Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

HüZüN ÇeKMeCeM

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: HüZüN ÇeKMeCeM

Neden uzaklar özlem kokar bu kadar,

Avuçladığım her şey, neden kanatır yüreğimi,,

Ey yakınımdaki can acım,

Bir gözyaşının masumluğunda kaldı umutlarım

Özledim havada asılı duran sevda kokusunu,

Hatta özledim soluk benizli kaldırımların sesini, şikayetlerini

İç sızılarını..

Mükerrer hüzünlerle gelir güneş, leylimin seherine,

Kelimelerin hıçkırıklarına boğulmuş sessizlik

ve ahirinde duaya bürünmüş nefes…

Ey yakınımdaki can acım,

Hiç bir söz kıymadı benim yürek mabedime,

Sessizliğim hiç bu kadar yakınlaşmadı isyanın bahçesine…

Leylimin sönmeyen yıldızları başka semaları aydınlatmış,

Yar diyen nefesim aklanmazmış artık,

içimde hala yankılanan yar sesi,

ölümü çağıran bir sevda türküsü,

Ey yakınımdaki can acım,

Asılı kalan hayatımın neresinden tutunsan ki artık,

Tutulduğun aşk, hıfzeder mi ki içimdeki canı

Huzurun yanı başında,

Can ayazında…
    "İmam"ın hattı” belli bir mezhebe mensup olanların değil,
    "Muhammedi İslam kimliğ"ini kuşanan bütün Müslümanların hattıdır."

Yorum

kimsesiz kimse olmaz
      kimsenin olur kimsesi
      kimsesiz bırakma kimseyi
      ey kimsesizler kimsesi

alıntı

o bayan müslümanca giyinseydi bu siteye daha çok yakışırdı...

Yorum

Neye Yaklaşsam Sonu Ayrılık ve Kırgınlık..
        Anladım ki MEVLA'dan Gayrisine yokmuş yakınlık

Yorum

evt bence uygun değil
          bizim öğrenciler ders kitaplarındaki öyle bayanlar için başörtüsü çiziyorlar üzerlerine...

Yorum

gitme...
            sen bilmezsin sensizligi,
            bilmezsin dogmayan günesleri,
            bilmezsin iç cekişlerimi,
            seni mevladan dileyislerimi.
            için için yandıgımı,
            duman duman sensizlige savruldugumu.
            bilmezsin atesinin katre,
            dikeninin gül oldugunu.
            bilmezsin ardında ne kaldı,
            ....
            bilmezsin sensizliğimi...
            bilmiyosun işte bilemezsin
            ...

Yorum

Hüzünler Perisi

Çağla durma ağla sen kalbim
              Gün gelecek yorulacaksın
              Bir ömür uyuyorsun göz yaşlarıyla
              Kalbim son atışlarda bu gece
              Gözlerim son bakışlarda her gece
              Ha bugün ha yarın derken beklerken

Melek peşimizde biz yol alırken
              Mezarlıkta gül olsam
              Durmasam ağlasam
              Ölümsüz kalıp da
              Bir isim salsam dünyaya

[color=maroon]
              Yetmez mi hüzünler perim yetmez mi?
              Sana bir İnşirah Sûresi neşesi
              Yetmez mi hüzünler perim
              Bana bir Yasin sessizliği...

H. HATEMİ

Sürgünümüz hep çöle, sırr-ı hikmet ne ola?
              Sahra-yı KERBELA'da, Hüseynî Fermân'a sor...

Yorum

Göğe asılı bıraktığın bu sağnak, nice gönül tarlalarından 'hû' filizlendirdi. Kâinat vecde durdu. Ve... dünya elifle dönüyor, yürekler elife dönüyor. Aşk vesile...

Dünyaya alıştım alışalı, denizi çakıl taşlarından tanıdım. İçimde ney seslerini büyüttüm. Belli ki yine bu ıssız limanda fırtına kopacaktı. Bir muammalı vakitti oysa ki yalnızlıklar.
                Aşkın tarifini sordum göçmen kuşlara. Dediler göç... Dediler yanmaktır yaklaştıkça... Onun kaynağından tadan divanedir. Sonra...

Sonra bir şair kesti yolumu... En yüce bir düştür benim aşkım. Görmeye değmez ki küçük düşleri dedi ve ekledi: Mecnun değilsen sus!..

Bense güneşlerin kol gezdiği ufuklar hayâl ederdim alkımlı dünyamda, aşka dair... Düşlerim en kudsî duygularla bezenmişti oysa. Meğer küçük düşlerle avunmuşum...

Muhayyel sevdalar buruyor yüreğimin pencerelerini. Herbiri tül, herbiri hür. Hiç dokunulmamış, hiç yaşanmamış. Hikayelerine hayâl meyal tanıklık ettiğim...

Bu efsane hikayeler sürüldü masama. Bense özgün sözlerin tadına alışıktım. Benim taatım, tahiyyatımdı Rab'le...

Dünyanın perdesini şöyle bir aralayınca, aşka dair birçok şeyin öylesine ortalığa savrulmuş olduğunu hissettim ki; tanınmayacak haldeydi. Kadın olmuştu, para, makam, nefs, hırs, menfaat, sömürü olmuştu. O kutsalı aralarından arındırmak öylesine zordu... Kalan son sevgi sözlerini topladım avucuma.. doldurmuyor bile! Dilden çıkıp, ancak kulağa kadar varabiliyordu; yüreğe değil...

Aşka belki bir adım, belki asırlar vardı ama sevgiyi diri tutmaktı, yaşatabilmekti esas olan. Ucuzcular pazarından kurtulup, sultanlar sofrasına hizmetli olabilmekti... İflah olmaz âşık kisvesini giyebilmekti. Gönülde maya tutup aşka, onu göklere armağan edebilmekti.. uçurtmalara...

Celâl-i Didar'a yâr olabilmekti benim en gerçek düşüm... Sen ezelî ve ebedî, arzsız ve arşsız, cennet ve cehennemsiz, öylesine bir sevdasın ki diyebilmekti... Mevlânaca bir tavır koyabilmekti. Naz makamına ulaşmayı gönül hedefinin tam ortasına yerleştirebilmekti�

Ruhum firdevslere kayarken, dünyanın sahte makyajı bulaşıyor yüreğime. Her renk bir adım daha ulaşılmaz kılıyor seni.
                Kalbimde bir dünya kurup, binbirinin yıkılışını venüs bardağında seyretmek gibi bir şey sanırım ulaşılmazlığın...

Ey ulaşılmaz Matlubum!..

Hırçın dalgalar Kahhar ismini vuruyor dünya sahiline, güller Cemal isminle raksa başlıyor bir seher, kuşlar Nur ismini zikrediyor bir şafak kızıllığında...

Bense Vedud coğrafyanda, 'seven' şahsında talibi oynamaktayım. Belki adaylığın adaylığına bile lâyık değilken;

Bende Mecnun'dan füzun âşıklık istidadı var,
                Âşık-ı sâdık benim, Mecnun'un ancak adı var... diyebilme cüretkârlığına koşmaktayım...

Belki sadece içimdeki boşlukta çırpınıp durmaktayım...

Ey Rab! Sana ulaşamamak sensizlikte kaybolmak nedir, anlatayım mı?..

Kum fırtınasında, çölde, sağanaklara âşık olmaktır!...

Dünya elifle dönüyor, yürekler elife dönüyor... Aşk...

la edri

Yorum

Fani dertlere takılma...

Ebedi bir mükafat varsa ötelerde ;

Fani dertlere takılmak bilmeyene mahsustur…

İnanan bilir ki ;

Özlemlerin Sonu ; Vuslat !

Hüzünlerin Sonu ; Tebessümdür!...

Sen yeter ki herşeyin Sahibine (c.c) teslim ol...

Yorum

Ynt: HüZüN ÇeKMeCeM Fon Müzikleri

Üşüyen kalbimin en güzel yerindesin,
                    Titreyerek atışında sen varsın.
                    Gönül dünyamda açan,
                    Gözyaşlarıyla suladığım,
                    Hüzün çiçeklerindesin

Yorum

Sus yüreğim. Feryat etme. Çığırtkanlara yaraşır bu yaptığın, bir de küçük kız çocuklarına. Oysa sen büyüdün, çığırtkan da olmadın hiçbir zaman.

Sen bilir miydin sormadığım soruların cevaplarını. Bir açık kapı olsaydı, güneşi de baharı da getirebilir miydin? Anlar mıydın dilimden, konuşmadan susar mıydık öylece. Yoksa yeni bir alfabe mi yazardın her harfi bir çiçekten. Bilir miydin neden bu kadar korktuğumu. İçimdeki korkunç yalnızlığı, katran karası geceyi, düş düş sonu gelmeyen uçurumu. Okur muydun gözlerimdeki hüznü, kendime bile kapattığım kapıları açabilir miydin?

Sağlam dur yüreğim. Etrafa saçma kıvılcımları. Geldiğimiz gibi gideceğiz bu bahçeden. Gitmeye de biliriz. Gitmeyi de biliriz. Sağlam dur yüreğim. Ne içindeki çığlığı büyüt dalga dalga, ne de yalnızlığı.

Bu sırrı açsaydık birbirimize. Gözlerimiz her karşılaştığında söylediklerimizi sözlere dökseydik. Kalbimin sükun bulduğu yer dizinin dibi olur muydu? Sıcacık baktığında aradığım cevapları bulur muydum? İçim erir miydi gülümsediğinde, şimdiki gibi? Utanır mıydım yaptıklarımdan, yoksa mesut bahtiyar ölür müydüm son nefesimde?

Kendine sarıl kalbim. Sıkı tut kendini. Üzerine sıçratma kuruntuları. Zaten giderek büyüyor gece.

Söylesene bu bir masal mı? Sorular üzerine kurulabilir mi hayatlar? Başlamadan biten masallar vardır hani, kahramanları ta en başından pes eden. Mızıkçılık mı yapmış olur onlar, yenilmeyi seçmekle. Saklambaç oynarken sıkılıp kendini sobeleten çocuklar gibi.

Kaç bahar olur bir ömürde kalbim? Her tohum başka bir çiçek midir, yoksa yeniden açan aynı çiçek mi? Sorma artık yüreğim. Sus yüreğim, feryat etme
                      .

Yorum

sn beyza kardeşimiz siz tesettürlü müsünüz merak ettim aslında kişisel soruları sormazdım bu tür ama takip etiğim kadarıyla alıntılarınızda buna dikkat etmiyorsunuz kadınların tesettürlü oluşuna bu siteye şaşırıyorum herhalde bir benim dikkatimi çekiyor..

bu müziği dinleyip klibi izlerken ordak açık bayandan hiç rahatsız olan olmadı mı hani nur ve Ahzab suresinin tesettür ayetleri nerde kaldı...

hadi geçtik bu başlıklar altında şuara suresinde şairleri kınayıcı ayetlerin gereği burdaki şiirleri kınamayı geçtik. bu biraz ince bir iş kalıyor. ama aşağıdaki fetvaları uygulamak zorunda ola şiiler, bu sitede şiayı tanıtma ve savunma iddiasında olanlar neden bu fesada hiç dikkat çekmezler...

bu sözlerimden kırılanlar incinenler olabilir ama şahsen ben Hakkın hatırını daha üstün tutuyorum. Hz. Rehber Seyyid Ali Hamenei (Allah vücudunun bereketini aramızda uzun etsin)'nin yabancı tv lerden haber bültenlerinde bile canlı yayında başı açık kadını seyretmenin caiz olmadığına dair fetvasını buraya alacaktım ama sitede bulamadım... ilginç olan neden hiç kimse buradakilere dikkat etmez iyiliği emredip kötülükten sakındırmaz? yoksa ben çok mu abartıyorum anlamadım????

" Soru 9: Televizyonlar veya canlı yayın yapan uydu kanalları, Batı toplumlarındaki toplumsal konuları anlatan bir takım programlar yayınlıyorlar; bu filmler kadın ve erkeklerin sınırsızca bir arada bulunmaları ve gayri-meşru ilişkiler gibi fasid, sapık düşünceleri yaymaktadır ve bazı müminleri etkilemektedir; bu durumda bu filmlerden etkilenme ihtimali olan kimselerin bunları seyretmesinin hükmü nedir? Acaba bu filmler, tenkit etmek, olumsuzluklarını ortaya koymak ve insanlara bunları seyretmekten sakınmayı nasihat etmek amacıyla seyredilirse hüküm değişir mi?

Cevap: Bunların zevk alma amacıyla seyredilmesi caiz değildir. Yine etkilenme ve fesada düşme endişesi olursa, caiz değildir. Fakat ehil olan, bunlardan etkilenmeyeceğinden ve fesada düşmeyeceğinden emin olan kimsenin bunları tenkit etmek, tehlikelerini ve olumsuzluklarını insanlara anlatmak için seyretmesinin sakıncası yoktur. Tabi ki eğer bu konuda uyulması gereken kurallar varsa, onlara uyulmalıdır.

Soru 10: Yabancı kadınların resimleri bulunan ve elbise modelleri seçmek için kullanılan kadın elbiseleri model dergilerini alıp-satmanın ve yanında bulundurmanın hükmü nedir?

Cevap: Bu dergilerde sırf yabancı kadınların resimlerinin bulunması onların alımını, satımını ve elbise modelleri seçiminde kullanımını engellemez; ancak bu resimler ahlaki kokuşmaya neden olacak bir nitelikteyse caiz olmaz.

Yorum

............. ???

Yorum

KADINLARIN NAMAHREM İLE KONUŞMASI

Kadınlar namahrem erkeklerle aşağıda zikredilen şartlarla konuşabilirler:

1. Günaha düşme korkusu ve şehvetle olmamalı,
                            2. Kendi sesini inceltip güzelleştirmemeli,
                            3. Günaha düşme korkusu olmamalı.
                            - Kadınların zaruret dışında erkeklerle konuşmaları mekruhtur.
                            - Kadının, namahrem bir erkeği günaha düşürmek kastıyla onunla konuşması câiz değildir; ister namahremi günaha düşürecek bir konuyu anlatsın ve isterse namahremi günaha düşürecek bir şekilde anlatsın fark etmez. Örneğin, tahrik edici sahnelerini anlatmak veya namahremin duyunca tahrik olacağı şeylerden bahsetmesi gibi.

Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

Erkeklerin hakkında denildiği gibi, bazen kadınlar da şeytanın hilelerine hedef olabilirler; dolayısıyla bazen namahrem bir erkekle sanki kardeşiymiş gibi samimi oluyorlar. Özellikle namahremlerle fazla temas halinde olan hemşireler, idare ve şirketlerde çalışanlar, sporcular ve... bu konuya diğer kadınlardan daha çok dikkat etmelidirler.

Zaruri olmayan bir işte namahremden yardım istemek, bir şeyi mahremlerinden sorabileceği halde namahremlerden sormak, tartışmak, kendini ortaya atmak, namahreme kendi yeteneklerini anlatmak ve onunla samimiyetini arttırmak, namahremin olduğu muhitte çalışmaya daha çok ilgi duymak ve kısacası bütün bu konular insanın günah konumunda yer almasına neden olur ve genellikle bu tür temaslar şehvetle ve günaha düşme korkusuyla birlikte olup şer'i yönden haramdır.

- Kadınlar, namahremle konuştukları zaman her ne kadar normal bir şey hakkında olsa bile, kalbinde hastalık olan muhatabı kendine çekecek bir şekilde seslerini inceltmemelidirler.

- Soru: Kadın, günaha düşmeyeceğini bilirse kendisiyle şehvetle sohbet etmek isteyen namahrem bir erkekle sohbet edebilir mi?
                            -Hameneî-: Caiz değildir.

- Soru: Kadınların namahrem karşısında koro şeklinde şarkı ve türkü söylemeleri caiz midir? Namahremin onu dinlemesinin hükmü nedir?
                            Cevap -Hamanei-: Kadınların koro halinde şarkı ve türkü söylemeleri ve onları dinlemek şehvetle ve günaha düşme korkusuyla olmazsa sakıncasızdır.
                            Sistanî: Harama düşme korkusu olursa veya normalde tahrik edici olursa caiz değildir.

- Soru: Solo şeklinde şarkı ve türkü söyleyen bir kadını dinlemek insanı tahrik etmezse caiz midir?
                            Cevap -Hameneî-: Bir günaha neden olursa caiz değildir; genellikle kadının erkek karşısında şarkı ve türkü söylemesi ve onu dinlemek günaha neden olduğu için caiz değildir.

- Soru: İslam Cumhuriyetinin sesi radyosundan yayınlanan yüksek sesle şiir okuyan kadınları dinlemek caiz midir?
                            Cevap -Hameneî-: Günaha neden olursa caiz değildir.
                            - Kadınların namahrem karşısında güzel sesle Kur'an tilavet etmeleri günaha düşmeye ve tahrik olmaya sebebiyet vermezse sakıncası yoktur.

- Soru: İçinde tahrik edici konular bulunan aşk kitaplarını okumak caiz midir? Bu gibi kitapların basım ve yayımı caiz midir?
                            Cevap -Hameneî-: Caiz değildir.
                            Sistanî: Harama düşme korkusu olursa caiz değildir. Onların basım ve yayımı günaha neden olursa caiz değildir.

- Soru: Namahremle mektuplaşmak, aşk konularını söz konusu edip şehvet gütmenin hükmü nedir?
                            Cevap -Sistanî-: Fitne çıkaran ve günah zemini oluşturan bu gibi şeyler caiz değildir

bkz:http://www.velayet.com/index.php?topic=5382.0

Yorum

ben konunun İslami ölçülere uygu olduğunu düşünmüyorum. Ama müctehid ya da alim değilim. onlardan okuduğum kadarıyla konuşuyorum..

bu düşüncemden dolayı bu tür konuları yönetime bildirip görüşümü yazdım ama bir sonuç göremedim.. siz de siteyi tanıyor ve Alimlerin ve müctehidlerin görüşlerini benim kadar bilyorsunuzdur. bu yazdığım son yazıya ve dğer yazılara bakarak gerekeni yapacağınızı umuyorum...

Yorum

[quote author=ehlibeytin_izinde link=topic=9283.msg61334#msg61334 date=1258048380]
                                KADINLARIN NAMAHREM İLE KONUŞMASI

Kadınlar namahrem erkeklerle aşağıda zikredilen şartlarla konuşabilirler:

1. Günaha düşme korkusu ve şehvetle olmamalı,
                                2. Kendi sesini inceltip güzelleştirmemeli,
                                3. Günaha düşme korkusu olmamalı.
                                - Kadınların zaruret dışında erkeklerle konuşmaları mekruhtur.
                                - Kadının, namahrem bir erkeği günaha düşürmek kastıyla onunla konuşması câiz değildir; ister namahremi günaha düşürecek bir konuyu anlatsın ve isterse namahremi günaha düşürecek bir şekilde anlatsın fark etmez. Örneğin, tahrik edici sahnelerini anlatmak veya namahremin duyunca tahrik olacağı şeylerden bahsetmesi gibi.

Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

Erkeklerin hakkında denildiği gibi, bazen kadınlar da şeytanın hilelerine hedef olabilirler; dolayısıyla bazen namahrem bir erkekle sanki kardeşiymiş gibi samimi oluyorlar. Özellikle namahremlerle fazla temas halinde olan hemşireler, idare ve şirketlerde çalışanlar, sporcular ve... bu konuya diğer kadınlardan daha çok dikkat etmelidirler.

Zaruri olmayan bir işte namahremden yardım istemek, bir şeyi mahremlerinden sorabileceği halde namahremlerden sormak, tartışmak, kendini ortaya atmak, namahreme kendi yeteneklerini anlatmak ve onunla samimiyetini arttırmak, namahremin olduğu muhitte çalışmaya daha çok ilgi duymak ve kısacası bütün bu konular insanın günah konumunda yer almasına neden olur ve genellikle bu tür temaslar şehvetle ve günaha düşme korkusuyla birlikte olup şer'i yönden haramdır.

- Kadınlar, namahremle konuştukları zaman her ne kadar normal bir şey hakkında olsa bile, kalbinde hastalık olan muhatabı kendine çekecek bir şekilde seslerini inceltmemelidirler.

- Soru: Kadın, günaha düşmeyeceğini bilirse kendisiyle şehvetle sohbet etmek isteyen namahrem bir erkekle sohbet edebilir mi?
                                -Hameneî-: Caiz değildir.

- Soru: Kadınların namahrem karşısında koro şeklinde şarkı ve türkü söylemeleri caiz midir? Namahremin onu dinlemesinin hükmü nedir?
                                Cevap -Hamanei-: Kadınların koro halinde şarkı ve türkü söylemeleri ve onları dinlemek şehvetle ve günaha düşme korkusuyla olmazsa sakıncasızdır.
                                Sistanî: Harama düşme korkusu olursa veya normalde tahrik edici olursa caiz değildir.

- Soru: Solo şeklinde şarkı ve türkü söyleyen bir kadını dinlemek insanı tahrik etmezse caiz midir?
                                Cevap -Hameneî-: Bir günaha neden olursa caiz değildir; genellikle kadının erkek karşısında şarkı ve türkü söylemesi ve onu dinlemek günaha neden olduğu için caiz değildir.

- Soru: İslam Cumhuriyetinin sesi radyosundan yayınlanan yüksek sesle şiir okuyan kadınları dinlemek caiz midir?
                                Cevap -Hameneî-: Günaha neden olursa caiz değildir.
                                - Kadınların namahrem karşısında güzel sesle Kur'an tilavet etmeleri günaha düşmeye ve tahrik olmaya sebebiyet vermezse sakıncası yoktur.

- Soru: İçinde tahrik edici konular bulunan aşk kitaplarını okumak caiz midir? Bu gibi kitapların basım ve yayımı caiz midir?
                                Cevap -Hameneî-: Caiz değildir.
                                Sistanî: Harama düşme korkusu olursa caiz değildir. Onların basım ve yayımı günaha neden olursa caiz değildir.

- Soru: Namahremle mektuplaşmak, aşk konularını söz konusu edip şehvet gütmenin hükmü nedir?
                                Cevap -Sistanî-: Fitne çıkaran ve günah zemini oluşturan bu gibi şeyler caiz değildir

bkz:http://www.velayet.com/index.php?topic=5382.0

[/quote]

S.A

ÜSTADIM BENCE KONUYU GERÇEKTENDE GERMİŞSİNİZ..

AÇIK RESİM VE SAİR FİLM GAYRİ AHLAKİYSE MUHAKKAK Kİ ŞEHEVİYSE HARAMDIR.

FAKAT SOLO, ŞARI BUNLAR BURDAKİ KONULARIN ÇOK UZAĞINDA..

WESSELAM.

Sürgünümüz hep çöle, sırr-ı hikmet ne ola?
                                Sahra-yı KERBELA'da, Hüseynî Fermân'a sor...

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X