Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Suriye Devrimi, İran Yönetimi ve Şiiler

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Suriye Devrimi, İran Yönetimi ve Şiiler

[quote author=Qom u aşk link=topic=24254.msg163795#msg163795 date=1352667798]
    bu gün 12 imamdan biri yok mu? Mezhebin yanlış mı demiş yani? eğer doğru dememişse yanlış doğruyu nasıl ayırıyorsun, eğer bu kadar bilgin varsa doğruyla yanlış ayıracak kadar o zaman neden mezhebe tabi oluyorsun? mezhebe itaat şart değilse o zaman neden mezhep kabul ediyorsun? Bu 12 İmam kim?

Ben ne zaman iranlı alimleri kureyşli dedim?

Allah o zaman bu gün sana imam tayin edecek kadar güçlü değil ya da bu güne imam yetiştirememiş öyle mi! bu gün müslümanlara birine itaat şart değil öyle mi? bu gün müslümanlara ne cihad gerekli, ne vahdet ne ilahi hükümler.. imam olmadığına göre!

oh ne ala başına buyruk bir dinin var senin...
    [/quote]

sana göre var. Mezhebim ne demiş 12 imam la alakalı onu de bi hele.. Mezhebe itaat olmaz itaat delile olur.

Senin Ulul emrin kim iranlı değil mi ? sen hamaney ne fetva verirse onu kabul etmiyormusun ?

imam elbette ki olmalı, lakin ne cihad için ne de ilahi hukumler için imama gerek yok, zaten herşey açık din tamamlanmıştır.

ama elbette ki başımızda bir lider olması gerreklidir, lakin şu an başımızda maalesef yoktur, en azından bizim yok sizin var.

Ulul emriniz 12.ci imam ise hani şu gaybde olan ve gorunmeyen, oldugu zaman başınızda kim olacak ?

Biz Muhammed s.a.v'in "Eğer üzerinize Habeşî ve burnu kulağı kesik bir köle, emir tayin edilse, sizi Allah'ın Kitabı ile sevk ve idare ettiği sürece, onun emirlerini dinleyiniz ve itaat ediniz" (İbn Mâce, Cihad, 39; Buhârî, Ahkâm, 4) hadisini kendimize örnek alırız.

ve bu hadisde de anlaşıldıgı uzere hani ...edit... ulul emriniz bilmem ne, bak hadiste de ulul emre itaatın sınırı var, onceki mesajlarımda da dedigim gibi SINIR Allah'ın kitabı ve Rasulunun Sünnetidir...
    http://www.youtube.com/watch?feature...;v=JSmUw3OzKq0

NUSAYRİ YALANI

Yorum

[quote author=salim link=topic=24254.msg163758#msg163758 date=1352654118]
      esad suriyenin ulul emri degil sadece ordaki nusayrilerin emri. o yuzden hukum onlara gecerldiir.
      [/quote]

Nusayrilerin (Arap Alevilerin), ulul-u emri Ehlibeyt imamlarıdır.
      "İlmin cevherini ehlinden men etmeyin, ilmin cevherinin ehline zulmetmiş olursunuz. İlmin cevherini ehlinden olmayanlara vermeyiniz, aksi takdirde ilmin cevherine zulmetmiş olursunuz."

İmam Hz. Cafer-i Sadık (a.s)

Yorum

[quote author=Mekzun link=topic=24254.msg163893#msg163893 date=1352739777]

Nusayrilerin (Arap Alevilerin), ulul-u emri Ehlibeyt imamlarıdır.
        [/quote]

Esad kim o zaman, esad ulul emr degilse isyan edenlere ne diye ulul emre itaat etmiyorsunuz diyorsunuz ?

Ehli beyt imamlarına gelince, onlar hakkında laf demek bana duşmez, lakin vefat etmiş bir ulul emr olur mu ? biz de yok sizde varmı ?

NUSAYRİ YALANI

Yorum

[quote author=salim link=topic=24254.msg163743#msg163743 date=1352637835]
          sen zaten muaviyeden gelemedin ki buraya bir turlu sen muaviye ile sınırlısın.[/quote]

yok, ben sadece Muaviye ile sınırlı değilim ama siz bu şekilde algılıyorsunuz. Allah c.c bu dini bir bütün olarak gönderdi ve bunun akaidi, fıkhı, tefsir sahası, sünnet böülümü, tarihi vardır. biz hem akaidi, hem fıkhı, hem tefsiri, hem sünneti, hem tarihi öğreniyoruz. işte:

İslam akidesi
          İslam fıkhı
          Kur'an tefsiri
          Sünneti nebevi s.a.a
          İslam tarihi

ama siz birtürlü tarihi öğrenemiyorsunuz, zira akideniz tarihinizi çirkinliklerle doldurmuştur. o yüzden hep bu sahadan kaçarsınız.

namaza gelince hamd olsun rabbimin emri geregi 5 vakit olarak kılıyorum,

resul s.a.v mudar kabilesine 1 ay boyunca lanet ettigi rivayet edilir, o yuzden bende kunutlarda boş durmuyım dedim..
          ne güzel madem bu kadar Nebi s.a.a'e uyuyorsun o zaman Nebi s.a.a'in Muaviye hakkındaki lanetini de kunutlarda unutma. bir de Nebi s.a.a'in vasisi ve kardeşi imam Ali a.s'ın Muaviye, Amr b. As ve yardımcıları için kunutlarda lanet okuması vardır, bunu da uygula. yoksa sende yahudiler gibi dinden istediğini alıp, istemediğini inkar mı ediyorsun?

utandırıyorsun beni..
          ...edit...
          http://nasibiler.wordpress.com/

açtım, açtım merak etme senle aynı akideye sahip olan salak nusayri askerlerini hiç gormem mi..
          ...edit...

bak yazdıgın tek hak bu, bu din şahıslar dini degildir, Kur'an ve Sünnettir..
          yahu meraklanma, Muaviye'nin sünnetini değil Rasulullah s.a.a'in sünnetini kastediyordu. sizde ise ondan hiç bir şey yok: http://nasibiler.wordpress.com/

Yorum

[quote author=salim link=topic=24254.msg163744#msg163744 date=1352638198]
            onlar geçmiş sahabelerdir Allah onlardan razı olsun.[/quote]

bak olmadı şimdi. "sahabe" adını suistimal etme, ...edit...

kalkıp senle sahabeyi tartışmam zira nefretin aklını başından almış..
            sadece seni bırak bu saatten sonra ben hiç bir rafizi ile sahabeyi tartışmam..
            "tartışmam" değil "tartışamam" de! zira ne sen neden senin dinin uleması bu konuyu tartışamaz, ne benle nede başka bir şia ile.

zalim diyor kafir demiyor arada ki farkı bi ogren ondan sonra gel.. ben adama kafir diyorum sen adama emir diyorsun.
            hadis diyor ki, "zalim" sen neye dayanrak Esad'a kafir diyorsun? eğer sırf kendisine isyan edenleri öldürüyor diye ise o zaman burada Esad haklıdır ona isyan edenler değil. zira sizin dininiz "zalimde olsa uy" diyor oysa isyancılar uymuyor, isyan ediyorlar yani dininize göre caiz olmayanı yapıyorlar. Esad ise emir olarak caiz olmayanı yapanlarla (isyancılarla) savaşıyor.

Yorum

[quote author=Elmeddin link=topic=24254.msg163901#msg163901 date=1352742752]
              bak olmadı şimdi. "sahabe" adını suistimal etme, ...edit...

"tartışmam" değil "tartışamam" de! zira ne sen neden senin dinin uleması bu konuyu tartışamaz, ne benle nede başka bir şia ile.

[/quote]

Doğru tartışamaz seninle kim bu kadar editlenmiş sozu olan seviyesizle tartışabilir ki..

[quote author=Elmeddin link=topic=24254.msg163901#msg163901 date=1352742752]
              hadis diyor ki, "zalim" sen neye dayanrak Esad'a kafir diyorsun? eğer sırf kendisine isyan edenleri öldürüyor diye ise o zaman burada Esad haklıdır ona isyan edenler değil. zira sizin dininiz "zalimde olsa uy" diyor oysa isyancılar uymuyor, isyan ediyorlar yani dininize göre caiz olmayanı yapıyorlar. Esad ise emir olarak caiz olmayanı yapanlarla (isyancılarla) savaşıyor.
              [/quote]

Bunu anlatıyorum hala anlamıyorsun ona şaşırıyorum bende seni zeki biri sanmıştım, esad ne ara musluman olduki dinden çıkması kalsın ?

hele bi de bana sen esad ın akidesinden berii misin degilmisin ? kalkıp bana esadı savunuyorsun, sanki kendin çok seviyorsun..

[quote author=Elmeddin link=topic=24254.msg163900#msg163900 date=1352742469]
              yok, ben sadece Muaviye ile sınırlı değilim ama siz bu şekilde algılıyorsunuz. Allah c.c bu dini bir bütün olarak gönderdi ve bunun akaidi, fıkhı, tefsir sahası, sünnet böülümü, tarihi vardır. biz hem akaidi, hem fıkhı, hem tefsiri, hem sünneti, hem tarihi öğreniyoruz. işte:

İslam akidesi
              İslam fıkhı
              Kur'an tefsiri
              Sünneti nebevi s.a.a
              İslam tarihi

ama siz birtürlü tarihi öğrenemiyorsunuz, zira akideniz tarihinizi çirkinliklerle doldurmuştur. o yüzden hep bu sahadan kaçarsınız.

[/quote]

yok yok sen eger muaviye ile sınırlı olmasaydın 2 lafından biri muavıye olmazdı, mesajlarına bi baksak %90'ı muaviye, yezid ve sunnilere laf atmakla alakalıdır.
              Ayrıca Şu reklam hyundan vazgeç artık, bu bilgiler bu forumda da var, bu forumu kaynak gosterirsen belki biraz daha samimi oldugunu sanar millet rafizi..
              birine geçen rafizi dedim yonetim editledi sana dedigim için yapmazlar zira imzanda rafizi olarak canımı al diyorsun, biliyormusun bende çok istiyorum senin canını rabbim rafizi olarak alsın diye..

[quote author=Elmeddin link=topic=24254.msg163900#msg163900 date=1352742469]
              namaza gelince hamd olsun rabbimin emri geregi 5 vakit olarak kılıyorum,

ne güzel madem bu kadar Nebi s.a.a'e uyuyorsun o zaman Nebi s.a.a'in Muaviye hakkındaki lanetini de kunutlarda unutma. bir de Nebi s.a.a'in vasisi ve kardeşi imam Ali a.s'ın Muaviye, Amr b. As ve yardımcıları için kunutlarda lanet okuması vardır, bunu da uygula. yoksa sende yahudiler gibi dinden istediğini alıp, istemediğini inkar mı ediyorsun?

...edit...
              http://nasibiler.wordpress.com/

...edit...

yahu meraklanma, Muaviye'nin sünnetini değil Rasulullah s.a.a'in sünnetini kastediyordu. sizde ise ondan hiç bir şey yok: http://nasibiler.wordpress.com/
              [/quote]

buralarda edit buyuk ihtimal ya bana sovmusundur yada sahabeye o yuzden merak etme ben anladım uzulme edit oldu diye, yahudilerle ozdeşenlerin kim oldugu belli, nebi s.a.v'in yolunda kimin gittigi de belli..

gene muaviye sizde ondan bir şey yok dmişsin, o yuzden dimi işine gelince bizim kaynakları delil gosterıyorsun..hani bir şey yoktu ? hani sinek kanadından daha degersiz di ne oldu ?

ah rafizi ah senin canın kolay çıkmazsa bil ki bu yazdıkların yuzundendir..

NUSAYRİ YALANI

Yorum

ALLAH'ım inşallah benim canımı rafizi olduğum halde al.
                Haktır Allahım Muhammed mahım
                Ali'dir şahım efendim Allah eyvallah

Yorum

[quote author=salim link=topic=24254.msg163895#msg163895 date=1352741002]
                  Esad kim o zaman, esad ulul emr degilse isyan edenlere ne diye ulul emre itaat etmiyorsunuz diyorsunuz? [/quote]

Daha önce de açıkladığımız gibi Beşar Esad, Suriye Arap Cumhuriyeti'nin cumhurbaşkanı ve devlet adamıdır.

Kuran-ı Kerim'de geçen ulul-u emir'den kasıt, sadece Ehlibeyt imamlarıdır. Bizler, sizin gibi devlet adamlarını da ulul-u emirden saymayız.

Oysa siz devlet adamlarına da ulul-u emir diyorsunuz ve bu yüzden size "neden ulul-u emre itaat etmiyor sunuz?" diyoruz. zira sizin inancınız "zalimde olsa uy" diyor. Gerçi siz her halukârda zalimlere uyuyorsunuz. Ne zaman mazlumların yanında yer aldınız ki...
                  "İlmin cevherini ehlinden men etmeyin, ilmin cevherinin ehline zulmetmiş olursunuz. İlmin cevherini ehlinden olmayanlara vermeyiniz, aksi takdirde ilmin cevherine zulmetmiş olursunuz."

İmam Hz. Cafer-i Sadık (a.s)

Yorum

sana göre var. Mezhebim ne demiş 12 imam la alakalı onu de bi hele.. Mezhebe itaat olmaz itaat delile olur.mezhebin fıkhi konuları ele almış, itikadi konuları ele alanlarsa 12 imamı görmezlikten gelmişler. üzerini örtmüşler. inkar etmişler. mezheplerle alakası olmayıp onları taklit eden dar bir sufi çevre ise 12 imamı kabul ediyor ve onlardan sadece sufi ruh terbiyesi için yararlandığını iddia ediyor. sadece bir kaç veciz söz ve bir kaç zikir alıyor onlardan, ha bir de hikmetli hikayeler. övgü, haklısın ama alacağın yok misali. Mezhebe itaat olmaz delile itaat olur diyorsun. madem delillerden istifade edecek kadar ilim var mezhep neye yarıyor? mezhebin yanıldığını tespit edebilecek kadar bilgi sahibiysen mezhebe ne gerek var?

mezhebe itaat olmaz delile itaat olur konusunda delilin ne?
                    Senin Ulul emrin kim iranlı değil mi ? sen hamaney ne fetva verirse onu kabul etmiyormusun ?Şiilerin ulul emri zamanın İmamıdır. ki o da İmam Zaman a.f. tir. Taklit merciileri müctehidler İmamı zamandan aldıkları fetvalarla günün meselelerinde ilahi hükümleri mukallitlerine ulaştırırlar.
                    imam elbette ki olmalı, lakin ne cihad için ne de ilahi hukumler için imama gerek yok, zaten herşey açık din tamamlanmıştır.cihad basit bir amel mi? ki kime karşı ne zaman hangi seviyede cihad farzdır, bu müstehap kadar önemsiz mi! insan öldürmek gibi bir işin olduğu mesele nasıl basit olabilir! Din açıksa bu gün ABDye karşı cihad farz mı değil mi? nasıl farz bu konuyu bir açıklasan Allah'ın hükmü ne bu gün? Ama yanılgı ihtimali olmaksızın ve tüm insanları bağlayacak şekilde olacak...
                    ama elbette ki başımızda bir lider olması gerreklidir, lakin şu an başımızda maalesef yoktur, en azından bizim yok sizin var.bunun suçlusu kim? Allah Peygamberlerin kökünü neden kesmiş? onlar insanların başlarında bir liderdi! Allah neden onları sona erdirdi? insanlık mı tekamüle erişti yoksa din mi canlandı! kitap mı canlandı canlı toparlayıcı organize eden bir canlı kitap oldu? burda bir adaletsizlik yok mu? Peygamber s.a.a zamanındaki insanlar avantajlı biz terk edilmişiz! Allah adil değil midir? Aynı İslamı bize nasıl farz kılıyor o halde?
                    Ulul emriniz 12.ci imam ise hani şu gaybde olan ve gorunmeyen, oldugu zaman başınızda kim olacak ? İmamlarımız "biz evrenin sigortasıyız" buyurmuşlardır. yani yeryüzünde masum bir imam olmasa evren yok edilirdi. Çünkü meleklere karşı Allah'ın halife kılma nedeni ortadan kalkar. iradesiz melekler Allah'a kulluk ediyorlarken Allah bu kullukla yetinmedi. Çünkü iradesiz (mecburi) bir kulluk Allah'ın yüceliğini hakkıyla ortaya koyamıyordu. Oysa günah ve isyana iradesi olduğu halde sırf Allah'ın yüceliğini bildiğinden dolayı günah işlemeyen insan türü, Allah'ın evreni yaratma nedenidir. Bu yüzden Allah meleklere: ben sizin bilmediklerinizi bilirim diyor bakara suresinde. Oysa günah işleyen ve tevbe eden bir insan, Allah'ın meleklere karşı "ben sizin bilmediklerinizi bilirim" şeklinde bir cevap nedeni olamaz. Bu durumda melekler de şunu derlerdi: bizim de irademiz olsa biz de günah işler sonra tevbe ederdik! Oysa insan türünün içinde masumlar var ki onlar hiç günaha batmıyor. İşte bu evrenin var olma nedenidir. Zaten levlake hükmü de bunu anlatır.
                    Yine hadislerimizin arasında yeryüzünde iki kişi kalsa, bunlardan biri diğerine huccet olması için Mehdi a.f. olurdu ". dolayısıyla İmam zaman a.f'ten sonra zaten kıyamet var.

Biz Muhammed s.a.v'in "Eğer üzerinize Habeşî ve burnu kulağı kesik bir köle, emir tayin edilse, sizi Allah'ın Kitabı ile sevk ve idare ettiği sürece, onun emirlerini dinleyiniz ve itaat ediniz" (İbn Mâce, Cihad, 39; Buhârî, Ahkâm, 4) hadisini kendimize örnek alırız.bu hadis İmam anlamında değil. İmamın tayin ettiği vali türü ikinci emir hakkındadır. Çünkü Peygamberimiz s.a.a zaten kendinden sonra 12 emir tayin edildiğini tebliğ etmiştir. Bunların arasında burnu kesik kulağı kesik bir köle yoktur...

Ve hadisin sıhhatinden de biz şüphedeyiz. en azından bu haliyle... çünkü Allah'ın kitabıyla bizi yöneteceğini nerden bilebileceğim? her hüküm içki faiz gibi açık değil ki! öyle karmaşık konular var ki orada İlahi hükümleri bilebilmek için masumluk bilgisinden (imamet bilgisi) başka çıkar yol yok! Örneğin Halife Ömer, kendisine bir kadınla zina etmiş 4 erkek getirilir. hilafeti dönemindeyken Ömer bunların hepsine recim cezası verir. Ali a.s. der napıyorsun sen! 1. erkeği çağırır bunu der recmedin, taşlayarak öldürün. 2. erkeği çağırır, ona der 100 sopa vurun. 3. erkeğe 50, 4. erkeğe 25 sopa vurun der. Ömer şaşırır. aynı kadınla aynı fiili yapmış 4 erkeğe 4 ayrı hüküm! açıkla bunların ilahi hüküm oluşlarını deyince Ali a.s: 1. erkek evli olarak zina yapmıştır, hükmü recimdir, ikinci erkek bekar olarak zina yapmıştır 100 sopa. 3. erkek köledir. Köleye bekar hüre verilenin yarı cezası verilir. buraya kadar ayet ve hadislerde açık hükümler ve örnekler vardır. ama 4. erkeğin cezası hiç bir yerde yazılı değildir. ne ayette var ne hadiste! en azından insanlar bilmiyorlardı. Ali a.s. 4. erkeğin hafif deli olduğunu ona ise köleye verilenin cezasının yarısının verilmesi gerektiğine dair ilahi hükmü açıklar. Ömer der: Ali olmasaydı Ömer helak olduydu. çünkü 3 kişinin katili olacaktı!.
                    şimdi böyle bir sürü karmaşık hüküm var! ben yöneticinin verdiği hükmün kitabullaha göre olduğunu bilsem zaten sorun yok! ama biliyor muyum! hayır. masumların dışında kimse ilahi hükmü bilmez ki ben bileyim! Allah ihtimallere mi teslim etti bizi! O yüzden Peygamberin ilahi hükümleri tam olarak bilmeyen birine, yönetici ilahi hükümlere göre hükmettikçe ona uyun demez! ilahi hükümleri tam bilen birini başına atar ve kayıtsız teslimiyeti emreder. 12 imamı atadığı gibi.
                    ve bu hadisde de anlaşıldıgı uzere hani ...edit... ulul emriniz bilmem ne, bak hadiste de ulul emre itaatın sınırı var, onceki mesajlarımda da dedigim gibi SINIR Allah'ın kitabı ve Rasulunun Sünnetidir...

meselel teorideki kadar basit değil. eğer öyle olsaydı dünya üzerinde binlerce cemaat olmazdı. hepsi de kuran sünnet diyor' sınır Allah'ın kitabı ve Resulünün sünneti diyor! bidatları nasıl ayırt edeceksiniz? bidat başka renk sünnet başka renk mi? hangi fiil diyor ben sünnetim hangisi diyor ben bidatım! her önüne gelenin ayrı alim icad etmesi nedendir?

Yorum

[quote author=salim link=topic=24254.msg163992#msg163992 date=1352824270]
                      Doğru tartışamaz seninle kim bu kadar editlenmiş sozu olan seviyesizle tartışabilir ki..[/quote]

yukarıda söylemiştim, yine söylüyorum sen değil senin alimin gelse ne benle ve nede başka bir rafizi ile tartışamaz. sebep ise kesinlikle ama kesinlikle üslup değil, konuşulacak olan konuların sizin dininizin ne gibi çirkinlikler barındırdığından dolayıdır.

üslup konusundaki eleştiri ise yersizdir, zira saygı karşılıklıdır. ben bu forumda bir çok nasibi ile konuştum, süleyman b. surad, aykut, ebu ali efendi, hüseyin koç, sen ve benzeri kişilerle bu üslup ile konuştum. ama buna karşın saygı çerçevesinde konuşup anlaşmaya çalıştığımız kişilerde vardı. gerekirse link atarız bakarsın. burada tek nokta sizin üslubunuzdur. zira burya gelen ve müdahil olan sizlersiniz, siz üslubunuzu düzeltmediğiniz müddetçe misli ile karşılık göreceksiniz.

Bunu anlatıyorum hala anlamıyorsun ona şaşırıyorum bende seni zeki biri sanmıştım,
                      ben ise sizin hepinizi gerizekalı olarak biliyorum, sanmıyorum ha biliyorum.

esad ne ara musluman olduki dinden çıkması kalsın ?

hele bi de bana sen esad ın akidesinden berii misin degilmisin ? kalkıp bana esadı savunuyorsun, sanki kendin çok seviyorsun..
                      benim için konunun hiç bir anlamı yoktur, sadece bizzat sizin kendi işinize gelmediğinde kendi dininizi nasıl terkettiğinizi göstermek için güzel bir rönekti, o yüzden yazdım. Esad'ın dinine gelince, Esad camiye gidiyor, namaz kılıyor, ibadet ediyor ve şuana kadar kimsede onun İslam dininden çıkmasını gerektirecek bir sözünü duymamıştır. siz neye dayanarak Esad'ın kafir olduğuu söylüyorsunuz?

yok yok sen eger muaviye ile sınırlı olmasaydın 2 lafından biri muavıye olmazdı, mesajlarına bi baksak %90'ı muaviye, yezid ve sunnilere laf atmakla alakalıdır.
                      bu sınır ile ilgili bir mesele değil, bu sizin dininizin Muaviye ve çetesi tarafından kurulduğundan dolayıdır.

Ayrıca Şu reklam hyundan vazgeç artık, bu bilgiler bu forumda da var, bu forumu kaynak gosterirsen belki biraz daha samimi oldugunu sanar millet rafizi..
                      ben reklam için bu likleri bırkıyor değilim, eğer maksadım reklam olsaydı bunu blogumun bilinmediği yerlerde yapardım, facebook'da ve diğer yerlerde daha iyi reklam olurdu. zira bu forumda hemen hemen her üye benim bloglarımdan haberdar, onlara reklam yapmaya çalışmanın bir anlamı olmaz. ama madem bu kadar kendine güvenerek idda ediyorsun o zaman buyur mübahele edelim. eğer ben reklam maksadı ile yapıyorsam bana eğer aksi ise sana lanet olsun, tamam mı?

birine geçen rafizi dedim yonetim editledi sana dedigim için yapmazlar zira imzanda rafizi olarak canımı al diyorsun, biliyormusun bende çok istiyorum senin canını rabbim rafizi olarak alsın diye..
                      "rafizi" sözü kesinlikle hakaret falan değildir, bunu hakaret olarak algılayan konunun aslından habersizdir o kadar. inşaAllah ben rafizi olarak ölürüm, tıpkı sahabe Ebu tufeyl r.a gibi.

görüyorsun işte, ben kendi dinimi inkar etiyorum, "rafiziyim" diye beyan ediyorum, hadi sende kendi dinini gizleme "bizde Ehli Beyt'i severiz" ve s. gibi masalları geç ve nasibiliğini itiraf et: http://nasibiler.wordpress.com/

yahudilerle ozdeşenlerin kim oldugu belli, nebi s.a.v'in yolunda kimin gittigi de belli..
                      elbette belli, nasıl olmasın ki? sizin dininize bakınca tam yahudilik görüyoruz, mesela yüzü tüysüz, kıvrım saçlı, elleri, ayakları olan, zıplayan, koşan, rüyalara giren, geceler yere inip gündüzler göğe çıkan = cism olan bir mabuda taptığınız; nebi, rasul ve vasiler a.s'a düşman olmanız; Kur'an'ı Kerim'e dil uzatmanız; sapkın fıkhınız; hurafe dininiz ve s.

bizim dinimize bakınca ise, sadece kur'an ve Ehli Beyt a.s kaynaklı Sünnete bağlılık.

o yuzden dimi işine gelince bizim kaynakları delil gosterıyorsun..hani bir şey yoktu ? hani sinek kanadından daha degersiz di ne oldu ?
                      artık bunu sadece bu forumda yüz defa anlattık ama her yeni gelen nasibi mal gibi buu tekrar ediyor. o yüzden başka bir yazıdan alıntı:

yav siz gerçekten malsınız ha. ne işime gelmesi be? onlar bu hadisi rivayet ettiler diye değer kazanmış olmadılar, yinede nasibidirler ve düşmandırlar. fakat bu zaten benim kaynağımda olan bir şeydir, yani benim nezdimde bu sözün hakkaniyeti sabit ve sizin kaynakları delil olarak sunmamın tek sebebi senin gibi nasibilere kendi kaynağından delil getirmektir. yani kendi sözümü senin kaynağından sunuyorum. bu ne onları nasibilikten çıkarır, ne de başka bir şey olur.

ah rafizi ah senin canın kolay çıkmazsa bil ki bu yazdıkların yuzundendir..
                      sen beni değil, sapkın dinini düşün. yani "bu sapıklıkları gördüğünü halde niye inad ediyordun?" denildiğinde ne cevap vereceğini hiç mi düşünmüyorsun?

Yorum

[quote author=Muhammed Taki link=topic=24254.msg163704#msg163704 date=1352568250]
                        Muhaliflerin hristiyan lider seçmesine ne diyorsun peki?
                        [/quote]
                        sayın ankara ilahiyat bu soruya cevap vermemişsiniz?
                        Gönülleriniz bir olmadıktan sonra sayıca çok olmanızın bir anlamı yoktur
                        İmam Ali (a.s)

Yorum

[quote author=mikdat bin esved link=topic=24254.msg164053#msg164053 date=1352901225]
                          sayın ankara ilahiyat bu soruya cevap vermemişsiniz?
                          [/quote]

benim sorularımdan kaçan sen, hangi yüzle bana soru yöneltiyosunki? savunduğun göklere çıkardığın kenan çamurcunun velfecr ve nureddin şirin hakkındaki hakaretlerini yorumlamanı istemiştim dut yemiş bülbüle döndün sesin soluğun çıkmadı ? şimdi kalkmış bana soru soruyosun , yine de cevaplayayım:

muhaliflerin seçtiği lider eski şam emevi cami imamı ahmed muaz el hatiptir. muhalif grupların arasında tabi ki esad zulmünden paylarını alan hristiyan azınlıklar da olabilir. mazlumun yanında yer alan hristiyanlar, aliye allahın görüntüsü diyen ve sünni kanı dökmekten zevk alan nusayri güruhundan daha efdaldir

nasılki humeyni şahı devirmek için komunistlerle işbirliği yaptıysa esad zulmünü bitirmeyi hedefleyen müslüman kardeşlerde hristiyanlarla işbirliği yapabilir.

bu arada gözünüz aydın fitne dediğiniz saf değiştirdi dediğiniz israil ve amerikanın piyonu dediğiniz müminlerin izzeti HAMAS'ın bir lideri daha şehid edildi bugün gazzede. ama siz ölümden ne anlarsınız şehadetten ne anlarsınız 1300 yıl önceki kerbelayı dilinize dolamaktan başka sizin için bugünkü kerbelaların şehadetlerin ne önemi var değilmi?

HAMAS'ın suriyedeki mücadelesinden rahatsız olan ve bunu fırsat bilip hamasın gücünü zayıflatmaya çalışan siyonist dostlarınız gazzeye saldırarak esadı biraz olsun rahatlatmıştır

israil gazzede esad suriyede katliama tam gaz devam siz de burda alkışlamaya devam yazıklar olsun

Yorum

[quote author=Ankara_ilahiyat link=topic=24254.msg164075#msg164075 date=1352934553]

HAMAS'ın suriyedeki mücadelesinden rahatsız olan ve bunu fırsat bilip hamasın gücünü zayıflatmaya çalışan siyonist dostlarınız gazzeye saldırarak esadı biraz olsun rahatlatmıştır

[/quote]

Bu noktaları biraz daha açarmısın acaba?

Yorum

Ankara_ilahiyat, sen kendini ne sanıyorsun? bir kahraman mı? eğer öyle ise şunu bil, sizin kahramanlarınız tarihinde gösterdiği gibi her zaman perde arkasında kahramanlık yapa bilmişlerdir, iş realiteye, sahneye çıkmaya gelince tam bir ödlek olduklarını göstermiştirler. Uhud, Hudeybiyye, Cemel ve Sıffın'da kaçanlarınız ve hatta tam bir şerefsiz olduğunu belgeleye bilmek için soyunan yüce sahabeciğiniz Amr b. As bunu açık örekleridir.

ama bize gelince, biz kendimizi nasibi dağıtıcıları olarak görüyoruz ve tarih bizim alimlerimizin hem savaş meydanlarında ve hemde ilmi munazaralarda darmadağın ettiğimiz nasibilerle doludur. istersen bunlar hakkındaki belgeleri paylaşa biliriz.

ama burada diğer söylediklerine gelince, mikdat bin esved her halde senin cevabını verecektir. fakat ben de bir kaç noktaya değinmeyi gerekli görüyorum.

benim sorularımdan kaçan sen, hangi yüzle bana soru yöneltiyosunki? savunduğun göklere çıkardığın kenan çamurcunun velfecr ve nureddin şirin hakkındaki hakaretlerini yorumlamanı istemiştim dut yemiş bülbüle döndün sesin soluğun çıkmadı ?
                              insanların işi gücü sadece bu forumda yazmak ile sınırlı değildir, soruyu mikdad'a nerede sorduğunu bilmiyorum ama belli ki, vakti olmadığı için cevap vermemiştir. inşaAllah kısa zamanda cevap verir. ben ise bu konuda şunu söyleyeceğim, ne Nureddin Şirin ve nede Kenan Çamurcu ulemadan değildirler ve hiç birisinin de Şia adına konuşmaya yetkisi yoktur ancak kendi görüşlerini beyan edeler ki, bu onların kendi görüşleridir, hüccet değil. ama şahsen benim nezdimde -ki, bu da hüccet değil- Nureddin Şirin gerçekten sapmıştır ve hatalıdır. sadece selefilik hakkında söyledikleri bunu göre bilmek için yeterlidir. bu adam bir yandan selefi savunması yapmakta, işleri "düzene koymanın" bir yolunu aramaktadır ama Suriyede savaşan sapık selefiler karşısında ٍSeyyid Ali el-Hamenei'nin duruşu yüzünden açık tavır koyamayarak kendisi ile çelişkiye düşmektedir. aynı şekilde diğer konularda böyledir, kalkıp birilerini "siz Seyyid Humeyni r.a ve devrim şehitlerinin yolundan ayrıldınız" diye kolayca suçlaya bilmekte ancak bu devrimi gerçekleştirenlerden birisi olan Seyyid Ali el-Hamenei'nin tutumlarına ses çıkaramamaktadır. bu ve benzeri şahısların söyledikleri sadece slogan atmaktır, başka değil. git ve Nureddin Şirin'e sor "sen imamete inanıyor musun?" diye "evet" diyecek, tekrar sor "imamet Allah tarafından verilmiş bir makam ise, bu konuda nass var ise buna muhalefet edenlerin durumu nedir" diye o zaman gık çıkaramayacak. aynı senin kendi dininin sapıklıklarını görmene rağmen dut yemiş bülbüle dönmüş olman gibi: http://nasibiler.wordpress.com/

muhaliflerin seçtiği lider eski şam emevi cami imamı ahmed muaz el hatiptir.
                              güya bununla durumu kurtardın mı şimdi? bu durumu daha berbat etti, zira sen bu adamın önce müslüman olup sonra irtidad ettiğini söylemiş oldun ve mürdetin de İslam şeriatinde hükmü bellidir.

muhalif grupların arasında tabi ki esad zulmünden paylarını alan hristiyan azınlıklar da olabilir. mazlumun yanında yer alan hristiyanlar, aliye allahın görüntüsü diyen ve sünni kanı dökmekten zevk alan nusayri güruhundan daha efdaldir.

nasılki humeyni şahı devirmek için komunistlerle işbirliği yaptıysa esad zulmünü bitirmeyi hedefleyen müslüman kardeşlerde hristiyanlarla işbirliği yapabilir.
                              İran da Seyyid Humeyni r.a önderliğinde yapılan devrim ile Suriyedeki durumu karşılaştırmışsın ancak ya bilerekten yada bilmeyerekten çok vehim bir hata yapmışsın. öncelikle, kendin "hristiyan azınlık" diyorsun söyler misin hristiyan azınlıktan bir ferd müslümanları mı yönetecek? Nebi s.a.a de bazı müşrik kabilelerle Mekke müşriklerine karşı ittifak kurmuştur ancak bu ittifaklarda hiç bir zaman müşriklerden veya başka din mensuplarından müslümanlar için başkan olmamıştır tam aksine ittifakı kabul eden bu kabileler İslam devletine bağlı idarelere çevrilmiştirler. Seyyid humeyni r.a devrinde ise durum tamamen farklıdır, zira Seyyid r.a onlarla asla ittifak kurmuş, elbir hareket etmiş değildir. sadece olarak onlar bir taraftan, müslümanlarda bir taraftan isyan etmiştirler ve sonuç olarak müslümanlar idareyi ele almıştırlar. bu devrim sırasında ateist birinin getirilip başkan yapıldığı görülmemiştir.

sonra, hristiyanların alevilerden efdal olduğunu söylemişsin ve buna dayanak olarak alevilerin imam Ali a.s'ın Allah'ın görüntüsüne inandıklarını, sünni kanı dökdüklerini göstermişsin. söyler misin hristiyanların Hz. İsa a.s için söyledikleri senin aleviler hakkında idda ettiğinden farklımıdır ki? sonra, aleviler hangi sünnilerin kanını döküyor? "sünni" adı altında ABD ve Batıya hizmeti amaçlayan teröristlerin mi yoksa sakin halkın mı? Suriye yönetiminin kaçı sünni kaçı alevi?

bu arada gözünüz aydın fitne dediğiniz saf değiştirdi dediğiniz israil ve amerikanın piyonu dediğiniz müminlerin izzeti HAMAS'ın bir lideri daha şehid edildi bugün gazzede. ama siz ölümden ne anlarsınız şehadetten ne anlarsınız 1300 yıl önceki kerbelayı dilinize dolamaktan başka sizin için bugünkü kerbelaların şehadetlerin ne önemi var değilmi?
                              yani bir insan bu kadar hayasız ola bilir mi inanmıyorum gerçekten. siz hayasızca Muaviye, Amr b. As, Yezid ve benzeri şerefsizleri, isimleri sırf "Ali" olduğu için çocukları katleden bir taifeyi hayasızca savunuyor ve sonrada gelip burada şehadeti, ölümü mü sorguluyorsunuz? şunu bil ki, biz bugünün de yarının da kerbelalarını görüyoruz ama kör olarak ne dünü ve nede bugünü görmeyen sizlersiniz.

yukarıdaki sözlerini "hayasızlık" olarak tanımladım ama bunları tanımlaya bilmek için söz bulamıyorum. siz ne biçim insanlarsınız? bunları yalan olduğunu bildiğiniz halde utanmazca söyleye bilecek kadar mı alçaklaştınız yoksa İran devrimi sonrasında İran'ın ABD, İsrail ve batının ne kadar ekonomik, siyasi ve s. yaptırımları ile karşı karşıya kaldığını bilmeyecek kadar uyuyor musunuz? ABD, israil ve benzerlerine hizmet yapanlar bugüne kadar hep nasibilerden oldu. Saddam bunun açık örneğidir, Irak'ta yaptığı şia katliamları, şia ulemasına karşı cinayetleri, devrim sonrası hemen İran'a saldırması bunun birer göstergesi değil mi? ama sonuç ne oldu? siz nasibiler kaybettiniz, Saddam gebertildi hemde hizmet ettiği ABD tarafından. Suriye isyanı da böyle olacaktır. ABD ve Batı'nın desteği ile belki Suriyede güç elde ede bilirsiniz ama bu asla kalıcı olmayacaktır.

Yorum

(Demek ki) Suriye’ye bir taş atmak İsrail namına bomba atmakmış

Demek ki neymiş efendim; Suriye’ye surat asmak İsrail’e tarifsiz umutlar dağıtmakmış, Suriye’nin arabasına taş koymak İsrail’e yeni yeni asfaltlar armağan etmekmiş, Suriye’nin parmağını kanatmak İsrail’in asla doymaz zevkine zevk katmakmış.

(Demek ki) Suriye’ye bir taş atmak İsrail namına bomba atmakmış

Ehlibeyt Haber Ajansı ABNA- Demek ki neymiş efendim; her kamera önünde Suriye’ye salvolar yollamak İsrail’in zevkten dört köşe olmasına katkıda bulunmakmış, Suriye’nin kan kaybına sebep olmak İsrail’in daha çok Müslüman kanı içmesine yollar açmak, destek olmakmış.

Demek ki neymiş efendim; Suriye konusunda ABD ve İsrail ile beraber bir yol tutmak İsrail’in ekmeğine yağ sürmek, Gazzelileri düşmanın insafına terk etmekmiş, yapa yalnız kalmalarına katkı sağlamakmış.

Demek ki neymiş efendim; haçlı-siyonist alemi ile bir olup Suriye’nin bir yangın yerine dönmesine katkı sağlamak bölgede İsrail’in önündeki engelleri bir bir temizlemekmiş, işleyeceği yeni cinayetlerine cesaret vermekmiş.

Demek ki neymiş efendim; son günlerde israil’in ölüm kusan bombaları altında ölüm-kalım mücadelesi veren Filistinli mazlumlar “Beşar Beşar” diye imdat çağrıları yaparken hacımın-hocamın ve sevgili partililerinin utançtan mosmor olmaları söz konusu imiş.

Demek ki neymiş efendim; iki seneye yakın bir zamandan beri Suriye’ye demokrasi getirmek isteyenler meğerse tekmili birden İsrail’e yeni cinayet imkanları sağlamak için bir araya gelmiş şebekelermiş.

İsrail’in Gazze katliamını ardından nice timsah göz yaşlarına şahit olduk ve de olacağız ama işte bölgede İsrail’in cinayet yollarını açanlar ortada.

İki seneden beri kolu kanadı kırılan Suriye…Yangın yerine döndürülen bin yıllık şehirler…

Malatya… Kürecik… yerleştirilen füze rampaları…

Ve yeniden başlayan Gazze saldırıları ve dökülen timsah göz yaşları… Kandıranlar ortada, kananlara yazıklar olsun.

Aziz Karaca

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X