Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

REFARANDUM.!!

Daraltma
Bu konu kapanmıştır.
X
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: REFARANDUM.!!

cevap vermedim mi?

Yorum

[quote author=Qom_u_aşk link=topic=15684.msg99736#msg99736 date=1281648085]
      cevap vermedim mi?
      [/quote]

hayır vermediniz, ben size hangi dertlerden yakınıyorsunuz demedim çözümünüz nedir dedim hala cevaplanmamış sorular var mesela oyunuzun rengi ne olacak mavi mi kırmızı mı ?

Yorum

cevap verdiğimi sanıyordum ama yazı uzun olunca cevap kaybolmuş. bakın:
        oyunuzun rengi ne olacak mavi mi kırmızı mı ? sorunuza cevabım şu idi:

"bu referandumdan evet çıkmasıyla hayır çıkması birbirine eşit. her iki durumda da müslümanların kazanmayacağı açık. kaybetmeyecek de.. "

çözüm nedir dediniz,

cevabım:

böylesi medyanın ya da adı islamcı yazarların vaad ettiği umutlara göre çabalamak değil, adam yetiştirmek. bu düzenden hiç bir nane olmayacağını bilen, taklit merciine bağlı velayeti fakihin emri için her riski göze alan adam gibi adam yetiştirmek..

özümüzde olanı değiştirmek, zulme haksızlığa tepki verebilen bir kişilik yetiştirmek. zulmü zulüm düzenini farkeden, akıntıya kapılmayan adam yetiştirmek..

şia inkılabi yaşamını hayatın her alanına, ticaret eğitim aile gibi... her alana uyarlamak..

bunlardan bazıları olabilir...

sisteme dair hiç bir renk ya da birilerinin başarısı İslamın başarısı değildir. rüşvet tağuti yasaların işletilmesi olduğu sürece bu iş ebterdir...

Yorum

[quote author=Qom_u_aşk link=topic=15684.msg99741#msg99741 date=1281649239]

"bu referandumdan evet çıkmasıyla hayır çıkması birbirine eşit. her iki durumda da müslümanların kazanmayacağı açık. kaybetmeyecek de.. "

çözüm nedir dediniz,

cevabım:

böylesi medyanın ya da adı islamcı yazarların vaad ettiği umutlara göre çabalamak değil, adam yetiştirmek. bu düzenden hiç bir nane olmayacağını bilen, taklit merciine bağlı velayeti fakihin emri için her riski göze alan adam gibi adam yetiştirmek..

özümüzde olanı değiştirmek, zulme haksızlığa tepki verebilen bir kişilik yetiştirmek. zulmü zulüm düzenini farkeden, akıntıya kapılmayan adam yetiştirmek..

şia inkılabi yaşamını hayatın her alanına, ticaret eğitim aile gibi... her alana uyarlamak..

sisteme dair hiç bir renk ya da birilerinin başarısı İslamın başarısı değildir. rüşvet tağuti yasaların işletilmesi olduğu sürece bu iş ebterdir...

[/quote]

irandaki rejimi türkiyeye getirebileceğine inanıyorsun yani??

kardeşim bırak bu ütopyaları ... sana hiç mantıklı geliyor mu sen türkiye de mi yaşıyorsun merak ettim?

yahu gülünecek bir olay laikçiler ülke elden gidiyor diye çığırtkanlık yapıyor daha ortada fol yok yumurta yokken,

daha şu referandum için bile ülke resmen ayağa kaldırıldı,

tabiri caizse sunnilerin vatanı olan bir ülkede diyanet işleri gibi bir teşkilatın hazımsızlığı çekiliyor kapatılmak isteniyor

ülkenin kursları camiileri kapatılmış başörtü yasağı var

ve sen qom_u_aşk kardeşim irandaki sistemi buraya getirmek aruzusunda...

valla kardeş baştan bunu dile getirseydin de hiç boşa dil dökmeseydim yani...

şimdi sana soruyorum sana hangisi daha yakın laikçiler mi yoksa akp hükümeti mi?

amerikayı şuyu buyu boşver...türkiye üzerinde oynanan oyunların farkında mısın sen kim amerikayı öz yurdunda ister hangi hükümet amerikasız iş yapabilir

türkiye petrol doğalgaz zengini bir ülke mi iran gibi

ah kardeşim ah neyse bu konu uzar da uzar bazı şeyleri idrak edebilmek için okumak öğrenmek de yetmiyor yaşamak lazım...

herşey vatanımız milletimiz için hayırlı olur inş deyip sözü bitireyim . . .

Yorum

irandaki rejimi türkiyeye getirebileceğine inanıyorsun yani??

buna inanmak İslam'ın emri: kafirler istemese de ALLAH nurunu tamamlayacaktır..
            ben buna inanmak ve bunun için çalışmakla sorumluyum. bunun için müslüman oldum. Müslüman yani ALLAH'ın kanunlarına teslim olan kişi demek. artık ALLAH'a kafa tutulup senin yasaların da neyin nesiymiş biz başkalarının yasalarına göre ülkeyi yönetiriz demek ona şirk koşmak demektir.

"kardeşim bırak bu ütopyaları ... sana hiç mantıklı geliyor mu sen türkiye de mi yaşıyorsun merak ettim?"

ben ALLAH'ın ülkesinde yaşıyorum. ALLAH sahibimiz iken onun yarattığı yerde başkalarınn eşkiyalık taslamasına şaşmıyorsun da ALLAH'ın dinini hakim kılmalıyız diyen bana mı şaşıyorsun. doğrusu bu halinle sen nasıl müslümansın ben de ona şaşıyorum. dininin hakim olacağına inanmayan bir müslüman. dininin ülkesini yönetebileceğine insanları etkileyebileceğine inanmayan müslüman. dinin geçtiğini artık başka gerçekliklerin bulunduğunu sanan, kendisi gibi güçsüzleri güçlü görüp cüceler devleştiren ALLAH'ın mühlet vermek için şımarttıklarını tanrı gibi güçlü görüp yıkılmaz sanan bir müslüman.. hiç mi tarih okumadın. Kur'an bunlardan çok daha güçlülerinden bahseder firavuni düzenlerin. der ki onlar kayaları oyup evler yapıyorlardı. ALLAH'ın kendilerini orada ebedi kılacağını sanırlardı. gezin dolaşın bakalım sizden öncekilerin sonlarını neler olmuş.

Ashabı kehf filmi ya da hikayesi de böyledir. onlar da yıkılmaz sanılan bir kırallığın yıkılacağına dair ilahi vaadleri duyduklarında: bu nasıl olacak diye şaşarlardı. ama çok değil bir kaç nesil sonra o firavunlardan eser kalmadı..

"yahu gülünecek bir olay laikçiler ülke elden gidiyor diye çığırtkanlık yapıyor daha ortada fol yok yumurta yokken,"

korkunun ecele faydası yoktur, olan olacaktır..ALLAH'ın vaadi gerçekleşecektir. bu noktada başarı ALLAH'tan çalışmak bizdendir. biz başarıdan değil çalışmaktan, ama başarı için gerekli olan tüm şartları gerçekleştirilmiş çalışmadan sorumluyuz. bu imanımızın gereği..

eğer bu başarıya inanmıyorsanız şianın diriltici inancı olan Mehdi a.f. inancınızı gözden geçiriniz.. yoksa şii değil misiniz? şiiler hiç bir zaman zulmün bitip hakkın hakim kılınacağına dair inancı kaybetmezler. bu inancın çok yakında gerçekleşeceğine inanırlar. çünkü Mehdi a.f. her zaman zuhur edebilir. Onun zuhur zamanı belli değildir ki. Onun zuhurundan önce bu hakkın hakim olacağı ALLAH'ın taraftarlarının galip geleceğine dair inancı taşımayan ve bu yolda olmayanlar Onun (a.f.) zuhurunda onun ordusunda bulunamayacaklardır..

"daha şu referandum için bile ülke resmen ayağa kaldırıldı,"

öyle medyayı çok izlemeyin. biraz da tarihi ve Kur'anın bahsettiği ortamı izleyin. tarihte kimler gelmiş en güçlü olduğu sanıldığı anlarda neler olmuş nasıl tepetaklak gitmişler onlara bakın..

onlar dünyaya tapan bir avuç azgın şımarık güruhtur. güçleri yoktur azınlıktır. güçlerini sizin gibilerin korkularıyla kendilerine kulluk etmelerinden, bu düzenin değişmeyeceğine inananların katkılarından alırlar.. paranızı alırlar sizi kandırmak için.. kandırırlar siz de onları güçlü sanırsınız..

"tabiri caizse sunnilerin vatanı olan bir ülkede diyanet işleri gibi bir teşkilatın hazımsızlığı çekiliyor kapatılmak isteniyor"

tüm vatanlar İmamlarındır. siz yeryüzü biz imamların mülküdür hadisini duymadınız mı? biz tüm toprakları İmamı zamanın toprağı olarak görüyoruz. onu yönetimi geçerlidir.. biz de onun taraftarlarıyız..

"ülkenin kursları camiileri kapatılmış başörtü yasağı var"

olsun.. biz zaten kurslardan ya da camilerden yetişmedik. şahsen biz de diyanete bağlı tüm camilerin kapatılmasının İslamlaşmada olumsuz etki yaratacağına inanmıyoruz.

"ve sen qom_u_aşk kardeşim irandaki sistemi buraya getirmek aruzusunda..."

küçümseyebilirsininiz bunlar sizin görüşlerinizdir. Ancak biz tüm dünyanın buna muhtac ve mecbur olduğuna inanıyoruz. çünkü dünya medeniyet olarak çökmüş aile hayatı batıda bitmiş burda da o yolda. batı medeniyetinin insanlığa verecek bir şeyi kalmamış.. biz bu alternatifi sunmazsak akıntıya kapılır onları olduklarından büyük görürsek tarihi vebal altına gireriz.

"valla kardeş baştan bunu dile getirseydin de hiç boşa dil dökmeseydim yani..."

baştan beri sizden farklıyız kavramlarımız bile farklı demedik mi? siz medyanın seline öyle kapılmışsınız ki farklılıkların olabileceğine asla inanamıyorsunuz. bu kadar güdümlü olmayın. kendiniz olun. ALLAH'ı ve gücünü görün. Onun emrettiği düzenin bulunduğunu buna sizin de müsülaman olmakla mecbur olduğunuzu bu başarının geleceğine inanmanın ALLAH'ın gücüne inanmak anlamına geldiği görün..

"şimdi sana soruyorum sana hangisi daha yakın laikçiler mi yoksa akp hükümeti mi?"

bize ikisinden birisi milimetrenin tirilyonda biri kadar bile yakın da uzak da değil.. hepsi aynı. bizim için değişen hiç bir olmaz.. bu onların kendi iç mücadeleleri bizi hiç alakadar etmez yesinler birbirlerini.. beni ilgilendiren bu gün bir kardeşime Mehdi a.f.'i hatırlatabildim bu inancı bilmeyen birine bunu anlatabildim mi? hakikatin şahitliğini yapması gerektiğine dair, doğru olması gerektiğine ibadetlerini doğru yapması gerektiğina dair konuştum mu.. başarı da derdi çekilmesi gereken de budur. rejimin mağdur ettiği insana yardım edebilidm mi? olay bu..

amerikayı şuyu buyu boşver...türkiye üzerinde oynanan oyunların farkında mısın sen kim amerikayı öz yurdunda ister hangi hükümet amerikasız iş yapabilir

biz hükumet miyiz ki amerika ile mi yoksa amerikasız mı iş yapabileceğimizi düşünelim. onları onlara kul olanlar düşünsün. bizim iş yapma gücümüz olunca bu sorun zaten kalmayacak.. önce biz o güce erişelim..

"türkiye petrol doğalgaz zengini bir ülke mi iran gibi"

yani doğalgaz petrol yok diye abd verecek biz yiyeceğiz rızkımız ondan mı gelir dmek istiyorsun. petrolü olan ülkeler suuda bak, ne değişiyor. tam tersine petrol olsaydı abd tepemize almak için daha çok biner bizi kendimize hiç bırakmazdı. neden öyle düşünmüyorsun da böyle düşünüyorsun? demek olumlu da düşünülebileceği halde sen inançların öyle zayıf ki medyaya öyle kaptırmışsın ki kendini abd nin yüceliğine inanır onsuz olmaz sanır olmuşsun..

"ah kardeşim ah neyse bu konu uzar da uzar bazı şeyleri idrak edebilmek için okumak öğrenmek de yetmiyor yaşamak lazım...

herşey vatanımız milletimiz için hayırlı olur inş deyip sözü bitireyim . . ."

bana acımaklı konuşmuşsun, acınması gereken biri varsa o da sensin, ben iyiyim. ve siyasi tahminlerim hep tutar. günün birinde sen de bu işlerin boş bu mücadelelerin bir düzmece olduğunu farkedeceksin.. örneğin 20 yıl önceki bir haber programını aç ya da gazeteyi oku.. pkk ile ilgili bir düşün..
            aynı bu günkü cümleler:

terör örgütüne büyük darbe, terör örgütünün beli kırıldı..

20 yıldır aynı haberle her gün veriliyor ve her gün insanlar bu ümitle yaşatılıyor. ha bu gün darbe indirildi ha dün.. falan

bunun bir oyun olduğunu hiç kimse tahmin edemiyor...

terör örgütü hep dağlarda vurulur. böylece halkın bilinçaltına bu halktan kopuk dşüncesi ekilir. oysa bu gün terör örgütü medyadadır askeriye içindedir siyasiler arasındadır, evindedir iş yerindedir..

gibi

medyanın fasık olduğunu, başı açık kadın çıkarmakla ALLAH'ın emrine her saniye isyan halinde olduklarını bu yüzden bunların hiç bir hayır işleyemeyeceklerini, işlerinin bereketli olmayacağını hiç düşndün mü?..

neden düşünmedin? Baş örtüsünü ALLAH niçin emretti.. sana başı kim ALLAH'ı takıyor kim takmıyor (haşa) bakıp onları dost edinip edinmemen için bir fırsat olarak sunmadığını nerden biliyorsun başörtüsü emri ile...

basit bir örnek mesela...

Yorum

medyayı kapa

kitabı aç...

yeni sloganım..

Yorum

[quote author=Qom_u_aşk link=topic=15684.msg99741#msg99741 date=1281649239]

çözüm nedir dediniz,

cevabım:

[/quote]

Qumu aşk kardeşimiz böyle demiş, Ebu Türk tefsir etmiş. İran rejimini mi istiyorsun. Demek ki Qumu aşk kardeşimizin söyledikları yapılınca ülkemize de İlahi İslam İnkılabı hakim oluyor. Mesele anlaşılmış demektir.

İran İslam İnkılabına İran rejimi diyen gafil bir de şii olduğunu söylüyor. Bre gafil, bu nasıl şiiliktir böyle. İrandaki islami yönetim 12 İmamın naibi değil mi? Orada uygulanan ahkam Ehli Beyt İslamı değil mi? İran rejimi de ne demek.

İstemeyenler olabilir, o onların sorunu, ancak Allah nurunu tamamlayacak. İrandan doğmaya başlayan ehlibeyt güneşi bütün cihanı aydınlatacak, bütün küfrün karanlıklarını yırtacak ve nur her burçta hakim olacaktır. Zaten Allaha kul Rasulullaha Ümmet İmam Aliye Şia olanların görevi de budur. Öyle değil mi? Tağuti rejimlerin bekçiliğini mi yapmak gerekiyor yoksa.
                Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
                Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

Ebu Turk şii mi!?

Yorum

[quote author=Qom_u_aşk link=topic=15684.msg99823#msg99823 date=1281701762]
                    Ebu Turk şii mi!?
                    [/quote]

Ben İslam da vahdeti savunanlardanım. Mezhebime gelince; ailevi durumum biraz karışık, caferi de var sunni de... Köken olarak azerbaycana uzanan tarafımız da var. Şimdi burda sizden farklı düşününce hemen aforoz mu edildik. Tüm bunların adı nedir biliyor musunuz : İran milliyetçiliği... işte ben buna karşıyım arkadaş

Yorum

aforoz mu? böyle bir düşünceye neden olacak neyi yaptım merak ettim. ama ben sizde irandan bağımısız olarak imamet inancıyla ilgili çok değişik zıt fikirler gördüm..

İslam'ın Türkiye'de hakim olacağına inanmayı yadırgamanın imametle bağdaşacağını dahası İslamla bağdaşacağını düşünebiliyor musunuz?

ben bu yüzden şii olamayacağınızı düşündüm.. İmamet inancı gereği Mehdi a.f. her an zuhur edebilir. ve onun zuhuru değil türkiye tüm dünyada İslami düzenin hakim olması anlamındadır.

bir şii böyle düşünür. ve bu zamana kesin inandığı için zuhurun tez acil olması için dua eder ona hazırlık yapar..

inanamasa yapar mı bu inanç kalır mı? ben Türkiyede bir yıl içinde Tam donanımlı bir İslam devleti kurulma ihtimalini bu rejimin yaşama ihtimalinden çok daha yüksek ve çok daha mümkün görüyorum...

Yorum

kardeş, benim imametle ilgili zıt bir fikrim olmadı hatta bu konuya hiç değinmedim bile benim dediğim şu, hani diyorsunuz ya:

"ben Türkiyede bir yıl içinde Tam donanımlı bir İslam devleti kurulma ihtimalini bu rejimin yaşama ihtimalinden çok daha yüksek ve çok daha mümkün görüyorum..."

böyle bir değişimin hele ki 1 yıl içinde, diyanet çatısı altında din işlerinin yürütüldüğü bir ülkede ve aynı zamanda laik bir sistemle yönetilen bir ülkede, gerçekleşebileceğine inanıyor olmanız beni son derece şaşırttı

tamam inançtır dindir şu bu ama Allah insana akıl vermiş biraz mantıklı tahminler yapmak gerekir

gerçekleşecek olan kader zaten gerçekleşir buna engel ne olabilir?

ama bu mantıklı düşünmemize mani olmamalı

Yorum

sizi şaşırtan dinin buna layık olmaması mı? Allah'ın gücünün yetmemesi mi, müslümanların buna layık olmaması mı, ya da tüm bunların hepsi birden bulunduğundan, bunların değişimi için gerekli zamanı düşündüğümüzde bir yıl gibi sürenin çok kısa oluşu mu?

bir yıl içinde kaç gün kaç saat bir saat içinde kaç salise, bir ile iki arasında sonsuz sayıda ramamlar var.. bunları hesaba biz almasak ve görmesek de yüce Yaratıcı bilmektedir.

Mehdi a.f.'in zuhurunun neden gizli olduğunu hiç düşündünüz mü?

gizli oluşunun nedeni her an zuhur edebileceğine inanmamız içindir. böylece her an bütün dünyada İslamın hakim olabileceğine inanmamız amaçlanmıştır. İmam Mehdi a.f. zuhur edince biliyorsunuz İslamın dünya hakimiyeti olacak..

işte bunlar imamet inancının gerektirdiği inançlardır. bunlara inanmak zaruridir.

bu nedenle bir şii hiç bir zaman ümitsiz olamaz. hiç bir zaman zulmün baki olacağına inanmaz zulmün güçlü olacağına inanmaz.

işte zuhurun çok yakın olduğuna dair inancım nedeniyle bu sistemin devam etmesi çok daha zor görünüyor..

nice zalim yönetimler çok kısa sürede alaşağı olmuşlardır.

siz de böyle inanmalı ve tüm çalışmanızı bu devrim sürecine katılmaya layık olacak şekilde planlamanız gerekir. bu dünya İslam hakimiyeti elbet en kısa sürede gerçekleşecektir. mesele burda bizim de olup kendimizi kurtarmamız. Mehdi a.f. ordusunda olabilmek için en büyük İslamı görmek, küfrü ve zulmü gözünde büyütmemek bu yüzden onlara meyletmenin tüm yollarını tıkamak şarttır. örneğin bu referandumdan asla bir ümit beklememek gerekir zalimlere ve tağutlara meyletmemek Mehdi a.f. tarafında olabilmek için

Mehdi a.f. tarafında olabilmek manevi bir ruhi arınmayı gerektirir. Temiz bir düşünce ve iman dolu beklentiyi gerektirir... Zalimleri değil bu sistemin güçlü olmasını kabul etmeyi gerektirir. bir insan inandığı dava için çalışabilir. inanmadığı bir dava için çalışanı çalışsa bile başarılı olanı ben hiç görmedim ya siz?

Yorum

tamam bunların hepsi bir amaç bir sebep atılan bir adım fakat sonuca götürecek bir eylem var mı? bu yolda yapılan icraatler nerde?
                            bakın siz türkiyenin daha çok demokratikleşmesi adına, hatta buna direkt demokratikleşme adı da verebiliriz çünkü eskiye nazaran baya bir değişim süreci yaşanıyor, atılan ufak da olsa bir adımı desteklemiyorsunuz... neden? tağuti sistem abd falan filan...
                            fakat işte bu yolda eğer bir icraat gerekiyorsa tam da fırsatı bu değil mi yani referandum ...
                            başka türlü direkt zembille inen bir sistem gördünüz mü yada birden oluveren bir değişim bir reform...
                            müslümanların en büyük hatalarından biri bu maalesef...hz.mehdi gelecek müslümanlar kurtulacak...birden herşey değişiverecek...böyle birşey mümkün mü insanlık tarihinde buna benzer bir olay var mı? çile çekmeden mücadele etmeden bu uğraş uğruna ufak ufak fakat azimle kararla ve büyük bir sabırla adımlar atmadan beklenen "kurtuluş gününü" beklemek müslümanları tembellikten başka bir yola sevkettirmez.benim görüşüm bu.

Yorum

hiç oy kullanmayalım sesimizi duyurmayalım ondan sonra zalimler bizleri koyun gibi gütsünler el açıp hz.mehdi nin gelmesi için Allahtan yardım dileyelim...olur mu hiç öyle şey Allah yardım eder mi?

sen kendi uğraşını vereceksin, şimdi müslümanların düştüğü bu vahim durumun nedeni okumamak ülkede bir yerlere gelememek değil mi? gevur yazısı diye çocuklarını okula göndermeyenler şimdi ne hallere düşüyor bir bakın... bundan sonra el açıp amin desen ne fayda değil mi?

hz.mehdi şu gün gelir bugün gelir orasını Allah bilir fakat gelse de ne değişir ki müslüman kendini değiştirmedikçe...

Yorum

ister kızın ister darılın ama sizin şia ile alakanız yok

ya da Mehdi a.f. inancınız sakat..

yine kızacaksınız ama bu konuda kitap okuyun..

aynı sünniler gibi düşünüyorsunuz...

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X