Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Nasıl Şii Oldum - 20 \ zerre

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Nasıl Şii Oldum - 20 \ zerre

[quote author=Mufazzal link=topic=6604.msg45110#msg45110 date=1248855632]
    Devamını sabırsızlıkla bekliyorum inş.

[/quote]

...

Susmak dinlemektir alabildiğine hırçın düşünceleri;
    Bazen göz yaşlarını saklamaktır,
    Bazen ödün vermektir...
    Susmak ölmektir yaşamak adına hayatı;
    Haklılığını bile bile boyun eğmektir...
    En son Qom_u_ask tarafından düzenlendi; 08.08.2020, 17:25.

Yorum

[quote author=zerre link=topic=6604.msg45112#msg45112 date=1248858446]
      [quote author=Mufazzal link=topic=6604.msg45110#msg45110 date=1248855632]
      Devamını sabırsızlıkla bekliyorum inş.

[/quote]

...

Susmak dinlemektir alabildiğine hırçın düşünceleri;
      Bazen göz yaşlarını saklamaktır,
      Bazen ödün vermektir...
      Susmak ölmektir yaşamak adına hayatı;
      Haklılığını bile bile boyun eğmektir...

[/quote]

Mufazzal abim sağ olsun, her sustuğumda kendisini arayabileceğimi ve kendisi ile dertleşebileceğimi içimi dökebileceğimi soyledi.

Sürekli esen hırçın rüzgarlar geminin yelkenleri kopma noktasına getiriyor iken her seferinde Mufazzal abi yeniden bağlıyor.

Devamından Mufazzal abim haberdar olacak fakat foruma yazmamaya dair verdiğim karardan donmeyeceğim. En son Mufazzalın verdiği namaz kitabımı yırttılar ve suçu hiç sesimi çıkaramayacağım birinin boynuna koydular... Odamı kitap doldurmaya karar verdim. Ehl-i Sunnet ve Şia üzerine her türlü kitabı toplayıp kütüphane kuracağım. Allah izin verirse şimdi hepsini okuyamayacak olsam bile askerden sonra okuyacağım inşallah
      En son Qom_u_ask tarafından düzenlendi; 08.08.2020, 17:24.

Yorum

devamini bizlerden ve bu siteyi ziyaret edecek olan, belkide vaktiyle sizin durumunuzda olan, arayis icerisinde olanlardan esirgememenizi rica ediyorum zerre kardesim...

Allah ecrinizi bol eylesin

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

Saygıdeğer Antakyalı Zerre kardeş sende aramıza hoşgeldin...

Bende Yozgatlı'yım ve aleviyim. Biz alevi toplumu olarak Ehlibeyt ve Oniki İmamlara muhabbet üzere büyük bir sevgi ile büyüyoruz (birçok hurafeler aramıza sokulmuş olsalarda) ama amel olarak Caferiliği ve Ehlibeytin(as) mübarek hayatlarını, fikir, inanç, fazilet ve Allah tarafından seçkin ve İmam olarak gönderildiklerini ve tüm islami değerleri bilmemekteyiz. Malumunuzdur Osmanlı'nın 800 yıllık Caferi ve Alevi kıyımı ve katliamı (kitap ve alimler ilk hedefti) bu gerçekleri bilmeden Alevi toplumunun nasıl oluyorda alimsiz, camisiz, eğitim araçları olmaksızın eğitimsiz cahil bırakıldığını bilmeden aşağıladıklarını heryerde görüyoruz bu acımızı hiç kimse anlayamaz önce dinden uzaklaştırılmak sonrada vay efendim bunlar dinden çok uzaklar dolaysıyla şudur budur diyebiliyorlar. Osmanlı ermeniye, yahudiye, hıristiyana bile en büyük saygıyı gösterirken ve onların mabetleri korunurken, gelişirken hatta teşvik edilirken bize böyle bir şans asla tanınmamıştır. Oysa Osmanlı zalim ve zorbaların bizi caferi olmamızdan dolayı en büyük soykırım ve katliamları bize reva görmeleri 800 yıl dinden bizi uzak tutmaları, ajanlar göndererek sahte dedeler, seyyitler vasıtasıyla bizim aramıza devamlı hikaye, masal, hurafeler ve inkar ve küfürü anlatanlar getirdiler bizim cahil toplumu 800 yıl bunlarla doldurdular yanlış tarihi bilgileri yanlış değerleri bize kabul ettirdiler. Yahudiye ve Hırıistiyana verilen hoşgörünün milyarda biri bize tanınmamıştır bizim millet bu Osmanlı yezitlerin (Allahın Laneti onların üzerine olsun) bize yaptığı zulmden alevi toplumumuz çok çekmiştir.

Bazı arkadaşlar alevi şöyle alevi böyle diye aşağılaması onların cehaletinin 800 yıllık bir dini boşluk yaşatıldığını bilmeden Alevi Camiasını cehaletinden dolayı aşağılamasını onlara küfür etmelerini asla kabul etmiyoruz bundan çok büyük üzüntü duymaktayız ve bu kişileride asla affetmiyoruz. Sanki 800 yıl bizim kaynak ve kitaplarımız yakılmamış alimlerimiz bilgili insanlarımız idam edilmemiş halkımız anadolu'nun dışına sürgünlere gönderilmemiş gibi cehaleti bahane edip toplumumuzu küçük düşürücü suç ve davranışlarla yine bizi dinden uzak tutmak için çaba sarf ediliyor. Alevileri dine küstürüp onları dışlayarak hiç kimse Allahın rızalığını ummasın, onları aşağılayarak bilgisizliğini yüzüne vurarak Peygamberin (saa) asla şefaatını ummasınlar. Din Allahın dinidir, Peygamberi Ekrem(saa) ve onun pak ve masum Ehlibet ve Hak Oniki İmamı biz Alevi Camiası şemanızmden islama geçişte onlara biat ettik ve onları hak bildik bu güne kadar bu böle olmuştur ama zalimler Caferi olan bu Alevi Camiasını hertaraftan kuşatıp dinsizieştirdi, inançlarını ve amellerini hurafe ve hikayeyle değiştirdi sonuçta bu toplum o 800 yıl saldırıların ve katliam ve asimilasyonun meyvesi olarak görmekteyiz bep birlikte şahit olmaktayız. Bilgili alevi bulmak hemen hemen imkansız ve milletimiz en ufak bir dini meseleyi bile bilmemektedir buda onların mazlumiyetini göstermek için yetiyor artıyor bile.

Gerçek Aleviliği araştırmak isteyenlere şunu tavsiye ediyorum. Sağlıklı bigi almak isteyenler burdan öğrenebilirler gerçek Alevilik nedir, Alevi tarihinde yapılan zulümleri, tarihini, kültürünü vs. tüm bunları bu adreslerden almak mümkündür. Herkes şunu iyi bilsinki, Türkiye'de yaşayan 35 milyon Alevi'yi bilgisizliğini ve cehaletini bahane edipte topluca Alevi camiasina çatmak küfürdür, fitnedir, adaletsizliktir ve sapıklığın ta kendisidir. Buda böyle biline. Herkese teşekkür ediyorum, saygılar sevgiler gönderiyorum. Hoşçakalın.

www.alevisesi.com
          www.alevicaferi.net

Yorum

esselamunaleykum kardeşim inanın çok üzüldüm
            ama size böyle davrananlara kızmayın üzmeyin kimseyi mektebimiz bize bunu buyurur
            tertemiz imamlarımız kendilerine yapılan onca haksızlığa rağmen sabretmiş ve en büyük cevabı vermişlerdir
            dualarımda sizide anacağım kardeşim inşaallah
            sabredin sabrın meyvesi biraz geç gelir ama hem bol hemde lezzetli olur
            rabbim yardım etsin
            nezaman darda kalsanız ya eba salih sen yetiş deyin inşaallah imamı zaman agamız yardımınıza yetişecektir
            "eğer sıffinde engellenebilseydi cansız kuranın mızraklanışı o zaman kerbelada mızraklanmazdı canlı kuranın başı"

Yorum

Acele etme zerre can! Zamanla Allah'ın izni her şey yoluna girecektir. Sıkma canını. Bu yolda sıkıntı çekmeseydin şaşırırdım zaten. Kitabında yırtılır, dayakta yersin. Önemli olan bu sıkıntılar baş gösterdiğinde sabretmendir. Şu ana kadar gösterdiğin sabırdan ve yaptığın araştırmalardan ve ulaşmaya çalıştığın ilim aşkından dolayı gerçekten son derece mutluyum. Günlerdir bir çok sitede (kevsernet)'de bir çok kitap aradığına, sipariş verdiğine tanık oldum. Allah bu gayretinin karşılığını mutlaka verecektir. Sen Allah'a sığın ve O'na el aç, ağlayarak, yakararak, ondan yardım dile.

Yorum

Hikayenizi okudum, çok güzeldi.
                Devamı var ise bekliyorum inşaAllah.
                Allah sizi çıktığınız bu yoldan ayırmasın ve müsibetler karşısında da yıldırmasın dilerim.
                Ehlibeyt şefaatçiniz olsun...

@Mufazzal abiden alıntı yaptım, güzel yazılmış bir yorumdu ;
                Hz. Ali a.s buyurdu ki: Beni bir dağ bile sevse musibete uğrar. Bu sevgi sadece dil ile değil. Dil-Kalp ve Amelledir. Hamdolsun sen Dilinle ikrar ediyor, Kalbinle tasdik ediyor ve amel etmek için çırpınıyorsun. Bu yolda sıkıntılara sabırla göğüs gerecek kadar yüreğe sahip olduğunu biliyorum.
                En son Qom_u_ask tarafından düzenlendi; 08.08.2020, 17:25.
                "Biz aşkı neynevada öğrendik hani o ihanet diyarında zulme meydan okuyarak baş kaldıran kızıl güllerle."

Yorum

Gereksiz Konular Tarafımca Silinmiştir. Silenen Konular Toplu Şekilde Serbest Kürsiye Taşınmıştır.

Yorum

YUKARI ÇIK
                  Çalışıyor...
                  X