Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

MUBAHALE AYETİ VE EHLI BEYT

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

MUBAHALE AYETİ VE EHLI BEYT

Arkadaslar bu ayette enfusenadan kastın Imam Ali kadınlarımızdn kastın Fatıma anamız ve ogullarımızdan kastın hasan ıle huseyın oldugunu okudum.Bu konudaki yorumlarınızı alabilirmiyim.

Ve bu kadar acıkca ehli beyt tarıf edılmısken nıye hanımlarda katılıyor.sunni alimler bu hadisi bılmıyorlar mı...

hadisin gectigi kaynaklar

imam Fahri Razi Tefsir-i Kebir’de, imam Ebu İshak Salebi “Keşf'ul- Beyan”da, Celaluddin Süyuti “Dürr’ül- Mensur”da, Gazi Beyzavi “Envar’ut- Tenzil”de, Carullah Zemahşeri “Keşşaf”da, Müslim bin Haccac “Sahih”de, Ebu’l- Hasan Fakih bin Meğazili eş-Şafii el-Vasitî “Menakıb”da, Hafız Ebu Naim İsfehani “Hilyet’ul- Evliya”da, Nuruddin Maliki “Fusul’ul- Muhimme”de, Şeyh’ul- İslâm Himvini “Feraid”de, Ebu'l- Muayyid Harezmi “Menakıb”da, Şeyh Süleyman Belhi el-Hanefi “Yenabi’ul- Mevedde”de, Sibt bin Cevzi “Tezkire”de, Muhammed bin Talha “Metalib'us- Süul”da, Muhammed bin Yusuf-u Genci eş-Şafii “Kifayet’ut- Talip”te İbn-i Hacer-i Mekki “Savaik'ul- Muhrika”

Ynt: MUBAHALE AYETİ VE EHLI BEYT

Sahihi Müslim

Fahrettin er Razi, "Mefahitul Gayb" tefsiri:

bu konuda kaynaklar oldukca fazladır. ayet Ehli Beytin a.s kimler olduğunu açıklamaktadır. ayette "kadınlarımız" demesine rağmen Rasulullah s.a.a zevcelerini kendisi ile götürmemiştir. yine ayet Hz. imam Ali el Murtezanın a.s şahsiyetinin yüceliğine dalalet etmektedir. ayette "canlarımız" denmiş ve Rasulullah s.a.a canı, nefsi olarak Hz. imam Aliyi a.s götürmüştür. eğer denilse ki, "hayır candan kasıt Rasulullahın kendisidir" deriz ki, bu doğru değil. çünkü bir insan kendi kendini bir yere çağıramaz. ancak başkasını çağırır. ayette Hz. imam Alinin a.s Rasulullahın s.a.a canı, nefsi olarak bildirilmesi Hz. imamın a.s Rasulullahla s.a.a mecazi özdeşliğe sahip olduğuna ve tüm kemal sıfatlarda Rasulullahla s.a.a aynı olduğuna delildir.

Yorum

ALLAH RAZI OLSUN ELMEDDIN KARDEŞ.HER SORUYU HEMDE MUKEMMEL SEKILDE CEVAPLIYORSUN

Yorum

Ynt

Allah razi olsun Elmeddin. Sizin gibi kardeshlerle görüshüp shahsen tanishmak isterim dogrusu. Mümkünmü acaba?
        [move]Dünyadan adalet bekleme. Adalet sahibine zulmetmiş olursun.[/move]

Yorum

Ynt: Ynt

[quote author=FLSTNLi link=topic=14263.msg88045#msg88045 date=1276026423]
          Allah razi olsun Elmeddin. [/quote]

amin ecmain kardeşim

[quote author=FLSTNLi link=topic=14263.msg88045#msg88045 date=1276026423]
          Sizin gibi kardeshlerle görüshüp shahsen tanishmak isterim dogrusu. Mümkünmü acaba?
          [/quote]

msn adresimi ekle konuşalım kardeşim

Yorum

[quote author=Musavi link=topic=14263.msg87991#msg87991 date=1276015311]
            ALLAH RAZI OLSUN ELMEDDIN KARDEŞ.HER SORUYU HEMDE MUKEMMEL SEKILDE CEVAPLIYORSUN
            [/quote]

estağfirullah kardeşim. Rasulullahın s.a.a ve imamlarımızın a.s ilminden yararlana bildiğim, elde ede bildiğim kadarını paylaşıyorum sadece. güzel bir olay var, onu burada anlatırsam tam yerinde olacak sanırım:

birgün ehli sünnetin büyak alimlerinden biri imam Cafer Sadıkın a.s talebelerinden Hişam b. Hakeme r.a "gel seninle munazara edelim. eğer ben kazanırsam sünni olacaksın, yok eğer sen kazanırsan şii olacağım" diyor. Hişam r.a cevaben "bana karşı adaletle davranmadın. şartın şöyle olması gerekirdi. eğer ben kazanırsam şii olacaksın, yok eğer sen kazanırsan ben imamıma a.s dönüp bir müddet sonra tekrar geleceğim" diyor.

yine imam Cafer Sadık a.s "muhaliflerinizle bizim sözlerimizle, bizim delillerimizle konuşun. onların bizi (imamları) mağlup etmesi mümkün değil" diyor. şunu bilmek gerek ki, Ehli Beyt a.s, Alevi, Caferi, imami adlarıyla bilinen mektebde her kese cevap var, hemde kendi kaynağından. ancak munazara etmek isteyen kişinin sadece kitapları bilmesi gerekli değil. munazaraya hazır olmalıdır, munazara anından heyecanlı olmamalı, aksine temkinli, sakin ve samimi olmalıdır. her taraftan muhalifin üzerine yürümekle onu kuşatması gerekir. böyle olunca muhalif hiç bir zaman kazanamaz.

Yorum

bu yaşta bu ilimle ilmin yaşla ılgısı olmadıgını ıspoatlıyorsun kardeşim.Rabbim ilmini artırsın

Yorum

Bu mubahale ayetinde hz.ali için nefsimiz kelimesi kullanıyor ve peygamberle Alinin nefsi bir tutuluyor.buna ragmen ona dorduncu sıralmayı vermek ne şaşırtıcı.onun nefsi peygamberin nefsi sayıldıgı halde onunla savaşanlara hazret ve buyuk sahabe nasıl denir.fesubhanallah tek başına bu ayet bile şiaya delildir.tek başına bu ispat yeter.

Yorum

ancak munazara etmek isteyen kişinin sadece kitapları bilmesi gerekli değil. munazaraya hazır olmalıdır, munazara anından heyecanlı olmamalı, aksine temkinli, sakin ve samimi olmalıdır. her taraftan muhalifin üzerine yürümekle onu kuşatması gerekir. böyle olunca muhalif hiç bir zaman kazanamaz.

münazara anında ne yazıkki ben çok heyecanlı ve gaddar oluyorum bir iki uyarıyorum ama üçüncüde hala aynı tas aynı hamam ise kavgaya girişiyorum buyüzdende ne yazıkki olumlu sonuç alamıyorum
                  Allah beni ıslah etsin

Elmeddin bu konuda gerçekten çok iyi Rabbim onun gibilerin sayısını artırsın daha şimdi bir tartışmaya girdim elin vahhabisiyle hemen aklıma elmeddin geldi açık ve net cevaplarla karşıdakini resmen boğuyor cevap vermeye mecal bırakmıyor adama senin gibi ilim sahibi olmak istedrim elmediin kardeşim inşAllah da olurum

Allah razı olsun senden vesilenle çok şey öğrendim
                  "İmam"ın hattı” belli bir mezhebe mensup olanların değil,
                  "Muhammedi İslam kimliğ"ini kuşanan bütün Müslümanların hattıdır."

Yorum

BEYZA BENDE SENIN GIBIYIM COK HEYECANLANIYOR VE SINIRLENIYORUM.

Yorum

[quote author=Musavi link=topic=14263.msg93847#msg93847 date=1278197827]
                      BEYZA BENDE SENIN GIBIYIM COK HEYECANLANIYOR VE SINIRLENIYORUM.
                      [/quote]

Yapmamamız gerektiğini bildiğimiz halde :-\

Yorum

[quote author=BEYZA link=topic=14263.msg93844#msg93844 date=1278196041]
                        Allah razı olsun senden vesilenle çok şey öğrendim[/quote]

Allah bizleri bağışlasın ve hepimizi hakka iletsin.

Beyza kardeşim, önceleri bu konuda bende böyle idim. birisi ile konuştuğumda bir konuyu hall etmeden diğerine geçer, kavramları bir-birine karşıtırırdım. taki
                        Bağdad alimleri konferansı adlı kitabı okuyana kadar. o kitapta sünni alimlerin önderi olan Abbasi sahabeler hakkında konuşmak istediğinde vezir müdahele ediyor. buna karşılık Seyyid Hüseyin b. Ali el Alevi r.a munazaranın şartlarını sayıyor. bir konuyu konuşup sonra diğerine geçeceğiz diyor. ben o zamandan aklımda tuttum bu kaideyi.

her hangi bir konuyu sakince konuşmadan diğerine geçmek munazaranın sonuçsuz olmasına sebep olacaktır. o yüzden bir konuyu konuşup hall etmeden diğerine geçmek gerekmiyor. kesinlikle heycana kapılmak gerekmiyor. bırakın sizin sakin duruşunuzdan, konuşmanızdan muhalif heyecana kapılsın.

Yorum

[quote author=Elmeddin link=topic=14263.msg93858#msg93858 date=1278231824]
                          kesinlikle heycana kapılmak gerekmiyor. bırakın sizin sakin duruşunuzdan, konuşmanızdan muhalif heyecana kapılsın.[/quote]

burada şimdi hatırladığım güzel bir şeyi eklemeyi uygun görüyrum. Muhammed Ticani ve dr. Necdi vahhabi alimleri Ebdul Muntasır Buluşi, Osman Hamis ve Abdurrahman Dımeşki ile munazara ederken onları tamamen susturmuşlardı. hiç bir cevap veremeyip suskun kalan vahhabi alimlerinden Ebdul Muntasır Buluşi Muhammed Ticaniye "şia ile eşşek arasında ne kadar fark var" diye sormuş ve Ticanin cevapsız kalacağını zann etmişti. Muhammed Ticani ise gayet rahat ve sakin bir şekilde "bir sandalye kadar" demişti. Buluşi cevabı anlayamayınca Ticani "ben bir şiayım ve seninle aramda bir sandalye kadar mesafe var" demişti. yani Buluşi eşşek olmuştu.

Yorum

[quote author=Elmeddin link=topic=14263.msg93872#msg93872 date=1278240454]
                            [quote author=Elmeddin link=topic=14263.msg93858#msg93858 date=1278231824]
                            kesinlikle heycana kapılmak gerekmiyor. bırakın sizin sakin duruşunuzdan, konuşmanızdan muhalif heyecana kapılsın.[/quote]

burada şimdi hatırladığım güzel bir şeyi eklemeyi uygun görüyrum. Muhammed Ticani ve dr. Necdi vahhabi alimleri Ebdul Muntasır Buluşi, Osman Hamis ve Abdurrahman Dımeşki ile munazara ederken onları tamamen susturmuşlardı. hiç bir cevap veremeyip suskun kalan vahhabi alimlerinden Ebdul Muntasır Buluşi Muhammed Ticaniye "şia ile eşşek arasında ne kadar fark var" diye sormuş ve Ticanin cevapsız kalacağını zann etmişti. Muhammed Ticani ise gayet rahat ve sakin bir şekilde "bir sandalye kadar" demişti. Buluşi cevabı anlayamayınca Ticani "ben bir şiayım ve seninle aramda bir sandalye kadar mesafe var" demişti. yani Buluşi eşşek olmuştu.
                            [/quote]

HAHA ÇOK IYI CEVAP VERMİŞ YA

Yorum

Süper bi cevap
                              Allah dr.ticanidende razı olsun mektebimize girerek kendi değimiyle hidayete ererek hem kendisi hemde ehlibeyt mektebi büyük bir lutuf kazanmış oldu

Yorum

YUKARI ÇIK
                              Çalışıyor...
                              X