Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Ehl-i Şia Kardeşlerime Sorularım

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Ehl-i Şia Kardeşlerime Sorularım

ben o başlık altında yazdım..:

Yorum

[quote author=huge link=topic=18763.msg132277#msg132277 date=1316804724]
      Selamün Aleyküm,
      Yani kardeş herşeyi hallettik bitirdik bu konu kaldı,hiç bir zaman yapmayacağımız bir şey için
      niye tartışılır?
      Farzedelim böyle bir fetva var (bence yok) kendini daha rahat mı hissedeceksin ? Serbestliği alıp
      amele mi geçeceksin?

Allah aşkına boş işlerle uğraşmayın.

Allahümme salli ala muhammedin ce Ali muhammed ve accil ferecehum vel an eda ehum.

[/quote] sen beni anlamamışsın kardeş, benim derdim bu konuda bir iznin olub olmaması deyil, haşa ben pedifil değilim, Qom_u_aşk kardeşiminde dediyi gibi mektebimize isnat edilen bir iftira varsa bunu bilmek isterim, bunu bilmek nerdeyse vacip olur, çünki ben mektebimin hak olduğuna eminim, bu konuda hiçbir şübhem yok, sünnilikden şiiliye yeni keçen biri olarak bütün şübhelere cevap bulmak benim için çok önemli, üzerimde olan baskıyı tahmin bile edemezsiniz, bütün bunlara cevab vere bilmek içinse yalniz size (bilgili kardeşlerime) güveniyorum..

Yorum

deyerli kardeşlerim size bir sualim daha olacak, bunu belkide Elmeddin kardeş daha iyi yanıtlaya bilir, Azerbaycanda olduğunu ve ya burasıyla bir ilişkisinin olduğunu düşünüyorum (gerçi son zamanlar uğramaz oldu buralara)..
        buralarda Ocaq Nicat Ağa diye birisi var, onun mektebimizdeki yerini bilmek isterdim, deyer verilen, sözüne güvenilen birisimi acaba?
        esas olan sorumu bu sorunun cevablanmasından sonra soracağım, bu sorunun cevabından asılı olarak..

Yorum

Evet değerli Ocaq Necat ağamız İmam Hamenei (Allah ömrünü uzun etsin)'nin Azerbaycana atadığı temsilcisidir. Dedikleri ciddiye alınacak değerli bir alimimizdir..

Yorum

Deyerli kardeşim, Ocaq Nicat Ağanın (bazı tenkitler üzerine) Kerbala eserini okudum, doğrusu bana hiçde tatmin edici gelmedi, hatta bir yerde bazı zamanlarda Allahın (c.c) melekleriyle beraber İmam Hüseynin (a.s) kabrini zuyaret etdiyini belirtiyor.. bir çok misaller veriyor ama hiç bir menba göstermiyor, nerdeyse kuranda geçen tüm peygamberlerden misaller veriyor, ama nerden alındığı mechul..
            birde Musa peygamberle alakalı bir konuşmasını izlemişdim, haşa, Allahın Musa peygamberle ilgili alaylı konuşması, Musa peygamberin Allaha kinayeli duası gibi aklın ve ahlakın kabul etmediyi şeyleri konuşuyordu..
            buda tabi malzeme oldu şii düşmanlarına, ne zaman bir sohbet olsa ondan misaller verir oldular, aklım karışdı doğrusu.. Bana yardımcı olurmusunuz lütfen..

Yorum

Değerli Alimimiz Ocaq Necatın bir kaç videosunu izledim bir kere de canlı olarak sohbetini dinleme imkanım oldu. kendisinden hayırdan başka bir şey görmedim. Şia alimindeki ağırbaşlılık ve nurani yön onun da yüzünde nurani bir varlık aksettirmekte idi.

dediğiniz kitaplar ve konuşmalar hakkında bilgi sahibi değilim. kitaptan size ters gelen yerleri paylaşabilirseniz bakarız, ya da videosunu paylaşırsanız izler, açıklamaya çalışırız.

"Allahın (c.c) melekleriyle beraber İmam Hüseynin (a.s) kabrini zuyaret etdiyini belirtiyor" derken meleklerle beraber ziyarete giden Allah mı Ağa Ocak Necat mı? anlamadım?

"bir çok misaller veriyor ama hiç bir menba göstermiyor, nerdeyse kuranda geçen tüm peygamberlerden misaller veriyor, ama nerden alındığı mechul.."

bu yazarların durumuna veya okurların geleneğine göre kullanılabilen bir yöntemdir. her yer okur ve zamanda bizim akademik düzeyde alıştığımız kaynaklandırma olmayabiliyor. Olsa iyi olur , olmaması bir eksiklik sayılabilir, ancak kaynaklar verilmemiş diye uydurma diye bakamayız olaya. Nitekim sünnilerden de geçmişte bazı kaynaklar hiç referans vermemekte idi. İlahiyatlar çıkıp da akademik sorgulama ve ilmi kriterler getirdikten sonra dini konularda sünni dünyada kaynak aranır sorulur oldu. Örneğin Said Nursi'nin rislaleleri oldukça eski kitap olarak hangi kaynaklardan yararlandığını belirtmiştir ki? hiç.. Bu tüm eserlerini değersiz mi gösterir, hayır. çünkü okurları ona güvenmektedirler güvenmeyenler de usul bakımdan eleştirebilecekleri gibi esas bakımdan eleştirmedikleri sürece ciddiye alınmazlar.

Ağa Necatın yazdığı kesimde de böyle bir gelenek ve güven oluşmuş olabilir ve o yüzden kaynakları vermemiş olabilir.

bu kitaptan aklına yatmaynları sor bakalım beraber inşaAllah.. Sana alaylı gelen konuşmasını da tam metin olarak buraya aktar inceleyim. bir öncesinden ve sonrasından olursa iyi olur inşaAllah..

Yorum

Haklısın ammar.bilemiyorum cevapları nedir ama bazı seylerde abartma var

Yorum

selamun aleykum deyerli krdeşlerim..

"Allahın (c.c) melekleriyle beraber İmam Hüseynin (a.s) kabrini zuyaret etdiyini belirtiyor" derken meleklerle beraber ziyarete giden Allah mı Ağa Ocak Necat mı? anlamadım?

Bana ilginc gelenide bu zaten kardeşim, Allahın (c.c) melekleriyle beraber, yanılmıyorsam her aşurede diyordu, gökden inerek imam Hüseynin (a.s) kabrini ziyaret etdiyini yazıyor.. ayrica Adem peygamberin (a.s) cennetden kovularken meleklerin öyretmesiyle şehit olacak olan Hüseynin adını vererek dua etdiyini, Nuh peygamberin (a.s) gemisiyle bir yerden geçerken geminin durduğunu, merak edince Cebrailin (a.s) gelerek buranın kerbala deyilen bir yer olduğu söyleyib orada imam Hüseynin (a.s) başına gelecekleri anlatdığı, bunun üzerinede Nuh peygamber (a.s) yanındakılarla beraber ona bir müddet orada ağladıktan sonra yollarına devam etdiklerini, Musa peygamberinde (a.s) bundan haberdar edilib ağlaması gibi şeylerden bahs ediyor. link bırakmayı beceremiyorum malesef, ama isterseniz islamadogru.biz sitesinden kitabı okuya bilirsiniz.
                  Hocam bahsini etdiyim videoyu izleyeli hayli zaman oldu, tam olarak Ocaq Nicat Ağa olduğundan emin olmak için internetde tarama yapdım ama bahsini etdiyim konuşmayı bulamadım. bana o diye izletilmişdi, o konuşmada Musa peygamberin (a.s) eteyini düyümleyerek pirinc toplaya toplaya Allaha dua etdiyini "ya RAbbi düyümümü çöz" dediyini, tam bu arada eteyinin düyümü açılarak pirinclerin yere dağıldığını, bunun üzerine Musa peygamberin (a.s) haşa "ey Allahım sen hele bu düyümle o düyümü ayıramıyormusun" dediyini.. Allahın (c.c) İsa peygambere (a.s) "icinizde bir haberci (yani köstebek) var" dediyini, İsa peygamberin (a.s) bunun kim olduğunu sorduğundada Allahın (c.c) "ben sana içinizde bir haberci var diyorum sende bana habercilik yapmı diyorsun?" dediyini kendim dinlemişdim.. bu konuşmalarda camide toplananların vaiz ile birlikde gülüşmeleriyse ayrıca bir hoşagelmez durum tabi..

Yorum

bunlar mecazi ve teşbihi anlatımlar..

imam Hüseyne ağlanması doğrudur ve bunda bir sakınca yoktur. akli ve nakli açıdan.

İmam Hüseyn a.s. bin yılı aşkın zamandır hidayet meş'alesi olmakta, onun katli hiç bir şehidin katline benzemiyor görmüyor muyuz? kavmini 950 yıl tebliğ eden Nuh a.s., etkisi bin yıldan fazladır süren, ve ne kadar süreceği de belli olmayan Kerbelaya ağlamayacak da neye alasın?.. bu olayın o kadar acıdır ki bu acının şiddetirdir ki insanlığı hidayet etmede ve taş kalpleri bile yumuşatıp onlara doğruyu göstermekte.. uzun ömrü hidayet için fedakarlık olan bir Nuh a.s.'ın böyle bir mücde ve acı ile karışık olaydan haberdar edilmesi, haktır. bize geçmişten hidayet hikayeleri anlatan Rabbın hedefi ne ise, geleceği bilen aynı Rabbin geçmiştekilere gelecekten hidayet hikayelerini anlatmasının neresi yadırganır ki? gelecek gayp da geçmiş gayb değil mi?

Yorum

[quote author=Ammar bin Yasir link=topic=18763.msg132334#msg132334 date=1316891512]
                      Deyerli kardeşim, Ocaq Nicat Ağanın (bazı tenkitler üzerine) Kerbala eserini okudum, doğrusu bana hiçde tatmin edici gelmedi, hatta bir yerde bazı zamanlarda Allahın (c.c) melekleriyle beraber İmam Hüseynin (a.s) kabrini zuyaret etdiyini belirtiyor.. bir çok misaller veriyor ama hiç bir menba göstermiyor, nerdeyse kuranda geçen tüm peygamberlerden misaller veriyor, ama nerden alındığı mechul..
                      birde Musa peygamberle alakalı bir konuşmasını izlemişdim, haşa, Allahın Musa peygamberle ilgili alaylı konuşması, Musa peygamberin Allaha kinayeli duası gibi aklın ve ahlakın kabul etmediyi şeyleri konuşuyordu..
                      buda tabi malzeme oldu şii düşmanlarına, ne zaman bir sohbet olsa ondan misaller verir oldular, aklım karışdı doğrusu.. Bana yardımcı olurmusunuz lütfen..[/quote]

kitaba link vere bilirmisiniz?

Yorum

[quote author=Elmeddin link=topic=18763.msg132439#msg132439 date=1317047531]
                        kitaba link vere bilirmisiniz?
                        [/quote] Yukarıdada belirtmişdim kardeşim, malesef link bırakmayı beceremiyorum, ama siteyi göstere bilirim: islamadogru.biz Bu sitede Kerbala diye tarama yaparsanız bu kitapda karşınıza çıkacaktır.
                        [quote author=Qom_u_aşk link=topic=18763.msg132411#msg132411 date=1316982067]
                        bunlar mecazi ve teşbihi anlatımlar..

imam Hüseyne ağlanması doğrudur ve bunda bir sakınca yoktur. akli ve nakli açıdan.

İmam Hüseyn a.s. bin yılı aşkın zamandır hidayet meş'alesi olmakta, onun katli hiç bir şehidin katline benzemiyor görmüyor muyuz? kavmini 950 yıl tebliğ eden Nuh a.s., etkisi bin yıldan fazladır süren, ve ne kadar süreceği de belli olmayan Kerbelaya ağlamayacak da neye alasın?.. bu olayın o kadar acıdır ki bu acının şiddetirdir ki insanlığı hidayet etmede ve taş kalpleri bile yumuşatıp onlara doğruyu göstermekte.. uzun ömrü hidayet için fedakarlık olan bir Nuh a.s.'ın böyle bir mücde ve acı ile karışık olaydan haberdar edilmesi, haktır. bize geçmişten hidayet hikayeleri anlatan Rabbın hedefi ne ise, geleceği bilen aynı Rabbin geçmiştekilere gelecekten hidayet hikayelerini anlatmasının neresi yadırganır ki? gelecek gayp da geçmiş gayb değil mi?
                        [/quote] Deyerli kardeşim söylediklerine tamamen katılıyorum, bir Ehli Beyt aşıkı olarak bunu canu gönülden kabul ediyorum.. benim bilmek istediyim bunun delilinin olub olmamasıdır, çünki delilsiz söylenmiş bir söz pek deyerli sayılmaz.. Eger delil yoksa taassubkeşlik gibi görsenir..

Yorum

Deyerli Qom_u_aşk ve Elmeddin kardeşim, söylemiş olduğum konuyla ilgilene bildinizmi? Ocaq Nicat Ağanın söylemiş oldukları ne kadar doğru, varmı bunun kitablarımızda delili, ve ya başka alimlerimiz tarafındanda söylendimi hiç?

Yorum

sorduğun konuşmanın ve kitaptan alıntıları tam olarak göstermediğin için ben ilgilenemedim.. daha somut olarak sorsanız ya da alimlerimize gitseniz daha ayrıntılı bilgi verebilirler..

Yorum

hocam konuşmanın değilde kitabın adresini gösterdim, islamadogru.biz sitesinde kerbala yazarsanız karşınıza çıkacaktır.. Alimlerimizede ulaşma gibi bir imkanım olmadığından sadece size güveniyorum, burada tüm teretdütlü meselelere cevab bulacağım umudunu taşıyorum. Eger sorularımla rahatsız ediyorsam lütfen uyarın.. Bu arada "Bu ayet çoçuklarla evlenmeye onay veriyor?Yoksa insanlarmı yanlnız anlıyor?" konusunun bana neden yasaklandığını anlayamadım..

Yorum

elimde tamamlamam gereken bir çok yazı ve işler olduğundan fırsatım olmuyor yoksa rahatsızlık vermek ne kelime kardeşim emrindeyim.. dediğin siteye bakayım inşaAllah.

o başlık sana değil tüm siteye kapalı, incelenmek üzere kaldırıldı.. kendi aramızda konuştuk gerekli yerlere sorularımızı ilettik yanıtlandıktan sonra gerekli açıklamayı yapacak ve başlığın sonucunu ona göre belirleyeceğiz inşaAllah..

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X