Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Neden Esad sevgisi?

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Neden Esad sevgisi?

[quote author=Mekzun link=topic=23771.msg159304#msg159304 date=1345698435]
    Nusyarilerin (Arap Alevilerin) Caferi mezhebinden olduğunu daha önce söylemiştik. Bir kaç önemsiz konuyu ayrılık meselesi haline getirmeyelim. Sizin bahsettikleriniz dinin usulünden değildir.
    Arap Alevilerini tanımayanlar gulat bilir ama tanıdıktan sonra bu iftiraya inanmaktan vazgeçerler. Siz öncelikle bizi yanlış tanıyan caferi kardeşlerimize doğruyu, yani gulat olmadığımızı anlatınız. İran ve suriye işbirliğinde sadece menfaat değil, inanç bağı da vardır. Sonuç olarak Arap Alevileride Şia'dır.
    [/quote]

Nasıl önemsiz bi konu bu tabikide önemli konu ...edit.....Bu ahiret inancına inanmanın kabir alemini ret etmektir yarı yarıya..
    Haktır Allahım Muhammed mahım
    Ali'dir şahım efendim Allah eyvallah

Yorum

[quote author=Muhammed Taki link=topic=23771.msg159185#msg159185 date=1345590084]
      Türkçeden haberin yok galiba. 'siz' deyince işin içine ankara_ilahiyat'ı da katıyosun ve bu yazıdan belli oluyo :

Ondan sonra da vay efendim sen fitne çıkartıyosun hakaret ediyosun bilmem ne. Bu yazıda Ankara_İlahiyatı doğrudan itham ediyosun kıvırmaya çalışma.
      [/quote]

Kusura bakma kardeş Türkçem iyi değildir ve Türkçe'ye de önem vermiyorum. Çünkü benim ana dilim Arapça'dır. Benim ses bayrağımdır Arapça...
      :huh
      Eğer yanlışım varsa, özür diliyorum.
      "İlmin cevherini ehlinden men etmeyin, ilmin cevherinin ehline zulmetmiş olursunuz. İlmin cevherini ehlinden olmayanlara vermeyiniz, aksi takdirde ilmin cevherine zulmetmiş olursunuz."

İmam Hz. Cafer-i Sadık (a.s)

Yorum

[quote author=Cihandar link=topic=23771.msg159308#msg159308 date=1345698696]
        Nasıl önemsiz bi konu bu tabikide önemli konu budistlerde bu saçmalığa inanıyor saygı mı gösterek onlarada..Bu ahiret inancına inanmanın kabir alemini ret etmektir yarı yarıya..
        [/quote]
        kabir alemi derken?

Yorum

[quote author=Cihandar link=topic=23771.msg159308#msg159308 date=1345698696]
          Nasıl önemsiz bi konu bu tabikide önemli konu ...edit.....Bu ahiret inancına inanmanın kabir alemini ret etmektir yarı yarıya..
          [/quote]

Reenkarnasyon inancı, Ahirete alternatif değildir. Biz Ahirete, Cennet ve Cehennem'e inanırız. Şimdi zamanım yoktur, daha sonra size açıklama yaparız.
          "İlmin cevherini ehlinden men etmeyin, ilmin cevherinin ehline zulmetmiş olursunuz. İlmin cevherini ehlinden olmayanlara vermeyiniz, aksi takdirde ilmin cevherine zulmetmiş olursunuz."

Yorum

[quote author=cundep link=topic=23771.msg159312#msg159312 date=1345699083]
            kabir alemi derken?
            [/quote]

Kabir alemi insan ölürken bedeni gömüyorlar ya orayı diyorlar.He sizde vücddan vücuda dimi..

Yorum

[quote author=Cihandar link=topic=23771.msg159315#msg159315 date=1345699224]
              Kabir alemi insan ölürken bedeni gömüyorlar ya orayı diyorlar.He sizde vücddan vücuda dimi..
              [/quote]
              bir dakika, Bu mesele kuranda nasıl geçiyor? Ona göre düşünelim.

Yorum

aslinda bu konuyu arap alevi kardesler hususi basliklarda yeteri kadar aciklamislardi, lutfen ithamdan ve yine yine ayni seyleri yazmaktan ve yazdirmaktan vazgecelim artik

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

[quote author=cundep link=topic=23771.msg159316#msg159316 date=1345699295]
                  bir dakika, Bu mesele kuranda nasıl geçiyor? Ona göre düşünelim.
                  [/quote]

Ayetullah Cafer Süphani çok güzel bir şekilde kitabında açıklmaış kendiside böyle birşeyin olmadığını söylüyor....edit... aynı inançtasınız bunu kabul ediyormusunuz ?

Yorum

[quote author=Cihandar link=topic=23771.msg159318#msg159318 date=1345699488]
                    Ayetullah Cafer Süphani çok güzel bir şekilde kitabında açıklmaış kendiside böyle birşeyin olmadığını söylüyor.Budistlerler aynı inançtasınız bunu kabul ediyormusunuz ?
                    [/quote]
                    Cihandar, bu tür ucuz manevralarla beni kızdıramazsın. ben kızmak istediğim zaman kızarım sadece.
                    Şimdi sen bırak Üstat Süphaniyi de Kuranda nasıl geçtiğini yaz da yol haritamız olsun şu kabir alemi hakkında.

Yorum

[quote author=cundep link=topic=23771.msg159319#msg159319 date=1345699676]
                      Cihandar, bu tür ucuz manevralarla beni kızdıramazsın. ben kızmak istediğim zaman kızarım sadece.
                      Şimdi sen bırak Üstat Süphaniyi de Kuranda nasıl geçtiğini yaz da yol haritamız olsun şu kabir alemi hakkında.
                      [/quote]

Orada ayetlerle habir berzah alemini güzel açıkladı.Ne anlatıyım ne uğraşcam seninle oku öğren

Yorum

[quote author=Cihandar link=topic=23771.msg159321#msg159321 date=1345699929]
                        Orada ayetlerle habir berzah alemini güzel açıkladı.Ne anlatıyım ne uğraşcam seninle oku öğren
                        [/quote]
                        Birilerini küfürle suçlayacaksan delilini getireceksin. öyle git oku uğraşamam diyemezsin. o zaman neden tekfir etmekle uğraşıyorsun diye sorarlar adama.

Yorum

[quote author=cundep link=topic=23771.msg159322#msg159322 date=1345700248]
                          Birilerini küfürle suçlayacaksan delilini getireceksin. öyle git oku uğraşamam diyemezsin. o zaman neden tekfir etmekle uğraşıyorsun diye sorarlar adama.
                          [/quote]

Bundan ala inanç olur mu rearkarnasyon insan aklı kabul etmez bilim kurgu gibi seni neden tekfir edem halin ortadır.Ben küfürle suçlamıyorum diyorum ki budistler de öyle inanıyor kabul ediyormusun demiştim iyi oku..

Yorum

Cihander söz söyleyeceksen arkasında dur ve kanıtlarını ortaya koy. yazmak için yazma... burada atıp duruyorsun birazda ortaya kanıt koy. delil koy ki tartışalım senle... biz yeniden doğuşa inanıyoruz ama budistlerin inandığı şekilde değil. bu konuda tartışmalarda var istersen oku... eminim okumuşsundur. verecek ilmi bir cevabın varsa da buyur bize yazda bilelim yalnışımızdan dönelim. sen iddia ediyorsun ama iddianı kanıtlayacak hiçbir delil ortaya koymuyorsun....

من لم يكن علويا حين تنسبه فما له في قديم الدهر مفتخر
                            أبو النواس

Nesebini (inancını) sorduğunda Alevi değilse, o kişinin Ahiret günü övüneceği hiçbir şeyi yoktur.
                            Ebu Nevves

Yorum

İnançlar tartışılacak meseleler değildir. İnanan inanır, inanmayan saygı duyar. Yeniden doğuşla ilgili çeşitli nas ve rivayetlerden Arap aleviliği böyle bir sonuç çıkarmışsa saygı duyarız, inanmamakla birlikte. Niye inanıyorsunuz diye bir dayatmamız olamaz.
                              Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
                              Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

[quote author=Ankara_ilahiyat link=topic=23771.msg159170#msg159170 date=1345583327]
                                söyleyecek söz kalmadı.... düşman (sünniler) ortak olunca alevi-caferi-nusayri kardeştir.
                                [/quote]

Siz, Şia ile uğraşacağınıza 4 mezhep dediğiniz sünni mezheplerin arasındaki ihtilafa bakıp, onlarla uğraşınız. Aranızda o kadar çok ihtilaf var ki birbirinizi küfürle suçlamadığınız kaldı.

Şia'da, sizde olduğu gibi içtihat kapısı kapalı değildir. Doğal olarak Şia'da da bazı konularda görüş farklılıkları olabilir ama bu kardeşliğimizi bozmaz.
                                Niyetinizin Şia arasına nifak sokmak olduğunu biliyoruz ve bundan vazgeçiniz artık... Bizi birbirimize düşüremezsiniz. Çünkü Şia'nın kendi arasında "velayet" dediği güçlü bir bağ vardır.

ALLAH BİZLERİ KUR'AN VE EHLİBEYT YOLUNDAN AYIRMASIN...

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X