Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Ali Şeriati nin şii dünyasındaki yeri

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Ali Şeriati nin şii dünyasındaki yeri

bunu inşaAllah yapacağım. Ali Şeriati adlı bu ....'nın kendi kitabından şunları aktaracağım:

1. Ali Şeriati Şia inançlarına saldırıyor.

2. Ali Şeriati Meclisi, Seyyid Murtaza el-Askeri ve bu gibi büyük muhakkikleri Safevi mollası yani Şiiliği Safeviliğie hizmete dönüştüren, hurafelere götüren kişiler olarak tanıtıyor.

3. Ali Şeriati alimlere saldırmak için türlü türlü sinsi oyunlara baş vurmaktadır. örneğin, biliyoruz ki, Meclisi r.a'ın "Biharul Evar" kitabını yazmaktaki tek maksadı eski kaynakları bir araya toplamaktır. Ali Şeriati ise Meclisi r.a'ın eski kaynaklardan bu aktardıklarını "Meclisi'nin Safeviliğe hizmeti" diye sunuyor.

sadece biraz sabır gerekli. inşaAllah kısa zamanda bunu bir dosya olarak sunacağım.

Yorum

Ali Şeriati sosylog birisidr ki zaten böyle düşünmesi normaldir kendisi toplumu genel açıdan değerlendiriyor bu sayede şiiler şii gibide göremiyor.Sosyalajinin tabanı da bu diye biliyorum toplum bilimi, toplumda bazı yere sıkışıp kalırsanız etnik ve dini ayrı kesimi göz önüne alamazsınız..
      Haktır Allahım Muhammed mahım
      Ali'dir şahım efendim Allah eyvallah

Yorum

ALİ ŞERİATİ Ehli Beyti ve doğru İslamı MUHAMMEDİ islamı İranda ve bütün dünyada en güzel şekilde anlatmış duyurmuş yiğit bir ALİ Şİİsidir...Onu karalayan Yobazlar dünyada Ehli Beyt gerçeğini tanıtmadaki başarısını göremeyen CAHİLLERDİR Müfterilerdir !!!
        YaptınızYapmadınız

Yorum

Bizim derdimiz Halkımızın cehaleti ve eğitimsizliği değil Aydınımızın(alim kılıklıların) yarı eğitimliliğidir yarım bilgisidir Şehid Öğretmen ALİ ŞERİATİ
          YaptınızYapmadınız

Yorum

İmam ALİ'nin mektebine olan inancımı aziz Ehli Beytine olan aşkımı özgürlük ve İnkilapçı Şiaların yoluna sunduğumu görecektir ŞEHİD ALİ ŞERİATİ
            YaptınızYapmadınız

Yorum

Rehber HAMENEİ şöyle anlatıyor : HZ.İmam HUMEYNİ şöyle buyuruyor; BİR şahsı kitaplarında bulunan birkaç hatadan dolayı bu şekilde LİNÇ etmek SAHİH değildir...(ALİ ŞERİATİ hakkında)kaynak .ABNA.ir
              YaptınızYapmadınız

Yorum

[quote author=frk date=1394564274 link=topic=25159.msg172875#msg172875]
                Rehber HAMENEİ şöyle anlatıyor : HZ.İmam HUMEYNİ şöyle buyuruyor; BİR şahsı kitaplarında bulunan birkaç hatadan dolayı bu şekilde LİNÇ etmek SAHİH değildir...(ALİ ŞERİATİ hakkında)kaynak .ABNA.ir
                [/quote]
                Rehber bunu İranda, şeriatiyi şia düşmanı İslam düşmanı olaran niteleyen ve eleştiride aşırı gidenlere yönelikdir. Ama Şeriatinin türkiyedeki tahribatı dile getirilmelidir. şeriati muhammedi sunnilik ile ali şiiliği gerçekte bir ve aynı şeylerdir diyor.

bu cümle cinayet değil de nedir? bana bir tane muhammedi sünni gösterin ki o Ali şiisi ile aynı inanç ve ibadetlere sahip olsun? var mı şimdi günümüzde böyle bir şey? Peygamberimiz sünni miydi?

Yorum

Tarafgirlik insanı KÖR eder. Ahmed b. Hanbeli okusaydınız bu kadar rahat Muhammedi sunniliği reddetmezdiniz...İmam ALİ DEN O KADAR ÇOK RİVAYET VAR Kİ.ŞİAYLA ilgili benzer birçok rivayet var.Ama görmek istemeyince ne yapılsa boşuna
                  YaptınızYapmadınız

Yorum

[quote author=frk date=1394722262 link=topic=25159.msg172883#msg172883]
                    [/quote]
                    tamamen kabul ediyorum tarafgirlik sizi kör etmiş. benim ahmed bin hanbeli okumadığımı hiç bilmeden iddia ettirebilecek kadar.

ondan haberim var. peki sizin, onca haberi nakletmiş olmasına rağmen hanbelin oğlunun nasıl selefilere kaynaklık edebildiğini hiç düşündünüz mü?

Eğer Muhammedi sunnilik Ahmed b. Hanbelin yazdıklarındaysa bundan en çok uzak olacak olanlar selefiler olurdu halbu ki hepsi zamanı geldiğinde sığınak olarak hanbeliliği bulabiliyorlar. bu demektir ki şiaya en büyük düşmanlıkta bulunabilmek orada mümkün.

şia rivayetleri her yerde var. çünkü hak.

siz madem kör değilsiniz buyrun bana bu gün yaşayan bir tane muhammedi sünni yazın. Bu sünniliğe göre amel edecek ve şiilerle aynı olacak. buyrun yazın bu nasıl olacak?

Yorum

Ya lütfen ya İMAM HUSEYN anmalarında yapılan çirkinlikleri şimdi sizin gibi ŞİAya mı atfedelim edersek doğru mu olur... Şirkin ve çirkinliğin bintürlüsü... Nesai yi nereye koyacaksınız MUAVİYE adlı melunu anlatan HADİSİ rivayet ettiği için şehid edilmişken neyi anlatayım size... İŞİMİZE gelince bu yiğit insanları kullanacağız işimize gelmeyince bunları unutacağız bu da ADALET mi oluyor... YÜCE EHLİ BEYTİN değil sizin adaletiniz böyle oluyor herhalde
                      YaptınızYapmadınız

Yorum

[quote author=frk date=1394727182 link=topic=25159.msg172885#msg172885]
                        Ya lütfen ya İMAM HUSEYN anmalarında yapılan çirkinlikleri şimdi sizin gibi ŞİAya mı atfedelim edersek doğru mu olur... Şirkin ve çirkinliğin bintürlüsü... Nesai yi nereye koyacaksınız MUAVİYE adlı melunu anlatan HADİSİ rivayet ettiği için şehid edilmişken neyi anlatayım size... İŞİMİZE gelince bu yiğit insanları kullanacağız işimize gelmeyince bunları unutacağız bu da ADALET mi oluyor... YÜCE EHLİ BEYTİN değil sizin adaletiniz böyle oluyor herhalde
                        [/quote]
                        Gözlük kirliyse görülen kirli görünür. bakışınızı değiştirmeniz gerekir. sünni (hatta vahhabi) kirlerle şia nezaheti asla olduğu gibi görülmez. Rabbim size hidayet versin. ne şirki! eğer foyanızı ortaya koyacak biçimde itiraz etmeseydik sizi şii sanacaktık!. İmam Hüseyn a.s'ın matem merasimlerinde şirk var ha!!

Nesai evet Ehlibeyt için özel hasais adlı hadis kitabı yazmıştır. Ehlibeytin faziletlerini aktarmıştır. Ama sizce bu neden nesei süneni meşhur olmuştur da bu kitap meşhur olmamıştır?

biri sizi hayırla anmak için sizin aktardığınız sözleri gündemde tutsa bu sizi kullanmak mı olur yoksa ilahi adalet amel defterinde sizin hanenize yazılan iyi puan mı olur. kim kendi şahsi çıkarı için neseiyi kullandı, kullanıyor? Ama onun şia fıkhını taklit ettiğine dair bir veri yok. bu durumda onu nasıl şehit diye niteleyeceğiz? kalpleri en iyi bilen Allah'tır. Eğer sırf rızası için Ehlibeytin faziletleri dile getirdi, bu uğurda canını verdi ise bu kişinin şia fıkhına göre yaşamaması, şia itikadını taşımaması ilahi adalete sığar mı? Allah'ın onu buraya hidayet etmemesi adalete sığar mı? hidayete ermemiş, naklettiği hadislere göre amel etmemişse bu durumda biz burada başka sebepler aramalı değil miyiz?

nesei de öyle demiyorum. ama bu tür insanların her çağda olduğunu söylemek isterim. örneğin bu gün Ehlibeyt hakikatini dile getiren Haydar Baş! bizim dediklerimizin aynısını diyor ama sünni!

onun için deniyor ki siyaset için inanmadığı ve uygulamadığı (gerçekte doğru olan) bilgileri dillendiriyor!. inanç kaygısından başka kaygı ve amaçları var! Şimdi İlahi rıza için bu hakikatleri söylemediğinden Allah'ın hidayet etmediği Baş'ı mücahit mi ilan edelim yoksa ona inananlara hakikat bilgilerini onun kitabından mı göstermeyelim?

Baş, bir çok bilgileri Ehlibeyti yazdığı kitaplarına bizim şii kaynaklarından alıntılamıştır. bu hakikatler onun bulgusu değildir ki! onunki bir derlemedir. Önemli olan bunlara inanmış bunları uygulamış gereğini yapmış mı?

bazı insanlarda "doğruyu mertçe söylüyor" denilmesini önemseyen şöhret tutkusu vardır.

kimin ne için doğruyu dillendirdiğini en iyi Allah bilir. biz zahire göre bakarız. ve zahire baktığımızda nesei şii değil sünni idi.

Yorum

Tarafgirlik insanı KÖR eder dedik ya Hristiyani matem merasimlerini bile göremedikten sonra size ne denilse anlamsızdır....HRİSTİYANİ kilise matemlerine ve Kerbela matemlerine bakın da bu gerçekleri görün demiyorum.Biliyorsunuz ve görmüşsünüzdür de Tarafgirlik sizi KÖR etmiş... HZ.İmam HUMEYNİ KIRK HADİS şerhinde Ebu Hureyre,den ve Aişe´den rivayetlerde bulunmuştur bu da sizin gibi KÖRÜ uyandırmıyorsa ben ne yapayım...Nesai Hasaisi meşhurdur bol bol okunmaktadır hiç üzülmeyin...Şianın benzerini yazamadığı NEHCUL BELAĞA şerhi İBNİ EBİL HADİD sizi YALANLIYOR SUNNİ SUNNİ yazılmış ve Şia kendinden geçerek okumakta okumakta ve örnekler vermektesiniz...TARAFGİRLİK ADAMI KÖR EDER dedik ya...şia olmaktan mutluyum sizin beni onaylamanıza ihtiyacım yok....
                          YaptınızYapmadınız

Yorum

Kimin şii olduğunu Rabbim bilir ve o varken şahitlik bize düşmez.

İmam Humeyni r.a'in Ebu hureyreden rivayette bulunmasında sakınca yok. yeri geliyor ben de rivayet ediyorum ondan. ama bunlar büyük adam ne güzel hizmet etmiş rivayette bulunmuş sadedinden değil (siz böyle bakıyorsunuz) durmuş olan saat bile günde iki vakit doğruyu gösterir sadedinden. çünkü İmam Ali a.s bu şahıs için insanların en yalancısı devsli Ebu hureyredir buyurmuştur. İmam Humeyni r.a de biz de bunun bilincinde olarak aktarırız bu rivayetleri. bilmeyen ve kutsanan insanların gözünde daha da kutsanıp Ehlibeyt dışı bir hadis ortamının oluşmadığından emin olarak... ama siz bu ayrıntıya dikkat etmiyor tevella ve teberrada bulunmuyor hakla batılı birbirine karıştırıyorsunuz.

sünniler ibn hadid el muteziliyi sünni görmezler, onu biz sünni görürüz. ve ondan rivayetleri kendimiz için değil şii dışındakiler mutezile ve ehlisünnet için gösteririz. sünniler için: bakın şii olmayanlar tarafsızlar bile böyle aktarıyor anlamında bunu kullanıyoruz. yoksa iştahımızın kabardığından ve şiada bulunmayan rivayetleri orada bulduğumuzdan değil. şianın şiiler dışındaki kaynaklara ihtiyacı yoktur. bunu şii olan sizin çok iyi bilmeniz gerekirdi!

hasaisi ben de şii olmadan önce okudum. değerini reddetmiyorum. ama bu değer geçiş sürecinde ve sünnilikte olanlar içindir. şia için bunlara ihtiyaç yoktur. şii kaynakları okumaya vaktimiz yetmiyor... o kadar çok.. elhamdulillah...

hristiyan törenlerini görmedim. eğer onlar da bizim gibi matem tutuyorlarsa bu matemin evrensel formundan dolayıdır. yoksa bizim onlardan etkilendiğimizden değil. matem merasimlerini İmam Zeynül Abidin a.s çıkarmıştır. o tavsiye etmiştir. genel olarak da bu form üzere sürmektedir. ama siz illa köken olarak İmam'a değil de hristiyanlara bağlıyorsanız bu sizin takip ettiğiniz ve üstün değer olarak gördüğünüz batı tercihiniz sebebiyledir. kusura bakmayın antenlerinizi Ehlibeyt ve kendi dünyamıza çevirin. önce bu kültürün bu taraftan kaynağı var mı diye inceleyin. sonra diğer yana bakın.. üstün olan İslam medeniyetidir batı hristiyan medeniyeti değil. şianın batıdan etkileneceği bir eksikliği yoktur. batıdan etkilenen hem coğrafi yakınlık hem de sistemindeki eksiklikler nedeniyle sünni dünyadır. şii dünya değil Elhamdulillah...

Yorum

sünniler ibn hadid el muteziliyi sünni görmezler, onu biz sünni görürüz. ve ondan rivayetleri kendimiz için değil şii dışındakiler mutezile ve ehlisünnet için gösteririz.Çelişkiye bakakaldım...mutezili mi var ki onlara örnek gösteriyorsun...SUNNİlerin sunni demediği adamı SUNNİlere örnek mi gösteriyorsunuz ilginçsiniz....Hristiyani matem törenlerini izleyinde sonra kim kimden neyi almış görün...HZ.İMAM ZEYNELABİDİN demek ki müzik aletleri eşliğinde matem törenleri uygulamış bir yaşıma daha girdim ... yalancıların hiçbir SÖZÜNE itibar edilmez ama işime gelirse edilir....
                              YaptınızYapmadınız

Yorum

Sünniler "bunu siz böyle iddia ediyorsunuz" dediğinde, "hayır sadece biz değil bakın bu sizin kaynaklarınızda hatta ne sizden ne bizden olmayan (aslında mutezilileri biz sünni sayıyoruz) tarafsız diyebileceğiniz mutezililer bile böyle diyor" dediğimizde etkili olmaz mı? bence olur. bu yüzden delil gösteriyorum kendi adıma...

İmam Zeynül Abidin a.s müzik aletlerine karşı mıydı? matem merasimlerini icra etmeyi o emretmiş teşvik etmiş, biçimini o belirlemiştir. ondan sonra tevatür halinde şii toplumunda matem merasimleri süregelmiştir.

Allah yalancıları en iyi bilendir...

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X