Duyuru
Daraltma
Henüz duyuru yok.
Gözlerinize inanamayacaksınız!...
Daraltma
X
-
Ynt: Gözlerinize inanamayacaksınız!...
[quote author=Mehmet UFUKALP link=topic=11358.msg69276#msg69276 date=1264076067]
[quote author=Çeri link=topic=11358.msg69272#msg69272 date=1264072311]
Vallahi ben kiliseler`deki H.z.İsa tasvirlerine benzettim.
Ama sonradan tekrar bakınca İmam Hz.Ali tasvirlerine benziyor.
Hatta ben bakarken tavanda gördüğüm resim ,baktığım yerden yukarı doğru uçtu.
[/quote]
Küsme ama, güzel fikirleriniz yanında, demek ki zihninizde batıdan alınıpta atılmayan fikirler hala bilinç altınızda var. Onlardan kurtulmanız dileği ile. Özellikle tabiiyetle ilgili fikirleriniz.
[/quote]Ama sonuçta bu resmi hazırlayanlar kendi inandıkları H.z.İsa tasvirine göre hazırlamışlar.
Yorum
-
Bu bir resim tekniği. Herkes bu teknikten kendi düşünce ve inanç tarzına uygun şekilde yararlanmaktadır.
Bir de resimdeki kim olursa olsun, resimde kimin olduğuna karar veren ilk önce insanın bilinç altı oluyor sanırım. Çünkü kişiler sevdikleri ile o kadar meşguller ki, başkasına ait olsa bile kendi değer verdiğini görebiliyor.
Tıpkı ülkemizin çağdaş paganistlerinin derede tepede, dağda bayırda kendi ilahlarını gördükleri gibi.
Benim ki bir espri idi.Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.
Yorum
-
Bu resimde herkesin inanc tazina göre yada sevdiginin resmini görecegini sanmiyorum.Gözümüzün önüne gelen yüz resimdeki çizim ile alakali.
[quote author=mikdat bin esved link=topic=11358.msg69422#msg69422 date=1264142205]
ben göremedim
[/quote]
Gözünü kirpmadan bak bir müddet.Sonra kafanizi tavana cevirmenize gerek bile yok,resme bakdikdan sonra gözlerinizi kapatmaniz kafi.Allah Bize Yeter!
O Ne Güzel Vekildir...
Yorum
-
Bu tür konular iyi niyetli olmayan insanlar tarafından, diğer insanları bir nevi hipnoz etmek için bile kullanılmaktadır.
O resme dikkatlice biraz bakınca hiç bir şey yapmasan bile gözünün önünde canlanıyor zaten. Bunu ilk ya da iyi niyetli olarak yapmayanlar kendilerince teknik ekliyorlar, yok karşıya bak, yok tavana bak, yok ayak uçlarına bak gibi, iş artık rayından çıkıyor. Önemli bir olay da değil tabi.Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.
Yorum
-
psikolojide buna algı yanılsamaları( illüzyon) deniyor.
illüzyon:temelde göz yanılsamasıdır.var olan nesneyi değişik ya
da yanlış algılamaktır.Algı yanılmaları, algılama düzenimizin hata yapmaya açık olduğunu ve algı ürününün mükemmel olmadığını gösterir.
Fiziksel gerçek ile psikolojik yaşantı arasındaki etkileşimlerin en iyi belirlediği durumlardan biri de illüzyondur . İllüzyon algılarımızın fiziksel gerçekten çok farklı ya da geometrik özellikleriyle ilgilidir. Bunlar çoğu zaman görme algısı ile ilişkilidir.Yanılmayı etkileyen
fiziki faktörler eşyanın büyüklüğü ile ağırlığı arasında ilişkisidir.
Geçmiş yaşantılarımız, bu iki özelliğin bir arada bulunduğunu göstermiştir. Duyu organlarımızın yanılmaları eşyanın fizik
özellikleri ve geometrik özellikleriyle ilişkilidir.
Hüseyin'in şehadeti üzre müminlerin kalbinde bir aşk vardır, o aşk asla soğumaz.
Hz.Peygamber (saa)
Yorum
-
http://www.edebiyatogretmeni.net/iluzyon_1.htm
verdiğim şu linkten değişik illüzyon resimleri görebilirsiniz...Hüseyin'in şehadeti üzre müminlerin kalbinde bir aşk vardır, o aşk asla soğumaz.
Hz.Peygamber (saa)
Yorum
Yorum