına inanıyorum."

Muhterem Hadi Suikast olayın kesin gözü ile bakmayalım. Peki Savaş Meydanından Kaçmalarına rağmen sonrada pişman olup geri dönmelerine Rağmen Allah Resulü onları neden huzurundan kovsun? Ki bunun hakkında inen ayetleri bilmeniz lazım ve bu ayetleri zaten Allah o kaçanları affetti diye sunmuyor musunuz? Biz Ayette ki Tevbe veya Affetme olayına takılmıyoruz. Ve O Ayetleri kabul ediyoruz. Bu ayetler var. Bizim takıldığımız nokta Savaştan Kaçmaları ve bu kaçışa rağmen halen günümüz yazarlarının Onlar hakkında Savaş meydanın şöyleydiler, böyleydiler diye abartı sanatı uygulayarak sunmalarıdır. Ki demek istediğimiz şudur: O Muhterem Halifelerin Savaş meydanlarında herhangi bir kahramanlıkları söz konusu değildir.

Ve Muhterem! Siz benim aktardığım sahifeleri okumamışsınız galiba. Bakın Onların savaş meydanından kaçmasını biz değil ilk olarak Ehl-i Sünnetin Birinci sınıf Ana Kaynakları sunmaktadır. Ve bizde bunu delil olarak sunmaktayız. Galiba bu noktada bizi anlamıyorsunuz.

Dua ile...

Yorum

YUKARI ÇIK
                              Çalışıyor...
                              X