Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

''Ramazanda ^Ehli Sünnet^ arasında Şii olmak daha da zor"

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: ''Ramazanda ^Ehli Sünnet^ arasında şii olmak daha da zor"

tabi o edirnede sahur etme mevzu hiç unutulmadı o abiler sorarlar ramazanda denk gelirsek
    hala edirnede mi sahur ediyorsun diye )
    Allah, geçimsiz efendileri olan bir adamla, yalnız bir kişiye bağlı olan bir adamı misal olarak verir. Bu ikisi eşit midir? Övülmek Allah içindir, fakat çoğu bilmezler. (Zümer 27)

Yorum

Kizilbasin aklina da hic bir helal cözüm gelmiyor nedense ya yalan ya rüsvet

Acik acik "bizim mektebe göre daha vakit girmedi" diye aciklayin.

Ayrica bu vakit meselesi sünnilerin kendi aralarinda da var.

Ben misafirliğe gittiğimde eğer çok sıkışacağımı hissedersem ezana 3-4 dk kala namaza bir başlıyorum kılmadığım kaza kalmıyor
      Sizde kerahet vakti diye birsey yokmu?
      Allah Bize Yeter!
      O Ne Güzel Vekildir...

Yorum

bir arkadaşın kardeşi ramazanda sabah çok susamış ve uyanmış.bakmış imsaktan 10 dakika geçmiş.aklına hemen bir fikir gelmiş:" ben çok susadım saatte 10 dakika geçmiş.ben suyu içeyim akşam 10 dakika geç iftar ederim"
        akşam olmuş, herkes sofrada ezanı bekliyor. ezan okunmuş ev halkı açmış orucu. bizimki sabahki olaydan dolayı bekliyor.evdekiler merak edip sormuşlar.oda olanları anlatmış: "sabah imsaktan 10 dakika sonra su içtim,şimdide 10 dakika geç açıyorum ki aradaki fark kapansın"

bu yazdıklarımı sünni bir arkadaş bana anlattı. kahramanda zaten onun kardeşiymiş.
        Yezid,bu yaptıklarınla ancak kendi derini yüzdün ve kendi etini parçaladın. Çok sürmeyecek;Peygamberin evlatlarının kanını akıtmak ve Ehl-i Beyt'ine saygısızlıkta bulunmakla yüklendiğin bu vebalin altında Peygamberin huzuruna çıkacaksın.Ogün Allah onları bir araya toplayacak ve haklarını alacaktır.

Yorum

[quote author=HiLaLNuR link=topic=7422.msg49285#msg49285 date=1250783496]

Ben misafirliğe gittiğimde eğer çok sıkışacağımı hissedersem ezana 3-4 dk kala namaza bir başlıyorum kılmadığım kaza kalmıyor
          [/quote]

Kardeşim yalan değil takiyye.Helaldir.Ve iyi bir ameldir.Rüşvet olayı hariç tabi

Ya açıklayınca sorun olmasa bizde macera peşinde değiliz zaten.çok ufak ayrılıklar yüzünden sorunlar çıkıyor.

Yorum

yahu sanki öle bi bahsetmişsiniz ki ehli sünnetten değilde cüzzamlılardan bahsediyosunuz )

ben takiyyenin can, mal, namus güvenliği olmadığı durumlarda yapılmasına karşıyım

açık açık caferiyiz diyin sizin gibi inanmıyoruz diyin bu kadar dolambaçlı yollara ne gerek var

ben ilk imam zeydin fıkhıyla amel etmeye başladığımda arkadaşların yanında ayaklarımı mesh ettiğimde sen ne biçim abdest alıyosun dediler oturdum açıkladım ayeti gösterdim falan kafası allak bullak oldu ama inat etti kabul etmedi bi daha da bana da soramadı

Yorum

Kardeş söylenecek adam var söylenmeyecek adam var.

Takiyye din tehlikeye girmediği sürece yapılabilir.Ve ben hiçbir sebeb yokkende takiyye yapmanın iyi bir amel olduğunu düşünüyorumKi peygamberin dediği gibi ;
              Dinin onda dokuzu takiyyedir.

Eğer bir sorun yoksa isteyen söyler bunda bişey yok mesela sorun olacak yerler ve kişilerin içinde olanlar ne yapmalı

Yorum

ne sorunu olabilir ki? en fazla alaya alınırsınız horlanırsınız e bu da yalan söylemek kendini farklı göstermek için yeterli bi sebep değil

ne yapacaklar asacaklarmı keseceklermi?

peygamberinde dinin onda dokuzu takiyyedir dediğine inanmam zaten

Yorum

[quote author=Mekteb-i Mülkiye link=topic=7422.msg49298#msg49298 date=1250786375]
                  ne sorunu olabilir ki? en fazla alaya alınırsınız horlanırsınız e bu da yalan söylemek kendini farklı göstermek için yeterli bi sebep değil

ne yapacaklar asacaklarmı keseceklermi?

peygamberinde dinin onda dokuzu takiyyedir dediğine inanmam zaten
                  [/quote]

Kardeş sen büyük ihtimal şii olan bi yerde yaşıyorsun

Şii-alevi oldukları için işten atılanlar okulda sorun yaşayanlar çevreden baskı görenler vs. bir çok mesele var.Bu yüzden Takiyye için görünşte can ve mal tehlikesi yok gibi görünüyor ama var.Bak ben okuyorum örnek vereyim sana ;
                  4 sene önce dersanede Tarih dersi ! hoca konuşuyo şii lik islamın bozulmuş halidir diye.Aynı sene okulda tarihçi aleviler şöyledir böyledir diyor.Sonraki hersene lise dönemi hep ya açıkça şiiliğe aleviliğe hakaret ediliyor yada bu inancın büyüklerine iftira atılıyor.Şimdi sen takiyye yapmasan.
                  1-karşı çıkarsan çevredeki herkes sana cephe alır.
                  2-Bi kazancın yok karşıdakiler aa sen haklıymışsın hadi şii olalım demezler
                  3-İnancına saygıda göstermezler
                  4-o dersten kalırsın ki bu sebebten zorzor geçtiğim dersler oldu yada çalışıyorsanız işten atılabilirsiniz
                  5-Dedikodular başlar bir anda tanımadığınız insanlar size kin besler
                  6-Herkes kendi adamına torpil geçer hep dışarda kalırsınız.

Örnekler artabilir yani mesele sadece oruç değil.Nerden bakarsak bakalım eğer çevreniz farklıysa takiyye yapın kendiniz için emin olun.

Yorum

[quote author=HiLaLNuR link=topic=7422.msg49285#msg49285 date=1250783496]

[/quote]

kızılbaş hakknda ben diyecektim ki ağzımdan aldınız..
                    bu takiye nedeniyle yalan konusunu bilmem de rüşvet konusundaki olay türk hacıların polise rüşvet teklif edip hacerül esvede el sürmek istemeleri gibi bir şey
                    rüşvetle ibadet...
                    mirzehanın çözümleri ve hikayeleri çok daha güzel. ve akşam saatinde biraz bizi güldürdü... Allah da onu güldürsün...
                    muntazar kardeş sen ailene karşı şii olduğunu söylemekle en iyisini yapmışsın... Allah onlara da hidayet versin, ehlibeyt mekteminin yoluna iletsin...
                    şimdiden sonra çok iyi delillerle güzelce tartışmaktan başka yapacağın yok. bunun için şii görüşleri onların reddedemeyeceği şekilde açıklaman gerekecek.
                    onlar seni ciddiye almazlar o yüzden en kat'i delilleri de getirsen asla inanmazlar hatta dinlemezler. bu yüzden onlara sevdikleri şahsiyetlerden değer verdikleri sünni hocalardan şianı amellerini doğrulayan görüşleri nakledeceksin. Kur'andan ayet ve sure no suyla konuşacaksın hatta kitapları açıp onlara okutacaksın bak burda böyle diyor diye. kitaptan özellikle Kur'andan bizzat gösterip okutmak kadar etkili bir şey görmedim ben bu konuda en ikna edici şekil bu..

ben okuma yazması olmayan bir zırcahil sünni kadına anlatıyordum şiayı kendisi mecusiler gibi görüyor.. mecusiyi bilmez ama ben siz anlayasınız diye bunu örnek verdim. asla şiddeti dinmiyordu. Kur'anı açtım ayakları mesh etmenin Kur'anda olduunu bizzat Kur'anı açıp arapça kelime kelime meal vererek açıkladım. ama ne arapça ne türkeç okuması var, inanmadı dedi bu da sizin mezhebinizin Kur'anı. sonra ev sahibi komşu teyzenin evinde aynı konu açıldı orda vitrinin en üstündeki Kur'anı aldım dedim teyze bu ne dedi Kur'an. sonra açtım aynı ayeti orda okudum meal verdim şaşırdı ilk kez kekelemeye başladı... Teyze de dedi daha doğru olabilir mesh biz bilmiyoruz yaşlıyız...

ancak yine de güzel söz sabır mazlumiyet konumu çok daha etkili oluyor...

çatışmalarda en az zararla çıkmanın yolları için sistem yayıncılıktan çıkan etkili öğretmenlik etkinlikleri EÖE idi yanılmıyorsam kitabı çok güzel. Burada insan iletişimlerinde etkin dinleme konusu çok güzel işleniyor. Mutlaka her iletişim sorunu yaşayanın okuması gereken bir kitap...

Rabbim yardımcı olsun muntazar kardeşim. Çektiğin sıkıntıların günahlarına keffaret, Ehlibeyt'e a.s. yakınlık bedeli olduğunu hiç bir zaman unutma. her insanın sınavı farklı Allah sana da bu şekilde sınav vermiş.

sabır...

Yorum

Kardeşlerim bütün yazdıklarınızı okudum daha fazla şey yazacaktım ama sadece kendimce yazıp geçeyim istedim.

Geçen sene ramazanda çalıştığım iş yerinden eve yürüyerek geliyordum yada geç çıkıyordum,böylece 15 dk vs.. kazanmış oluyordum.Ailem hep kızardı neden bu kadar geç kalıyorsun yazık ediyorsun kendine sen oruç tutmuyormusun diye..Bu sene başka biryerde çalışıyorum iftara 2 yada 3 saat kala çıkıyorum işten birşekilde vakti giderme çabasına düşeceğim artık yada eve gelip iftarı 15 dk vs.. gidermek için bir köşeye çekilip bekleyecem evdekiler sorduklarında da dua ediyorum diye geçiştireceğim belkide bilmiyorum.Keşke ailem hiç değilse Ehl-i Sünnet'in ne olduğunu iyi bilselerdi de onlara Ehl-i Beyt mektebinden bahsetseydim malesef bu konuda ailem çok pasif. Teravih namazı konusunda da hiç arkadaşım olmadığı için hadi teravih namazına gidelim diyenim olmuyor.Zaten evde üç kişiyiz.Annem arasıra gider teravih namazlarına teravih farz bir ibadet olmadığı için annem hiç zorlamadı bu vakte kadar.Tabi eve gelen misafirleride göz önünde bulundurmak o zaman ya evde olmayan bir şeyi bakkala fırına almaya gideceksiniz gibi... yada takiyye ile orucunuzu açacaksınız.

Yorum

Yaw o rüşvet olayı şaka Allah Allah

Takiyyede yalan değildir !!!

Yorum

[quote author=Kızılbaş link=topic=7422.msg49302#msg49302 date=1250786796]

Kardeş sen büyük ihtimal şii olan bi yerde yaşıyorsun
                          [/quote]

valla en son bi şii ile sanırım 2 sene önce falan görüştüm ege bölgesinde şii ne arar

ankaraya gidip geldikçe işte babı ali ilim vakfına uğrarsam ancak öle orda şii görüyorum

şu ana kadarda şia fıkhıyla amel ettiğim konuları kimseden saklama gereği duymadım açıkca söylüyorum ben buna inanıyorum diyerek isterse tavır alsın çokta umrumda peahh takiyye bana göre deil

Yorum

İmâm Muhammed Bâkır (a.s) buyurdular; “Takıyye benim yolumdur, ceddimin yoludur. Takıyyesi olmayanın îmânı da olmaz.” [47] Usûl-u Kâfî: c: 3 sh: 211

Yorum

EVET ben yalnız şunu algıladım herkes gördüğü tepkiyi yazmış yani bulunabilecek bir çözüm yok :-\ :-\
                              Ya Rabbi Bu EHlibeyt yolunda bize Sabr ihsan et. :'(

3. Soru olarak şu aklıma geldi takiyye olarak erken yani sünnlerle açsak zor durumda kalırsak ama bu orucun kazası olurmu ?
                              De ki: «İstediğinizi yapın; Allah, peygamberi ve mü’minler yaptıklarınızı görecektir. Sonra hepiniz, görülmeyeni ve görüleni bilen Allah'a döndürülecek­siniz. O size, yaptıklarınızı bildirecek­tir.»
                              (Tevbe Suresi 105)

Yorum

[quote author=Muntazar link=topic=7422.msg49312#msg49312 date=1250788521]
                                EVET ben yalnız şunu algıladım herkes gördüğü tepkiyi yazmış yani bulunabilecek bir çözüm yok :-\ :-\
                                Ya Rabbi Bu EHlibeyt yolunda bize Sabr ihsan et. :'(

3. Soru olarak şu aklıma geldi takiyye olarak erken yani sünnlerle açsak zor durumda kalırsak ama bu orucun kazası olurmu ?
                                [/quote]

Kardeş takiyye amaçlı erken açtıysan oruç sağlamdır.Kazaya gerek olmaz.Yinede dua ederken; Allahım eğer eksikliğim varsa affet gibi bi cümle kurarsan buda iyi olur.

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X