Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Günlük yapabileceğimiz hayırlı ameller.

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Günlük yapabileceğimiz hayırlı ameller.

Allah'ın Rahmet ve Bereketi ve Selami Önce Ehl-i Beyt'ine, Daha Sonra Siz Mü'minlerin Üzerine Olsun...

Kardeslerim, bu basligi acmamdaki sebep hayir uzerinedir. Suphesiz ayetlerden de duydugumuz, isittigimiz uzere bu dunya bir oyundan ibaret. Burada yaptiklarimiz, topladigimiz aziklar bizim ahiretimiz icindir. Hepimizin bildigi gibi iman ettik demekle is bitmiyor. Bu dunyada elimizden geldikce hayirli ameller bizim hayrimizadir. Yine ayetlerden bildigimiz uzre o kisiler ki Allah'a "Ey rabbimiz, biz pisman olanlardaniz, bizi dunyaya tekrar gonder o zaman bir an bile seni anmaktan baska bir is yapmayiz" derler. Bizim de onlar gibi olmamamiz icin ellerimizden geldikce azik toplamaliyiz bu tarladan.

Evet arkadaslar benim burada soyleyecegim seyler bilinmeyen seyler olmayacak, belki iclerimizde benim yazacaklarimdan daha fazlasini yapanlar cikacak ki bunda suphe yok.

Diyorum ki arkadaslar oyle ameller yapalim ki hem sunnet olsun hem her gun yapilabilecek kadar kolay hem de takvamizi artirir turden olsun. Benim aklimda birkac madde var lakin bu sadece bir baslangic, sizlerden de tavsiye ve oneri bekliyorum arkadaslar...

1.Teheccud namazi. Forumda sayisiz kaynak var teheccud ( gece namazi) hakkinda. Her gun gecenin belirli bir saatinde kalkip bu amelimizi daimilestirelim.

2. Her gun kur'an okuyalim. Ehlibeytimizden gelen hadisle gunde 51 ayet okumamiz kafi.

3. Cuma gunleri oruc tutalim. Cuma dememin sebebi mubarek olusundandir, tabi ki isteyenler birkac gun veya baska gune kaydirabilir. Maksat hafta da bir gun dahi olsa bu ameli unutmamak, yerine getirmek.

4. Özellikle baylar, cuma gunu cuma guslu alip cumanin sunnetini kilalim. Cumaya gidenler cumada, gidemeyenler evde.

5. Kilabilirsek zamanimiz varsa sunnet namazlarini eda edelim.

6. Varsa kaza namazlarimiz gunun belirli bir vaktini ona ayiralim. Ornegin teheccud namazindan sonra en azindan bir gunluk kazamizi kilalim. ( bu konuyu Selmancan kardesle de bir yerde denk geldi konusmustuk. Burdan Selmancan kardese gonulden selamimi iletiyorum )

Evet arkadaslar, simdilik bulabildigim bunlar. Dedigim gibi bublar cok kasmayan ve her gun yapilabilecek seyler. Tabii ki is istemekte biter, seytan olmedikce vesvesesi bitmez ama biz ehlibeytin mektebine mensub isek eger, zor degil bize hicbirsey.

Sizlerin de bu konuda onerilerinizi bekliyorum arkadaslar. Selametle..
    İnsanlar, sanırlar mı ki inandık derler de öylece bırakılıverirler ve sınanmaz onlar?

Ynt: Günlük yapabileceğimiz hayırlı ameller.

Çok güzel teklifler. Ben de aynı şekilde gönülden selam ve saygılarımı iletiliyorum kardeşim. Allah samimi tekliflerin gayretin ve niyetin için senden razı olsun. çok uyanıksın. çünkü:

bir hayra neden olmak o hayrı işleyenlerin sevaplarından kendilerine yazılandan eksilmeksinizn hayra neden olana da yazılmasıdır. burada bu sayfadaki birliktelik sayesinde yapılan amellerin sevaplarından kaptın o yüzden akıllıca bir girişim. Rabbim ihlasımızı artırsın.

çok güzel teklifler. ama bunların denetlenmesi nasıl olacak. facebookta birileri sabah namazına kalktığında paylaşım yapmış kaç kişi sabah namazına kalktı diye. öyle bir şey mi yapmak lazım. diğer yandan nafileler gizli ve gösterişten uzak olması gerekiyor bu nasıl sağlanacak? burda nasıl bir birliktelik sağlanacak? biri yaptı ben de yapayım demek güzel bir şey. ama yapan birinin, ben yaptım demesi riya olacak. bu açmazı nasıl aşmayı düşünüyorsunuz?

bir de amele riya karışmayacak mı? örneğin ben gece namazına kalkmak için planlama yaparken, bunu velayette paylaşacağım diye gösterişin işe karışmasına nasıl engel olacağım çok zor bir durum değil mi?

umarım bu sorularla bir amelin önüne geçmiş olmam. bu çok büyük vebal olur. ben de böyle bir birliktelik ve hayırda yardımlaşmanın önemine ve faydasına inanıyorum ama nasıl yapılacak bunu bilmiyorum.

Yorum

s.a.

sevgili dostlarım ne güzel temenniler. Günde 50 salavat çevirip sevabını 14 masuma ve Kerbela şehitlerine hediye etmeyi adet edinmek birde evde bir sadaka kutusu (pet şişesi) temin edip her cuma gecesi (perşembe akşamı) 14 masum, kerbela şehitleri ve ölen yakınlarımız için sadaka atmayı adet edinmek, biriken sadakaları ihtiyaç sahibine vermek. Ölen akrabalarımız cuma gecesi evlerinin önüne gelir kendileri için sadaka vermemizi isterler. Sonra ağlayarak geri dönerler. Biz sağlığımızda sadaka verseydik, şimdi size muhtaç olmazdık derler. Bu hadis Ehli beyt kaynaklıdır. sözleri tam aklımda olmadığı için böyle yazdım.

Resulullah (s.a.v) şöyle buyurmuştur: "Sadaka sahibinin elinden çıkınca kendisine şu beş sözü söyler: Ben fani idim beni sabit (baki) kıldın; küçük idim, büyüttün, düşman idim, dost kıldın; şimdiye kadar hep sen beni korudun, şimdiden kıyamete kadar da ben seni koruyacağım."
      el-İsna Aşeriye, s. 223
      Namazı hafife alana biz Ehl-i Beyt'in şefaatı ulaşmayacak. İmam Cafer-i Sadık (a.s.)

"Şiilerimiz halvetlerde/yalnız kaldıklarında Allah'ı çok zikredenlerdir." İmam Cafer-i Sadık (a.s.)

Yorum

Aleykum selam oncelikle,

Selmancan kardes bunlari yaparken soylememize gerek yok yani kim yaparsa kendisine, hani bunlar fikir niteliginde yoksa sen yaptin, o niye yapmadi gibi dusunmemistim. Sadece hani daha cok sevap kazanmak isteyenler icin guzel ameller yapmak ve dahasini bulmak icin actim bu konuyu yoksa tabiki riyaya girebilir cunku cogumuzun bildigi gibi acik acik iyi amel ( ornegin sadaka vermrk) cok iyi fakat gizliden yapmak daha hayirli. Allah kuranda buyuruyor ki yaptiginiz iyi amelleri dillendirmeyin zira hic yapmamis gibi olursunuz, birde selmancan kardes uyaniksin dediniz ama Allah sahit amacim o degildi yani ben bu konuyu oyle birden bulmadim belki gunlerdir dusundum sonra bu birkac kolay madde hosuma geldi dedim sadece benim yapmam benim yararima, ama bunu baska yapan arkadaslarim, kardeslerimin de olmasi onlarin yararina olur diye dusunup paylastim. Insallah muvaffak oluruz

Özdemir kardes salavat ameli de cok guzel ve her gun yapilabilecek amel Allah razi olsun, sayisi 50 mi yoksa ortalama bir deger mi soylediniz ama yine de guzel. Sadaka konusuna gelince evet gercekten kuranda bil bircok yerde gecer ama benim hep suphem odur ki guvenemiyorum. Yani kime vermek hususunda. Gercekten kim muhtac kimin ihtiyaci var gunumuzde anlasilmiyor. Eger gordugumuz her dilenciyi yoksul mu degil mi dusunmeden versek ve bu sadaka ameli kabul olsa tabiki oyleyse vermemiz icab eder. Ama bu madde icin de Allah razi olsun biz biriktirelim de belki buluruz verecek kisi Allah bizi salih kullarindan eylesin insallah, amellerimizi ehlibeyt mektebine has kisilerden eylesin..
        İnsanlar, sanırlar mı ki inandık derler de öylece bırakılıverirler ve sınanmaz onlar?

Yorum

selamun aleykum.ameller çok hayırlı inş. yapabilir.ama ben şuna değinmek istiyorum salavat çevirip sevabını 14 MASUM ALEYHİMUSSELAMA hediye etmek yanlış. çünkü onların salavata ihtiyacı yok.biz günahkar kulların var ki affolalım salavat çevirelimki ALLAHA ve EHLİBEYT ALEYHİMUSSELAMA yakınlaşalım.haşa ki PEYGAMBERİMİZE sallallahu aleyhi ve alihi veselleme sevap hediyte edelim.

Yorum

aleykum selam

Değerli Alican kardeşim. Biz salavat çevirirkende Allah'ım Muhammed Ali Muhammed'e rahmet et diyoruz. Ehl-i Beyt'in buna da ihtiyacı yok. Ama Allah bizden bunu istiyor.Bir debiz salavat getirdikçe Ehl-i Beyt'in makamı yükselir. Birde usulu Kafi'de şahıs İmam Sadık (a.s.)'a Kuran okuyup sevabını Ehl-i Beyt'e bağışlandığını ifade ediyor. İmam bu ameli çok övüyor. Elbette sevaba bizim ihtiyacımız var. Ama şu varki senin sevabını hediye ettiğin Ehli Beyt bu hediyenin altında kalmaz.

Yani senin ettiğin hediyeler sana daha güzelleriyle dönecektir diye imit ediyorum. Benim bunda kuşkum yok.Tabi ki ağalar daha iyi bilirler.
            Namazı hafife alana biz Ehl-i Beyt'in şefaatı ulaşmayacak. İmam Cafer-i Sadık (a.s.)

"Şiilerimiz halvetlerde/yalnız kaldıklarında Allah'ı çok zikredenlerdir." İmam Cafer-i Sadık (a.s.)

Yorum

Kardeşim bu benim düşüncem değildir. Ehl-i Beyt alimi Ali Ekber Yurtsevenin bize öğrettiği bir şeydir. O aliminde herhangi bir hadise dayanmadan bu tür düşünceleri uyduracağını düşünmüyorum. Aksi ağır bir iftira olur.

Allah'a yaklaşmanın bir sınırı var mı? Haşa biz Allah'a bir sınır mı koyacağız ki, diyelim ki Allah'a peygamber şu kadar yaklaşır, daha fazla yaklaşamaz. Şuan Ehli Beyt'in makamı sabit midir? Yükseleceği son noktada mıdır?

Eğer bir salavat peygamber ve Ehl-i Beyt'in makamını yükseltiyorsa, bu bizden kaynaklanan bir şey değildir, Allah'ın o salavata verdiği değerdir. Bu Allah'ın lütfudur, bağışıdır, cömertiliğidir v.s.

Ben yukarıda da dedim, şimdi de aynısını diyorum. Ağalar daha iyi bilirler.

Kendim düşünce üretmekten Allah'a sığınırım. Elbette alimlerimizde bu hassasiyettedirler. Bir hadise dayanmadan mümkün değil böyle düşünceleri söylemezler.

Meşhet'te birkişi İmam Rıza (a.s.)'a kuran okuduğu için Alçak olarak bazı kişiler nitelendirdiler. İmam'a Kuran'mı okunur. Oysa Usulu Kafi'de bu amel övülmektedir. Tabi ki siz buna karşısınız diye demiyorum bunu. Ama kafamızda şu algı var. Biz kimiz ki İmam'a Kuran okuyalım, biz kimiz ki İmam Zaman'ın sağlık ve selametliği için sadaka verelim, biz kimiz ki v.s.

Kardeşim elbette biz kimiz ki. ama bu salavatı yücelten Allah'tır. Biz değiliz. Allah okunan ahd duasının her harfine bin sevap yazıyor.

Bunu bizim okumamızmı bu kadar değerli kılıyor, yoksa, Allah'ın cömertliği mi? Allah'mı Ehl-i Beyt'in makamını yükseltiyor, yoksa bizim okumamız mı?

Yine de alimlerin görüşünü aktarıp bizi aydınlatırsan sevinirim kardeşim. Eğer yanlışsakta bir yanlıştan vesilenle kurtulmuş oluruz. saygılarımla

Yorum

Selamun aleykum. Sevgili Miktad verdiğin bilgiler gerçekten kıymetli bilgiler. Allah senden razı olsun ve ilmini arttırsın. Sevgili dostum biz Ehlibeyt'in bizim salavatlarımıza ihtiyacı olduğunu söylemiyoruz. Böyle bir iddiamızda asla yok. Ortada bir yanlış anlama olabilir. Bu yanlış anlamaya sebep olduysakta dostlardan özür dileriz.

Bizim salâvatımız Hz. Peygamberin (s.a.a) makamının yükselmesine neden olur mu?
                Kısa Cevap

[justify]Bizim Hz. Peygamberi Ekrem’e (s.a.a) gönderdiğimiz salâvatlar değişik yönler taşır ve burada onların bazılarına işaret ediyoruz:[/justify]
                [justify]1. Salâvat, Kur’an-ı Mecid’te Allah’ın buyruğudur: Şüphesiz Allah ve melekleri Peygamber’e salât ediyorlar. Ey iman edenler! Siz de ona salât edin, selâm edin.[1] Dolayısıyla Allah’ın kulları O’nun emrine itaat etmek ve onlara selam yollamakla görevlidirler.[/justify]

[justify]2. Gerçekte Hz. Peygambere salâvat ve selam göndermek Hz. Peygamber ve Ehlibeyt’inin zahmet ve çabalarını takdir etmek ve onlara teşekkür etmektir; zira onlar toplumda devamlı doğru ve dürüst bir şekilde yaşamış, insanlığı hidayete erdirme yolunda bütün zorluk ve acılara katlanmışlardır. Onlar, kâmil insanın örneği ve numunesidirler. Bu esas uyarınca onlar kesinlikle takdir ve teşekküre layıktırlar. Bu teşekkürün en küçük derecesi onlara salâvat göndermektir. Onlar bu salâvata bir ihtiyaç duymasalar bile, onların zahmetlerinden faydalanan kimseler olarak bizlerin bu kadirşinaslıkta bulunması gerekir.[/justify]

[justify]3. Hz. Peygamberin ailesine salâvat göndermenin faydası nedir? Onların bizim selam ve salâvatımıza ihtiyaçları yoktur. Merhum Allame Tabatabai kendisinden böyle bir soru soran şahsa güzel bir cevap vermiştir: Biz salavat gönderdiğimizde evvela bunu kendimizden bahşetmiyoruz, aksine bunu Allah’tan talep ediyor ve ondan Hz. Peygamber ve ailesine özel rahmet göndermesini istiyoruz. İkincisi, her ne kadar bu aile bize muhtaç olmasa da yüce Allah’a muhtaçtır ve daima ilahi feyzin onlara nazil olması gerekir. Biz bu salâvatlar ile gerçekte kendimizi bu aileye yakın kılmaktayız. Ardından Allame Tabatabai şöyle bir örnek vermektedir: Eğer bir bağcı tüm gül ve meyvelerin bağ sahibine ait olduğu bir bağda çalışır ve bağ sahibinden maaş alırsa ve bayram günü bağdan bir deste gül hazırlar ve onu bağ sahibine götürürse, onun bu davranışı kendisinin bağ sahibine yakınlaşmasına neden olur mu, olmaz mı? Kesinlikle bu onun bağ sahibine yakınlaşmasına neden olacaktır. Bu davranış bağcının edebinin göstergesidir. Salâvat da ancak bizim edebimizi kanıtlar; yoksa bizim herhangi bir şeyimiz bulunmamaktadır. Biz, sadece yüce Allah’tan bu büyük şahsiyetlerin mertebe ve derecelerini artırmasını dilemekteyiz. Bu edepli istek bizim yüce Allah’a yakınlaşmamıza neden olacaktır.[2][/justify]
                [justify][/justify]
                [hr]
                [justify][1] Ahzap Suresi, 56. ayet.[/justify]
                [justify][2] فايده صلوات بر خاندان پيامبر ؛ فايده صلوات makalelerinden alıntılanmıştır.[/justify]

Yorum

bu cevap benim değildir. Bunu alıntıladım. Tabi başka alimlerin başka fikirleride olabilir. Dikkat edilirse Allame Tabatabai "kamil nakıstan" faydalanır demiyor. Bu lütuf Allah'a aittir. Yani merhum Tabatabai ile Muhammed Taki Meclisi'nin sözleri aslında birbiriyle çelişmiyor. çünkü Allame Tabatabaiye göre kamil nakıstan faydalanmıyor. Kamilin nakısa ihtiyacı yok. Allah'a ihtiyacı var.

Tabiki bu son söz değildir. Başka alimlerinden görüşünü araştırmak gerekir. saygılarımla

Yorum

Bismihi Teala;

Selamun Aleykum AzizCanlar;

[quote author=özdemir date=1398699253 link=topic=25489.msg173297#msg173297] saygılarımla [/quote]

[move] Sevgi Ve hürmetlerimiz ile.... [/move]

Yorum

Biz, sadece yüce Allah’tan bu büyük şahsiyetlerin mertebe ve derecelerini artırmasını dilemekteyiz. Bu edepli istek bizim yüce Allah’a yakınlaşmamıza neden olacaktır.[2][/justify]
                      selamun aleykum.ziyareti cemia duasında buyurur ki Bizlerin size salât göndermemizi ve sizlerin velayetinizi taşımak nimetini yaratılışımız için esenlik ve nefsimiz için temizlik ve bizler için arınma ve günahlarımız için keffaret kıldı. Böylece bizler Allah indinde sizlerin faziletlerini itiraf edenler ve sizlerin ilahi makamınızı tastik edenler olarak tanındık."Allah hiç bir kimseye vermediği makamı size vermiştir1; her şerefli sizin şere­finiz karşısında boyun eğer ve her büyük size itaat eder; her güçlü size, faziletiniz için huzu eder ve her şey size nazaran hakirdir, yeryüzü sizin nurunuzla aydınlanmış ve kurtuluşa eren­ler sizin velayetinizle kurtuluşa erişilir, sizin vasıtanızla Allah'ın rızasına kavuşulur ve sizin velayetinizi inkar edene Allah gazap eder. ziyareti camia herşeyi açıklıyor zaten bence gerisi boş.önemli olan gurban olduklarımın hadisleridir. kim ne derse desin.

Yorum

[quote author=ali84 date=1398719034 link=topic=25489.msg173302#msg173302] "...ziyareti camia herşeyi açıklıyor zaten bence gerisi boş."
                        [/quote]

Bu yaklaşım çok yanlış, Mikdat111'in yaklaşımı ve tartışma usulü de çok yanlış aynı şahıs olma ihtimali de vardır.
                        özdemir kardeş diyor ki Usul-u Kafi'de İmam Cafer Sadık'tan (a.s) nakledilen hadise göre, salavatın veya kuran okumanın İmamlara da faydası vardır, faydası olmasının manası da onların bizlere muhtaç olduğu anlamına değil Allah'ın rahmet ve lütfuna muhtaçtırlar, sevabı veren ve onların makamını yücelten Allah Teala'dır, biz değiliz. Allah'ın rahmet ve lütfü sonsuz olduğuna göre İmamlara bağışta bulunabilir.. Allame Tabatabai'nin sözüyle de bunu destekliyor..
                        Ziyaret-i Camia salavatın bizlere faydasına değiniyor ama İmamlara faydası konusunda sessizdir, bunun manası onlara bir faydasının olmaması değildir. Allah ve meleklerinin Peygambere salat etmelerinin efendimize ve Ehlibeytine faydası var mı yok mu, varsa müminlerin salavatının da faydası vardır. Onlara faydası olmayacak bir şeyi niye onların hakkında yapın buyuruyor? Salavatın onlara bir faydası olmasaydı Allah Teala bunu bizlere emretmesi anlamsız olurdu.
                        Burada özdemir kardeşten o hadisi Usul-u Kafi'den bulup burada paylaşmasını rica eiyorum..

Salavatın Faydasıyla ilgili şu linke bakmakta da yarar var: http://www.velayet.com/index.php/topic,17978.0.html

Yorum

Konu; Günlük yapabileceğimiz hayırlı ameller'dir, asıl konudan sapmayalım.
                          Bu konuyla ilgili şu linke de bakabilirsiniz:

http://www.velayet.com/index.php/topic,7911.0.html

Yorum

selamun aleykum

sevgili Ali Faruk kardeşim, ben usulu kafide yalnızca Kuran okuyupta sevabını EhliBeyt'e hediye etmenin İmam Caferi sadık tarafından çok övüldüğü ile ilgili bir hadis okumuş ve bu hadisin sayfa numarasını yazmıştım. Fakat şimdi bulamıyorum. Ama inş. bulmak için gayret göstereceğim. Ama salavatla ilgili böyle bir amelin usulu kafide olup olmadığını bilmiyorum. Teşekkürlerimi sunuyorum.

Yorum

Ali b. Muğire rivayet eder:

Ebu'l Hasan (a.s.)'a dedim ki : Babam, senin dedene Kuranı her gece hatmetmeyi sormuştu. Deden ona "her gece" diye cevap vermişti.
                              Dedi ki: Ramazan ayında

Deden ona dedi ki: Ramazan ayında

Babam ona dedi ki: Evet elimden geldiğince

Babam Ramazan ayında Kuran-ı kırk kere hatmederdi. Sonra ben babamın ardından Kuran-ı hatmettim. Bazen daha fazla, bazen de daha az bir sürede. Bu süreyi boş kalışım, meşgul oluşum, çalışmam yada tembelliğim belirlerdi. Bayram günü bu hatimlerden birini Resulullah'a, birini Ali'ye, birini Fatıma'ya, sonra İmamlara, nihayet sana ulaştım. Birini de sana bağışladım ve bu hale geldim. Bunun karşılığında bana ne vardır?

"Bunun karşılığında senin için kıyamet günü onlarla beraber olmak vardır"

Dedim ki Allah-u Ekber. Benim için bu mu vardır?

Evet-üçkere- dedi.

Usulu kafi c2 s989 türkçe basımı

Ben imam Cafer-i Sadık demiştim. Ama yanlış hatırlamışım.

Yorum

YUKARI ÇIK
                              Çalışıyor...
                              X