Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

İmam Zeynül Abidin ve Muhammed Hanefi

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: İmam Zeynül Abidin ve Muhammed Hanefi

düsünceler, sekilciligi anlayis olarak algilamaya basladigi zaman, böyle tuhaf yargilar cikar.... duydugum gibidir, gördügüm gibidir, bildigim gibidir (yaptiklari bundan ibaret)

duydugumu dogru anladimmi?
    gördüklerim bundan mi ibaret?
    bildiklerim dogrumu? (yapmadiklarinin listesi cok uzun)

hükmü Allah koyar, kimler hakkinda oldugunu da O'nun izniyle görevlendirdigi kimseler aciklar.... bizler, sekilci düsünce yapisina sahipsek eger, bu durumda yaptigimiz sey "filan tam da bu tarife uygun, öyleyse hüküm aciktir, filan kafirdir" demeye baslariz..... oysa filanin hücrelerine kadar tanimamiz mümkün degildir, Allah ise onun neyi neden yaptigini cok daha iyi bilmektedir.... sekilci insan bunu düsünemez, "filan böyledir ve kafirdir" demek ona cok kolay gelir

Allah'in sifatlarindan haberi yok ki, bütün bildigi velayet, Allah (hasa) devre disi
    ehlibeyti sevgisi onu fanatizme götürmüs, Allah'i bilmeye degil
    birazcik olsun, Allah ile baginda bilinc gelistirseydi, zaten bu kadar kolay konusamayacakti

bedbaht

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

Ama hala konunun sahih mi değil mi oluş kısmı belirlenmedi?
      Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
      Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

[quote author=gulistan_2 link=topic=23385.msg152757#msg152757 date=1337762292]
        her iman eden bilir ki, cennete gitmek o kadar kolay degildir
        ama neredeyse hic bir iman eden düsünmez ki Allah'in Rahmet'i Gazab'ini kusatmistir
        cehenneme gitmek cennete gitmekten daha zor olsa gerek

burada sayilan nedenlerden dolayi, bazi kesimler 'küfr' ile itham edilmekte
        kafirin yeri ise ebedi cehennemdir
        sizce bu kadar kolaymidir?
        bir annenin merhametinden bari yola cikarak düsünmezmisiniz ki
        Allah, kullarina cok daha merhametlidir
        öyleyse, ben
        kim ne derse desin
        Allah'in kullarini bu azaba layik görmesinden evvel, kullarina cok ama cok firsatlar taniyip sinayacagina inaniyorum, o kadar ki, o kulun ne maddi ne de manevi acidan hic bir bahanesi kalmayacak ve inadina devam edecektir

bu kadarini kabul ediyorum, böyle iman ediyorum
        bundan dolayi birileri beni küfr ile itham ederse, kendi basit ve cahil düsüncesinden öte birsey degildir bu, akli bir adim ileri iki adim geri sayan bir zavvallidir ancak
        [/quote]
        aynen

من لم يكن علويا حين تنسبه فما له في قديم الدهر مفتخر
        أبو النواس

Nesebini (inancını) sorduğunda Alevi değilse, o kişinin Ahiret günü övüneceği hiçbir şeyi yoktur.
        Ebu Nevves

Yorum

YUKARI ÇIK
        Çalışıyor...
        X