Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Mesnevi'den Yüz Kızartıcı Hikayeler

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Mesnevi'den Yüz Kızartıcı Hikayeler

öncelikle yönetimin olurunu almak istiyorum. bunları buraya ekleyebilirmiyim? sonra neden bu ahlaksız şeyleri buraya ekledin diye itiraz edilsin istemiyorum

mesnevinin gerçek yüzünü ortaya dökmek istiyorum

yok hayır ekleme derseniz başlığı silicem

Ynt: Mesnevi'den Yüz Kızartıcı Hikayeler

Bu konu yıllar önce yaklaşık 7-8 yıl Sayın Hulki Cevizoğlu`nun sunduğu Ceviz Kabuğu adlı programda yeterince tartışılmıştı.Konu Mevlana`nın biraz fazla realist olduğuna kadar gitmişti.

Yorum

sizin bahsettiğinz konu şu olsa gerek

http://www.welayet.com/index.php?topic=8000.0

ama benim değinmek istediğim şeyler daha farklı

Yorum

[quote author=Mekteb-i Mülkiye link=topic=8021.msg52402#msg52402 date=1252175330]
        sizin bahsettiğinz konu şu olsa gerek

http://www.welayet.com/index.php?topic=8000.0

ama benim değinmek istediğim şeyler daha farklı
        [/quote]Evet o zaman konu böyle başlamıştı ama daha sonraki programlarda tartışmalar Mesnevideki cinsel nitelikteki hikayelere kadar gitmişti.

Yorum

ben sonlarını izlememiştim porğramın ama doğrudur dediğiniz

mesneviden bahsedipte bu tarz hikayelerden bahsetmek olmazdı zaten

Yorum

Genel ahlaka aykırı bir durum yoksa payşalabilrisiniz kardeş ama +18 diyecek bir paylaşımsa malumunuz formda uygun olmaz.

[move][shadow=red,left][glow=red,2,300]Biz SAHİPSİZ Değiliz...[/glow][/shadow][/move]

Yorum

[quote author=bedir link=topic=8021.msg52422#msg52422 date=1252186673]
              Genel ahlaka aykırı bir durum yoksa payşalabilrisiniz kardeş ama +18 diyecek bir paylaşımsa malumunuz formda uygun olmaz.
              [/quote]

Yorum

şu kadarını söliyim mesneviyi açıpta ailenizle beraber okuyamayacağınız hikayeler

değil +18;

+38 'in bile okurken haya edeceği, yüzünün kızaracağı hikayeler

sandığınız gibi celaleddin rumi Allah dostu falan değil, eğer mesnevi adlı kitap gerçekten ona aitse haddi aşmış birisi, bunu aslında kitabı okursabız rahatlıkla kendiniz de görebilirsiniz

neyse madem izin çıkmadı bunları paylaşmaktan vazgeçiyorum

Yorum

mektebi mülkiye kardeşim sanırım kabak hikayesi,eşek hikayesi vs... bunlar sanırım paylaşacaklarınız,doğru mu?
                  Gönülleriniz bir olmadıktan sonra sayıca çok olmanızın bir anlamı yoktur
                  İmam Ali (a.s)

Yorum

evet abi bunları paylaşacaktım ama uygun olmadığını düşünüyorum şu an ve vazgeçtim

Yorum

[quote author=Mekteb-i Mülkiye link=topic=8021.msg52437#msg52437 date=1252192988]
                      evet abi bunları paylaşacaktım ama uygun olmadığını düşünüyorum şu an ve vazgeçtim
                      [/quote]

Siz bilirsiniz kardeşim,bazı forumlarda bu mevzularla alakalı bazı yazılar okumuştum.
                      Yönetim olarak üyelere paylaşım konusunda bir sınırlama yada bir dayatma getirmek istemiyoruz bu bizim yönetim anlayışımıza terstir.karar üyenindir.
                      Gönülleriniz bir olmadıktan sonra sayıca çok olmanızın bir anlamı yoktur
                      İmam Ali (a.s)

Yorum

benim paylaşma gerekçem açıkcası celaleddin rumiyi savunan ve onu evliya olarak niteleyen kişilerin bu tarz hikayeleride savunup savunmadığını ya da ne tür bi açıklama getirdiklerini görmek idi

ama dediğim gibi forumda gerek bayanların olması gerekse ramazan ayında olmamız hasebiyle bu fikrimden vazgeçtim.

bedir kardeşin dediği gibi +18 olması foruma yakışmaz

Yorum

Mekteb can Paylaş hadi ya

Sen paylaş sonrada tekfir et bende sonra Mevlananın Ali şeriatinin nasıl intihardan dönmesine ve Ali şeriatinin onu nasıl sevip mesneviye nasıl hayranlık duyduğunu yazacam.Sonra Herkes Tabi olduğuyla yargılanır.Mevlanayla beraber Ali Şeriatininde durumunu çıkarmış olursun

Hikayelere gelince olayda ne metafizik nede iftira var.Bahsedilen hikayelerde hiçbir kötülük yok.

İfadeler açık ve net sadece.Şöyle düşün öncelikle sizce yanlış olduğu için özür diliyorum bu örnek için :

Şimdi senin hesabına göre ''fahişe'' kelimesini kullanmak yanlıştır.Nitekim mevlanayıda kullandığı ifadeden dolayı eleştreceksin.Ancak :

Ahlaksız kelimesini kullansak herhangi bir sorun olmuyor.

Oysa Ahlaksızlık Fahişeliğide içine alan daha geniş bir tabirdir.Bu durumda ahlaksız ifadesini kullanmak ne kadar olağansan diğer ifadeyide kullanmak aynı derecede olağandır.Mevlananın yazılarıda aynı durumda.Olay içinde iftira yok.Ve bahsedilen olay hepimizin bildiği gibi bazı İnsan demeye bin şahid gerek insanların yaptığı bir fiildir.Bu durumda mevlananın tek yaptığı açık konuşmasıdırki kullandığı ifadelerin yanlış olmadığıda yukardaki örnekle ispatlanır .

Başka sorusu olan ;D

Yorum

Mektebcan bu parça sana gelsin ;D

http://www.welayet.com/index.php?top...52451#msg52451

Dikkat et Humeyni dedin yalnız kaldın Şeriati dedin yine ortada kalacaksın

bence yeni bir akım oluştur.Delil kendini gösterirsin ;D

Yorum

kızılbaş mesneviden paylaşacağım şeylerin islam ahlakına göre aykırı olduğunu ve bu yüzden paylaşmaktan vazgeçtiğimi söyledim bu sizi ilgilendirmiyoki

sizin inandığınız dine göre bunlar normal sıradan şeyler olabilir ama islam ahlakı bunları kaldırmaz değerlerimiz çok farklı çünkü

o yüzden bu müslümanların meselesidir siz araya girmezseniz sevinirim

verdiğin linkte ise ali şeriatinin eşini söylemlerini aktarmışsın

ben şeriatiyi kendi eserleriyle tanırım eşi bile olsa başkalarının yazdıklarıyla değil

kaldı ki celaleddin ruminin çok güzel tespitleri fikirleri görüşleri olabilir ama bu onun mesnevisindeki ahlaksız hikayeleri ve onun sapkın fikirlerini görmezden gelmeme engel değil

anladın?

Yorum

YUKARI ÇIK
                              Çalışıyor...
                              X