Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Neden Şii Değilim?

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Neden Şii Değilim?

[quote author=Yas Gülü. link=topic=9211.msg58969#msg58969 date=1256820860]
    [quote author=Yas Gülü. link=topic=9211.msg58967#msg58967 date=1256820582]
    1 ve 2 - Kur'an tahrif edilmiş midir sorunuzun cevabı
    http://www.kevsernet.com/s_ve_c/243.htm

3 - Takiyye nedir ?
    http://www.kevsernet.com/s_ve_c/100.htm

4- Mehdi Uzun Yaşamı
    http://www.kevsernet.com/s_ve_c/66.htm

5- hakkında bilgim yok bilgisi olan varsa yazar inşaAllah

Umarım aydınlatıcı olur elif can.

Selam ve dua ile, hayırlı forumlar
    [/quote]

Şiileri ben yanlış tanıttıysam özürlerimi sunarım.
    Yanlış kelimeler sarfedip kalbinizi kırdım demekki.
    Kusuruma bakmayın kardeş :-\
    [/quote]

Elif Bacım;
    ön yargılı olmak iyi değildir,
    Yaz.Gulu kötü bir kelime sarf etmemiş,
    bunda alınacak ve ya kızılacak bir durum göremiyorum.

Yorum

6- Rec’at: hz. Ali’nin geri geleceği… Şianın ve düşmanlarının geri döneceği , Şia’nın yüreğine su serpmek için iki grubun savaşacağı ve Allah’ın düşmanlarının öldürüleceği inancı. (M. Öztürtk: Görüldüğü gibi Şia’nın rec’at inancı derinbir travmanın izlerini taşımaktadır.)
      Rec’atın delili Mü’min 11. ayetteki bizi iki defa öldürdün iki defa dirilttin ayetidir. Bu ayetin anlamı ise ehl-i sünnete göre (Mevdudi’den) Bakara 28 de geçmiştir. “Allah’ı nasıl inkar edersiniz ki , siz ölüler idiniz o sizi diriltti. Yine öldürecek yine diriltecek , sonra O’na döndürüleceksiniz.”

Altıncı maddeyi yazmadan yollamışım mesajımı...

Mevlüt kardeşim... Biz alay ile şakayı , samimiyet ile laubaliliği , tevazu ile zilleti , kibir ile vakarı birbirinden ayırdedebilecek kadarız elhamdülillah... Niyet okumak gibi bir özelliğimiz yoktur ama , siz objektif olarak yas gülü'nün ilk mesajını okursanız pek de hoş olmadığını idrak edersiniz sanırım... Önemli değil unuttum gitti....

Yorum

[quote author=Elif.. link=topic=9211.msg58961#msg58961 date=1256817999]
        Gayet samimi bir şekilde Mustafa ÖZTÜRK'ün , Tefsir'de Şia ve Ehl-i Sünnet polemikleri adlı kitaptan aklıma yatmayanları sizinle paylaşıp öğrenmek için burada yazmıştım... Direk saldırı değildi niyetim ama görüyorum ki sizin niyetiniz öğretmek değil püskürtmek... Teşekkürler...[/quote]

Bismillahirrahmanirrahim

Okuduğum kadarı ile İlahiyatçı olmalısınız. Ve anladığım kadarı ile de, Şia'yı Mustafa Öztürk ve Benzeri diğer yazarlardan öğrenmeye çalışmışsınız yada çalışıyorsunuz. Değerli kardeşim, örneğin Mustafa Öztürk'ün eserinden öğrendiğiniz Şia'yı bizzat Şia'nın kendi eserleri ile karşılaştırmayı düşünüyor musunuz? İlahiyatçı olmanız vasfı ile bunu yapacağınızı düşünüyor ve belli başlı eserlerle yetinmeyeceğinizi düşünüyorum. Ortaya attığınız (varsayım diyelim) iddiaları Şiilerin kendi eserlerinde araştırmanızı öneriyorum. Acaba bunlar var mı yok mu diye...

Saygılar.

Yorum

[quote author=Elif.. link=topic=9211.msg58973#msg58973 date=1256821805]

Mevlüt kardeşim... Biz alay ile şakayı , samimiyet ile laubaliliği , tevazu ile zilleti , kibir ile vakarı birbirinden ayırdedebilecek kadarız elhamdülillah... Niyet okumak gibi bir özelliğimiz yoktur ama , siz objektif olarak yas gülü'nün ilk mesajını okursanız pek de hoş olmadığını idrak edersiniz sanırım... Önemli değil unuttum gitti....
          [/quote]

unuttuğunuza sevindim Elif bacım;
          nitekim Yas.Gulu'ne ait size yolladığı yanıtları okudum ama burada kötü bir durum söz konusu değildir.
          Eğerkine yanlış bir durum varsa zaten düzeltilir, gördüğüm kadarı ile kötü bir kelime sarf edilmemiştir. Hatırlatmak isterim yine;
          Bizler kötü bir davranışta bulunsak dahi ( bu söz konusu bile olamaz ) Site yönetecileri gerekeni yapardı !

Yorum

[quote author=Mufazzal link=topic=9211.msg58974#msg58974 date=1256822509]
            Gayet samimi bir şekilde Mustafa ÖZTÜRK'ün , Tefsir'de Şia ve Ehl-i Sünnet polemikleri adlı kitaptan aklıma yatmayanları sizinle paylaşıp öğrenmek için burada yazmıştım... Direk saldırı değildi niyetim ama görüyorum ki sizin niyetiniz öğretmek değil püskürtmek... Teşekkürler...[/quote]
            Bismillahirrahmanirrahim

Okuduğum kadarı ile İlahiyatçı olmalısınız. Ve anladığım kadarı ile de, Şia'yı Mustafa Öztürk ve Benzeri diğer yazarlardan öğrenmeye çalışmışsınız yada çalışıyorsunuz. Değerli kardeşim, örneğin Mustafa Öztürk'ün eserinden öğrendiğiniz Şia'yı bizzat Şia'nın kendi eserleri ile karşılaştırmayı düşünüyor musunuz? İlahiyatçı olmanız vasfı ile bunu yapacağınızı düşünüyor ve belli başlı eserlerle yetinmeyeceğinizi düşünüyorum. Ortaya attığınız (varsayım diyelim) iddiaları Şiilerin kendi eserlerinde araştırmanızı öneriyorum. Acaba bunlar var mı yok mu diye...

Saygılar.

[/quote] Şia'yı Ethem Ruhi Fığlalı'nın Mezhepler Tarihi kitabından okuduğumuz kadar biliyoruz... İlahiyatta özel Şia dersi yok.. lŞii yazarlar okudum Murtaza Mutahharri ve Cevadi Amuli... Başka bir kaynak elime de geçmedi açıkçası bilmiyorum da... Gurer ve Durer ile Nehc'ül Belağa'ya dair Şiilerin yazdığı methiyeleri okudum... Bu konuların başlı başına ele alındığı bir kitap bilmiyorum... En iyisi Şii sitesine kayıt olmak dedik... Dedik de (...)
            En son Qom_u_ask tarafından düzenlendi; 05.08.2020, 15:35.

Yorum

[quote author=Mevlüt link=topic=9211.msg58975#msg58975 date=1256822824]

[/quote]

unuttuğunuza sevindim Elif bacım;
              nitekim Yas.Gulu'ne ait size yolladığı yanıtları okudum ama burada kötü bir durum söz konusu değildir.
              Eğerkine yanlış bir durum varsa zaten düzeltilir, gördüğüm kadarı ile kötü bir kelime sarf edilmemiştir. Hatırlatmak isterim yine;
              Bizler kötü bir davranışta bulunsak dahi ( bu söz konusu bile olamaz ) Site yönetecileri gerekeni yapardı !
              [/quote] Önemli değil Mevlüt kardeşim... Davranış kötüydü ve unuttum....

Yorum

[quote author=Elif.. link=topic=9211.msg58977#msg58977 date=1256823171]
                Bismillahirrahmanirrahim

Saygılar.

[/quote] Şia'yı Ethem Ruhi Fığlalı'nın Mezhepler Tarihi kitabından okuduğumuz kadar biliyoruz... İlahiyatta özel Şia dersi yok.. lŞii yazarlar okudum Murtaza Mutahharri ve Cevadi Amuli... Başka bir kaynak elime de geçmedi açıkçası bilmiyorum da... Gurer ve Durer ile Nehc'ül Belağa'ya dair Şiilerin yazdığı methiyeleri okudum... Bu konuların başlı başına ele alındığı bir kitap bilmiyorum... En iyisi Şii sitesine kayıt olmak dedik... Dedik de (...)[/quote]
                Bismillahirrahmanirrahim

Saygı değer Elif Kardeşim! Size Şia hakkında araştırma yapacağınız, okuyacağınız ve Şia'yı bizzat Şiilerden öğrenmeniz için bazı şii eserler önerebilir miyim?

Yorum

[quote author=Mufazzal link=topic=9211.msg58979#msg58979 date=1256823407]
                  [quote author=Elif.. link=topic=9211.msg58977#msg58977 date=1256823171]
                  Bismillahirrahmanirrahim

Saygılar.

[/quote] Şia'yı Ethem Ruhi Fığlalı'nın Mezhepler Tarihi kitabından okuduğumuz kadar biliyoruz... İlahiyatta özel Şia dersi yok.. lŞii yazarlar okudum Murtaza Mutahharri ve Cevadi Amuli... Başka bir kaynak elime de geçmedi açıkçası bilmiyorum da... Gurer ve Durer ile Nehc'ül Belağa'ya dair Şiilerin yazdığı methiyeleri okudum... Bu konuların başlı başına ele alındığı bir kitap bilmiyorum... En iyisi Şii sitesine kayıt olmak dedik... Dedik de (...)[/quote]
                  Bismillahirrahmanirrahim

Saygı değer Elif Kardeşim! Size Şia hakkında araştırma yapacağınız, okuyacağınız ve Şia'yı bizzat Şiilerden öğrenmeniz için bazı şii eserler önerebilir miyim?
                  [/quote] Çok memnun olurum... Ben iflah olmaz bir okurum
                  En son Qom_u_ask tarafından düzenlendi; 05.08.2020, 15:36.

Yorum

6- Rec’at: hz. Ali’nin geri geleceği… Şianın ve düşmanlarının geri döneceği , Şia’nın yüreğine su serpmek için iki grubun savaşacağı ve Allah’ın düşmanlarının öldürüleceği inancı. (M. Öztürtk: Görüldüğü gibi Şia’nın rec’at inancı derinbir travmanın izlerini taşımaktadır.)
                    Rec’atın delili Mü’min 11. ayetteki bizi iki defa öldürdün iki defa dirilttin ayetidir. Bu ayetin anlamı ise ehl-i sünnete göre (Mevdudi’den) Bakara 28 de geçmiştir. “Allah’ı nasıl inkar edersiniz ki , siz ölüler idiniz o sizi diriltti. Yine öldürecek yine diriltecek , sonra O’na döndürüleceksiniz.”

[/quote]

İlk önce kısa bir açıklama yapsaydınız, yanlış anlaşılmalara sebep olmazdınız. Soru sormanın sakıncası yoktur, elbette aklınıza takılan şeyleri sorabilirsiniz. Önemli olan Şia'yi Şiilerden öğrenmeniz. Ric'atla ilgili benim de katkım olan bir yazının linkini size veriyorum, inşaAllah okur, faydalanırsınız:
                    http://www.islamkutuphanesi.com/turk...texe/ricat.htm
                    "Haksızlık edenler, hangi dönüşe (hangi akibete) döndürüleceklerini yakında bileceklerdir." (Şuara 227)

Yorum

[quote author=f_altan link=topic=9211.msg58981#msg58981 date=1256823710]

[/quote]

İlk önce kısa bir açıklama yapsaydınız, yanlış anlaşılmalara sebep olmazdınız. Soru sormanın sakıncası yoktur, elbette aklınıza takılan şeyleri sorabilirsiniz. Önemli olan Şia'yi Şiilerden öğrenmeniz. Ric'atla ilgili benim de katkım olan bir yazının linkini size veriyorum, inşaAllah okur, faydalanırsınız:
                      http://www.islamkutuphanesi.com/turk...texe/ricat.htm
                      [/quote]Ehl-i Beyt'in , Ehl-i Sünnet ve'l Cemaat tarafından ihmal edildiğini düşünmekle beraber , Şia'nın bazı düşüncelerini anlamıyorum... Mesela:

Açıklamam buydu... Linke bakacağım inş.

Yorum

Memnuniyetle güzel kardeşim. Ayrıca bu yaklaşımınızdan ötürüde teşekkür ederim.

1- Neden Şia?

http://www.islamkutuphanesi.com/turk...er/rafizi1.htm

2- Şiayı tanıyalım \ Dr.Muhammed Ali Şimali
                        http://www.islamkutuphanesi.com/turk...ali/index.html

3- Şia İnançları \ Ayetullah Muhammed Rıza Muzaffer
                        http://www.islamkutuphanesi.com/turk...ffer/index.htm

4- İnançlarımız \ Nasır Mekarım Şirazi
                        http://www.islamkutuphanesi.com/turk...sirazi/toc.htm

5- Şia'nın ortaya çıkışı \ M. Hüseyin Tabatabai
                        http://www.islamkutuphanesi.com/turk...kisi_title.htm

6- Şii olmamın nedenleri \ Muhammed Ticani
                        http://www.islamkutuphanesi.com/turk...cindekiler.htm

7- Tam ilmihal \ Ayetullah Sistani
                        http://www.islamkutuphanesi.com/turk...hal/index.html

8- Tam ilmihal \ Ayetullah Humeyni
                        http://www.islamkutuphanesi.com/turk...am_humeyni.htm

Yorum

Ve ayrıca her türlü sorunuza cevap bulabileceğiniz bir site.

http://kevsernet.com/soruvecevap.htm

Yorum

http://www.kevsernet.com/s_ve_c/243.htm

Kuran'ın tahrif ediliş iddiasına karşılık yazılmış cevabı irdelediğim zaman, özet olarak şunlar öne çıktı

Örneğin Bu kitapta olan bir hadisin kabul edilmesi için onun bu kitapta veya diğer kaynaklarda yer alan sahih bir hadisle ve Kur'an ayetlerinde yer alan hükümlerle çelişmemesi şartı aranır. Bu çelişki olduğu taktirde o hadis kabul edilmez ve diğer kaidelere başvurulur.
                            Yani bu işin notunu almanızı önemle vurguluyorum, ki bizim de bildiğimiz gibidir ki öne sürülen iş ne olursa olsun, Kuran ile uyuşma şartına tabi olmalı

Cevap-243: El-Kâfî Şia'nın dört temel hadis kaynağından biri ve en önemlisidir. Bu kitabın büyük öneme sahip olmasıyla birlikte Şia'da ictihadın kapısının kapalı olmadığına istinaden bu kitapta olan hadisler Şia uleması tarafından taklit üzere kabul edilmez; ictihadî bir üslupla incelenerek kabul edilir veya edilmez.
                            Kendi alimlerinizin veya itibar ettiğiniz kaynakların inancını not alın ki yarın Kuran-akıl-mantık üçlüsüyle uyum içinde olmayan bir işler öne sürüp de pek iddialı işlere durmayın

1- "Ömer şöyle dedi: "Eğer insanlar Ömer, Kur'an'a bir şey ekledi diyecek olmasalardı, ben bizzat kendi elimle recm ayetini yazardım." (bk. Buhari Bab-i Meğazî)

Görüldüğü gibi Ömer Kur'an'ın tahrif edildiğini, çünkü recm ile ilgili bir ayetin olduğunu iddia ediyor
                            Sünniliğin ne olduğuna kafa erdirmeye girişmeyeceğim ama sayısız çelişkiler taşıdıkları bir,iki,üç açı ile apaçık değil, yüzlerce,binlerce açı mecvut,Dolayısıyla Kuran'ın değişmiş tahrif edilmiş meselesini en çok sizin hadisler öne sürer

Bu konuda daha açık rivayetler de var Sünnî kaynaklarda;örneğin Suyutî Ed-Dürr-ül Mensur kitabında şöyle nakletmektedir: "Ömer b. Hattab münadisine emretti, o da nida ederek insanları topladı , ardından Ömer minbere çıkarak Allah'a hamd u senadan sonra şöyle dedi: "Ey insanlar, recm ayetinden dolayı çığlık atıp (rahatsız olmayın), o, Allah'ın kitabında nazil olan bir ayetti ve biz onu okuduk. Ama Muhammed ile birlikte giden bir çok Kur'an (ayeti) ile birlikte o da gitti!!..."[1]
                            Hatta öylesine iddialarınız varki, bu Allah'ın hakimiyetine iman etmişleri çileden çıkartacak tarzda

Ancak bununla birlikte biz Ehl-i Sünnet'i, Kur'an'ın tahrifine inanmakla suçlamıyoruz. Çünkü bu tür suçlamalar her şeyden önce küfür dünyası karşısında Kur'an'ın konumunu zayıf düşürmek ve Kur'an'ı İlahî bir mucize olarak gören İslam dinine darbe vurmak sayılır.

Değerli bir açılım yakalamışım, bir itiraf

Bilmem hangi gerekçeden dolayı Kurana iftira attıkları apaçık olanalrın maskesini düşürmeyip , gerçek ile batılın ne olduğunu apaçık etmeyip, salih kişiliklerin yolunu yitirmesine kadar varacak bir işe sebep olmaya götürür

Ki sayısız ayet ile sabittir ki doğruyu gizleyenlere, Allah'ın apaçık bildirdiklerini örtene veselam veselam vebal ağır

Tahrifi bildiren bu gibi hadislerden Şia kaynaklarında da vardır. Ancak biz bu hadislerin Kur'an'ın tahrif edilmediğini bildiren Şia kaynaklarında olan yüzlerce sahih hadisle çeliştiği ve aklî ve naklî ilkelerle bağdaşmadığı için geçersiz telakki etmekteyiz.
                            Bu söz de benim düşüncemi pekiştirir, yani hadis denilen işin ne kadar güvenilmez, birbirini tutmaz iş olduğunu

Kısa bir kuş bakışıyla gözüme takılan işlerden alıntı yaptım

Eğer İmamet yoksa eğer rehberlik ve önderlik yoksa eğer hedef yoksa ve eğer Hüseyin yok ve onun yerine eğer Yezid varsa, işte o zaman; Allah evi etrafında dönmekle puthane etrafında dönmek arasında hiçbir fark yoktur.”

Ali Şeriati

Yorum

Mufazzal kardeşimin verdiği linklerden bir yere ulaştım... Oradan inş matbu kitaplar getittireceğim... Allame Tabatabai'nin kitapları hoşuma gitti... Mesela "Tüm Boyutlarıyla İslam'da Şia"... Bakıyorum... Teşekkürler...

Yorum

[quote author=Elif.. link=topic=9211.msg59025#msg59025 date=1256834881]
                                Mufazzal kardeşimin verdiği linklerden bir yere ulaştım... Oradan inş matbu kitaplar getittireceğim... Allame Tabatabai'nin kitapları hoşuma gitti... Mesela "Tüm Boyutlarıyla İslam'da Şia"... Bakıyorum... Teşekkürler...
                                [/quote] http://www.kevseryayincilik.com/asp/...product=aa-k06

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X