Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Neden Esad sevgisi?

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Neden Esad sevgisi?

şiiler hakkında gerek medyadan izlediğim gerek şii arkadaşlarıla yaptığım münazaralardan çıkardığım sonuç şuydu ki nerede mazlum ezilen halk olsa onun safında yer almaya çalışır tağut arap krallarını telin ederlerdi

ancak bu edindiğim izlenimi şiilerin suriye konusundaki tutumu tamamiyle yıkmış yerle bir etmiştir

iranın sadece ve sadece siyasi çıkarları için tüm dünyadaki şiilerin (bilhassa israile kök söktüren hizbullahın) tağut esada destek vermesini, edindiğim bilgiler çerçevesinde şiilikle itikadi bağlamda hiç alakası olması nuseyriliği koruyup kollamalarını, binlerce sünni müslümanın katledilmesi karşısındaki suskunluğunu nasıl açıklıyorsunuz ?

Ynt: Neden Esad sevgisi?

suriyede olan olaylar hakkında hiçmi bilgin yok yok? türk ve siyonist medyanın yayınladığı haberlere gerçekten inanıyor musun? yoksa içinde bir Alevi düşmanlığı var ve bu yüzden suriyede katledilen halkın Sünni selefiler tarafından katladildiğini biliyor ve bunun suçunu esad'a mı atmak istiyorsun???

Allah aşkına biraz başınızı gömdüğünüz kumdan çıkarında suriyede gerçekten neler yaşandığına bakın... dün libyada kaddafiyi devirenler libyaya özgürlük götürmek istediklerini söylediler oysa artık libya asla kaddafi dönemindeki refahı göremeyecek... sorun şii yada sünni olması değil sorun ya abd ve siyonizmin kölesi olursun yada ben sana demokrasi getirip seni indirir ve demokrasi adı altında halkını katleder kadınlarının ırzına geçerim. al sana ırakta 1 buçuk milyon ölü binlerce kadına tecavüz edildi. abd özgürlük götürdü ıraka buda bedeli abd askeri camilerde basket bol oynuyor, tecavuz fotoğrafları, insanın tiksindirecek türden aşşağılayıcı hareketler ve işkenceler bunları hiçmi görmedin...

esad diktatör... benim yaşadığım yer sınıra 10 km mesafede orada neler oluyor kim kimi öldürüyor çok iyi biliyorum. sandığın gibi olsaydı yüde 90 sünni olan o ülke bir dakika bile alevi olan Asad'ı orada tutmazdı...

من لم يكن علويا حين تنسبه فما له في قديم الدهر مفتخر
    أبو النواس

Nesebini (inancını) sorduğunda Alevi değilse, o kişinin Ahiret günü övüneceği hiçbir şeyi yoktur.
    Ebu Nevves

Yorum

haklısın amerika ıraka özgürlük getirmedi ancak şiiler amerikanın ıraka girmesini "bizi saddamdan kurtardı" diye alkışlamadı mı ?

yine mısır libya tunus devrimlerinde iranın tutumu hep devrimcilerin safında idi. bahreynde de olduğu gibi. eğer tutarlı bir siyaset izlemek istiyorsa halk hareketlerinin tamamını reddetmesi gerekmez mi? tüm tağutlar devrilsin ancak esad ayakta kalsın. neden? çünkü o nusayri. varmı böyle bir dünya ?

ben hiçbir dine mezhebe cemaate düşman değilim ancak alevilerle şiileri de bir tutmam. her ikisinin de akidesini yakinen tanırım.

şiilerle ayrıştığımız konular olsa da onları müslüman bilirim hatta şu an üzerinde çalıştığım tez zeydilik üzerine ve yakında yemene gidiyorum inşaallah ancak alevilik nusayrilik gibi oluşumların islamla ilgisi yoktur. sadece bir müslüman olarak bu batıl fikirlerle savaşırım. kişilerle değil.

ayrıca ben esadın dış güçlerle değil mısırda tunusta olduğu gibi kendi halkı tarafından devrilmesinden yanayım ve dualarım da bu yönde.

Yorum

[quote author=Ankara_ilahiyat link=topic=23771.msg158265#msg158265 date=1344685873]
        şiiler hakkında gerek medyadan izlediğim gerek şii arkadaşlarıla yaptığım münazaralardan çıkardığım sonuç şuydu ki nerede mazlum ezilen halk olsa onun safında yer almaya çalışır tağut arap krallarını telin ederlerdi

ancak bu edindiğim izlenimi şiilerin suriye konusundaki tutumu tamamiyle yıkmış yerle bir etmiştir

iranın sadece ve sadece siyasi çıkarları için tüm dünyadaki şiilerin (bilhassa israile kök söktüren hizbullahın) tağut esada destek vermesini, edindiğim bilgiler çerçevesinde şiilikle itikadi bağlamda hiç alakası olması nuseyriliği koruyup kollamalarını, binlerce sünni müslümanın katledilmesi karşısındaki suskunluğunu nasıl açıklıyorsunuz ?
        [/quote]
        hay sünniliğiniz batsın. mezheplerle kafayı bozmuşsunuz. camide ibadet ediyorlardıda mı katledildi o sünniler? Müslümanın müminin silahla mossad uşaklığıyla işi ne?

Yorum

[quote author=Ankara_ilahiyat link=topic=23771.msg158272#msg158272 date=1344688603]
          haklısın amerika ıraka özgürlük getirmedi ancak şiiler amerikanın ıraka girmesini "bizi saddamdan kurtardı" diye alkışlamadı mı ?

yine mısır libya tunus devrimlerinde iranın tutumu hep devrimcilerin safında idi. bahreynde de olduğu gibi. eğer tutarlı bir siyaset izlemek istiyorsa halk hareketlerinin tamamını reddetmesi gerekmez mi? tüm tağutlar devrilsin ancak esad ayakta kalsın. neden? çünkü o nusayri. varmı böyle bir dünya ?

ben hiçbir dine mezhebe cemaate düşman değilim ancak alevilerle şiileri de bir tutmam. her ikisinin de akidesini yakinen tanırım.

şiilerle ayrıştığımız konular olsa da onları müslüman bilirim hatta şu an üzerinde çalıştığım tez zeydilik üzerine ve yakında yemene gidiyorum inşaallah ancak alevilik nusayrilik gibi oluşumların islamla ilgisi yoktur. sadece bir müslüman olarak bu batıl fikirlerle savaşırım. kişilerle değil.

ayrıca ben esadın dış güçlerle değil mısırda tunusta olduğu gibi kendi halkı tarafından devrilmesinden yanayım ve dualarım da bu yönde.
          [/quote]

ankara ilahiyah o çok yakından tanıdığını söylediğin ve adına nusayri dediğin kişilerden biriyim hakkımda ne okuduğunu tahmin edebiliyorum bende ilahiyat okudum merak etme.... bilmek istersen bir şeyi buyur ben buradayım. İslamla alakamız yok diyorsun da neye dayanarak? okuduğun o iftira dolu kitaplara mı? iranın tunus yada mısırdaki devrime bakışını bilmiyorum takip etmedim ıraktaki şiiler abd özgürlük getirdi diye sevindiklerini ben hiç sanmıyorum.... saddamdan kurtulduklarına sevinmiş olabilirler ama abd nin geldiğine sevdiklerini söyleyemezsin...

أبو النواس

Nesebini (inancını) sorduğunda Alevi değilse, o kişinin Ahiret günü övüneceği hiçbir şeyi yoktur.
          Ebu Nevves

Yorum

Ankara ilahiyat, Suriye birçok din ve mezhebin yaşadığı bir ülke, orada düşündüğün anlamda bir rejim sözkonusu olamaz. Oraya en uygun rejim laik rejimdir. hem emevi şeriatınca düzen kurup islam dinini kirletmenize izin vermedi bu esad ve Allahın izniyle de vermeyecek.

Yorum

sadece ve sadece bir soru sordum neden şahsi saldırıya geçtinizki böyle anlamış değilim

neden hakarete başvuruyosunuz ? sünniliğiniz batsın ne demek ? böyle alçakça cümleler kurma cürretini nereden alıyosunuz ?

sorumu geri aldım cevabını da merak etmiyorum

çok yazık

Yorum

[quote author=Ankara_ilahiyat link=topic=23771.msg158278#msg158278 date=1344689527]
                sadece ve sadece bir soru sordum neden şahsi saldırıya geçtinizki böyle anlamış değilim

neden hakarete başvuruyosunuz ? sünniliğiniz batsın ne demek ? böyle alçakça cümleler kurma cürretini nereden alıyosunuz ?

çok yazık
                [/quote]
                sünniliğiniz batsın derken sünni mezhebini kastedmedim, mezhepçi yoz yobaz ve sorunun merkezindeki suriye halkının, ilgilenmediği mezhep taassubunuzu (mezhepçiliğinizi) kastettim. yoksa sünniler kardeşimdir. saygım ve sevgim sonsuzdur. bugün sünniler rejimin tamamen arkasındalar.

Yorum

Suriye'de sadece Sünni Müslümanlar değil, Alevi Müslümanlar da öldürülüyor.
                  Sadece "Sünniler katlediliyor" sözü haksızlık olur.
                  Haksızlık ve zulüm yapan kim olursa olsun, eleştirilmeli ve karşı çıkılabilmelidir.

Ancak daha bir kaç saat önce Türkiye'de bulunan ABD Dış İşleri Bakanı, "Suriye, İran ve Hizbullah durdurulmalıdır" diye Basın açıklaması yapıyorsa, burada oturup biraz düşünmek lazım. Filistin ve Gazze'de masum bendenleri acımasızca katleden, hiç kullanılmamış silah ve bombaları, adeta kobay görülen Filistinli Müslümanlar üzerinde deneyen İsrail'i durdurmak ya da en azından kınamak için ABD ne yapmıştır ? Neden Suriye konusunda da aynı tavrı göstermiyor ?
                  Dolayısıyla ABD ve onunla işbirliği yapanların diliyle, söylemiyle hareket etmek acaba İnsani ve İslami midir?

Kaddafi bir Diktatör idi. Halkına söz tanımayan, dini değerler önem vermeyen biriydi.
                  Ondan sonra halkın kuracağı bir yönetim ne kadar kötü olursa olsun, Kaddafi'den kötü olmaz.
                  Saddam Hüseyin Nemrud, Firavun türünde bir Hilkat Garibesi idi.
                  Batının isteğiyle İran'a tam 8 yıl saldırdı. (1980-1988).
                  1981 yılında ülkesine hava saldırısı düzenleyen İsrail'e ise hiç karşılık vermedi.
                  Ülkesindeki Şii, Kürt ve Diğer Müslümanları diri diri toprağa gömen bir zalimdi.
                  Dolayısıyla Saddam ile ABD arasında hiçbir fark yoktur. Şiilerin böyle bir zalimin gitmesine sevinmeleri gayet doğaldır.
                  Ancak hiçbir insanflı Şii, ABD'nin gelmesine sevinemez, gelmesini isteyemez. Bunu yapan olursa bu, Onun gerçek Şii olmadığını gösterir ve yanlışı da kendisini bağlar.

"Sünniliğiniz Batsın" sözü maksadını aşan kırıcı bir sözdür. Hele Laikliği savunarak, Laik bir Avatar ile bu sözü söylemek biraz garibime gitti. Konuyu açan Ankara_ilahiyat kardeşimin bazı görüşlerine katılmasam da ki, yazımda eleştirdiğim dibi; gene de Soru sorma hakkı vardır ve cevabı da Sveydi Kardeş gibi medeni bir üslub ile verilmelidir.
                  Saygılar...
                  http://www.youtube.com/user/TarihinTozu/videos https://vimeo.com/user12861987/videos

Yorum

[quote author=Ankara_ilahiyat link=topic=23771.msg158265#msg158265 date=1344685873]

[/quote]

Değerli kardeşim, anattıklarınızdan anlaşıldığına göre siz de emperyalizmin iletişim araçları ve her türlü yalan ve manipülasyonla oluşturduğu bilgi kirliliğini gerçek sanıyorsunuz. Ve yargınızı u yalanlar üzerine bina etmişsiniz. Öyle söylüyorsunuz ki, sanki Beşşar Esadın zalimliğinde İslami İran dahil herkes ittifa etmiş ama zalimliğine rağmen destekliyor.

Bir defa böyle bir şey yok. Değerli kardeşim konu ile alakalı lehte ve alehyte bir ço haber makale ve değerlendirme yayınlanmaktadır. Siz acaba olayı çift taraflı olarak incelediniz mi hiç

Mesela Beşşar Esadın zalimliği ile ilgili kanalar abd israil ve uşakları olduğunu nasıl gözardı ediyorsunuz.

Bir de İslami İranla ilgili değerlendirmenizde ölçünüzün islam olmadığı anlaşılıyor. Siz İranı, diğer beşeri ülkeler gibi sadece İranın çıkarlarını diğer milletlerin aleyhine de olsa savunan bir ülke gibi görüyorsunuz.

Halbuki İran elhamdulillah İslam ahkamı ve Rızailillah ve ilahi adaleti İrana hakim kıldığı gibi dünyanında bu adalet ve rahmet iklimine kavuşması için mücadele etmektedir. Hedefi İslamın ihyası ve ilahı adaletin tecellisi olan İranı siyasi çıkarları için mazlum bir milleti zalim bir diktatörün zulmüne terkettiğini nasıl düşünebilirsiniz.
                    Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
                    Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

Beşşar Esadın zalim diktatör olduğuna kim karr veriyor ve Beşşar Esadın hangi eylemine göre bu yargı oluşturuluyor.

Teröristler amerikan israil silahları ile Suriye halkına saldırırken Suriye ordusu ile teröristlere gereken cevabı vermesi sebebiyle mi diktatör oluyor.

Beşşar Esad amerikaya, israie ve uşaklarına boyun eğmediği için mi diktatör oluyor?

Beşşar Esad Şam da israil elçiliği açmadığı için mi diktatör oluyor.

Beşşar Esad ve Suriye yönetimi yıllardır küfür zulüm ve emperyalizme karşı İslami İranın yanında yer aldığı için mi diktatör oluyor?
                      Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
                      Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

[quote author=Ankara_ilahiyat link=topic=23771.msg158278#msg158278 date=1344689527]

çok yazık
                        [/quote]

Ankara ilahiyat eğer bir kişi size ağır bir şeyler demişse bunu kendisine söyleyin burada size yazı yazan herkesi kastederek çoğul kullanmayın.
                        ancak alevilik nusayrilik gibi oluşumların islamla ilgisi yoktur.
                        sizin bu sözünüz başlı başına bir hakaret olmasına rağmen size aynı tarzda cevap yazmadım. yazarken sizde uslubunuza dikkat ediniz....

أبو النواس

Ebu Nevves

Yorum

[quote author=Aşk Kervanı link=topic=23771.msg158284#msg158284 date=1344693448]
                          Suriye'de sadece Sünni Müslümanlar değil, Alevi Müslümanlar da öldürülüyor.
                          Sadece "Sünniler katlediliyor" sözü haksızlık olur.
                          Haksızlık ve zulüm yapan kim olursa olsun, eleştirilmeli ve karşı çıkılabilmelidir.

Ancak daha bir kaç saat önce Türkiye'de bulunan ABD Dış İşleri Bakanı, "Suriye, İran ve Hizbullah durdurulmalıdır" diye Basın açıklaması yapıyorsa, burada oturup biraz düşünmek lazım. Filistin ve Gazze'de masum bendenleri acımasızca katleden, hiç kullanılmamış silah ve bombaları, adeta kobay görülen Filistinli Müslümanlar üzerinde deneyen İsrail'i durdurmak ya da en azından kınamak için ABD ne yapmıştır ? Neden Suriye konusunda da aynı tavrı göstermiyor ?
                          Dolayısıyla ABD ve onunla işbirliği yapanların diliyle, söylemiyle hareket etmek acaba İnsani ve İslami midir?

Kaddafi bir Diktatör idi. Halkına söz tanımayan, dini değerler önem vermeyen biriydi.
                          Ondan sonra halkın kuracağı bir yönetim ne kadar kötü olursa olsun, Kaddafi'den kötü olmaz.
                          Saddam Hüseyin Nemrud, Firavun türünde bir Hilkat Garibesi idi.
                          Batının isteğiyle İran'a tam 8 yıl saldırdı. (1980-1988).
                          1981 yılında ülkesine hava saldırısı düzenleyen İsrail'e ise hiç karşılık vermedi.
                          Ülkesindeki Şii, Kürt ve Diğer Müslümanları diri diri toprağa gömen bir zalimdi.
                          Dolayısıyla Saddam ile ABD arasında hiçbir fark yoktur. Şiilerin böyle bir zalimin gitmesine sevinmeleri gayet doğaldır.
                          Ancak hiçbir insanflı Şii, ABD'nin gelmesine sevinemez, gelmesini isteyemez. Bunu yapan olursa bu, Onun gerçek Şii olmadığını gösterir ve yanlışı da kendisini bağlar.

"Sünniliğiniz Batsın" sözü maksadını aşan kırıcı bir sözdür. Konuyu açan Ankara_ilahiyat kardeşimin bazı görüşlerine katılmasam da ki, yazımda eleştirdiğim dibi; gene de Soru sorma hakkı vardır ve cevabı da Sveydi Kardeş gibi medeni bir üslub ile verilmelidir.
                          Saygılar...
                          [/quote]

Yorum

Ayriyetten esadullah bey mi dyim ne diyim bilmiyorum ama gelir gelmez bu konuya atladınız bu sünniliğin batsın kelimesi hiç hoş değil.Yeni gelmiş birisi önce ALLAH'ın selamını verir kendini tanıtır formu ağıra çevirdiniz.
                            Haktır Allahım Muhammed mahım
                            Ali'dir şahım efendim Allah eyvallah

Yorum

Sünniliğiniz batsın diyeceğine "mezhepçiliğiniz" veya " sünniciliğiniz" deseydin sıkıntı yaşanmazdı esadullah.

Yorum

YUKARI ÇIK
                              Çalışıyor...
                              X