Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

MUBAHALE AYETİ VE EHLI BEYT

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: MUBAHALE AYETİ VE EHLI BEYT

Bu ayet, Muhammed'in doğruyu temsil ettiğini göstermesi açısından önemlidir. Eğer Muhammed doğru olmasaydı, tıpkı Nasrani alimleri gibi mübaheleden vazgeçmesi gerekirdi.
    Bu ayet, "Hasan ve Hüseyin benim oğlumdur." mealindeki, hadislerin doğrulanması anlamına gelmektedir.
    Bu ayette, "kadınlarımızı ve kadınlarınızı" bölümünde, "kadınlarınız" davetine Muhammed, Fatıma'yı uygun görmüştür. Burdan yola çıkarak Enes Bin Malik'den nakledilen şu hadisin;
    "Alemlerdeki kadınların en iyisi dört tanedir: İmran kızı Meryem, Mezahim kızı Asiye, Hüveylid kızı Hatice ve Muhammed kızı Fatıma." "Muhammed bu dört kadını alemlerin en iyi kadınları olarak saydıktan sonra Fatıma’yı hem dünyada, hem de ahirette diğer üçüne üstün kılmıştır." doğruluğunu ispatlamaktadır.

Bu ayet, İslam'ın örnek kadın, erkek ve çocuklarının, sırasıyla; Fatıma bint Muhammed, Ali bin Ebu Talib, Hasan bin Ali ve Hüseyin bin Ali olduğunu göstermektedir.
    Bu ayette, "nefsimizi (kendimizi) ve nefsinizi (kendinizi) çağıralım" bölümünde, Muhammed, Ali'yi "kendi nefsi" olarak tanımlamıştır. Dolayısıyla İbn-i Abbas'tan nakledilen, şu gibi;
    "Ali bendendir, ben de O’ndanım; O’nun eti benim etimden ve O’nun kanı benim kanımdandır; O bana nispetle Harun’un Musa’ya olan konumu gibidir. Ey Ümmü Seleme! Duy ve şahit ol ki, bu Ali, Müslümanların seyyidi ve efendisidir." hadislerin doğruluğunu ispatlamaktadır.

Yorum

[quote author=BEYZA link=topic=14263.msg93844#msg93844 date=1278196041]
      ancak munazara etmek isteyen kişinin sadece kitapları bilmesi gerekli değil. munazaraya hazır olmalıdır, munazara anından heyecanlı olmamalı, aksine temkinli, sakin ve samimi olmalıdır. her taraftan muhalifin üzerine yürümekle onu kuşatması gerekir. böyle olunca muhalif hiç bir zaman kazanamaz.

münazara anında ne yazıkki ben çok heyecanlı ve gaddar oluyorum bir iki uyarıyorum ama üçüncüde hala aynı tas aynı hamam ise kavgaya girişiyorum buyüzdende ne yazıkki olumlu sonuç alamıyorum
      Allah beni ıslah etsin

Elmeddin bu konuda gerçekten çok iyi Rabbim onun gibilerin sayısını artırsın daha şimdi bir tartışmaya girdim elin vahhabisiyle hemen aklıma elmeddin geldi açık ve net cevaplarla karşıdakini resmen boğuyor cevap vermeye mecal bırakmıyor adama senin gibi ilim sahibi olmak istedrim elmediin kardeşim inşAllah da olurum

Allah razı olsun senden vesilenle çok şey öğrendim

[/quote]

iyiki her kısma girmiyorum. elmeddin neymiş be. maşAllah. ben niye öyle sabırlı göremiyorum bu elmeddin efendiyi.
      sizin bahsettiğiniz başka bir elmeddin var mı yoksa aynı elmeddin den mi bahsediyoeuz?
      Bu şehr-i Stambul ki bi misl ü bahadır.
      Bir sengine yek pare Acem mülkü fedadır. Nedim.

Yorum

[quote author=ypa link=topic=14263.msg95894#msg95894 date=1279124869]

iyiki her kısma girmiyorum. elmeddin neymiş be. maşAllah. ben niye öyle sabırlı göremiyorum bu elmeddin efendiyi.
        sizin bahsettiğiniz başka bir elmeddin var mı yoksa aynı elmeddin den mi bahsediyoeuz?[/quote]

meraklanma çok sabırlıyımdır ben. ama sabırlı olmak sizin anlayışınızda farklı bir şey galiba. size göre sabrlı olmak kendisine iftira atıldığında bir şahsın dilsiz-ağızsız bir şekilde susması, kendi hakkını talep etmemesidir her halde.

Yorum

YUKARI ÇIK
        Çalışıyor...
        X