Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

HüZüN ÇeKMeCeM

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: HüZüN ÇeKMeCeM

[glow=red,2,300]Yüzü Dost,Özü Düşmandan usandım,
    Dili Mümin Kalbi Şeytandan usandım,
    Dostum, Herkesin Kahrı Çekilirde Ben DAVASIZ MÜSLÜMAN dan usandım.[/glow]

Yorum

Sevmek

O, bir tek olanı aramaktır binler içerisinde…

Seçebilmektir, sevmek en seçkin olanı, yüreğine
      Kâinatın esrarlı perdelerini birer birer indirebilmektir birlikte.

Sorgulamaktır cesurca soru işaretleri bırakanları beyninde. Şifreleri çözmektir belki de, çözebildiğince…

Sevmek, sevdiğini hatalarıyla, yanlışlarıyla birlikte kabul edebilmektir, ama öylece bırakmak değil.

Kendini düzeltebilmektir O’nu düzeltmeğe çalışırken bile. “Seni bu yolun sonuna kadar seveceğim” demek değil, diyebilmek sonsuzluğun sonuna kadar seninleyim ve sevginle.

Ve sonsuzluğu en güzel yaşayabileceği şekilde çaba göstermektir birlikte.

Ben, seni böyle seviyorum, hangi boşluğu dolduruyorsan da hayatımda Belki annemsin, babamsın. Belki evladım belki dostum, arkadaşım. Belki de sevgilimsin.
      Ben, seni böyle seviyorum.

Bir kez tanıdımsa seni ve sevdiyse yüreğim, seçtiyseBiliyorum ki; sen benimle ebediyetten beri varsın ve sonsuza kadar varolacaksın. Sonsuz bir hayatı paylaşmaksa gayem, elbet elimden geldiğince seni de düzeltmek isterim doğru bildiğimce ve kendimi düzeltmeliyim önce.

Sevmek, ömürlük değildir. Ömür dediğin nedir ki; sonsuz olanın yanında

Sevmek, bu dünya ölçüleriyle tartabileceğim bir kavram değil ki.

Sevmek dua etmektir belki de; hiç kimse duymadan, bilmeden sessizce…
      "İmam"ın hattı” belli bir mezhebe mensup olanların değil,
      "Muhammedi İslam kimliğ"ini kuşanan bütün Müslümanların hattıdır."

Yorum

Adı hüzün olsun bu gerçeğin
        Ayrılığın tekil sızısını hissetmenin
        Ve vuslata ermeyen yaşantımın,
        Adı hüzün olsun!

Değişmeyen şeylerin,
        Aynı filmin tekrarına benzeyen rüyaların,
        Sadakatini elden bırakmayan gönlümün,
        İçimdeki yalnız şairin, bu yaşantının,
        Ma'şuk'a giden bu yolun,
        Ve bu şiirin adı hüzün olsun!

Sürgünümüz hep çöle, sırr-ı hikmet ne ola?
        Sahra-yı KERBELA'da, Hüseynî Fermân'a sor...

Yorum

Yorum

Daha başlamamıştı gece
            Düşüncem hüzne dönüşünce
            İz bırakan acılar şahlanıverdi yine
            Bizi uyutmuşlar işgal edilmiş beynimiz
            Fikrimizi yıpratmışlar
            Farkında değiliz
            Duyurabilsem feryadımı
            Uyuyan nefislere
            Haykırsam gerçekleri
            İnsan modeline
            Ey insanlar bu gidişat nereye
            An be an giderken ölüme
            Bu başıboşlukta niye

Yorum

Yolar sensiz yağmuru bekler
              Yürek sensiz hasreti yükler
              Bu can sensiz baharı neyler
              Şehir sensiz sokak sensiz

Ey gülüm hayatın tadı yok sensiz
              Tadı yok sevdamın adı yok sensiz
              Baharı severim özlerim amma
              Güllerin kokusu gelmiyor sensiz

Günler geçmez sen gidince
              Yürek sızlar inceden ince
              Ölüm ne zormuş ölmeden önce
              Şehir sessiz sokak sensiz

Yorum

Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı

Yorum

vay be eşref ziya ne halllere düşmüş ben takip etmeyeli...

ilahiler okuyan inkılap marşları söyleyen bir konumdan, vahşi kapitalizmin cahili değer yargılarına teslim bayrağını çekmiş ve aşka cahili değer yargılarıyla bakış getirmiş ve bu kez müslümanlar için mahrem kalması gerekirken onu pazarlamaya başlamış...

müslümanların paralarıyla kimler nerelere gelmedi ki, müslümanları ve dini duyguları kimler bir yerlere gelebilmek için merdiven olarak kullanmadı ki...

ilahi çıkardığı zamanlarda kasetleri yeterince satmamış olacaktı ki, Allah rızası için kendisine destek verilmesi için açıklama yapmıştı...

Rabbim hepimizin sonunu hayır eylesin...

Yorum

ehlibeytin _izinde abim ben eşref ziyanın ezgilerini dinlerken bütün sevgi sözcüklerini peygamber efendimizi düşleyerek ona hitap ediliyormuş gibi dinliyorum

sizce sevgiliye yazılan bir nağme Peygambere yada Allaha hitap olarak kullanılmaz mı yada olaya diğer taraftanda bakabilirsiniz ki siz diğer taraftan bakmayı denemişsiniz :

Yorum

klipteki bayan onca iyi niyetlerimi boşa çıkardı...

sizin bu teviliniz sakın nefsinizden olmasın..

Yorum

[quote author=BEYZA link=topic=9283.msg64112#msg64112 date=1260133154]
                        ehlibeytin _izinde abim ben eşref ziyanın ezgilerini dinlerken bütün sevgi sözcüklerini peygamber efendimizi düşleyerek ona hitap ediliyormuş gibi dinliyorum

sizce sevgiliye yazılan bir nağme Peygambere yada Allaha hitap olarak kullanılmaz mı yada olaya diğer taraftanda bakabilirsiniz ki siz diğer taraftan bakmayı denemişsiniz :
                        [/quote]

s.a

sizin bu benzetmeniz ve bakış açınız

Hz. Resulullah'ın (s.a.a) ashabıyla beraber yolda yürürken bir leşin yanında geçtiklerinde, herkes onun kokusundan, pisliğinden bahsederken...

Hz peygamberin (s.a.a) bakın Allah'ın yarattığına, dişleri nede güzelmiş.

diye ashabına hitab edişini anımsattı

wesselam..

Yorum

bana da sizin bu bakışınız, bir gencin, şeyhin sohbetindeki şu diyaloğunu hatırlattı:

şeyh anlatır: islama göre giyinmemiş bir bayana baktığnda erkeğin rahatsız olması gerekir, hatta başından bir iki tel saçı görünse bile, bu hayanın ve imanın gereğidir.

genç: ama sizin de kalbiniz çok fesat, ben antalyada plajda çalışıyorum hiç etkilenmiyorum..

şeyh: oğlum sende hayayla, imanla birlikte erkeklik de kalmamış...

örnek ağır olabilir bunun için özür diliyorum ve sözüm meclisten dışarı diyorum ancak sizin sahabe ve ölmüş leşten verdiğiniz örnek, mübah olan bir husus içindir. oysa bir müslüman, bir bayanın tek saçı için bile, beis yok diyemez. Çünkü ilahi sınırlar bellidir. yine daha önceki yazımda dediğim gibi Peygamber eşlerine, mü'min kadınlara örnek olacak şekilde, yabancı erkeklere yumuşak ve güzel söz söylemeleri yasaklanmıştır. ama siz hala bildiğinize devam ediyorsunuz...

Rabbim sonumuzu hayır eylesin..

Yorum

[quote author=ehlibeytin_izinde link=topic=9283.msg64126#msg64126 date=1260135965]
                            bana da sizin bu bakışınız, bir gencin, şeyhin sohbetindeki şu diyaloğunu hatırlattı:

şeyh anlatır: islama göre giyinmemiş bir bayana baktığnda erkeğin rahatsız olması gerekir, hatta başından bir iki tel saçı görünse bile, bu hayanın ve imanın gereğidir.

genç: ama sizin de kalbiniz çok fesat, ben antalyada plajda çalışıyorum hiç etkilenmiyorum..

şeyh: oğlum sende hayayla, imanla birlikte erkeklik de kalmamış...

örnek ağır olabilir bunun için özür diliyorum ve sözüm meclisten dışarı diyorum ancak sizin sahabe ve ölmüş leşten verdiğiniz örnek, mübah olan bir husus içindir. oysa bir müslüman, bir bayanın tek saçı için bile, beis yok diyemez. Çünkü ilahi sınırlar bellidir. yine daha önceki yazımda dediğim gibi Peygamber eşlerine, mü'min kadınlara örnek olacak şekilde, yabancı erkeklere yumuşak ve güzel söz söylemeleri yasaklanmıştır. ama siz hala bildiğinize devam ediyorsunuz...

Rabbim sonumuzu hayır eylesin..
                            [/quote]

s.a

Allah razı olsun sizden.

evet çok farklı bir örnekleme üstadım...

Rabbim sizide bizide takva üzere olanlardan eylesin.

Nedense bu bakış açınız ve örneğiniz bana yine bir kıssayı anımsattı..

Bir gün şeyh ile müridi istanbul sokaklarında yürürken, bir sarhoş kişinin taşkınlıklarına şahit olurlar ;

mürid şeyhine :

- Şeyhim fetva versenizde şu ayyaşın boynunu vursak..

Şeyh tatlı bir edayla müridine bakar ve gülümseyerek cevap verir :

- Eğer bu fetvayı yıllar önce vermiş olsaydım sende aynı akibete uğrayanlardan olurdun..

der ve mesaj yerini bulur...

Dolayısıyla üstadım, biz kendi bakış açımızdan ve amellerimizden sorumluyuz.Kimin neye hangi pencereden baktığına karar veremeyiz. Karşı taraftaki sokakta evinde işinde v.s mekanlarda ne yapar ne eder ve hangi haldedir. Bunları Hattabın Oğlu Ömer gibi had uygulamak yada sorgulamak için açığa çıkarmak gibi bir niyette değiliz. Yada islam devleti yönetmiyoruz. sokaktan veya medyadan sorumlu değiliz. yada insanları islami olmayan bir düzende giyim kuşam yeme içme hal ve ibadet testine de tabi tutmuyoruz tutamayız. islami ve insani ölçülerde kendimize belli ölçüde bir kısıtlama getiririz. yoksa biz asiye annemizi firavundan boşama hakkına sahip değiliz.

wesselam..

Yorum

iyi de haklısınız da

ben ne kimseyi öldürelim dedim ne iş bitirelim dedim ne asiyeyi boşatalım dedim ne...

ben velayet gibi, her köşe bucağı Ehlibeyt a.s. kokan bir sitede, sahibuz zamanın a.f. görüp bize baktığında, boynumuzun bükük kalacağı bir utanç mahcubiyet olmasın dedim.. tüm çabam bu...

biz cahiliyeyi vurup karnından onun işkembesini deşmeye tek aday Ehlibeyt aşıkları dimdik dururuz cahiliye kültürünün seli karşısında. herkes popüler kültüre kapitalizmin pazar aşkına kapılıp akabilir ama biz asla. birileri moda adına tesettür giyimine servetler harcar ama Ehlibeyt a.s. dostları zehra ana derneğine verir bunları.. herkes pembe dizi seyreder ama ehlibeyt a.s. dostları görünüşte siyah beyaz ama onca derin ve renkli velayet sayfalarında iyiliği emr kötülüğü nehy çabasındadır...

sokaklarda hep ters yürür. yalnız yürür. öz vatanında garip yürür... herkes eğlenir ama 313 kadrosunda gözü varsa onun gözü uyku görmez...

Yorum

s.a

Bu içten ve güzel temennilerinize katılıyorum üstadım..

İnşallah dünya ve ahiret saadeti yolunda, hakkıyla yürüyenlerden oluruz..Hakkı hakkıyla savunanlardan oluruz...

Hüzünlüyüz öfkeliyiz çünki biz, mustazaf ümmetin yetim evlatlarıyız.. :'(

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X