Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Kürt direnişçinin görüntüleri

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Kürt direnişçinin görüntüleri

[quote author=Qom u aşk link=topic=23926.msg160710#msg160710 date=1347372458]
    Dünyada İmam Zaman a.f.'in fetvasına göre bir anayasa ve devlet düzeni oluşturan, halkını gelenek göreneklerini Ehlibeytin şekillendirdiği kaç halk ve ülke var?
    [/quote]
    Konuşmanıza aradan dalmak istemem ama; İran'ın hz.Mehdi'nin fetvasına göre hareket ettiğini nereden biliyorsun? Böyle bir şeyi iddia etmek için Hz.Mehdi'nin fetvalarını bilmen gerekir. Peki nerden biliyorsun hz.Mehdi'nin fetvalarını?
    O'na yönelin ve O'na karşı takva sahibi olun. Salatı ikame edin ve müşriklerden olmayın;onlar ki, dinlerini parçalayıp fırkalar haline geldiler. Her fırka kendi elindekiyle sevinir. (Rum,31-32)

Yorum

[quote author=Muhammed Taki link=topic=23926.msg160712#msg160712 date=1347372817]
      Konuşmanıza aradan dalmak istemem ama; İran'ın hz.Mehdi'nin fetvasına göre hareket ettiğini nereden biliyorsun? Böyle bir şeyi iddia etmek için Hz.Mehdi'nin fetvalarını bilmen gerekir. Peki nerden biliyorsun hz.Mehdi'nin fetvalarını?
      [/quote]
      yok araya girmiş olmazsın. yazdıklarım özel mesajlar değildir. geneledir okuyanlar cevap verme hakkına sahiptir. Ayrıca bu da çok yerinde bir sorudur.

İmam Zaman a.f. gaybet döneminde yok değildir. O vardır ve görevinin başındadır. Canlı imam olmasının anlamı, fetvalarının belli olması, dileyeni hidayet etmesi, ve İlahi hükümleri açıklamasıdır. Peki kendisi mi açıklıyor?

Sizce bu ilahi hükümleri kim açıklıyor? İmamet inancımız gereği birilerinin İlahi hükümleri açıklaması ve bu açıklamaların da yanılgısız olması şart değil midir? İmamet inancının anlamı tam da budur.

Bu durumda gaybet döneminde İmam Zaman a.f.'in bu hükümlerini nasıl takip edeceğiz. İşte bunun içinde İmam Zaman a.f. yazdığı mektubunda gaybet dönemimizde Ehlibeytten nakledilen hadisleri anlata alilere uyun bizim görüşlerimizi onlar temsil edeceklerdir buyurmuştur.

Dünyada şiilerle sünniler arasındaki en önemli farklardan biridir. Sünniler ilahi hükümleri kim verir, hangi hüküm ilahi hükümdür bu bilinmez diyebilirler. ki doğrudur da. biri çıkıp da dese ki İlahi hüküm şudur, öteki hayır o değil şudur, o senin kendi hükmündür diyebilir. Ancak şiada canlı İmam inancı bunu imkansız kılmakta ve göreciliği ortadan kaldırmaktadır. yoksa şiilerin kişisel hükümlere bağlananlar olması durumunda bir arada vahdet halinde yaşamaları mümkün müdür. neden şiiler binclerce cemaat gurup fırka değiller?

Ve İmam Zaman a.f. kendisine bağlı olmayan ama müctehid olup şiileri saptırmaya çalışan insanlara da fırsat vermiyor onların yükselip ayetullah veya taklit mercii olmasını engelliyor... bu anlama dair de hadisler var.

Yorum

[quote author=Qom u aşk link=topic=23926.msg160719#msg160719 date=1347378939]
        Ve İmam Zaman a.f. kendisine bağlı olmayan ama müctehid olup şiileri saptırmaya çalışan insanlara da fırsat vermiyor onların yükselip ayetullah veya taklit mercii olmasını engelliyor... bu anlama dair de hadisler var.
        [/quote]
        Demek öyle... Ayetullah Munteziri İran'a her türlü lafı atıyordu ama AYETULLAHdı. İmam Mehdi onun ayetullahlığına engel olmadığına göre demekki İran'a laf atılabilirmiş?
        O'na yönelin ve O'na karşı takva sahibi olun. Salatı ikame edin ve müşriklerden olmayın;onlar ki, dinlerini parçalayıp fırkalar haline geldiler. Her fırka kendi elindekiyle sevinir. (Rum,31-32)

Yorum

kişi yükseldiği zaman ona layık olduğundan yükselir şiada. ancak oraya yükselmesi başka oradaki makama liyakatini sürdürmesi başka. bir makama yükselen insan hep o makamda kalıcı mıdır? munteziri ayetullah hatta taklit mercii olduktan sonra hep aynı seviyede kaldı mı? hayat (hayatın derin devleti İmam zaman a.f.) onu alaşağı etmedi mi? kaç mukallidi vardı öldüğünde? kendisine sapık olanlardan başka kaç taraftar kaldı?

Sahi sen yaşayan bir imama inanıyor musun?

Yorum

[quote author=Qom u aşk link=topic=23926.msg160726#msg160726 date=1347390418]
            kişi yükseldiği zaman ona layık olduğundan yükselir şiada. ancak oraya yükselmesi başka oradaki makama liyakatini sürdürmesi başka. bir makama yükselen insan hep o makamda kalıcı mıdır? munteziri ayetullah hatta taklit mercii olduktan sonra hep aynı seviyede kaldı mı? hayat (hayatın derin devleti İmam zaman a.f.) onu alaşağı etmedi mi? kaç mukallidi vardı öldüğünde? kendisine sapık olanlardan başka kaç taraftar kaldı?

Sahi sen yaşayan bir imama inanıyor musun?
            [/quote]
            Burada öyle dememişsin ama :
            [quote author=Qom u aşk link=topic=23926.msg160719#msg160719 date=1347378939]
            şiileri saptırmaya çalışan insanlara da fırsat vermiyor onların yükselip ayetullah veya taklit mercii olmasını engelliyor... bu anlama dair de hadisler var.
            [/quote]
            Hani imam mehdi engellerdi? Demek ki engellemiyormuş.

Demişsin ki devlet onu alaşağı etmedi mi bilmem ne. Alaşağı etmedi hala ayetullah idi.

Yorum

yanılıyorsun:

1- İmam Mehdi a.f. engeller dedim. engellemesi başka çıkarmaması başka. yani farklı özellikler için.

engellemesi layık olmayanı çıkarmaz. Munteziri zamanında layıkmış onun taklit merciliğine yükselmesine engel olmamış bilakis destek vermiş. ancak sonradan çizgisi sapınca da o makamda kalmaya layık olmayınca da alaşağı etmiş.

2- derin devlet dedim. derin devlet ne demek?

3- yenip atlmış konserve kutusunda ne yazar? hala taptaze konserve diye yazar değil mi? İmam zaman a.f. layık olmayı kaybederse taklit mercii de olsa onu o hale getirir

Yorum

sen soruma yanıt vermemişsin?

Yorum

Ayetullah olduğuna göre taklid edilebilir mi? Evet taklid edilebilir. Demişsin ki sapıklar hariç kimse taklid etmiyordu. Yani adam sapıktı. O zaman neden ayetullah olarak kaldı? O yaşasaydı ve ben onu taklid etseydim sapık mı olacaktım? O zaman o adam neden ayetullah beni saptırıyorsa ayetullah olmaması lazım.

Yahu sizin şu İrancılığınız öyle bir tezat ki beni bir nebze şiilikten ve önemli bir miktarda İran'dan soğuttu. İran'dan beni sizler soğuttunuz,İran düşmanı siteler değil.

Yorum

[quote author=Qom u aşk link=topic=23926.msg160729#msg160729 date=1347391017]
                    sen soruma yanıt vermemişsin?
                    [/quote]
                    Sorunun cevabını bildiğin için cevap vermiyorum.

Yorum

[quote author=Qom u aşk link=topic=23926.msg160728#msg160728 date=1347390930]
                      yanılıyorsun:

1- İmam Mehdi a.f. engeller dedim. engellemesi başka çıkarmaması başka. yani farklı özellikler için.

engellemesi layık olmayanı çıkarmaz. Munteziri zamanında layıkmış onun taklit merciliğine yükselmesine engel olmamış bilakis destek vermiş. ancak sonradan çizgisi sapınca da o makamda kalmaya layık olmayınca da alaşağı etmiş.

2- derin devlet dedim. derin devlet ne demek?

3- yenip atlmış konserve kutusunda ne yazar? hala taptaze konserve diye yazar değil mi? İmam zaman a.f. layık olmayı kaybederse taklit mercii de olsa onu o hale getirir
                      [/quote]
                      1. madde : Ne demek istedin anlamadım.
                      2.madde : Derin devlet : Devletin çıkarlarını gözetip kolladığı öne sürülen, göz önünde olmayan örtülü güç
                      3.madde : Ayetullah munteziri hala ayetullah idi atılmadı.

Yorum

1- İmam Zaman layık olanın yükselmesini sağlar. Munteziri layık iken yükseldi. sonradan değişti layık olma yeterliliğini kaybetti. İmam Zaman a.f. de onu o makamdan aldı.
                        2- derin devlet devleti de halkı da yönlendiren gizli güçtür. görünürde devlet vardır işleri o yapıyor görünür ama o yapmaz. o devlete derin devlet hükmeder her şeyi o yaptırır. böylece devletin arkasındaki odaklar hem halkı hem de devleti yönetmiş olur
                        Şimdi Munteziri layık ile çalıştı İmam Zaman a.f. de ona yardım etti. Eğer bir insana İmam Zaman a.f. yardım etmese o taklit mercii olamaz. Çünkü çok zor şartlardan ve sınavlardan geçmek gerekiyor. yoksa herkes taklit mercii olurdu. neden dünyada çok taklit mercii yok? sünnilikte her önüne gelen fetva veriyor neden şiada böyle değil? nasıl ki devlet derin devlet ilişkisi varsa şiada da tabiri caizse böyle bir ilişki var. şiayı bir ülke sayarsak, bu ülkenin yöneticileri Şianın taklit merciileri, havzaları ders kitapları hadisler falan. bu ülkenin yöneticileri yeni yöneticileri yetiştiriyor. devlet bu. sonra devlet napar? layık olmayan kendisine hizmetten sapan ya da kusur eden kimseyi baştan atmaz mı? İşte şia da böyle. şia derin devleti olarak İmam zaman a.f. her zaman bu devleti koruyor kolluyor. Şia taklit merciileri layıklığını kaybettiği zaman onu alaşağı ediyor.

3- sana içilmiş kola kutusunu örnek vereyim. bu kutu açılmadan üzerinde ne yazar? kola yazar taze buz gibi yazar değil mi? sence nedir? evet kola. peki içtin attın çöpe. hala üzerinde ne yazar? kola taze buz gibi. değil mi? peki sen ona ne dersin? kola mı dersin yoksa çöp mü? çöp dersin. ona para verip alır mısın? almazsın neden? her ne kadar üzerinde kola taze buz gibi yazsa da artık sence çöp olmuştur.

İşte İmam zaman a.f. de her ne kadar hala taklit mercii olsa da onu alaşağı ettikten sonra artık o taklit mercii değildir. Munteziri taklit merciiliğine liyakatini yitirince havzalar yayınladıkları bildiride (ki bu havzalar İmam zaman a.f.in kontrolündedir) onun taklit edilme vasfını kaybettiğini ilan ettiler. bildiğim kadarıyla. Sence neden munteziri değil de başka biri velayeti fakih oldu?

ve diğer soruma hala cevap vermedin

Yorum

[quote author=Qom u aşk link=topic=23926.msg160735#msg160735 date=1347392163]
                          1- İmam Zaman layık olanın yükselmesini sağlar. Munteziri layık iken yükseldi. sonradan değişti layık olma yeterliliğini kaybetti. İmam Zaman a.f. de onu o makamdan aldı.
                          2- derin devlet devleti de halkı da yönlendiren gizli güçtür. görünürde devlet vardır işleri o yapıyor görünür ama o yapmaz. o devlete derin devlet hükmeder her şeyi o yaptırır. böylece devletin arkasındaki odaklar hem halkı hem de devleti yönetmiş olur
                          Şimdi Munteziri layık ile çalıştı İmam Zaman a.f. de ona yardım etti. Eğer bir insana İmam Zaman a.f. yardım etmese o taklit mercii olamaz. Çünkü çok zor şartlardan ve sınavlardan geçmek gerekiyor. yoksa herkes taklit mercii olurdu. neden dünyada çok taklit mercii yok? sünnilikte her önüne gelen fetva veriyor neden şiada böyle değil? nasıl ki devlet derin devlet ilişkisi varsa şiada da tabiri caizse böyle bir ilişki var. şiayı bir ülke sayarsak, bu ülkenin yöneticileri Şianın taklit merciileri, havzaları ders kitapları hadisler falan. bu ülkenin yöneticileri yeni yöneticileri yetiştiriyor. devlet bu. sonra devlet napar? layık olmayan kendisine hizmetten sapan ya da kusur eden kimseyi baştan atmaz mı? İşte şia da böyle. şia derin devleti olarak İmam zaman a.f. her zaman bu devleti koruyor kolluyor. Şia taklit merciileri layıklığını kaybettiği zaman onu alaşağı ediyor.

3- sana içilmiş kola kutusunu örnek vereyim. bu kutu açılmadan üzerinde ne yazar? kola yazar taze buz gibi yazar değil mi? sence nedir? evet kola. peki içtin attın çöpe. hala üzerinde ne yazar? kola taze buz gibi. değil mi? peki sen ona ne dersin? kola mı dersin yoksa çöp mü? çöp dersin. ona para verip alır mısın? almazsın neden? her ne kadar üzerinde kola taze buz gibi yazsa da artık sence çöp olmuştur.

İşte İmam zaman a.f. de her ne kadar hala taklit mercii olsa da onu alaşağı ettikten sonra artık o taklit mercii değildir. Munteziri taklit merciiliğine liyakatini yitirince havzalar yayınladıkları bildiride (ki bu havzalar İmam zaman a.f.in kontrolündedir) onun taklit edilme vasfını kaybettiğini ilan ettiler. bildiğim kadarıyla. Sence neden munteziri değil de başka biri velayeti fakih oldu?

ve diğer soruma hala cevap vermedin
                          [/quote]
                          Ne diyorsun sen? Adam ayetullah idi hala alaşağı edilmekten bahsediyorsun. Söyle bana; o yaşasaydı ben onu taklid etseydim sapık mı olurdum? Cevabı 'evet'se o zaman o adam neden ayetullah? İmam Mehdi onu ayetullahlıktan atsaydı o zaman.

ve diğer sorunun cevabını bildiğin için cevap vermiyorum.

Yorum

[quote author=Qom u aşk link=topic=23926.msg160735#msg160735 date=1347392163]
                            havzalar yayınladıkları bildiride (ki bu havzalar İmam zaman a.f.in kontrolündedir)
                            [/quote]
                            Ortaya yine fantastik bir kurgu attın

Kanıtlasana bana o havzayı hz.Mehdi'nin yönettiğini?

Yorum

evet onu taklit edenler de vardı ve hepsi (bana göre batıl idi.) velayeti fakihe karşı olanların İmam Zaman a.f.'ten beslenmesi mümkün değildir...

o yaşasaydı bi kere Şiaya yani doğruya layık olanlar asla onu taklit etmezler Allah içinde ona karşı bir soğukluk oluşturur ya da onun gerçek yüzünü onlara gösterirdi. Yok eğer adam zaten şii olduğunu sanıyor ama öyle günaha batmış öyle kötü ki işte Allah da işlediği günahlar sebebiyle böyle bozukları öyle bozuk birine bağlardı.. sen de öyle olurdun...

Yorum

Hani siz diyorsunuz ya : Hadisleri bu işin uzmanı olan alimler yorumlasın biz de onlara göre amel edelim. Biz kendimiz bilemeyiz,edemeyiz falan...

Bu durum aynı şuna benziyor : Bazı alim olduğunu söyleyen adamlar halkın elinden kuran'ı alıp 'Siz bunu anlayamazsınız biz okuyup size anlatırız' diyenlere benziyor.

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X