Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Nusayrilerin Akidesi Nedir

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Nusayrilerin Akidesi Nedir

Cihandar bazı sünni tarikatların Domuza, köpeğe İLAH dediklerini duymuştum, buna ne diyeceksin?

Yorum

[quote author=cundep link=topic=23764.msg158538#msg158538 date=1344889393]
      Cihandar bazı sünni tarikatların Domuza, köpeğe İLAH dediklerini duymuştum, buna ne diyeceksin?
      [/quote]

Banane o tarikatlardan benim sorum o değildiki niye başka yerlere çekiyorsun konuyu...
      Haktır Allahım Muhammed mahım
      Ali'dir şahım efendim Allah eyvallah

Yorum

[quote author=Cihandar link=topic=23764.msg158539#msg158539 date=1344889781]
        Banane o tarikatlardan benim sorum o değildiki niye başka yerlere çekiyorsun konuyu...
        [/quote]
        Nasıl sana ne? Sen islami fırkaların trafik polisi değilmisin? az önce nusayriler hakkında hüküm veriyordun. Bu alemde dilinize düşecek başkaları da yok mu? hem onlar senin mezhebinden seni daha fazla ilgilendirmeli. kapınızın önünü temizlemeniz açısından.

Yorum

[quote author=cundep link=topic=23764.msg158540#msg158540 date=1344890030]
          Nasıl sana ne? Sen islami fırkaların trafik polisi değilmisin? az önce nusayriler hakkında hüküm veriyordun. Bu alemde dilinize düşecek başkaları da yok mu? hem onlar senin mezhebinden seni daha fazla ilgilendirmeli. kapınızın önünü temizlemeniz açısından.
          [/quote]

Saçmalıyorsun doğru değilse dedin bende video getirdim sende konuyu amacının dışına çıkartıyorsun.Cevaplamıycaksan hayır cevaplamıycam yada inancım bu de saygı gösteriyim bide cevap vermeden karşı saldırıya geçiyorsun tarikatlarda domuzlara ilah ediniyor.Şayet ilah ediniyorsa görüşüm onlardada sabittir.

Yorum

[quote author=Cihandar link=topic=23764.msg158541#msg158541 date=1344890164]
            Saçmalıyorsun doğru değilse dedin bende video getirdim sende konuyu amacının dışına çıkartıyorsun.Cevaplamıycaksan hayır cevaplamıycam yada inancım bu de saygı gösteriyim bide cevap vermeden karşı saldırıya geçiyorsun tarikatlarda domuzlara ilah ediniyor.Şayet ilah ediniyorsa görüşüm onlardada sabittir.
            [/quote]
            Bu videodakiler Nusayri alimi mi? Başkası çıkıp senin adına konuşup deseki Cihandar şöyle şöyle inanıyor ve sen böyle inanmıyorsan ne yaparsın?

Yorum

[quote author=cundep link=topic=23764.msg158542#msg158542 date=1344890357]
              Bu videodakiler Nusayri alimi mi? Başkası çıkıp senin adına konuşup deseki Cihandar şöyle şöyle inanıyor ve sen böyle inanmıyorsan ne yaparsın?
              [/quote]

Bende nusari alimi demedim ki videoyu getirmemin amacı sadece bu denenler doğru mu anlamındaydı siz işi abartıp gereksiz yere saçma sapan şeyler yazdınız.

Yorum

[quote author=Cihandar link=topic=23764.msg158543#msg158543 date=1344890466]
                Bende nusari alimi demedim ki videoyu getirmemin amacı sadece bu denenler doğru mu anlamındaydı siz işi abartıp gereksiz yere saçma sapan şeyler yazdınız.
                [/quote]
                ben boşuna bu tavırları takınmıyorum Cihandar. seni bu forumdan tanıyorum, sen de beni tanırsın bu forumda senin huzurunda bu tür tartışmalar kaç kez oldu sveydi, mekzun kardeşler bu iddialara cevap verdiler, sen ise hiç haberin yokmuş gibi, temcit pilavı gibi ısıtıp ısıtıp önümüze getiriyorsun. sana nasıl tavır takınaydım istersin?

Yorum

[quote author=cundep link=topic=23764.msg158544#msg158544 date=1344890696]
                  ben boşuna bu tavırları takınmıyorum Cihandar. seni bu forumdan tanıyorum, sen de beni tanırsın bu forumda senin huzurunda bu tür tartışmalar kaç kez oldu sveydi, mekzun kardeşler bu iddialara cevap verdiler, sen ise hiç haberin yokmuş gibi, temcit pilavı gibi ısıtıp ısıtıp önümüze getiriyorsun. sana nasıl tavır takınaydım istersin?
                  [/quote]

Ben seni tanımıyorum tanımakda istemiyorum.Ben o tartışmalarıda şahit olmadım yada hatırlamıyorum bilseydim zaten yazmazdım buraya... gerçekten samimi olsaydın boşu boşuna böyle nasıl tavkır takınıyım felan konuşmazdın cevap verirdin.

Yorum

[quote author=Cihandar link=topic=23764.msg158545#msg158545 date=1344890889]
                    Ben seni tanımıyorum tanımakda istemiyorum.Ben o tartışmalarıda şahit olmadım yada hatırlamıyorum bilseydim zaten yazmazdım buraya... gerçekten samimi olsaydın boşu boşuna böyle nasıl tavkır takınıyım felan konuşmazdın cevap verirdin.
                    [/quote]
                    Her canınız sıkıldığında, bir eğlence istediğinde nusayrilik konusunu açmanız midemi bulandırdı. Münazara bölümüne gir, serbest kürsü bölümüne gir, diğer bölümlere gir bak kaç tane "nusayrilik gulat şii fırkasıdır, kafirdir şudur budur" başlıklı konular var gör.

Yorum

[quote author=cundep link=topic=23764.msg158546#msg158546 date=1344891551]
                      Her canınız sıkıldığında, bir eğlence istediğinde nusayrilik konusunu açmanız midemi bulandırdı. Münazara bölümüne gir, serbest kürsü bölümüne gir, diğer bölümlere gir bak kaç tane "nusayrilik gulat şii fırkasıdır, kafirdir şudur budur" başlıklı konular var gör.
                      [/quote]

Konuyu ben mi açdım, soru sorduk sadece cevap verirler diye sormaz olaydım.

Yorum

Bu gibi insanlar Musavi adinda kafirleri hatirlatiyor. Bu videodaki insana nasil itibar edilebiliyor? Mizacİnda hal, hareketlerinde vahhabilik var.

Yorum

Kadir Mısıroğlu vehabi değildir.Ehli Sünnettir.

Yorum

O hevadan (kendi nefsinden) söylemez..bunu ancak beşer yapar.. ve şaşar

Yorum

Bu arada Sveydi kardeş o Hadis muazzam muhteşem..Allah razı olsun

Yorum

[quote author=Cihandar link=topic=23764.msg158532#msg158532 date=1344888209]
                                Bir yerde birşey daha duymuştum bu arap alevileri Aliyede ilah diyorlarmış kendilerinede selman gibi görüyorlarmış bu doğru mu yani doğruysa gulatsınız kabuledin.
                                [/quote]

[quote author=cundep link=topic=23764.msg158533#msg158533 date=1344888570]
                                doğru değilse?
                                [/quote]

cihandar: buyur (video)

[quote author=Cihandar link=topic=23764.msg158541#msg158541 date=1344890164]
                                Saçmalıyorsun doğru değilse dedin bende video getirdim sende konuyu amacının dışına çıkartıyorsun.Cevaplamıycaksan hayır cevaplamıycam yada inancım bu de saygı gösteriyim bide cevap vermeden karşı saldırıya geçiyorsun
                                [/quote]

Cihandar, bu ne kardesim?
                                gecenlerde bu hususta mehmet ufukalp kardesimiz bir konu acmisti, nusayriligin sapkin bir firka olduguna dair, velayet nuru hocamiz, olaya müdahale etmis, onlarin bazi ufak farkliliklar disinda bizimle ayni itikadda olduklarini izah etmis ve bizleri, onlari ithamdan men etmisti!!!
                                bu bize yetmezmi ki, herhangi birinin nusayriligi anlatan videosunu getirip cevap istiyoruz? kaldi ki bu kardeslerimiz kendilerine nusayri demiyorlar ve denilmesini de istemiyorlar, nedenmi? iste aynen video temsilinde oldugu gibi, önce nusayr'a bir sürü sapkinlik atfediliyor, ardindan arap alevileri ona tabi oldugu icin nusayriler denilerek zorla sapkin gösteriliyorlar, sizin gibi bir kac kisi de cosa gelip veryansin ediyor, sonra nemi oluyor? milyonlarca alevi insan, müslüman diri diri kaziklara oturtuluyor!!! biraz elinizi vicdaniniza koyun, cokmu zor
                                eger bir soru sorulacaksa, kisinin tabii oldugu cemiyetin aliminden alinmis olan bir söz veya hüküm vs. her ne ise üzerine sual edilir, herhangi birinin filanlar hakkinda söyledikleri, gidilip filanlardan sorulmaz, üstelikte "nasil buna verilecek cevabiniz yok degilmi, cünki dogru bunlar" dercesine! cok ayip
                                hicmi anlamadiniz acaba, imamlar vaktinde onlarin dizi dibinde sadik hizmetkarlar olan sahislardan bazilarina filan siiler, bazilarina fisman siiler tabii olmuslar, filanlarin alimleri hep dogru, fismanlarin ki nasil hep yanlis? Allah korkusu mezheb cemberinin disinda yokmudur yoksa?

fesubhanallah

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X