Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Günlük yapabileceğimiz hayırlı ameller.

Daraltma
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

    #16
    Ynt: Günlük yapabileceğimiz hayırlı ameller.

    Özdemir kardes hatmetmekten kasit ney, yani her gece okumak evet ama ne kadar miktar
    İnsanlar, sanırlar mı ki inandık derler de öylece bırakılıverirler ve sınanmaz onlar?

    Yorum


      #17
      Ynt: Günlük yapabileceğimiz hayırlı ameller.

      sayın ali faruk bence senin mantığın yanlış.ayrıca aynı kişi de değiliz. şimdi biz ehlibeyt aleyhisselam mektebi mensuplarının şöyle bir özelliği olmalı ki aklımızı kullanabiliyoruz.hadis baş göz üstüne tabi ama unutmayın ki imam aleyhisselamlar insanların soru soranın aklına göre cevap verir ki biz bunu usulu kafide çokca görüyoruz bir olay hakkında imam aleyhisselam farklı cevaplar verebiliyor farklı kişilere.bence salavatın ve kuran okumanın ehlibeyt aleyhisselama faydasınız olması da seviye hadisidir. gelelim işin akli kısmına.peki bu alemler yer,gök,arş ,kürsü levha melek ,cin kuran,tevrat,yani ne varsa kimin yüzü suyu hürmetine yaratıldı? ehlibeyt aleyhisselamın.buna kuranda dahil.ehlibeyt aleyhisselamın makamı zaten ne varsa herşeyden üstündür diğer yaratılanlar onun altında onların yüxzü suyu hürmetine yaratılmıştır.nasıl olur ki aşağı bir şey üstün bir şeye değer verir. ve onun makamını yükseltir.kuran salavat ancak biz gibi günahkar insanların belki makamın yükseltir masum aleyhimüsselamların değil. nasıl olur ki ben ölmüş günahkar anama babamada kuran okuyum ruhuna imam ali aleyhisselama da .söylemesi bile hiç hoş değil bence.bence hemen karşı çıkmadan düşünün biraz

      Yorum


        #18
        Ynt: Günlük yapabileceğimiz hayırlı ameller.

        Hz Peygamber’in (s.a.a); “Ali’nin bu kılıç darbesi diğer bütün insanlar ve cinlerin ibâdetlerinden daha üstündür/faziletlidir.” hayber savaşı

        Yorum


          #19
          Ynt: Günlük yapabileceğimiz hayırlı ameller.

          sayın ali84, ben de sizin alışkan olduğunuz uslupla yazayım, bence de senin mantığın yanlış, ne söylediğimizi ya anlamıyorsunuz veya anlamak istemiyorsunuz. Allame Tabatabai'nin bu sözünü biraz düşünerek okuyun: "Biz salavat gönderdiğimizde evvela bunu kendimizden bahşetmiyoruz, aksine bunu Allah’tan talep ediyor ve ondan Hz. Peygamber ve ailesine özel rahmet göndermesini istiyoruz. İkincisi, her ne kadar bu aile bize muhtaç olmasa da yüce Allah’a muhtaçtır ve daima ilahi feyzin onlara nazil olması gerekir.."
          Bu kadar açık söze rağmen siz yine "...nasıl olur ki aşağı bir şey üstün bir şeye değer verir. ve onun makamını yükseltir." diyorsunuz!!
          Sizin mantığınıza göre teşehhüdde şöyle söylememiz de yanlış oluyor di mi: "Ve tekebbel şefa‘etehu verfe‘ dereceteh" (Resulullah'ın şefaatini kabul eyle ve o Hazret'in derecesini, kendi katında yücelt.) Sürekli namazın teşehhütlerinde Resulullah'ın (s.a.a) makamını yücelt diyoruz, size göre bizim bu dualarımızın bir faydası yok ve mantık dışıdır öyle mi? Ya Rabbi, aklımızı elimizden alma..

          Bu hadisi düşünerek yine oku, anlamadıysan tekrar oku:

          Ali b. Muğire rivayet eder:
          Ebu'l Hasan (a.s.)'a dedim ki : Babam, senin dedene Kuranı her gece hatmetmeyi sormuştu. Deden ona "her gece" diye cevap vermişti.
          Dedi ki: Ramazan ayında
          Deden ona dedi ki: Ramazan ayında
          Babam ona dedi ki: Evet elimden geldiğince
          Babam Ramazan ayında Kuran-ı kırk kere hatmederdi. Sonra ben babamın ardından Kuran-ı hatmettim. Bazen daha fazla, bazen de daha az bir sürede. Bu süreyi boş kalışım, meşgul oluşum, çalışmam yada tembelliğim belirlerdi. Bayram günü bu hatimlerden birini Resulullah'a, birini Ali'ye, birini Fatıma'ya, sonra İmamlara, nihayet sana ulaştım. Birini de sana bağışladım ve bu hale geldim. Bunun karşılığında bana ne vardır?
          "Bunun karşılığında senin için kıyamet günü onlarla beraber olmak vardır"

          Dedim ki Allah-u Ekber. Benim için bu mu vardır?
          Evet-üçkere- dedi.
          (Usulu kafi c2 s989 türkçe basımı)

          Bu arada özdemir kardeşe paylaştığı bu hadis için teşekkür ediyorum

          Yorum


            #20
            Ynt: Günlük yapabileceğimiz hayırlı ameller.

            Sevgili seghaleine selamun aleykum.

            değerli kardeşim ben de bu konuda cahilim. Ama bir alime bu konuyu soracağım. İnş. o zaman cevaplarız. Ama bu konuyla ilgili olmasa da aklıma peygamber efendimizin hadisi gelmişti. Peygamber efendimizinİçinizden kim Kuran'ı her gece hatmeder" sorusu üzerine Selman "ben" diye cevap vermişti. İnsanlar şaşırmıştı. Selman 3 ihlas okuduğunu ifade etmişti. Ama bu hadis herhalde daha farklı.

            her gece bizim anladığımız şekilde hatmetmek herhalde zaman açısından mümkün olmasa gerek. Birde başka hadislerde İmamlarımız 3 günden önce hatmetmeyi doğru bulmamışlardır. Kuran'ı düşünerek okumak gerekir. Belki de sizinde ifade ettiğiniz gibi "hatim" bizim anladığımız "hatimden" başka anlamlarda ifade edebilir. Bu konuda hiç bilgim yok. Bunu soracağım inş. Ama Ali Faruk kardeşimin de bu konuda düşünceleri varsa onu da öğrenmek isteriz.. saygılarımla...
            Namazı hafife alana biz Ehl-i Beyt'in şefaatı ulaşmayacak. İmam Cafer-i Sadık (a.s.)

            "Şiilerimiz halvetlerde/yalnız kaldıklarında Allah'ı çok zikredenlerdir." İmam Cafer-i Sadık (a.s.)

            Yorum


              #21
              Ynt: Günlük yapabileceğimiz hayırlı ameller.

              Kur'an 600 sayfa. bir sayfa bir dakikadan daha az zamanda okunabiliyor. örneğin ezberimde olan 6 sayfa yasin'i 4 dakikada okuyabildim. bu da 600 sayfanın 400 dakikada okunabileceği anlamını taşır. bu durumda bir hatim en çok 7 saat sürer. bir günde 3 kez hatim mümkündür.

              Yorum


                #22
                Ynt: Günlük yapabileceğimiz hayırlı ameller.

                teşekkürler selmancan. Senin söylediğin daha mantıklı gibi. Hele bir insanın ramazan ayını ibadete ayırması ve bu ayda sırf ibadetle meşgul olması bir insana Ramazan ayı boyunca 40 hatim yapma imkanı sağlayabilir.
                Namazı hafife alana biz Ehl-i Beyt'in şefaatı ulaşmayacak. İmam Cafer-i Sadık (a.s.)

                "Şiilerimiz halvetlerde/yalnız kaldıklarında Allah'ı çok zikredenlerdir." İmam Cafer-i Sadık (a.s.)

                Yorum


                  #23
                  Ynt: Günlük yapabileceğimiz hayırlı ameller.

                  Aleykum selam oncelikle;
                  Ben hatmekten kastin tamamen bitirilmesi oldugunu dusunmuyorum. Yani onemli olan okumaktan ziyade her bir ayeti teker teker dusunmektir. Hele ki ayetlerin bazisi muhkem bazisi mutesabihtir, ayni zamanda kur'an kelam dilinde yazilmistir ki bu da en ustun dil ve yogun anlamli oldugunu ortaya cikarir. Kesin birsey soyleyemem ama hadislerdeki mananin " oku da hizli hizli, anlamasan da olur" anlaminin ciktigini dusunemem. En basidinden Fatiha suresinin, ilk surenin ayet ayet dusundukce dakikalar alacagindan eminim. Ki ehlibeyten duydugum hadis uzre gunde 51 ayet okunmasi iyidir. 51 ayet belki 10 dakika alir ama maksat uzerine dusunmektir bence. Buna karsin okudugum zaman normal okuma moduna girdigimi anladigim zaman donup bastan okuyup uzerine dusunuyorum, yoksa nasil ibret aliriz ki?
                  İnsanlar, sanırlar mı ki inandık derler de öylece bırakılıverirler ve sınanmaz onlar?

                  Yorum

                  YUKARI ÇIK
                  Çalışıyor...
                  X