Allah'ın Rahmet ve Bereketi ve Selami Önce Ehl-i Beyt'ine, Daha Sonra Siz Mü'minlerin Üzerine Olsun...
Kardeslerim, bu basligi acmamdaki sebep hayir uzerinedir. Suphesiz ayetlerden de duydugumuz, isittigimiz uzere bu dunya bir oyundan ibaret. Burada yaptiklarimiz, topladigimiz aziklar bizim ahiretimiz icindir. Hepimizin bildigi gibi iman ettik demekle is bitmiyor. Bu dunyada elimizden geldikce hayirli ameller bizim hayrimizadir. Yine ayetlerden bildigimiz uzre o kisiler ki Allah'a "Ey rabbimiz, biz pisman olanlardaniz, bizi dunyaya tekrar gonder o zaman bir an bile seni anmaktan baska bir is yapmayiz" derler. Bizim de onlar gibi olmamamiz icin ellerimizden geldikce azik toplamaliyiz bu tarladan.
Evet arkadaslar benim burada soyleyecegim seyler bilinmeyen seyler olmayacak, belki iclerimizde benim yazacaklarimdan daha fazlasini yapanlar cikacak ki bunda suphe yok.
Diyorum ki arkadaslar oyle ameller yapalim ki hem sunnet olsun hem her gun yapilabilecek kadar kolay hem de takvamizi artirir turden olsun. Benim aklimda birkac madde var lakin bu sadece bir baslangic, sizlerden de tavsiye ve oneri bekliyorum arkadaslar...
1.Teheccud namazi. Forumda sayisiz kaynak var teheccud ( gece namazi) hakkinda. Her gun gecenin belirli bir saatinde kalkip bu amelimizi daimilestirelim.
2. Her gun kur'an okuyalim. Ehlibeytimizden gelen hadisle gunde 51 ayet okumamiz kafi.
3. Cuma gunleri oruc tutalim. Cuma dememin sebebi mubarek olusundandir, tabi ki isteyenler birkac gun veya baska gune kaydirabilir. Maksat hafta da bir gun dahi olsa bu ameli unutmamak, yerine getirmek.
4. Özellikle baylar, cuma gunu cuma guslu alip cumanin sunnetini kilalim. Cumaya gidenler cumada, gidemeyenler evde.
5. Kilabilirsek zamanimiz varsa sunnet namazlarini eda edelim.
6. Varsa kaza namazlarimiz gunun belirli bir vaktini ona ayiralim. Ornegin teheccud namazindan sonra en azindan bir gunluk kazamizi kilalim. ( bu konuyu Selmancan kardesle de bir yerde denk geldi konusmustuk. Burdan Selmancan kardese gonulden selamimi iletiyorum
)

Evet arkadaslar, simdilik bulabildigim bunlar. Dedigim gibi bublar cok kasmayan ve her gun yapilabilecek seyler. Tabii ki is istemekte biter, seytan olmedikce vesvesesi bitmez ama biz ehlibeytin mektebine mensub isek eger, zor degil bize hicbirsey.
Sizlerin de bu konuda onerilerinizi bekliyorum arkadaslar. Selametle..
Yorum