Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Hilal göründü mü?

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Hilal göründü mü?

http://rasthaber.com/87842_hilal-su-...gorulmedi.html Ben devamlı kontrol ediyorum son bilgileri.

Nasıl bir sistem var anlayamıyorum. Hilal Türkiye'de görünmüş mü de her sene kesin dille Bayram gününü 1-2 gün öncesinden hatta 1 ay öncesinden veriyorlar Türkiyedekiler. Ya da daha sonra farkedilmiyor mu yanlış hesaplandığı?
    Akıllının cahile şaşırmasından daha çok cahil akıllıya şaşırır (ve onun davranışlarına hayret eder).‏

Yorum

http://abna.ir/data.asp?lang=10&Id=448579
      Akıllının cahile şaşırmasından daha çok cahil akıllıya şaşırır (ve onun davranışlarına hayret eder).‏

Yorum

Aradaki farkı daha net anladım;

http://www.ahaber.com.tr/Gundem/2013...akti-yanlis-mi

Yorum

Ahaberin yukarıdaki linkteki haberine göre diyanet (perşembe bayram yapanlar) yanıldılar. Her zamanki gibi. Ayette hilal dogunca (talaa) demiyor ki! Görülünce (sehide) diyor! Linkteki yazıyı bir belge olarak buraya kopyalayin . Yazida çarşamba günü şevval hilalinin gorulmeyecegi yaziyor . Ehlibeyt mektebi de bunu ilan etti.

Peygamberimiz ne buyurmuştu Ebuzere dunya bi yana Ali başka yana gitse sen Aliye uy çünkü hakikat onunla. Bu gun Ali Mehdi as dir. Muctehitlerimiz de Onun vekili
          [quote author=_Ehli Beyt_ link=topic=7322.msg170048#msg170048 date=1375899618]
          Hilal gözükmüş yarın tüm müslümanlar bayram yapcak
          [/quote]
          Dine sokulan fitneler Ehlibeyin başı Imam Zaman as tarafindan bertaraf edilmektedir. Elhamdülillah

Yorum

[color=rgb(29, 29, 29)][/color][color=rgb(255, 0, 0)]DİYANETTEN BAYRAM VAKTİ AÇIKLAMASI[/color][color=rgb(29, 29, 29)]

Diyanet[/color][color=rgb(29, 29, 29)] İşleri Başkanlığı, hilalin [/color][color=rgb(29, 29, 29)]Greenwich[/color][color=rgb(29, 29, 29)] saatiyle 11.16'da yeryüzünden ilk defa görülmeye başlayacağını bildirerek, bayramın Türkiye'de 8 Ağustos 2013 Perşembe günü tespit ve ilan edildiğini açıkladı.[/color][color=rgb(29, 29, 29)]Hilal, 7 Ağustos 2013 Çarşamba günü ilk defa yeryüzünden görülmeye başlayacak. Ay güneşten; Ankara'da 3 dakika önce, Mekke'de ise 11 dakika sonra batıyor ve güneş battığı anda hilal, Ankara'da 52 dakika ufkun altında, Mekke'de 1 derece 49 dakika ufkun üstünde bulunacak. Ancak bu şartlarda ne Ankara'da ne de Mekkei Mükerreme'de görülme kriterleri gerçekleşmeyeceği için hilal görülmeyecek. Aynı şekilde Kuzey Amerika, Kanada, Avrupa, Asya ve Avustralya'da da görülemeyecek.Ama başta güney Amerika olmak üzere Afrika kıtasının güney yarısından görülebilecek.8 Ağustos 2013 Perşembe günü ise ay güneşten; Ankara'da 28 dakika, Mekke'de 49 dakika sonra batacak ve güneş battığı anda hilal, Ankara'da 4 derece 34 dakika, Mekke'de ise 10 derece 24 dakika ufkun üstünde bulunacak.Buna göre Diyanet, Hicri aybaşlarının belirlenmesinde hilalin görülebilmesi için ihtilafı metalie itibar edilmemesi/hilal yeryüzünün neresinde görülürse görülsün buna itibar edilmesi, yeryüzünün herhangi bir bölgesinde hilalin görülmesinin mümkün olması durumunda buna istinaden ayın başladığına hükmedilmesi esasına göre 1434 Şevval'in ilk günü, 8 Ağustos 2013 Perşembe gününü Ramazan Bayramı olarak tespit ve ilan etti.

BU AÇIKLAMA GAYET BİLİMSEL VE TATMİN EDİCİ ASLINDA....ÜSTELİK CANLI OLARAK GÖRÜLEN HİLALİN GÖRÜNTÜSÜNÜ DE İZLETTİ D.İ.B.
            [/color]

Yorum

"Allame" çok bilgin demektir. Çok bilgin nickli birinin böyle yüzeysel bir açıklamayla durum çok net demesi ve ABD şeytanına bağlı DİB'nı haklı görmesi felakettir. Ben onun yerine sizi Allah'a bağlanmaya çağırıyorum. Allah'a bağlanmanın yolu ise ayetleri iyi incelmeyi gerektirir.

DİB kendilerinin çalışması olmayan açıklamalara istinaden çarşamba günü hilalin görülebileceğini varsayıyor ve bu "varsayım"la yıllar öncesinden ramazanın başlangıç ve bitişini ilan ediyor. bu konu aslında bu başlık altında iyice irdelendi. bu yazdıklarım bir nevi tekrar olacak. ancak gerekli olduğu için bundan kaçınmayacağız. Aksi halde büyük Şeytan ABD'nin bağlısı DİB'nın saptırıcılığının önüne geçmek mümkün olmayacaktır.

Ayette

" فَمَن شَهِدَ مِنكُمُ الشَّهْرَ فَلْيَصُمْهُ"
              Sizden kim o aya şahit olursa onda oruç tutsun. buradaki şehide kelimesi çıplak gözle görmek anlamını ifade etmektedir. bu çok açık net ifadedir. mahkemede şahitlik bunun aynısıdır. hakim sorduğunda sen bu olaya şahitlik eder misin diye, çıplak gözle görmeyi ifade etmektedir. şahit, ben bunu yıllar öncesinden bilimsel öngörülerle tahmin edip tespit ettim dese, bu delil olur mu? olmaz. İşte bu yüzden dünyanın her yerinde şii olsun sünni olsun duyarlı müslümanlar hilali çıplak gözle ya da bir araçla izlemektedirler. gördüklerinde de hilal göründü diye ilan edilmektedir.

bilimsel veriler yalan ve gereksizdir demiyorum. onlar olmasa yaşam olmaz. ancak din bilimsel verilerin kesinlik niteliğine göre yüce İlim Sahibince ihdas edilmiştir. Yani bilimsel veriler hiç bir bilim adamınca %100 kesinlikle ortaya konmuyor. her zaman bir yanılma payı konuyor. en çok kanıtlanmış tabiat yasası haline gelmiş kurallar bile yüzde yüzlük kesinlikle ortataya atılmıyor. yanılma payı bırakılıyor. işte bilimsel araştırmaların sürecinde yanılma paylarına dayanarak böyle ihtimaller ortaya konuyor. Dolayısıyla trilyonda bir bile olmama ihtimali barındıran bir bilimsel araştırma Allah'ın dini için delil olmaktan çıkar. (konusuna göre değişme payını mahfuz tutuyorum, bunu fakihler kararlaştıracaklardır.)

Ramazan ya da şevval hilalinin subutu, gözle görülmekle mümkündür. Bu yüzden İmam Mehdi a.f' yoluyla Peygambere ve Allah'a bağlı Ehlibeyt rehberi İmam Hamenei'nin bilimsel heyeti bu kurala göre yapılandırılmıştır. ruyet heyeti başkalarının verileriyle yetinmiyor, tüm aylarda hilali gözetleme işlerini yürütüyorlar. bu heyet, sitede resimlerle yayılnlandığı gibi 200 civarında bilim adamından oluşuyor. bunlardan 75 kadarı dürbünle, 25 kadarı teleskopla, bir gurup da çıplak gözle, bilimsel veriler ışığında hilali gözlüyor. çıkan sonuçlar büyük şeytanın necis ellerinin değmediği ve yönlendiremediği ihlasla gerekli yerlere ulaştırılıyor. ve Velayeti Fakih İmam Hamenei tarafından tüm dünya Müslümanlarına ilan ediliyor.

Daha bu ruyeti hilal konusunun diğer ayrıntıları da var bunları fakihler açıklamaktadır ve sitede ayrıntılar mevcuttur. biz aydınlatmayı dileyen kalpler için bu kadarıyla yetiniyoruz.

Yorum

Önce şunu söylemek istiyorum, ABD şeytanına bağllı DİB sözünü kabul etmiyor ve sizi kınıyorum. İftira edici olarak, Ahiret günü hesap vermek zorunda kalmaktansa , mertçe sözünü geri almak daha evladır. Böyle fanatik ve ucuz söylemler kişilerin seviyesini ve kalitesini düşürür.
                Bilgilendirme için teşekkür ederim ama hilalin görünüşü, bu hilal tartışmalarına delil olması ve vatandaşların gönlü mutmain olarak bayram yapması amacı ile, İstanbul Müftülüğünce Aydos tepesinden 2 gün boyunca gözlemlenip, canlı olarak yayınlandı. Artık bunun üzerine de tartışmanın bir anlamı kaldığını sanmıyorum. S.Arabistan ve İran'daki görevlilerin çabalarınıda taktir ediyorum, Rabbim niyetlerimizi hayırda buluştursun. Yalnız sevdiğim bir abimin şu paragrafını paylaşmadan edemeyeceğim:

Klasik dönem fakihleri de, rüyet-i hilâl tartışmasını kesmek maksadıyla, kamu otoritesinin (hâkim) bu konudaki kararını herkes için bağlayıcı kabul etmişlerdir. Ülkemizde, her yıl yaşanan anlamsız ve lüzumsuz tartışmalara son vermek için, bu alanda kamu otoritesi sayılan Diyanet İşleri Başkanlığı'nın astronomik veriler esas alınarak kabul ve ilân ettiği takvime uyulması en doğrusudur. Bu suretle müslümanlar arasında gereksiz yere oluşturulan gerginlik ve soğukluk ortadan kalkacak ve bayramın bütün ülkede aynı günde yapılmış olması, birlik ve beraberlik ruhunun kuvvetlenmesine katkıda bulunacaktır. Bununla birlikte, astronomik hesapla tatmin olmayıp hilâlin gözle görülmesi gerektiğini düşünenler, meseleyi tabii mecraından saptırmamak ve fitneye sebep olmamak şartıyla sadece kendi nefislerinde gözle görmeyi esas alarak davranabilirler. Unutmamalı ki müslümanlar arasında fitneye sebep veya alet olmak büyük günahtır. Kur'an diliyle ifade etmek gerekirse,"Fitne, savaştan (öldürmekten) bile kötüdür" (el-Bakara 2/191, 217).

Yorum

bu hale bir çare:

bu gün ikinci kez oluyor! yarım saat yazı yazdım. klavyeden hangi tuşa bastımsa birden önceki sayfa açıldı ve yazdıklarım da silindi gitti.

Yorum

DİB'nın büyük şeytan ABD'ye bağlı olduğu bir hakikattir ve bu hakikati biz tüm insanlar uyanana kadar haykırmaya devam edeceğiz. aksi halde Allah bu hakikati bizden alır bunu haykıracak layık birine verir bizi de saptırır!. DİB hükümete bağlı mı bağlı! Hükümet nereye bağlı! ABD'den izinsiz bir adım atabiliyor mu? Hayır! Öyleyse DİB nereye bağlı olmuş bulunuyor?

siz bir adım öteyi görmeyi deneyin.

DİB'e bağlı İst Müftülüğünün hilal gözetlettiğini söylemişsiniz. bu canlı yayında Hilal çarşamba günü görüldü mü? görüldüyse o zaman DİB'ce yapılan açıklama yanlış. Çünkü orada çarşamba hilali görmenin mümkün olmadığı yazıyordu. eğer görülmediyse perşembe neden bayram yaptırdılar.

Allah aşkına size soruyorum vicdanınıza danışarak cevap verin! müftülükçe yapılan gözetleme samimice midir? hadi diyelim hilali göremediler o zaman bayramı cumaya erteleme imkanları var mı? yoksa bu gözetleme nedendir? bir de ist müftülüğü DİB'le ne alakası var! bireysel olarak yapılan bir çok çalışma var bunlar başka ABD fetvacısı DİB başka!

Abinizin paragrafı Tağutu reddetmeye yönelik bilinç bakımından sıfır ve beş para etmez bir yazı! öncelikle Tağutu reddetmek diye Kur'an'i bir kavramı belleğine almalı sonra kalemini oynatmalı aksi halde o da şeytana çalışmaktan başka hiç bir adım atamamış olur. Biz tağuti düzenin tüm kurumlarını reddetmekle sorumluyuz onlara hayat vermek topluma onların egemenliğini sağlamakla değil!. Eğer Tağut hükmüne gelmekse bırakın orada beraberlik ruhu olmasın! Çünkü bundan Allah razı olmaz! en büyük fitne ise Tağutun meşruluğunu sağlamaktır. çünkü o zaman öldürülecek kimse bile kalmaz.

Yorum

[quote author=_Ehli Beyt_ link=topic=7322.msg170048#msg170048 date=1375899618]
                      Hilal gözükmüş yarın tüm müslümanlar bayram yapcak
                      [/quote]

Buradan sizi kınıyorum. Neden yanlış bilgi veriyorsunuz? En azından inancımıza saygı gösterebilirsiniz. Sizin bilginizden sonra Bayram olduğunu düşünüp uyuyacaktım. Daha yeni diğer mesajlarınızı okuyup anladım hangi tarafta olduğunuzu. Tarafınıza saygı duyuyorum ama Şii bir foruma gelip de bizleri yanıltmaya çalışmanız çok üzücü.

Yorum

Şia'dan açıklamalara bakmadan "tüm müslümanlar (perşembe) bayram yapıyorlar hilal göründü" diye haber vermekte üç ihtimalden başkası olmaz.

1- Şia müslüman olarak görülmüyor dolayısıyla onların hilalle ilgili görüşlerine hiç bakılmamalı önemli değildir

2- Şia müslüman olsa bile hilal konusunda hiç bir açıklama hakları yoktur. Müslümanlar bu açıklamalara ihtiyaç duymadan, onları takmadan bayram yapacaklar.

3- Şia müslüman ve önemli olsa bile bu konuda unutkanlık gaflet ya da heyecana kapılan üye onların görüşleri nedir diye bakamadı. sünniler görünce onların da göreceğini varsaydı tüm müslümanların şiisi sünnisyile bayram yapmalarının heyecanını paylaşmak istedi.

birinci ve ikinci görüş affedilecek bir görüş değildir. hele şii bir sitede bundan dolayı o açıklamayı yapmak açıkça haddini aşmaktır. Bu cezasız kalacak bir durum değildir. Üçüncü ihtimale gelince bu da çok cahilce bir girişimdir. aklı kenara atarak duygusal davranışlarla bu ümmet arasındaki ihtilaflar çözülmediği gibi daha da karmaşık hale gelmiştir. ne çektiysek cahillikten ve akli davranmamaktan çektik. Ancak bu üçüncü ihtimalde bile şianın kaale alınmadığı, müslüman dendiğinde sünniliğin anlaşıldığı inancı hakimdir. bu görüşün şiddetle tashihe ihtiyacı vardır. aksi halde müslümanlar arasında birilerini yok saymakla bir yere varılmayacağı affedilemez bir husustur.

ben zaten bu "yarın bayram" haberinin milleti saptıracağını tahmin ettim ve o yüzden paylaşımda bulundum...

Yorum

sa arkadaslar 2014 Ramazan hilali ile ilgili bilgileri paylasalim insaallah da ummet Ehlibeyt klavuzlugunda makbul ve mubarek bir ilahi ziyafet ayi idrak etsin. site yonetimi de sitenin ulasilmamasina karsi tedbir alsin

Yorum

150 Hilal gözlem ekibi Şevval ayı hilalini gözlemliyor
                            Haberler, İran, Ortadoğu
                            6 Eylül 2010 12:55

[img width=700 height=330]http://www.islamidavet.com/wp-content/gallery/1431hilalgozlem/1431hilalgozlem%20(24).jpg[/img]
                            [justify]Dünya Müslümanlarının ve Mustazaflarının Rehberi Seyyid İmam Ali Hamaney’in Hilal Gözlemleme Bürosu üyesi Hücceti’l İslam ve’l Müslim’in Ali Rıza Muvahhit Nejad, Şevval ayı hilali hakkında şunları söyledi: “150 Hilal Gözlemleme Ekibi ülkenin çeşitli yerlerinde rasathanelerde şevval ayının hilalini gözlemlemektedirler.”[/justify]
                            [justify]Hilal gözlemleme ekipleri daha önce 120 ekipten oluşmaktaydı, ama Şevval ayı hilalini gözlemlemenin hassaslığından dolayı ekip sayısı 150’ye çıkarıldı.[/justify]
                            [justify]Uzmanlar arasında Şevval ayı hilalinin Perşembe günü görüleceği ve Cuma günü Bayramın ilk günü olacağı konusunda hiçbir ihtilaf bulunmamaktadır.[/justify]
                            [justify]Her yıl her türlü endişe ve şüphenin ber taraf edilmesi için bu konuda uzman kişilerden oluşan Hilal Gözlemleme ekipleri ülkenin çeşitli yerlerine dağılarak ellerindeki teçhizatlarla hilali gözlemlemektediler.[/justify]

[justify]http://www.islamidavet.com/2010/09/06/150-hilal-gozlem-ekibi-sevval-ayi-hilalini-gozlemliyor/
                            [/justify]

Yorum

İran'da Ramazan ayının ilk günü ne zaman?
                              27 Haziran 2014 Cuma, 12:00
                              İran İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Ali Hamanei'nin bürosu Ay Hilali Rasat Merkezi Başkanı Hüccetülislam Alirıza Muvahhidnejad, İran'da Pazar günü mübarek Ramazan ayının ilk günü olduğunu açıkladı.

Ay hilalini rasat etme konusunda bir basın toplantısı düzenleyen Hüccetülislam Muvahhidnejad, İslam İnkılabı Rehberi Bürosu Ay Hilali Rasat Merkezi'nin, İran'ın 150 noktasına ay hilali rasat ekibi gönderdiğini belirtti.

Muvahhidnejad, söz konusu ekiplerin 29 Şaban Cuma günü gittikleri bölgelerde ay hilalini rasat edeceklerini kaydetti.

Muvahhidnejad, rasat heyetleri 30 Şaban Cumartesi günü de emin olmak amacıyla rasat işini gerçekleştireceklerini ve böylece mübarek Ramazan ayının başladığı ile ilgili hiç bir şüphe geride bırakmayacaklarını vurguladı.

Muvahhidnejad, İran'da Pazar günü mübarek Ramazan ayının ilk günü olduğunu, şimdiye kadar Cumartesi günü Ramazan ayının ilk günü olduğuna dair herhangi bir fetva yayınlanmadığını kaydetti.

http://on4haber.com/haber/iran-da-ra...iklandi/41432/

Yorum

tağut şöyle buyurdu:

"
                                İslam aleminin mübarek ayı, 11 ayın sultanı ramazan, bu akşam kılınacak ilk teravih namazından sonra, gece kalkılacak sahur ile başlıyor
                                Dünya Bülteni/ Haber Merkezi
                                İslam aleminin mübarek ayı, 11 ayın sultanı ramazan, bugün kılınacak ilk teravih namazından sonra, gece kalkılacak sahur ile başlıyor.

Bu gece sahura kalkacak Müslümanlar, yarını oruçlu geçirecek. İlk iftar Ankara'da 20.30, İstanbul'da 20.49, İzmir'de ise 20.48'de yapılacak.

Bin aydan hayırlı olan Kadir gecesini de içinde barındıran ramazan ayında orucu en erken Hakkarililer, en geç de Edirneliler açacak. Buna göre ilk gün iftar Hakkari'de 19.39'da, Edirne'de 21.01'de yapılacak.

Ramazan'ın ilk günü imsak vakti Ankara'da 03.18, İstanbul'da 03.25, İzmir'de ise 03.51 olacak.

İlk gün Ankaralılar 17 saat 12 dakika, İstanbullular 17 saat 24 dakika, İzmirliler de 16 saat 57 dakika oruç tutacak.

İlk teravih namazı için ezan Ankara'da 22.17'de, İstanbul'da 22.40'da, İzmir'de ise 22.30'da okunacak.

Kadir gecesi 23 Temmuz'a denk gelen ramazan ayında, 27 Temmuz'da son oruç tutulacak. 28 Temmuz Pazartesi günü ise Ramazan Bayramı başlayacak.

"

http://www.dunyabulteni.net/manset/302263/ilk-teravih-bu-aksam-kilinacak

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X