Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Mesnevi'den Yüz Kızartıcı Hikayeler

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Mesnevi'den Yüz Kızartıcı Hikayeler

Daha önce burda, Imam Humeyni'nin Mevlananin kitaplarini tavsiye ettigini okumustuk...
    Allah Bize Yeter!
    O Ne Güzel Vekildir...

Yorum

İnsanlar Mevlana'nın sözleri ve eserlerine bakarak kendisini olumlu ve olumsuz olarak değerlendirebilirler.
      Ben de şahsen bugüne dek hakkında hep Müsbet düşündüm. ve İnşallah da böyle kalsa diyorum.
      Ancak kişisel görüşlerle, temennilerle böyle kalmıyor. İmam Humeyni de, Mevlana'yı iyi halleri ile tanımış olabilir.
      Bu İlmihal veya Fıkıh meselesi değildir. Kaynaklarıyla ortaya konulması gereken Tarihi bir vakadır.
      Yukarıda da yazdım, yanılmayı gönülden arzularım, fakat bu, ilmi belge ve kaynaklarla olur ancak.
      Varsa bunların ortaya konulması lazım.

Bir de meselenin mezheplerle ne ilgisi var. Bu mevzu, Mezhebi bir mesele değildir.
      Mesnevi'nin, taraftarları tarafından yayınlanan ve övüldüğü 3 farklı siteden inceleme yaptım.
      İkisinde, iddia edilen kıssalar var. Birinde yok, çünkü o kısım tercüme edilmemiş, atlanmış.

İncelediğim Mesnevi ile ilgili 3 farklı çeviri ve Şerhte de bu iddialar var.
      Bu 3 kişiden biri de Ehli Beyt'in Muteber yazarlarından Abdulbaki GÖLPINARLI.
      Yukarıdaki yazdığım şerhlerden bazı bölümlerde .......... ............. kırmızı noktalı sansür uygulamak zorunda kalan da zaten Abdulbaki Gölpınarlı.
      Şerh kitabının Scan edilmiş hali bende mevcut.
      Araştırmak isteyen kardeşlerim için linklerini veya ilgili bölümlerini özelden gönderebilirim.

Kısacası temennilerle, dileklerle bir insanı aklayamayız. Bize Onu iyi gösterenler de, belki bu hallerine vakıf olmamışlardır.
      İddialar yalan ise, kimler tarafından, ne zaman ve nasıl yapıldığı izah edilmelidir.
      Doğrudur veya yalandır diyerek ne araştırılmadan hiç kimse mahkum edilmeli;
      Ne de hakkında vahim iddialar olan bir kişi hakkındaki bu iddialar görmezden gelinmemelidir.
      http://www.youtube.com/user/TarihinTozu/videos https://vimeo.com/user12861987/videos

Yorum

genel olarak tasavvufcular sapiktirlar.

Yorum

Ben okumadığım için bu konuda birşey diyemeyeceğim ama bakmak lazım.
          De ki: «İstediğinizi yapın; Allah, peygamberi ve mü’minler yaptıklarınızı görecektir. Sonra hepiniz, görülmeyeni ve görüleni bilen Allah'a döndürülecek­siniz. O size, yaptıklarınızı bildirecek­tir.»
          (Tevbe Suresi 105)

Yorum

[quote author=Elmeddin link=topic=8021.msg158062#msg158062 date=1344482033]
            genel olarak tasavvufcular sapiktirlar.
            [/quote]
            .
            http://www.youtube.com/watch?feature...;v=JSmUw3OzKq0

NUSAYRİ YALANI

Yorum

YUKARI ÇIK
            Çalışıyor...
            X