Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Kalp Hastasıyım, Dualarınızı Esirgemeyin

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Kalp Hastasıyım, Dualarınızı Esirgemeyin

İmam Mehdi (a.f) yardımcın olsun.
    Allahumme salli ala Muhammed’in ve Al-i Muhammed ve accil ferecehum vel an ada ehum.

Yorum

ecmain ins.

sol ventrikül funksiyonlari normalse, hastalik fazla ilerlememis demektir, bu iyi haber
      gec kalinmis görmüyorum, durum sandiginizdan cok daha pozitif dönüsüm gösterebilir
      yalniz, ameliyat icin son ani beklemeyi dogru bulmuyorum
      söyle düsünün; kapakcik kan sizdirdigi icin, sag kalbin akcigerlere, temizlenmek üzere gönderdigi kan, temizlendikten sonra sol kulakciga gönderiliyor, oradan sol odaya geciyor, o arada mitral kapakcik var, eger o bozuksa, kulakciktan odaya kan depolanip kapakcik kapandiktan sonra, aortaya (ana atardamara) kan pumpalamak üzere, sol odanin basinci arttiginda, bu kanin bir kismi tekrar odaciga siziyor, bu kez kalp, hem akcigerden gelen kan ve arti odadan geri sizan kan ile bas etmek zorunda kaliyor, kalp kaslardan olustugu icin, bu basinca karsi daha hizli atmak suretiyle kendisini gelistiriyor, yani büyüme yapiyor vs. vs.
      ama siz, bu asamalara gelmemissiniz cok sükür, o yüzden, bir an önce, önlem alip, ameliyati göze alirsaniz bütün bunlari yasamak zorunda olmayacaksiniz
      tabi ki karar sizin

bu arada, olumsuz düsünceler, öfke, heyecan, velayet nuru hocamin dedigi gibi tartismalar, bedende kalbide etkileyen bazi hormonlarin salgilanmasina neden olacagi icin, mutlaka nefes egzersizleri vb. ile sakin kalmayi basarmalisiniz, kendinize olumlu telkinler yapmayi unutmayin ins.

tekrar acil sifalar diliyorum

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

ilahi amin
        Allah razı olsun
        Tüm inananlarının yardımcısı olsun kardeşim...

Yorum

doktor spor yapmam gerektiğini söyledi. sporda da kalp hızlı atıyor onun da zararı heyecandaki gibi değil mi? öğrenmek için soruyorum? masa başında uzun süre oturunca kalbimin sıkıştığını hissediyorum. spor yapıp da kalp atışı artınca o an geçtikten sonra rahatlama hissediyorum...

tüm bunlar hastalığı öğrendikten sonra fark ettiklerim. daha önce belki de yoktu. yani psikoloji çok önemli demek istiyorum..

daha gelişmiş bir hastanede tavsiyenizi düşüneceğim bir de onlar değerlendirsinler. ama ameliyat korkutuyo. tabi sizin dediğiniz faydalıysa bu kaçınılmaz olacak..Rabbim tüm hastaların yardımcısı olsn

Yorum

düzenli ve özel olarak belirlenmis bir spor, kan dolasimini olumlu etkileyecektir
            bu da, düzen demektir, yani türkce ifade de zorlaniyorum, rutin demektir, ayrica gevsemeye neden olur
            ama, öfke, heyecan gibi seyler daha ziyade düzensizlik ve gerginlige neden olur
            bütün bunlar zincirleme olan seyler
            doktorunuz insaAllah size hangi egzersizleri, ne kadar yapacaginizi da söylemistir diye düsünüyorum

zaten bütün bunlar detay ve uzun süreli bir cözüm degil
            siz ameliyat isini iyice arastirin, üzerine gidin, böylece ameliyat sözcügü zaten sizin icin güncel olacaktir, olasi korkularinizi yenmis olursunuz, elbette insan korkar, kolay degil....

insaAllah hayirli, umut dolu kapilar acilir

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

Simdi ben sii olmayan birisi olarak gecmis olsun dileklerimi sunup Allahdan sifa dilesem "sizin duanizi istemeyiz bize siilerimizin duasi yeter" dersiniz belki
              Ama ben yinede Allahdan size sifa diliyorum.Bizler bile burda böyle aniden duyunca üzüldük sizlerin ruhsal cöküntü yasadiginizi tahmin ediyorum,ama yinede,bunu söylemek her ne kadar klasik ve basit gibi geliyorsa da,en önemlisi morali yüksek tutmaktir. Allah katinda herseyin sifasi var,bunu bilmek bile insana güc verir.
              Öfke ve heyecan haricinde icinizde kin de olmamali,özellikle kalp icin bu cok önemli.Allah rahmetiyle sifa versin,lütfü ile iyilestirsin kalbinizi.Bol bol dua,salavat.Kimbilir belki ameliyata bile gerek kalmaz...
              Allah Bize Yeter!
              O Ne Güzel Vekildir...

Yorum

Devam edeyim inşaAllah;
                Acil servise gelince çılgın bir koşuşturmanın içinde buldum kendimi.Har tarafıma iğneler batırdılar, tekrar EKG çektiler ve yoğun bakıma aldılar.Yoğun bakımda bir iğne daha yaptılar, çok ilginçti; damarımdan hareket eden sıvıyı fark ediyordum, kolumdan hareket ettikçe göğsüme doğru rahatlama hissettim. Göğüs ağrım birden geçmişti.İyiye yordum ve hemşireye sordum:
                - Ne verdiniz bana? Kendimi iyi hissediyorum da..
                - Ağrı kesici...
                Müdehale yeni başlıyordu. Acil servisteki sorumlu Dr. arkadaşım duymuş apar topar yanıma gelmişti. Her şeyi kontrol etti ve kulağıma fısılda dı:
                -Geçecek Aykut dayan.Atlatacağız bu badireyi...

Tuhaf olan kendimi iyi hissediyordum artık.Müdehale edenlere minnet duyguları içindeydim.Tüm hareketleri yerinde ve profosyenelceydi.
                Derken yakınlarım ve arkadaşlarım üşüşmüş ve yoğun bakımın dışında,gıyabımda Özel Hastahaneye götürmeyi kararlaştırmışlar.Yoğun bakıma Özel Hastahanenin personeli geldiler ve beni .... Hastahanesine götüreceklerini söylediler.
                - Bunuda nereden çıkardınız kardeşim.Hiç bir yere gitmiyorum buradan.Uygulananlardan memnunum ben..Arkadaşlar gayet iyi bakıyor bana!
                - Etmeyin Aykut bey ailenizden izin aldık..
                - Benim aklım ermez hiç bir yere gitmiyorum.Zaten Dr. arkadaşlarım da burada!

Baktılar baş edemeyecekler, Dr. arkadaşımı yanıma gönderdiler.
                - Aykutcum mutlaka gitmelisin.Bizim hastahanenin imkânları yeterli değil ve senin fazla zamanın yok!
                Derken tekrar sedyeye ve ambulansa..
                Yoğun bakımdan çıkarken babamın, eşimin ve yakınlarımın yüz ifadelerini görünce durumun aslında ne kadar vahim olduğunu iyice anladım. Devlet hastahanesinin yoğun bakımından ....... hastahanesinin yoğun bakımına gidinceye kadar ki ambulans yolculuğu sırasında İmanımı dilimden düşürmüyordum. En fazlada Şeytanın sevdiklerimden birinin şeklinde görünüp beni aldatabileceği hususuna odaklanmıştım.(Değerli alimlerimiz bu konuda ayrıntılı açıklama yaparlarsa minnettar olurum)
                Yeni ekip Dr. lar etrafımı sardı;
                - Anjiyoya alacağız seni. Tam teşhis için bu şart. Sonrasında karar vereceğiz.
                - Neye ?
                - By Pas veya stend veya balon...
                - ..???

İşerimden fırsat bulursam devam edeceğim inşaAllah.

Puro,bildiğiniz puro işte.Bir ucunda ateş diğer ucunda bir aptal.. Malcolm X

Yorum

keşke benimde kalbimde sorun olsa da çekip gitsem şu dünyadan. yüce rabbim nasip et.
                  Tanrı "Beni arayacaksınız, bütün yüreğinizle arayınca beni bulacaksınız," dedi. Yeremya 29:13

Yorum

[quote author=hürr link=topic=23362.msg152119#msg152119 date=1337356909]
                    Allah(cc) Hz.Muhammed (saa) ve Pak Ehl-i Beyt(as)in yüzü suyu hürmetine en kısa zamanda şifanızı versin.İnşallah çok büyük sıkıntılar yaşamadan bu hastlıktan kurtulursun.
                    [/quote]
                    [color=green][size=10pt]Akıllı kimsenin lisanı kalbindedir. Düşünerek söyler. [color=red]İmam Ali (a.s)

[color=black][size=10pt]Düştü Hüseyin atından sahray-ı Kerbelâ’ya...Cibril git haber ver Sultan-ı Enbiya’ya

Yorum

Rabbim acil şifalar ihsan eylesin inş Hocam çok geçmiş olsun
                      "İmam"ın hattı” belli bir mezhebe mensup olanların değil,
                      "Muhammedi İslam kimliğ"ini kuşanan bütün Müslümanların hattıdır."

Yorum

[quote author=Mousawi link=topic=23362.msg152166#msg152166 date=1337418259]
                        keşke benimde kalbimde sorun olsa da çekip gitsem şu dünyadan. yüce rabbim nasip et.
                        [/quote]

Bu aşağılık dünya çok zor. Bazen bende senin gibi düşünüyorum kardeşim. Ancak hatalı bir tutum. Allah(CC) hepimize Alevi neşesi lutfetsin inşaAllah....

Yorum

[quote author=aykut111 link=topic=23362.msg152171#msg152171 date=1337418691]
                          Bu aşağılık dünya çok zor. Bazen bende senin gibi düşünüyorum kardeşim. Ancak hatalı bir tutum. Allah(CC) hepimize Alevi neşesi lutfetsin inşaAllah....
                          [/quote]

hatalı falan ama bıktım artık dost.
                          Tanrı "Beni arayacaksınız, bütün yüreğinizle arayınca beni bulacaksınız," dedi. Yeremya 29:13

Yorum

[quote author=Mousawi link=topic=23362.msg152173#msg152173 date=1337420341]

hatalı falan ama bıktım artık dost.
                            [/quote]

Aynen değerli kardeşim. Herşeye rağmen dik durma çabası var elde kalan....O da olmasa ne yapardım bilmem..
                            İyiye doğru her mücadelede duvara toslamakta cabası...
                            Birbirimize dua edelim inşaAllah;
                            Hayranlığımızın yanında sevgiyle de bakabilelim şu kâinata...

Yorum

Aykut kardes, sizede büyük gecmis olsun, yazdiklarinizi ilgiyle okuyorum
                              ....

mouwsavi ve aykut kardesler ne oluyor?
                              mouwsavi?
                              kendinize haksizlik etmiyormusunuz?
                              ya da size haksizlik edildigini düsünüyorsaniz, bu haksizliga vereceginiz cevap bumu?
                              hic yakistiramadim sizlere

Yorum

Mesele birilerinin yaptığı haksızlık değil gülistan kardeşim. EvvelaAllah hepsinin altından kalkarız.
                                Sıkıntı Büyük Cihatta dönemediğim, takıldığım km taşları....İnsan gamlara batıyor. Dua ediniz bu hakir kardeşinize ......Üzerinde kul hakkı kalmasın şu diyardan göçerken....

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X