Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Islamiyetle kafami kurcalayan sorular

Daraltma
Bu konu kapanmıştır.
X
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Islamiyetle kafami kurcalayan sorular

Muhammed Taki çok güvenilir samimi bir Ehlibeyt aşığıdır. Zekidir, yaşına göre oldukça da ilim sahibidir. Sana çok faydası dokunacağından eminim. Artık uzun süre birbirinizle muhabbet edin. eğer içinden çıkamadığınız soru olursa burdaki kardeşleriniz ve büyükleriniz size yardımcı olacaktır inşaAllah... Rabbim zihin açıklığı versin...

Yorum

[quote author=Qom u aşk link=topic=24159.msg162996#msg162996 date=1350155730]
      Muhammed Taki çok güvenilir samimi bir Ehlibeyt aşığıdır. Zekidir, yaşına göre oldukça da ilim sahibidir.
      [/quote]
      Ben öğrendiklerimin yarısını bu siteden öğrendim. %50 size borçluyum.
      O'na yönelin ve O'na karşı takva sahibi olun. Salatı ikame edin ve müşriklerden olmayın;onlar ki, dinlerini parçalayıp fırkalar haline geldiler. Her fırka kendi elindekiyle sevinir. (Rum,31-32)

Yorum

[quote author=Qom u aşk link=topic=24159.msg162996#msg162996 date=1350155730]
        Muhammed Taki çok güvenilir samimi bir Ehlibeyt aşığıdır. Zekidir, yaşına göre oldukça da ilim sahibidir. Sana çok faydası dokunacağından eminim. Artık uzun süre birbirinizle muhabbet edin. eğer içinden çıkamadığınız soru olursa burdaki kardeşleriniz ve büyükleriniz size yardımcı olacaktır inşaAllah... Rabbim zihin açıklığı versin...
        [/quote]

dediklerinin doğru olduğunu kabul etsek,şiaya uygulanan sansüre ne yapacaksınız.ne öğrense yarım öğrenecek.burada yazılamayanların olmadığınımı düşünüyorsunuz.

Yorum

size farklı bir site lazım... düşünceleriniz İmamların hadislerine uygun değil. size bunu diğer başlıklarda yazdım. hadislerde İmamlarımızın sünnileri tekfir eden diğer insanları nikaha önem vermeyenler olarak gören kimseleri imamların nasıl terslediğini hadis yazarak göstermiştim. İmamın a.s. sizin gbi kimseleri yanından nasıl kovduklarını göstermiştim... yönetimin yerine olsam sizin gibi takiyye ve akıl yoksunlarını (usulu kafinin ilk bölümü akıldır) burada barındırmam! ama size yine burda yazma izni veriyor.
          diğer insanlar sizin gibiler yüzünden şiayı yahudi dinine benzetiyor yahudilerin kurduğunu iddia ediyor. yahudiler de kendilerini seçkin ırk görüyor siz de. ne demek şii olunmaz şii doğulur diye! şii doğmayan insanın suçu ne? siz hangi ameli yaptınız da şii doğmayı hak ettiniz? bu düpedüz bir yahudi mantığı...

Yorum

Konu ve Başlık özü itibari ile çok güzel, faydalı bir başlık. Dolayısı ile lütfen, akli ve Nakli delillerden uzak olan şahsi düşüncelerimizi yazmayalım. Bu bağlamda kaynaksız olduğu itibari ile alias kardeşimize ait, Şia Ulemasının reddettiği bazı görüşleri sildim. Lütfen bu konularda hassas olalım. Şia'yı yakından uzaktan ilgilendirmeyen görüşleri cevap diye yazmayalım.

Yorum

[quote author=Qom u aşk link=topic=24159.msg163012#msg163012 date=1350211269]
              size farklı bir site lazım... düşünceleriniz İmamların hadislerine uygun değil. size bunu diğer başlıklarda yazdım. hadislerde İmamlarımızın sünnileri tekfir eden diğer insanları nikaha önem vermeyenler olarak gören kimseleri imamların nasıl terslediğini hadis yazarak göstermiştim. İmamın a.s. sizin gbi kimseleri yanından nasıl kovduklarını göstermiştim... yönetimin yerine olsam sizin gibi takiyye ve akıl yoksunlarını (usulu kafinin ilk bölümü akıldır) burada barındırmam! ama size yine burda yazma izni veriyor.
              diğer insanlar sizin gibiler yüzünden şiayı yahudi dinine benzetiyor yahudilerin kurduğunu iddia ediyor. yahudiler de kendilerini seçkin ırk görüyor siz de. ne demek şii olunmaz şii doğulur diye! şii doğmayan insanın suçu ne? siz hangi ameli yaptınız da şii doğmayı hak ettiniz? bu düpedüz bir yahudi mantığı...
              [/quote]

size İmam Cafer-i Sadık (a.s)'dan son yazdığım hadisleri okumanızı tavsiye ediyorum.o kadar aklınız varsa kendinize kullanınız.
              daha kendi aklınız yerine oturmadan başkalarına akıl vermeye çalışmayınız.ben sizin şia olduğunuzu sizin söylemenizle biliyorum.yazdıklarımı,tavrımı yahudi mantığı diye adlandırdığınıza göre öğreneceğiniz çok şey olduğu kesin.
              eski huylarını terket artık.sen bir şiasın.şianında şiaya yahudi demesinin karşılığının ne olduğunu öğren.buradan öğrenemediğine göre alacak çok yolun var ki bu aşikar.Hidayete erdiğinin kabulü ile Allah seni 14 masum yolundan ayırmasın,
              14 masum dostlarına buğz etmekten seni alıkoysun.Ve sana Tavsiye kimsenin elini öpme, 14 masum hariç.

Yorum

tavsiyene uymayacağım,14 masumdan gelen her sözü buradan diyeceğim,sansür uygulamadan,aynen ileteceğim.
                Velayete inanmayanlara kardeşim demeyeceğim,kimse ile velayet inancımı tartışmayacağım.velayete inandığını söyleyenin sözünü doğru kabul edip,onlara karşı buğz etmeyeceğim.Ehlibeyt (as.) sözlerinden,emirlerinden asla vazgeçmeyip,aklında inancı konusunda şüphesi olanlara devamlı ileteceğim.

Kişilerin davranışlarına karşılık aynı onlar gibi davranmayacağım,kibirlik yapmayacağım,bilmediğim konularda öğrendiğim kişilere saygı göstermeye devam edeceğim.Allah'ın dostlarına dost (14 masum),düşmanlarına düşman olmaya devam edeceğim.
                hiçkimse ile polemiğe girmeden,tartışmadan.Tartışılacak birşey yok çünkü.Hak velayet,velayet,velayet.
                Anlatabildim mi bilmiyorum? Sevgili Qom u aşk.

Evrimi kaybediyorsunuz.benim üyeliğimi silin deyip duruyor.istersen git onun için birşeyler yap,anlat,tavsiyelerde bulun.

Yorum

bu sitede kaç kişi hakikatleri görüp şii oldu ya da şii oluş sürecini tamamladı. size kalsa hiç kimseye hiç bir şey anlatılmaz! bu düpedüz yahudi mantığı. seçkin kavim düşüncesi sadece onlarda var. şiilerde asla olamaz. ben şiilere karşı sevgi saygı doluyum ama şiiliği yanlış anlayıp akıllarını çalıştırmayanlara İmamlarımız a.s.'ın tavrını esirgemem. onlar nasıl böylelerini kovdular onlarla arkadaşlık etmedilerse ben de aynısını söylüyorum. bir yanda İmam sadık a.s. Ehlibeyt öğretilerini dünyanın dört bir yanına yaymak için gecesini gündüzüne katacak ama bu yanda ona uyduğunu söyleyen biri şiiliğin doğuştan olacağına sonradan kimsenin şii olamayacağına inanacak. tüm tebliğ çalışmalarını boşa görecek. böyle birinin ne Kur'an'la ne Ehlibeytle uzaktan yakından alakası yoktur.

Yorum

[quote author=Qom u aşk link=topic=24159.msg163061#msg163061 date=1350248135]
                    bu sitede kaç kişi hakikatleri görüp şii oldu ya da şii oluş sürecini tamamladı. size kalsa hiç kimseye hiç bir şey anlatılmaz! bu düpedüz yahudi mantığı. seçkin kavim düşüncesi sadece onlarda var. şiilerde asla olamaz. ben şiilere karşı sevgi saygı doluyum ama şiiliği yanlış anlayıp akıllarını çalıştırmayanlara İmamlarımız a.s.'ın tavrını esirgemem. onlar nasıl böylelerini kovdular onlarla arkadaşlık etmedilerse ben de aynısını söylüyorum. bir yanda İmam sadık a.s. Ehlibeyt öğretilerini dünyanın dört bir yanına yaymak için gecesini gündüzüne katacak ama bu yanda ona uyduğunu söyleyen biri şiiliğin doğuştan olacağına sonradan kimsenin şii olamayacağına inanacak. tüm tebliğ çalışmalarını boşa görecek. böyle birinin ne Kur'an'la ne Ehlibeytle uzaktan yakından alakası yoktur.
                    [/quote]

alakam olup olmadığını bildiğine göre başka bildiklerinde vardır,esirgeme milletten.yahu bu cesareti nerden buluyorsunuz anlamıyorum.usuli kafiyi okumadığın belli.velayete inandığımı açıkca söyleyen bana,koyu bir taraftarı olan birine böyle ithamlarda nasıl bulunuyorsun? sana diyorum eski huylarını terket,bağnazlığından kurtul,işi şahsiyete dökme.şia şianın kardeşidir bunu biliyorsun,ama arkamızdan demediğini bırakmıyorsun.yahudi zihniyeti,Ehlibeyt (a.s) ile uzaktan yakından alakam olmadığını,hangi davranışıma karşı bunları diyebiliyorsun.yani bu kadar iftiracı olmayı nasıl becerebiliyorsun.?
                    Üstelik velayet diye bas bas bağıran,düşmanlarına laneti eksik etmeyen birine.

beyler sıraya girin,kimin şia kimin şia olmadığını size söylesin.adam herşeyi biliyor.üstelik görmeden,tanımadan.bir cümle dahi konuşmadan,sorulara cevap veremeden,çok eksiği olmasına rağmen bunu yapabiliyor.

bilmem anlatabildim mi?

Yorum

BAŞLIK GEÇİCİ OLMAK ÜZERE TARAFIMCA KİLİTLENMİŞTİR.

Yorum

YUKARI ÇIK
                      Çalışıyor...
                      X