Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

REFARANDUM.!!

Daraltma
Bu konu kapanmıştır.
X
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: REFARANDUM.!!

Sayın Ebutürk, sizin kurtuluş olarak gördüğünüz anayasa değişikliği referandumunu, bir başka insanlar felaket olarak görmektedirler.

Siz kendinizce referandumun bu halkın yaranına olduğuna dair deliller ileri sürebilirsiniz, ancak referandumun bir felaket olduğuna dair deliller ileri sürenler de vardır.

Ne olacak şimdi, hanginizin düşüncesi isabetli ve halka faydalı.

Bir tarafta abd israil dostu bir hükümet, diğer tarafta yine abd israil dostu ordu ve muhalefet. Bu ikisi arasında ne fark var ki, siz hükümetin değişiklik önerisini halkın kurtuluşu olarak görüyorsunuz.

Bizler için önemli olan ülkemizin islami bir cumhuriyete kavuşmasıdır, demokratikleşmesi değil. Allah Teala müslümanları demokrasiyi ikame etmek için dünyaya göndermemiştir. Ya da demokrasi karşıtlarını desteklemek için göndermemiştir.

Bu gün müslümanların Mehdi a.s. bekleme anlayışı dinamik devrimci bir yapıya kavuşmuştur. Artık her şeyden el etek çekip dünyayı kafirlere bırakıp, bütün sorunların çözümünü Mehdi a.s. bırakan yanlış Mehdi anlayışı ortadan kalkmaktadır hızla.

Şimdi Mehdi a,s, bekleme anlayışı Mehdinrin Naibi olan velayeti Fakihe ittiba ve onun emrinde hareket ederek Mehdinin geleceğine zemin hazırlayacak islami cumhuriyetleri kurma aşamasındayız. Bütün inkılabı müslümanlar bu hedefte birleşme yolunda hızla ilerlemektedirler.
    Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
    Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

[quote author=Mehmet UFUKALP link=topic=15684.msg100158#msg100158 date=1281935898]
      Sayın Ebutürk, sizin kurtuluş olarak gördüğünüz anayasa değişikliği referandumunu, bir başka insanlar felaket olarak görmektedirler.

Siz kendinizce referandumun bu halkın yaranına olduğuna dair deliller ileri sürebilirsiniz, ancak referandumun bir felaket olduğuna dair deliller ileri sürenler de vardır.

Ne olacak şimdi, hanginizin düşüncesi isabetli ve halka faydalı.

Bir tarafta abd israil dostu bir hükümet, diğer tarafta yine abd israil dostu ordu ve muhalefet. Bu ikisi arasında ne fark var ki, siz hükümetin değişiklik önerisini halkın kurtuluşu olarak görüyorsunuz.

Bizler için önemli olan ülkemizin islami bir cumhuriyete kavuşmasıdır, demokratikleşmesi değil. ALLAH Teala müslümanları demokrasiyi ikame etmek için dünyaya göndermemiştir. Ya da demokrasi karşıtlarını desteklemek için göndermemiştir.

Bu gün müslümanların Mehdi ((a.s.)). bekleme anlayışı dinamik devrimci bir yapıya kavuşmuştur. Artık her şeyden el etek çekip dünyayı kafirlere bırakıp, bütün sorunların çözümünü Mehdi ((a.s.)). bırakan yanlış Mehdi anlayışı ortadan kalkmaktadır hızla.

Şimdi Mehdi a,s, bekleme anlayışı Mehdinrin Naibi olan velayeti Fakihe ittiba ve onun emrinde hareket ederek Mehdinin geleceğine zemin hazırlayacak islami cumhuriyetleri kurma aşamasındayız. Bütün inkılabı müslümanlar bu hedefte birleşme yolunda hızla ilerlemektedirler.
      [/quote]

Farklı düşünenler elbette olacaktır olmasa muhalefet diye bir kesim de olmaz ülke tek partiyle yönetilirdi

şimdi burda önemli olan ülkenin ve milletin menfaatine olan kararları almaktır/desteklemektir

felaket tellallığı yapanlar buyursunlar bu anayasa değişikliğiyle milletin aleyhine olacak bir durumu bizlere göstersinler

ama kendi ideolojik yapılarının yıkılmasını mazaret olarak önümüze sunmasınlar bu referandum sürecinin olumsuz tarafları neler söylesinler

hepsinin sürekli aynı ağızdan tekrarladığı laflar akape nin güçlenmesi akapenin siyasallaşması bilmem nesi değil mi?

bundan başka bir bahaneleri var mı?

şimdi biz böyle diyoruz onlar d öyle diyor her ikisi de yanlıştır ortak yol şudur deme ihtiyacı neden hissedelim onlar bunu istemiyor diye halkın menfaatine olan bir durumu neden ortadan kaldıralım

abd israil dostu hükümet diyorsun e be kardeş davos da israile rest çeken tek ülke kimdi? vay yalanmış rol yapıyormuş oy topluyormuş.....geç kardeşim geç artık bunlar karın doyurmuyor

adamlar daha ne yapsın hiçbirşey yapmasa amerikanın kucağına oturuyor her dediğine evet diyor

rest çekse rol yapıyor amacı oy toplamak takiyye yapıyor

e her istenileni yapmasa borsa düşüyor enflasyon hortluyor .....

sen ağzınla kuş tutsan birilerine yaranamazsın bu ülkede son kararı halk verecek iyi doğru yalan yanlış ortada kardeşim

Yorum

[quote author=Qom_u_aşk link=topic=15684.msg100099#msg100099 date=1281833296]
        ister kızın ister darılın ama sizin şia ile alakanız yok

ya da Mehdi a.f. inancınız sakat..

yine kızacaksınız ama bu konuda kitap okuyun..

aynı sünniler gibi düşünüyorsunuz...
        [/quote]

cennete mi cehenneme mi gidicem onu söyleseydini bari? kardeş bırak niyet okumayı sana mezhebi durumumu yazdım ben islamda vahdeti savunuyorum ne fanatik bir şii ne de bir sunni gibi düşünebilirim sanki bütün sünniler refaranduma evet diyor ya da hayır... benim siyasi fikir ve düşüncelerimi nasıl bir sunni doktrinle bağdaştırdınız vallahi pes kardeş billahi pes...

Yorum

[quote author=EbuTurk link=topic=15684.msg100098#msg100098 date=1281831934]
          hiç oy kullanmayalım sesimizi duyurmayalım ondan sonra zalimler bizleri koyun gibi gütsünler el açıp Hz..mehdi nin gelmesi için Allahtan yardım dileyelim...olur mu hiç öyle şey ALLAH yardım eder mi?

sen kendi uğraşını vereceksin, şimdi müslümanların düştüğü bu vahim durumun nedeni okumamak ülkede bir yerlere gelememek değil mi? gevur yazısı diye çocuklarını okula göndermeyenler şimdi ne hallere düşüyor bir bakın... bundan sonra el açıp amin desen ne fayda değil mi?

Hz..mehdi şu gün gelir bugün gelir orasını ALLAH bilir fakat gelse de ne değişir ki müslüman kendini değiştirmedikçe...
          [/quote]

[quote author=Qom_u_aşk link=topic=15684.msg100099#msg100099 date=1281833296]
          ister kızın ister darılın ama sizin şia ile alakanız yok

ya da Mehdi a.f. inancınız sakat..

yine kızacaksınız ama bu konuda kitap okuyun..

aynı sünniler gibi düşünüyorsunuz...
          [/quote]

ben değil hangi şiiye gitseniz bu mesajınızdan benin yazdıklarımdan pek farklı şeyler söylemeyecektir.

Yorum

siz de şunu bilin ki her caferi sizin gibi düşünmüyor buna emin olabilirsiniz... sizden farklı düşünüyor diye de hiçbir caferi ne şiilikten çıkar ne de bir caferi sunni olur onun için siyasi konulara dini sokmayalım bence ve herkesin fikrini sadece siyasi düzlemde değerlendirelim böylece kimse zan altında kalmaz.

Yorum

"Bizim siyasetimiz dinimizin aynısıdır, dinimiz de siyasetimizin aynısıdır."

(Şehit Müderris -r.a-)
              عاشق اگر رنگی از معشوق نگیرد در عشق خودش صادق نیست

Yorum

[quote author=Velayet_Nuru link=topic=15684.msg100508#msg100508 date=1282169196]

(Şehit Müderris -(r.a.)-)
                [/quote]

İşte bu görüş iran da hakim olan görüştür burda türkiye'yi konuşuyoruz.

Yorum

[quote author=EbuTurk link=topic=15684.msg100510#msg100510 date=1282169496]
                  [quote author=Velayet_Nuru link=topic=15684.msg100508#msg100508 date=1282169196]

(Şehit Müderris -((r.a.).)-)
                  [/quote]

İşte bu görüş İran İslam Cumhuriyeti da hakim olan görüştür burda Türkiye'yi konuşuyoruz.
                  [/quote]

Ama merhum Müderris bu sözü Rıza şahın zamanında söylemiştir.
                  İmam Humeyni (r.a) de bu söze konuşmalarında çokça atıfta bulunmuştur. Siyasetsiz bir din olur mu?

Yorum

kardeş burda varolan bir sistem hakkında görüş bildirmekteyiz olmayan bir sistem hakkında ne konuşabiliriz bizler şuan varolan ve yönetildiğimiz bir sistemin iyileştirilmesine desteklenmesinden bahsediyoruz şimdi türkiyedeki yönetimle iran ndeki yönetim arasında dağlar kadar fark var şuan iran nde yaşıyor olsak ve bu düşünceleri belirtsek o zaman kardeşim sen bizim anladığımız dilden konuşmuyorsun başka sistemlerin fikriyatını dile getiriyorsun der ve yukardaki sözü aynen kopyalarsınız.

Yorum

Kardeş ben genel konuşuyorum, sistemlerle işim yok, dinde siyaset var mı yok mu? Yoksa din ayrı siyaset ayrı mı? Şah zamanında siyasete karışanı dinden çıkarıyorlardı, İmam da siyasete karıştığı için İmamın aleyhinde konuşanlar çok oluyordu. Tr.de bir din alimi siyasete karışamaz mı, karışırsa günahkar mı olur? Tr.de çoğu insanlar, alimin siyasetle ne işi var, diyorlar. Bu mantık sizce doğru mu? Arkadaşa "siyasi konulara dini sokmayalım" dediğiniz için bu soruları sormak zorunda kaldım.

Yorum

siyaset yönetim işi demek..

din yönetimle ilgilenmeyecek de neyle ilgilenecek?

yani din olsun ama onu bz yönetelim mi desinler, laikler mi yönetsin yani ülkeyi.. din adamlarının siyasetten uzak olması ne demek?

dinin elini kolunu bağlayın siz de yönetimde olun ondan sonra hadi yarışalım deyin.. öyle mi..

din Türkiye'de hakim değilse bunun yolu nasl hakim olacağını konuşmaktır. dinin siyasete karıştığı yer irandır diyerek burdaki tağuti düzeni onun sorunlarını dayatmak islami midir?

tağutun düzeni eskidiyse onun yamasıyla mı uğraşacağım ben. bu günkü hangi sorun İslamdan kaynaklanıyor tr de de ona ben İslami çözüm yamamaya çalışacağım? bırakın bu sisteme hakim olanlar çözsün kendi eskimiş köhne düzenlerinin açıklarını...

din eğer siyasete karışmayacaksa o zaman hiç bir şekilde karıştırmayın neden sistemin açıklarını dinle kapatmaya çalışacaksınız sorunlara islami çözümler bulacaksınız hem de bunu demokrasi adına yapacaksınız. başarı kazanılırsa demokratik laik düzen alkışlanacak öyle mi..

yoksa din demekten korkuyor musunuz? o kadar korkmayın yaptıklarınızı Allah için yaptığınızı ve dinin tam emrinde olduğunuzu siyasi ve diğer her konuda dinin geçerli olması gerektiğini, kanun koyucunun Allah olur ve bu kanunların Allah için uygulanması durumunda tüm insanların kurtulacağını ülkenin sorunlarının düzeleceğini söyleyin. bir müslüman olarak göreviniz bunlar. insanlar sizin bu sözlerinize muhtaç

yok insan hakları demokrasi hukuk düzeni yok hukukun üstünlüğü, yok millet iradesi..

bunların tamamı dinden korkan insanların, din için bedel ödemek yerine dini çıkarlarına ve daha fazla risksiz ceplerimizi nasıl doldururuz hesabında olanların yaptığı işler..

Ama siz merkeze Allahı koymalıısnız ve kavramlarınızı ona göre düzenlemelisiniz. mesela her şey ülke için yerine her şey Allah içn demelisiniz. Allah rızasını gündeme getirmelisiniz. insan hakları yerine kulluk görevleri deyiniz. hukuk düzeni yerine Allah'ın hükümleri deyiniz. millet iradesi şirktir milletin kanun koyma hakkı yoktur millet sadece Allah'ın koymş olduğu kuralları uygulamak için yaratılmıştır deyiniz.

işte bu durumda Allah'ın kulu olduğunuz belli olur.. yoksa diğerleri boş ve sonuçsuz başkalarını değil ama kendinizi kandırıp durursunuz...

Yorum

[quote author=EbuTurk link=topic=15684.msg100510#msg100510 date=1282169496]

(Şehit Müderris -((r.a.).)-)
                          [/quote]

İşte bu görüş İran İslam Cumhuriyeti da hakim olan görüştür burda Türkiye'yi konuşuyoruz.
                          [/quote]

Özrünüz kabahatinizden büyük. bu görüş İran İslam Cumhuriyetinde hakim olan görüştür deyip, hemen İranı bir kenara bırakıp türkiyeye geçiyorsun. Peki sizin bu geçiş anlayışınız islami mi?

İran İslam Cumhuriyetine hakim olan bu görüş bütün müslümanların kalplerinde ve zihinlerinde olması gereken ve dünyanın bütün coğrafyasında hakim ve geçerli olması gereken görüştür.

İslam İranda olmalı da türkiye de olmamalı mı? Böyle saçma bir şey olur mu. İslam İranda siyaseti din, dini siyasette, Türkiye de değil mi?

Mehdi Aleyhisselam İslamı bütün cihana hakim kılacak ta türkiyeyi kendi haline mi bırakacak.

Mehdi aleyhisselamı gereği gibi normal bir mantıkla anlayan bir insan bütün tağutları reddeder. Çünkü Hazreti Mehdi Aleyhisselam bütün tağuti düzenleri yıkacaktır. T.c. de buna dahildir.
                          Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

Neyse kardeşler ben derdimi ya anlatamıyorum ya da anlamak istemiyorsunuz akıbet hayrolsun diyelim ve bu tartışma burda bitsin.

Yorum

Hayır zihniyetini anlayamadım....
                              Acaba Hayır diyenlerin zihniyeti Chp Mhp Bdp zihniyetimi (pkk- anarşi -sol)

Yorum

[quote author=EbuTurk link=topic=15684.msg100605#msg100605 date=1282234140]
                                Neyse kardeşler ben derdimi ya anlatamıyorum ya da anlamak istemiyorsunuz akıbet hayrolsun diyelim ve bu tartışma burda bitsin.
                                [/quote]

Anlamıyorsun kardeşim, anlamıyorsun. Neyi anlatacaksın. Anlatacak bir şeyin yok ki. Bize Allahın hükümlerini uygulamaylıp engel olan, yetmişormuş gibi o hükümlerle de aley eden bir rejime bir devlete iman etmemizi mi isteyeceksin.

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X