Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

İmam Zeynül Abidin ve Muhammed Hanefi

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

İmam Zeynül Abidin ve Muhammed Hanefi

İmam Zeynül Abidin ile Muhammed Hanefiyye arasında İmamet konusunda bir olaydan bahsedilir. İmam Huseynin Şehadetinden sonra Muhammed Hanefiye kendisin İmam olduğunu iddia eder. İmam Zeynül Abidin durumdan haberdar olunca ona gider ve İmametin kimde olduğuna dair Hacerül Esvedin şahitlik yapmasını ona teklif eder. O da kabul eder. Kabenin yanına Hacerül esvede giderler. Hacerül Esved taşı dile gelir ve İmam Zeynül Abidinin imametine şahadet eder.

Böyle bir olay yaşanmış mıdır? Rivayetlerde var mıdır? Varsa sahih midir? İşin aslını bilen kardeşlerimden istirham ediyorum, bilgi alma konusunda.
    Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
    Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Ynt: İmam Zeynül Abidin ve Muhammed Hanefi

Bu konu hakkında bir şeyler paylaşacak kardeşimiz yok mu?
    Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

Muhammed Hanefiyye derken hz.Ali'nin oğlu olan muhammed hanefiyye mi?
      O'na yönelin ve O'na karşı takva sahibi olun. Salatı ikame edin ve müşriklerden olmayın;onlar ki, dinlerini parçalayıp fırkalar haline geldiler. Her fırka kendi elindekiyle sevinir. (Rum,31-32)

Yorum

[quote author=Muhammed Taki link=topic=23385.msg152735#msg152735 date=1337713479]
        Muhammed Hanefiyye derken hz.Ali'nin oğlu olan muhammed hanefiyye mi?
        [/quote]

Evet tabii ki.

Yorum

5-(919) ...Ebu Ubeyde ve Zurare, Ebu Cafer (Muhammed Bakır aleyhisselâm)'dan şöyle rivayet etmişlerdir:
          «Hüseyin (aleyhisselâm) öldürülünce Muhammed b. Hanefıye, Ali b. Hüseyin'e haber gönderdi ve onunla baş başa kalıp, ona şunları söyledi:
          "Ey kardeşimin oğlu! Biliyorsun ki Resûlullah (sallallahu aleyhi ve âlihi), ken­disinden sonra imamlığı ve vasiliği Emir'ül-Mü'minin'e, sonra Hasan'a, ardından Hüseyin'e (aleyhimusselâm) vasiyet etmiştir. Baban -Allah ondan razı olsun ve Allah­'ın salâtı ruhunun üzerine olsun- öldürüldü; ama kimseye vasiyet etmedi. Ben, senin amcanım, babanla aynı kökten geliyorum. Ali (aleyhisselâm)’ın çocuğuyum. Yaşım ve deneyimim itibariyle senden daha çok imamlığa hak sahibiyim. Çünkü sen, he­nüz çok gençsin. İmamlık hususunda benimle çekişme, bana karşı çıkma."
          Ali b. Hüseyin (aleyhisselâm) ona dedi ki: «Ey Amca! Allah'tan kork ve hakkın olmayan bir şeyi iddia etme. Cahillerden olmayasın diye sana öğüt veriyorum.
          Ey amca! Babam, Irak'a gitmeden önce bana vasiyet etti. Şehid düşmeden bir saat önce, imamlık hususunda benimle ahitleşti. İşte bu, Resûlullah'ın kılıcıdır ve be­nim yanımdadır. Buna karşı çıkanlardan olma. Çünkü ömrünün kısa ve halinin peri­şan olmasından korkuyorum. Hiç kuşkusuz Allah Azze ve Celle, imamlığı ve vasili­ği Hüseyin'in soyuna vermiştir. Eğer bunu bilmek istiyorsan, beraber "Hacer-ul Esved"e gidelim, onun hakemliğine başvuralım, bu meseleyi ondan soralım.»
          Ebu Cafer (aleyhisselâm) dedi ki: «Aralarındaki bu konuşma Mekke'de geçi­yordu.» Böylece Hacer-ul Esved'in yanına geldiler.
          Ali b. Hüseyin, Muhammed b. Hanefıye'ye dedi ki: «Sen başla. Allah'a yalvar, Hacer-ul Esved'i senin için dile getirsin. Sonra da ona, meselenin çözümünü sor.»
          Muhammed dua etti, Allah'tan istediğini kabul etmesini istedi. Sonra taşa ses­lendi. Ama taş ona cevap vermedi.
          Ali b. Hüseyin (Zeyn'ül-Âbidin aleyhisselâm) dedi ki: «Ey Amca! Eğer sen, vasî ve imam olsaydın, taş sana cevap verirdi.»
          Muhammed b. Hanefıye ona: "Sen, Allah'a dua et ve Hacer-ul Esved'e sor." dedi.
          Ali b. Hüseyin (aleyhisselâm), Allah'a isteğinin kabul edilmesi için dua etti. Sonra şöyle dedi: «Nebilerin, vasilerin ve bütün insanların mîsakını sende hükme bağlayan Allah'ım, senden istiyorum ki, Hüseyin b. Ali (aleyhisselâm)'dan sonra, imam ve vasinin kim olduğunu bize haber ver.»
          Derken taş hareketlendi, yerinden çıkacak gibi oldu. Sonra Allah Azze ve Celle, onu açık ve anlaşılır bir Arapçayla konuşturdu.
          Hacer-ul Esved şunları söyledi: "Allah'a yemin olsun ki, Hüseyin b. Ali'den sonra, vasiyet ve imamlık, Resûlullah'ın kızı Fâtıma'nın ve Ebu Tâlib'in oğlu Ali'nin oğlu Hüseyin'in oğlu Ali'ye verilmiştir."
          Bunun üzerine Muhammed b. Ali geri döndü ve Ali b. Hüseyin (aleyhisselâm)’ın velayetini kabul ederek yaşamını sürdürdü.»
          Benzeri bir rivayeti, Ali b. İbrahim, babasından, o Hammad b. İsa'dan, o Cerir'den, o Zurare'den, o da Ebu Cafer (aleyhisselâm)'dan aktarmıştır.

usul kafi c.1 s.514

من لم يكن علويا حين تنسبه فما له في قديم الدهر مفتخر
          أبو النواس

Nesebini (inancını) sorduğunda Alevi değilse, o kişinin Ahiret günü övüneceği hiçbir şeyi yoktur.
          Ebu Nevves

Yorum

Sveydi kardeş eklediğiniz rivayet için teşekkür ederim.
            İmamet ocağında İmam Alinin eğitiminde geçenlerin bile İmamete karşı iddia sahibi olmaları ne kadar ilginç. Bu imamet kurum ve kavramının toplumda ne kadar az tanınıp ne kadar az anlaşıldığının bir göstergesi değil midir? Tabi böyle bir olay sahih mi, önce ondan emin olmak gerekiyor. Var mı bu konuda çalışması olan kardeşimiz.

Yorum

rica ederim
              bu olay sahih olabilir yada bir açıklaması olmalı çünkü Muhammed b. hanefiye İmamet makamına karşı çıkmış biri değildir ve İmamlığın delilini gördükten sonrada iddiasından vazgeçmiştir. başka dönemlerde ortaya çıkan Ehli beyt' ile kan bağı olupta imamet iddiasında bulunan yalancılar gibi değildi....

أبو النواس

Nesebini (inancını) sorduğunda Alevi değilse, o kişinin Ahiret günü övüneceği hiçbir şeyi yoktur.
              Ebu Nevves

Yorum

Hacer-ul Esved şunları söyledi: "Allah'a yemin olsun ki, Hüseyin b. Ali'den sonra, vasiyet ve imamlık, Resûlullah'ın kızı Fâtıma'nın ve Ebu Tâlib'in oğlu Ali'nin oğlu Hüseyin'in oğlu Ali'ye verilmiştir."

imamın oğlu bile mucize görüp inanıyorsa edirnedeki köylü bir kadın inanmazsa suçu neki cehennemlik yaptınız

birde haşa imamı tanımayanlara veledi zina alan diyenler haşa , bakın imamın evlatları bile red edebiliyor.
                Tanrı "Beni arayacaksınız, bütün yüreğinizle arayınca beni bulacaksınız," dedi. Yeremya 29:13

Yorum

Bide şöyle bi fırka varmış :

Başka bir fırka olan Kisaiyye şöyle diyor: Muhammed bin Hanefiyye ölmemiştir. O insanlardan gizli olarak normal yaşamını sürdürmektedir, uygun bir zamanda zuhur edecektir.
                  O'na yönelin ve O'na karşı takva sahibi olun. Salatı ikame edin ve müşriklerden olmayın;onlar ki, dinlerini parçalayıp fırkalar haline geldiler. Her fırka kendi elindekiyle sevinir. (Rum,31-32)

Yorum

[quote author=Mousawi link=topic=23385.msg152752#msg152752 date=1337760337]
                    imamın oğlu bile mucize görüp inanıyorsa edirnedeki köylü bir kadın inanmazsa suçu neki cehennemlik yaptınız
                    [/quote]
                    Kimseyi cehennemlik yapmak bizim haddimiz değil.tövbe tövbe

Yorum

musavi beni muhattap alıyorsan beni söylediklerim ile eleştir. söylemediğim yada başkasının söylediği söze dayanarak bana yorum yapma....

أبو النواس

Ebu Nevves

Yorum

[quote author=sveydi link=topic=23385.msg152755#msg152755 date=1337760583]
                        musavi beni muhattap alıyorsan beni söylediklerim ile eleştir. söylemediğim yada başkasının söylediği söze dayanarak bana yorum yapma....
                        [/quote]

sözüm sana değil tüm tekfircilere ve cehenneme yollama memurlarına
                        Tanrı "Beni arayacaksınız, bütün yüreğinizle arayınca beni bulacaksınız," dedi. Yeremya 29:13

Yorum

her iman eden bilir ki, cennete gitmek o kadar kolay degildir
                          ama neredeyse hic bir iman eden düsünmez ki Allah'in Rahmet'i Gazab'ini kusatmistir
                          cehenneme gitmek cennete gitmekten daha zor olsa gerek

burada sayilan nedenlerden dolayi, bazi kesimler 'küfr' ile itham edilmekte
                          kafirin yeri ise ebedi cehennemdir
                          sizce bu kadar kolaymidir?
                          bir annenin merhametinden bari yola cikarak düsünmezmisiniz ki
                          Allah, kullarina cok daha merhametlidir
                          öyleyse, ben
                          kim ne derse desin
                          Allah'in kullarini bu azaba layik görmesinden evvel, kullarina cok ama cok firsatlar taniyip sinayacagina inaniyorum, o kadar ki, o kulun ne maddi ne de manevi acidan hic bir bahanesi kalmayacak ve inadina devam edecektir

bu kadarini kabul ediyorum, böyle iman ediyorum
                          bundan dolayi birileri beni küfr ile itham ederse, kendi basit ve cahil düsüncesinden öte birsey degildir bu, akli bir adim ileri iki adim geri sayan bir zavvallidir ancak

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

[quote author=gulistan_2 link=topic=23385.msg152757#msg152757 date=1337762292]
                            ama neredeyse hic bir iman eden düsünmez ki Allah'in Rahmet'i Gazab'ini kusatmistir

öyleyse, ben
                            kim ne derse desin
                            Allah'in kullarini bu azaba layik görmesinden evvel, kullarina cok ama cok firsatlar taniyip sinayacagina inaniyorum, o kadar ki, o kulun ne maddi ne de manevi acidan hic bir bahanesi kalmayacak ve inadina devam edecektir

bundan dolayi birileri beni küfr ile itham ederse, kendi basit ve cahil düsüncesinden öte birsey degildir bu, akli bir adim ileri iki adim geri sayan bir zavvallidir ancak
                            [/quote]

bir de ne kolay diyorlar cehenneme gidecek ne kadar basit birşey onlar için.

Yorum

[quote author=gulistan_2 link=topic=23385.msg152757#msg152757 date=1337762292]

öyleyse, ben
                              kim ne derse desin

[/quote]

Ki insanları cehenneme bu kadar kolay yollayan insanlar, eğer sünni coğrafyada doğsalardı, aynı mantıkla muaviyeyide içine katarak sahabe mukaddesliği ile insanları cehenneme göndereceklerdi. Nitekim emevi sünniliğinin yaptığı gibi. Bu tür mantık kalıplarına sahip insanlar içinde bulundukları dört zindan çerçevesinde hareket etmektedirler. Bu kafada insanlar eğer sünni hristiyan yada yahudi bir toplumda doğsalardı, aynı mantıkla onların savunuculuğunu yapacaklardı.
                              Kasdettiklerimi açık söylemeliyim ki başka kardeşlerimiz alınmasınlar. Bu mantık sahibi olanlar huge, miktat111, kerrar ve benzerleri.

Yorum

YUKARI ÇIK
                              Çalışıyor...
                              X