Duyuru
Daraltma
Henüz duyuru yok.
ALEVİLİK ANSİKLOPEDİSİ (Muhteşem bir başucu kaynağı)
Daraltma
X
-
Divane-i ABBAS
-
Ynt: ALEVİLİK ANSİKLOPEDİSİ (Muhteşem bir başucu kaynağı)
biraz uzun ve çetrefilli bir konu...
bu konuda bir başlık da açmıştım hiç itibar görmedi taa gerilerde kaldı bu ise beni çok üzdü
bahsettiğim konu nette telif hakları ve kul hakkı şeklinde idi...
bu gün tüm dünyanın yaşadığı bir sorun var internetin yaygınlaşmasıyla birlikte üretilen bilgiler hızla daha geniş alana yayılma ve çok kişi tarafından bedelsiz olarak yararlanılma durumuyla karşılaştı..
iyi yönleri bilginin belli çevrelerin teklenden çıkması
ama bu da tartışılmaya değer
kötü yönleri ise kul hakkına girilmesi, emeğin bedelinin inkarı, vs. siz bilgiyi aldınız ama bedel ödemediniz ya da yanlış kişilere ödediniz bu durumda bilgiyi üreten insanın hakkına girmiş olmuyor musunuz? diyelim ki sitede bir kitap yayınlandı onu indirdiniz. hiç bir ücret ödemeden içiniz kıpır kıpır dışardan alıp 30tl vermediniz.
site neden bunları basar diyelim ki hizmet diyelim ki reklam gelirleri.. bu onların sorunu ama sizin, içinizde; "yararlandığım her menfaatin bir bedeli olmalı ve bunu sahibine ödemek benim borcum" şeklindeki doğal fıtri, aynı zamanda İslami sorumluluk duygusu ne oldu?
bilgiyi üreten kişinin emeği ne oldu. ona harcadığı zamanın ücreti ne olacak?
bunlar hiç düşünülmüyor... o yüzden doğru ama geliş şekliyle haram bilgiler gönlümüzü kirletmeye devam ediyor..
diğer yönden:
1- öğretilmesi zaruri olan bilgiler vardır ki bunların öğretilmesi ve yayılması hususunda hiç bir insan ücret talep edemez. Kişinin bilmediğinde dinn dışına çıkacağı ya da harama düşeceği bilgiler bu türdendir.
2- bilginin üreticisi, örneğin kitap yazmıştır, karşılığını Allah'tan ister ya da ölmüş gitmiş, mirasına onun rızasına muhalif olanlar konmuş, üretimdeki amacın gerçekleşmesine engel olmaktadırlar.
bu iki durum da bilgiyi yayma konusunda internetten yararlananların dayandıkları meşruiyet noktalarıdır..
ee bu sorun sizce nasıl çözülmeli
örneğin linkini verdiğiniz site, ya da diğerlerinden istifade etmek caiz mdir? üzümünü ye de bağını sorma yahudi sözünü hayat felsefemiz mi yapalım.. bu sitenn sorunudur günahı onlara mı diyelim... bilgi kirlenmez onu bana ulaştıranlar yüklenir ben onların yaptıklarından sorumlu değilim mi diyelim
yoksa içki fabrikasına arpa satılmaz hükmüne benzer şekilde, sözüm meclisten dışarı, bilgi hırsızlarının sitesine girip onların yaşam kaynağı olmayalım mı demeli
bir Ehlibeyt a.s. izleyicisi nasıl bir kitap indirir de bunun bedeli nedir kardeş kime ödemeliyim diyemez demez bu bilginin kendini saptırmayacağından, İsrailoğullarının kitap yüklü merkep gibi oluşu durumuna düşeceğinden korkmaz?
doğrusu benim aklım almıyor ve bu durum bilgi alımı konusunda günümüz insanının yöneldiği yol beni çok korkutuyor.. ve işin en akıl almaz yönü bu konuda şiilerin farklı olduğunu görmemem...
kevser yayıncılık, film çevirisine neden devam etmiyor?
Yorum
-
İslam dışı sapık bir ilke Bektaşilik içerisinde şekil değiştirerek bulunmaktadır. Bu yüzden bir kısmı zalim bir kısmı da cahil kişiler namazımız kılınmış, orucumuz tutulmuştur inancına inanmışlardır. Ve bu pis inançlarını Masum Alevi toplumuna bulaştırmaya çalışmışlardır. Bektaşi dede ve babalarıda bu görevi üstlenmişlerdir.
Güzel bir çalışma, bizi sapık olarak tarif ettiklerinden dolayı da inşallah Allah belayı kısa zamanda verir demek kalıyor bize
Dinsizin hakkından imansız gelir, inşallah Allah bir daha doğrulamayacakları kadar ağır darbeler indirir de, başkasını sapık ilan edeceklerine kendi durdukları kulluğun hakkını verirler
Eğer İmamet yoksa eğer rehberlik ve önderlik yoksa eğer hedef yoksa ve eğer Hüseyin yok ve onun yerine eğer Yezid varsa, işte o zaman; Allah evi etrafında dönmekle puthane etrafında dönmek arasında hiçbir fark yoktur.”
Ali Şeriati
Yorum
-
[quote author=ehlibeytin_izinde link=topic=157.msg59801#msg59801 date=1257205140]
biraz uzun ve çetrefilli bir konu...
bu konuda bir başlık da açmıştım hiç itibar görmedi taa gerilerde kaldı bu ise beni çok üzdü
bahsettiğim konu nette telif hakları ve kul hakkı şeklinde idi...
bu gün tüm dünyanın yaşadığı bir sorun var internetin yaygınlaşmasıyla birlikte üretilen bilgiler hızla daha geniş alana yayılma ve çok kişi tarafından bedelsiz olarak yararlanılma durumuyla karşılaştı..
iyi yönleri bilginin belli çevrelerin teklenden çıkması
ama bu da tartışılmaya değer
kötü yönleri ise kul hakkına girilmesi, emeğin bedelinin inkarı, vs. siz bilgiyi aldınız ama bedel ödemediniz ya da yanlış kişilere ödediniz bu durumda bilgiyi üreten insanın hakkına girmiş olmuyor musunuz? diyelim ki sitede bir kitap yayınlandı onu indirdiniz. hiç bir ücret ödemeden içiniz kıpır kıpır dışardan alıp 30tl vermediniz.
site neden bunları basar diyelim ki hizmet diyelim ki reklam gelirleri.. bu onların sorunu ama sizin, içinizde; "yararlandığım her menfaatin bir bedeli olmalı ve bunu sahibine ödemek benim borcum" şeklindeki doğal fıtri, aynı zamanda İslami sorumluluk duygusu ne oldu?
bilgiyi üreten kişinin emeği ne oldu. ona harcadığı zamanın ücreti ne olacak?
bunlar hiç düşünülmüyor... o yüzden doğru ama geliş şekliyle haram bilgiler gönlümüzü kirletmeye devam ediyor..
diğer yönden:
1- öğretilmesi zaruri olan bilgiler vardır ki bunların öğretilmesi ve yayılması hususunda hiç bir insan ücret talep edemez. Kişinin bilmediğinde dinn dışına çıkacağı ya da harama düşeceği bilgiler bu türdendir.
2- bilginin üreticisi, örneğin kitap yazmıştır, karşılığını Allah'tan ister ya da ölmüş gitmiş, mirasına onun rızasına muhalif olanlar konmuş, üretimdeki amacın gerçekleşmesine engel olmaktadırlar.
bu iki durum da bilgiyi yayma konusunda internetten yararlananların dayandıkları meşruiyet noktalarıdır..
ee bu sorun sizce nasıl çözülmeli
örneğin linkini verdiğiniz site, ya da diğerlerinden istifade etmek caiz mdir? üzümünü ye de bağını sorma yahudi sözünü hayat felsefemiz mi yapalım.. bu sitenn sorunudur günahı onlara mı diyelim... bilgi kirlenmez onu bana ulaştıranlar yüklenir ben onların yaptıklarından sorumlu değilim mi diyelim
yoksa içki fabrikasına arpa satılmaz hükmüne benzer şekilde, sözüm meclisten dışarı, bilgi hırsızlarının sitesine girip onların yaşam kaynağı olmayalım mı demeli
bir Ehlibeyt a.s. izleyicisi nasıl bir kitap indirir de bunun bedeli nedir kardeş kime ödemeliyim diyemez demez bu bilginin kendini saptırmayacağından, İsrailoğullarının kitap yüklü merkep gibi oluşu durumuna düşeceğinden korkmaz?
doğrusu benim aklım almıyor ve bu durum bilgi alımı konusunda günümüz insanının yöneldiği yol beni çok korkutuyor.. ve işin en akıl almaz yönü bu konuda şiilerin farklı olduğunu görmemem...
kevser yayıncılık, film çevirisine neden devam etmiyor?
[/quote]
Değerli kardeşim kitabın başkaları tarafından indirilmesini istemeyen bir insan kitabını internette kapyalanır bir şekilde yayınlamaz. Zaten kitabın internette yayınlanması kitap sahibinin iradesinde olan bir şeydir. Eğer kitabın yazarı kendi iradesiyle kitabını internette yayınlamamaışsa bir başkasının o kitabı yayınlayabilmesi için kitabı baştan sona yazması lazım ki kimsede kolay kolay karşılıksız bu işi yapmaz. Bugün kitaplarını internette yayınlamayan bir sürü insan var.
Ayrıca Kevser bildiğim kadarıyla film çevirilerini telif hakkını ödeyerek yapıyor. Bu konuda Kevser'i arayabilirsiniz.
Namazı hafife alana biz Ehl-i Beyt'in şefaatı ulaşmayacak. İmam Cafer-i Sadık (a.s.)
"Şiilerimiz halvetlerde/yalnız kaldıklarında Allah'ı çok zikredenlerdir." İmam Cafer-i Sadık (a.s.)
Yorum
-
EHLİBEYT MEKTEBİ DİVANELERİNE ÇAĞRI
Selamun Aleyküm Kardeşlerim,
Kitapların İnternet Ortamına Aktarılması Hakkında...
www.islamkutuphanesi.com
DİYOR Kİ..
Övgü Alemlerin Rabbi olan Allah’a mahsustur. O Allah ki; şükrünü nimetlerinin çoğalmasına, azabından kurtuluşa ve rızasına ulaşmaya vesile kılmıştır. Selam insanları hakka davet eden, yaratılanlara şahit olan, hayatını onlar için harcayan ve Allah kullarının gözlerini nurani cemalleri ile nurlandıranlara; yani Hz. Muhammed’e(s.a.a)ve Ehli-beyt’ine (a.s) olsun.
Bizler, www.islamkutuphanesi.com Ailesi olarak, yaklaşık on yıldır "Ehlibeyt Mesajını" tüm dünyaya duyurmak, ulaştırmak için, bütün imkanlarımızı ortaya koyarak, mücadele ediyoruz. Karşımızı çıkan sayısız sıkıntı ve olumsuzluklara rağmen asla geri adım atmadık ve Allah'ın izni ile de atmayacağız.
Bizler şia olarak bugüne kadar....
Bir Türkçe tefsirimizin olmamasından dolayı utanıyoruz...
Kutub-u Erbaa'nın Türkçe'ye çevrilmemiş olmasından ve internette olmamasından dolayı utanıyoruz...
Henüz "Tam Metin" Nehcül Belağa daha yeni yeni yayınlandı...
Herkesin anlayabileceği, günümüz Türkçe'siyle meal daha yeni sayılır...
Durum böyleyken...daha ana kaynaklarımızın bile birçok insana ulaşmadığı bir zamanda...
Bazı kardeşlerimizin çıkıp...."yayın hakkı"..."kitaplarımızı satamıyoruz..."..."izin alınmış mı"...
gibi ifadeler kullanmaları bizleri gerçekten üzmektedir...
Bu tartışmalar ne zamana kadar sürecek bilmiyoruz ama bir kez de burada açıklayalım...
1400 yıldır zulüm gören bir mektebin takipçileriyiz...kitaplarımız yakıldı...imamlarımız (as) şehit edildi..
kardeşlerimiz diri diri gömüldü...NEDEN?
Bu mektebin, yeryüzünün TEK doğru mektebi olan EHLİBEYT as mektebinin önüne geçmek için yapıldı tüm bunlar...
Bugün bir mücadele içerisine girmişiz...nedir bu mücadele... "Bu mektebi tüm dünyaya" anlatma, duyurma mücadelesi...
Yapılan suçlamalardan biri, "kitap henüz yayınlanır yayınlanmaz, internete aktarılıyor."
Bu suçlama doğru değildir, alanında tek olan ve birazdan değineceğimiz nedenlerden dolayı, istisna bazı eserler dışında, bu suçlama tamamen yanlıştır ve yersizdir...tam tersi sözkonusudur, o da şudur:
www.islamkutuphanesi.com bir çok kitabı henüz Türkiye'de yayınlanmadan bulup yayınlamıştır, yani islam kütüphanesinde yayınlandıktan sonra basılmıştır...(Örnek olarak;Hidayet Önderleri 1-2-3, Gaybi Haberler, Masumların as Siyasi Tutumları ve diğerleri...) Bu yüzden islam kütüphanesi ile ilgili yapılan suçlamalar yersiz ve ciddiye alınmamalıdır.
Her fırsatta kütüphaneden çok faydalandıklarını söyleyen bazı kardeşlerimizin diğer taraftan acımasızca bizleri eleştirmeleri anlaşılacak gibi değildir. Onlarında kütüphaneye katkıda bulunmaları gerekirken çeşitli şekillerde, bu tür eleştirilere başvurmaları gerçekten akıl sınırlarını zorlamaktadır.
Ayrıca yaptığımız araştırmalar gösteriyor ki internette görülen, reklamı yapılan kitapların daha çok satıldığıdır..herkes internet ortamında kitap okumuyor...orda görüyor gidip satın alıyor...
Bugün her ehlibeyt as taraftarı kütüphaneye bir kitap katkıda bulunsa, bu kütüphane daha çok insana ulaşacak, kafalardaki daha çok soru işaretine cevap olacaktır...karanlıklarda kaybolan daha fazla mazluma ışık olacaktır..
Durum böyleyken bazı kardeşlerimizin konuyu bilmeden, anlamadan suçlamalara girişmeleri gerçekten bizleri üzmektedir..
BİZLERİ EN ÇOK ÜZEN KONU İSE....Türkiye'de 3-4 yıl önce yayınlanmış, baskısı bitmiş veya az kalmış eserleri bile ki bunlar ana kaynaklar...izin istendiği halde...defalarca arandığı halde yayınevleri...döneceğiz deyip dönmemişlerdir...Yurt içi ve yurt dışı onlarca telefon görüşmesi yapılmıştır ama maalesef verilen sözler tutulmamış ve olumlu veya olumsuz dönülmemiştir...
ŞU ASLA UNUTULMAMALIDIR Kİ...Ehlibeyt'in as TEMEL KAYNAKLARI kimsenin tekelinde değildir..Yüzlerce yıl mücadele verilmiş...alimlerimiz bu değerli eserleri hayatları pahasına hazırlamışlardır ve günümüze ulaştırmışlardır... (Kuran-i Kerim, Sahife-i Seccadiye, Kutub-u Erbaa, Mizan Tefsiri...Nehcül Belağa...) ve benzeri eserler tüm insanlığın ihtiyaç duyduğu eserlerdir...Biran önce insanlara ulaştırılmalıdırlar...
Yukarıda adı geçen ve benzeri eserlerin hiç zaman kaybedilmeden internet ortamına ELBİRLİĞİYLE aktarılması Ehlibeyt as dünyası için hayırlı olacaktır görüşündeyiz.....
Ehlibeyt as Mektebinde, şimdilik, tek olması hasebiyle önem arzeden bazı eserleri, kardeşlerimizin diğer ne olduğu belli olmayan, uyduruk kaynaklara gitmelerini engellemek için yayınladık. Bunlar içerisinde, Rüya Tabirleri Külliyatı, İslam Ekonomi Doktrini, Ehlibeyt as Mektebine Göre Cinsel Hayat, Cenaze Hükümleri, gibi...)
Unutulmamalıdır ki Ehlibeyt as taraftarları da insandırlar, rüya görürler, bunların yorumlarını merak ederler, cinsel hayatla ilgili sorunları olur, sahih sünnetle bunu çözmek isterler...cenazeleri olur ve bunu mektebe göre defnetmek isterler...
Gönül ister ki alanında tek olan eserleri, yayınevleri bizleri arayarak, kendileri versinler...böylece hem ortadaki bu sıkıntı, ihtiyaç kalkar...hem de telif, izin konusu gündeme gelmez....aynı zamanda da bizlerin de enerjisini başka kanallara aktarmamıza sebep olurlar...neden pc ortamında olan bir kitabı...aylar harcayarak pc ortamına aktarmaya çalışalım ki??...bu bizim için zaman kaybı ama mecbur bırakıyorlar bizi...O bize ulaştırılsa biz enerjimizi başka alanlara kaydıracağız...inşallah bundan sonra kardeşlerimiz bu konuda daha hassas olurlarda...çok sayıda projeye ortak imzalar atarız..
Usul-i Kafi isimli değerli hadis kaynağımızı, son birkaç yılda defalarca istememize rağmen, maalesef sonuç alamadık ve birinci cildi basılalı çok zaman geçtiğinden...buna duyulan ihtiyacın şiddetinden, bu eseri taramayı bir görev bildik...ve çok şükür bugün...ilk üç kitap internet ortamına aktarıldı...ve bu bir ilktir...birçok kardeşimiz de kütüphanemizden alıp sitelerine yüklemişlerdir...dördüncü kitap üzerinde çalışmamız devam etmektedir...
Bugün, bir ehlibeyt as taraftarının, herhangi bir ayetin tefsiri için, doğrulukla alakası olmayan tefsirlere başvurmasının nedeni ve sorumluluğu, Ehlibeyt eserlerini internet ortamına aktarma yetkisi ve gücüne sahip olup ta bunu yapmayanlara aittir...Kitap bastırılamayabilir..imkansızlıklar kitap basımını geciktirebilir, nitekim bizde imkansızlıklardan dolayı, bastırmak istediğimiz cep boy Kuran-i Kerim Meali, Nehcül Belağa ve Sahife-i Seccadiye'yi bastıramadık...bu normaldir...burda mkanlar izin vermeyebilir...ama bu eserlerin internete aktarılması bu kadar zor olmasa gerek..
Bugun, gönlümüzden geçen en güzel şeylerden biri, Mizan Tefsiri'nin tamamının, internet ortamına aktarılmasıdır...Tefsir özgürlüğünü elimize almamız için bu şarttır...çok sayıda insan bu tefsirin ihtiyaç duyduğu sayfalarını,ciltlerini görmeden hayatını kaybetmiştir...tüm sorumlu ve yetkili kardeşleri bu konuda iş birliğine davet ediyoruz...
Türkiye'de basılan bir eserin Afrika'ya, Çin'e ve diğer uzak ülkelere ulaştırılması günümüz şartlarında zor ve masraflıdır ancak bu kitapalrın e-versiyonlarının aktarılması daha kolay ve masrafsızdır...
BEKLENTİMİZ: Yayınevlerimizin, alimlerimizin, mütercimlerimizin bizleri şaşırtmalarını, maillerimizi kontrol ettiğimizde:" x İsimli Eser Ektedir, lütfen onu yayınlayınız...", "Size Y İsimli Eseri Gönderdim, hayırlara Vesile Olsun"...gibi maiallerle katkılarını bekliyoruz...
İslam Kütüphanesi hepimizin, sahip çıkalım, katkıda bulunalım...unutmayalım ki İLİM hepimize lazım...
Söylenecek daha çok şey var ama...şimdilik bununla yetiniyoruz...
Tüm sorumlu kardeşlerimizle, Mektebimizin daha hızlı insanlığa ulaşması alanında, iş birliği yapmaya hazırız...
Selam ona layık olanların üzerine olsun,
Selametle,
www.islamKutuphanesi.com Ailesi
"Eğer küfredecek olursanız, çocukların saçlarını ağartan bir günde, siz kendinizi nasıl koruyacaksınız?" Müzzemmil / 17
Yorum
-
Selam Aleykum canım kardeşim Muhammed dolaysıyla www.islamKutuphanesi.com
Sizin yapmış olduğunuz bu büyük eserler sayesinde İslam dininin en güzel kaynak başvuru Kitaplarımızı tanıma fırsatımız oldu ve ben şahsen sizin sayfanızdan yola çıkarak araştırdım ve sonra www.kerbela.net sitesinden 400 € Avro'luk kitap satın aldık ve sonra yine 120 € Avroluk kitap almış bulunuyoruz. Bütün bu çalışmaların gösteriyorki siz bu kitaplar için bedava reklam yapıyorsunuz emek veriyorsunuz sonra yayın evleride tanıtımı yapılmadan para harcanmadan kolayca satış yapıyorlar bundan kazançlı çıkan tek bunlar oluyor ne yazzıkki sizin emeklerinizin kıymeti bilinmiyor. Ben kendim adıma söyleyebilirimki, siz olmasaydınız bizi aydınlatmasaydınız ben bu kitapları asla almazdım hatta aklımdan bile geçmezdi onu alıp bir kütüphaneye sahip olmayı asla düşünmezdim sizin sayenizde bu işlere merak sardım. Ben internet ortamında Kitap okuyamıyorum gözlerim ağrıyor ama kitap çok daha rahat oluyor o yüzden koca kitabı internetten okumak imkansızdır. Burada ancak bir kitabın birakç sayfalarını incelenir ve kafama yatkınmıdır yani benim anlıyacağım dilden anlatılmışmıdır yoksa anlıyamammı diye bir korku vardır bende. Neticede çok değerli Kitaplara sahip olduk. En sevdiğim kitapların içinde Mefatihul Cinandır çok kalitelide bir baskıdır... Allah siz Ehlibeyt(as) emekçileri ve hizmetçilerinden razı olsun diyoruz. Sizin değerinizi ancak o mübarek Ehlibeyt ve İmamlarımız(as) biliyor ve kazanmış olduğunuz ecirleri inşaallah onların mübarek ellerinden alacaksınız bunda hiç şüphem yok siz onlara layık mübarek bir taraftar ve izcisiniz sizi her fırsatta kutlamak istiyorum ve diyorumki keşke sizin bu çalışmalarınıza bende katkıda bulunabilisem diyorum (tabiki siz istanbul'da bende almanya'da nekadar mümkün olur bilinmez). Bu konuda sizinle irtibata geçeceğim mutlaka birşeyler yapabiliriz diye düşünüyorum.
Siz doğru bildiğiniz yoldan gitmeye devam edin yayınlanmamış kitapların peşine düşün belki birisinin vijdanı sızlar işin kolaylaşır buda olmazsa çok zaman alıcı olan dijitalleştirme çalışmalarını elden bırakma sürdürebildiğin kadar sürdür diyebilirim çünkü bu çalışmayı birileri yapmalı bu özveriyi birileri göstermelidir eğer kimse buna talip olmuyorsa bu dava burda kalmamalı bunu hedefe ulaştırmalı bu fedakarlığı ancak sen yapmalısın bunu sen göğüslemen lazım başkada bir alternatif yok sanıyorum.
Bayramınız kutlu olsun diyor çalışmalarınızda ve davanızda Allah yar ve yardımcınız olsun değerli dostum ve kardeşim...
Yorum
-
Selamun Aleyküm Kardeşim,
Allah sizi, ailenizi ve tüm Ehlibeyt as dostlarını, mazlumları o gün Masumlarla as haşretsin.
Bizim de yola çıkış amacımız bu sizin anlattıklarınızdı zaten...araştırma yapan kardeşlerimiz kafalarına her takılan sorunun cevabını bulabilsinler istedik....bunu da ancak böyle bir kütüphane ile yapacağımıza inandığımız için bu yolu seçtik...
Bugün her insanın veya topluluğun alimlere ulaşma şansı yok....ama alimlerin onlara ulaşama şansı var...her bir kitap bir ALİMDİR...ve bu şekilde binlerce alim bir sohpet halkası oluşturmuş oluyor internette....Kim hangi konuda konuşmak, sorularını sormak istiyorsa o alimin odasına giriyor, kitabını açıyor ve okuyor...
Elhamdulillah, bugüne kadar, asla tartışmaya girmedik kitapların internete yüklenmesiyle ilgili, şükürler olsun ki bazı değerli yayınevi işleten kardeşlerimiz de bizleri rahatsız etmediler...çünkü aynı amaç için çalıştığımızı görebilecek olgunluktalar…
Bizler bu konuda bizleri destekleyen yayınevlerine, alim kardeşlerimize, mütercimlere, dünyanın çeşitli yerlerinden katkıda bulunan Ali Divanelerine teşekkür ediyoruz...
Kütüphanemize en çok katkıda bulunan bazı kardeşlerimizin isimlerini vermemizin, diğer kardeşlerimizin onlara dua etmeleri için, faydalı olacağını düşünüyoruz.
Bu değerli kardeşlerimiz arasında, Kadri Ç., Şeyh Abdullah T., Fahrettin A., Ammar İ., Cafer B., Müçteba, Metin G., Muhammed Ç. ve daha birçok kardeşimiz vardır...Allah onların her türlü sıkıntısını gidersin ve onları o gün İmam Ali as ile haşretsin....
Alemlerin rabbi olan Allah'ın izni ve yardımı ile yolumuza devam ediyoruz ve edeceğiz...Tüm Ehlibeyt as dostlarıyla ortak çalışmalar yapmaya hazırız...bunu tekrar tekrar söylüyoruz...çünkü bu bir takım çalışması...Tüm kardeşlerimizin katkılarını bekliyoruz...
www.islamkutuphanesi.com Ailesi
"Eğer küfredecek olursanız, çocukların saçlarını ağartan bir günde, siz kendinizi nasıl koruyacaksınız?" Müzzemmil / 17
Yorum
-
ben de internette yaptığım araştırma ve internetten indirdiğim kitaplar sayesinde şii oldum elhamdülillah
internette yayınlanan kitaplar olmasaydı şu anda Allah korusun ve eski hallerimi affetsin sünni kalacaktım... caferilik.comdaki kitaplar sayesinde şiayı tanıyıp seçtim...
internette kimse kitapların yayınlanmamasını istemiyoru. biz buna karşı çıkanı görmedik. ancak bu konu rast gele ve kişi haklarına zarar verici ve aynı şekilde para ve reyting peşinde olan kişilerin doyumsuzluk hırslarına bırakılırsa faydadan çok zarar getirir.. bir site hakkında şikayet varsa bu sitenin kendine çeki düzen verip şikayet konusunu açıklığa kavuşturması ve ilgililerden helallik alması gerekir.
burada şunu da açıklamalıyız ki.. şia sünni ve diğer mezheplerden farklıdır. en büyük farkı ise imamettir..
imamet yani kitap eksenli değil konuşan canlı kişi eksenli olmasıdır.. diğer mezheplere göre siz kitapları alır okur uygularsınız ve İslam'ı tam yaşamış olursunuz. oysa şia öyle değildir. kitapları alır okur ve zamanın imamına bağlanırsınız. zamanın imamına bağlanan birine bağlanırsınız. böylece toplumsal sorumluluklarınız başlar ve bu sorumluluklarınızı yerine getirme şansınız doğar...
yoksa bilgi sahibi olmak yeterli değildir şia için...
bilgi tek başına işe yaramaz. ancak insanda müstağnilik duygusu oluşturur ki bu durumda şia yaşanmış olmaz...
ben Muhammed kardeşime telefonda sorduğum ancak o zaman olumlu yanıt alamadığım soruyu burada da yinelemek istiyorum ola ki o zaman bu aklına gelmemiş olduğu için olumlu yanıt verememiştir:
hocam bu yayın için ayrıntılı olarak taklit merciine yazdınız cevazını aldınız mı...?
bu tür şikayetler var hakkımızda bizim de böyle böyle düşünce ve hedeflerimiz var dediniz de yaptıklarınızı onaylattınız mı. biliyorsunuz ki şiada öyle her önüne gelen dine hizmet için kafasına estiğini yapamaz. böyle olursa o zaman alimlerin ve İmam zaman a.f. 'e biat etmenin bir anlamı kalmaz... dier mezheplerden farkı kalmaz şianın...
ve işin kötü tarafı hizmet ettiğimizi sandığımız Ehlibeyt a.s. mektebine ihanet ederek zarar vermiş oluruz... ayrıca bu konu ile ilgili görüşlerimizi nette yayın ve telif hakları başlığında yazmış bulunuyoruz...
http://www.velayet.com/index.php?topic=5071.new#new
Yorum
-
Bende İslam Kütüphanesi üzerinden bir kaç kitap satın alanlar arasındayım. Ve böyle bir kaç kişiyi daha tanıyorum...Örneğin, bu forumdan bir üye o sitede, El Müracatı görmüş. Az bir şey okumuş. Gece yatmış rüyasında ben ona El Müracaat hediye ediyormuşum. Bana anlattı. Fırsat kaybetmeden El Müracaatı bulup aldım. Ve kendisine vermek için şimdilik bekliyorum.
Yorum
-
Önemli Noktalar:
1-Ehlibeyt as İmamları ve müçtehitleri zaten Ehlibeyt as mektebinin tebliğinin çok önemli olduğunu ve kesinlikle aralıksız yapılmasını emretmişlerdir. Bunun için özel bir izne ihtiyaç yoktur.
2-Ehlibeyt as mektebi tabi ki kitaplarla anlatılmıştır yıllarca...ve anlatılmaya da devam edecektir.
3-Dini pazarlayarak geçinmek müslümana yakışmaz...hele hele Ali Şialarına hiç yakışmaz...
4-İnsanın bir emri yerine getirmesi için öncelikle onu öğrenmesi lazım...bilgi edinmesi lazım...bunu uygular, uygulamaz...bunun sorumluluğu ona aittir.
5-Delil getirme yeteneğinden yoksun bir şianın kurtarılması hayatta en önemli şeylerdendir...bu da tebliğle olur.
6-islamkutuphanesi.com da yayınlanan kitapların büyük bir çoğunluğu zaten internet ortamına bir şekilde aktarılmış kitaplardır, .doc, .pdf formatlarında...bizler bunları daha kolay kullanılır hale getirdik.
7-Kitapların bir kısmı da alim ve mütercimler tarafından gönderilmiştir ve bugüne gelinmiştir.
Bu konuda gerekli açıklamaları yaptığımızı düşünüyoruz, anlamak isteyen kardeşlerimiz için bu bilgiler yeterlidir diye düşünüyoruz.
Enerjimizi hizmete kanalize etmemiz Allahın izni ile daha iyi olacaktır. Çünkü bu konuda söylenmsi gerekenler söylendi, aynı şeyleri tekrar tekrar anlatmanın
bir anlamı ve mektebe bir getirisi yoktur.
Allah kimsenin amellerini boşa çıkarmasın, herkese kalbine göre versin.
www.islamkutuphanesi.com"Eğer küfredecek olursanız, çocukların saçlarını ağartan bir günde, siz kendinizi nasıl koruyacaksınız?" Müzzemmil / 17
Yorum
Yorum