Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Nasıl Şii Oldum - 20 \ zerre

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Nasıl Şii Oldum - 20 \ zerre

sayın kardeşim ruhunuzun Allahın hikmetiyle huzura ermesine çok sevindim.kalbinizdeki huzurdiyorum çünkü yüzünüzde bunun mutlluluğunu gördüm.sizinle tanıştığım için bunu rahatlıkla söylüyorum.bizler elimizdekinin kıymetini çok fazla bilmiyoruz.çünkü bu hazineye doğuştan sahibiz.Kendi çevrem adına diyorum.bazen çok imreniyorum,sizin öykünüz benzeri yazıları okuduğumda insan ancak aradığı yitiğin değerini bulduğunda anlarmış.dilerim bulduğunuzu hiç kaybetmezsiniz.

Yorum

[quote author=Maşuk link=topic=6604.msg44011#msg44011 date=1248178757]
      sayın kardeşim ruhunuzun Allahın hikmetiyle huzura ermesine çok sevindim.kalbinizdeki huzurdiyorum çünkü yüzünüzde bunun mutlluluğunu gördüm.sizinle tanıştığım için bunu rahatlıkla söylüyorum.bizler elimizdekinin kıymetini çok fazla bilmiyoruz.çünkü bu hazineye doğuştan sahibiz.Kendi çevrem adına diyorum.bazen çok imreniyorum,sizin öykünüz benzeri yazıları okuduğumda insan ancak aradığı yitiğin değerini bulduğunda anlarmış.dilerim bulduğunuzu hiç kaybetmezsiniz.
      [/quote]

Ben aslında doğuştan şiiymişim.

Yorum

zerre kardesim;
        forumda yazdiginiz bazi mesajlar, sorgulamalar ve ciddiyetle incelemelerden dolayi aslinda pek süpriz olmadi benim icin

fakat sevindirici, cok sükür, manevi yasaminiza menfi etkisi olan icsel celiskilerinizden kurtulmus ve ehlibeytin aydinlik yolunu kabul etmissiniz

Allah razi olsun müddessir bacimdan ve mufazzal kardesimden...tabiki hakikate teslim olma liyakati göstermenizden dolayi sizden...

Allah, yollarina layik, sefaatlerine nail eylesin

bu arada sizlerin birbirinizi görmüs olmanizada sevindim
        insaAllah banada birgün kismet olur kardeslerimi görmek
        En son Qom_u_ask tarafından düzenlendi; 07.08.2020, 17:54.

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

zere kardeşim bundan eminim,emin olduğumiçin -aradığı yitiğin değerini bulduğunda anlarmış -cümlesini kullandım.

Yorum

[quote author=AliEkber link=topic=6604.msg43916#msg43916 date=1248160055]
            Allah hayırlara vesile kılsın inş.Devamını bekleyeceğiz
            [/quote]

Yorum

allahuekber
              hidayetiniz mubarek ola zerre kardeşim,rabbim bundan sonraki ömrünüzde daim ehli beyt a.s. yolunda yürümeyi nasip eylesin inşaallahsize vesile olan müddesir bacımdan ve Mufazzal kardeşimizden rabbim razı olsun onlara ve onlarla beraber bu yolda yürüyen ehli beyt a.s. aşıklarına onların şefaatini nasip eylesin inşaallah
              En son Qom_u_ask tarafından düzenlendi; 07.08.2020, 17:53.
              "eğer sıffinde engellenebilseydi cansız kuranın mızraklanışı o zaman kerbelada mızraklanmazdı canlı kuranın başı"

Yorum

Bismillahirrahmanirrahim

Suriyeden geldikten sonra kevsernet'te zaman geçirmeye başladım. Orada soru cevap bölümünde zaman geçiriyordum. Sabırsızlıkla Seyda Zeynebê gideceğim günü bekliyordum. Bir yandanda aileme bunu nasıl anlatacağımı düşünüyordum. Bir ara aileme soyledim '' kesinlikle olmaz'' dediler. Ben kararımı artık vermiştim. Ailemin rızası olmasada gidecektim.

Çok sevdiğim ve samimi olduğum 2 büyük amca var. Arkadaş, dost gibi sohbet ederler sürekli benle. Onlara durumu anlattım. Yalçın amcam bana eğer doğru olduğuna inanıyorsan yap. Onune çıkan engeller olursada vazgeçme dedi. Aldığım cevap beni hem şaşırttı hemde mutlu etti. Kararımdan dönmeyecektim artık.

Aradan bir süre geçti ve Seydna Zeynebe, Ehli Beyt mektebine gitme vakti gelmişti. Gitmeden 1 gün once aileme tekrar soyledim. Cevap aynı idi. Onlara rızaları olmasada gideceğimi soyledim. Annem bana, hakkını helal etmemekle tehtid etti. Fakat ben beni yıldırmak için yaptıklarını bildiğimden, ''etmezsen etme'' bende bir daha bu eve ayak basmam dedim. O kadar ciddi soylemiştimki ben bile inanmıştım bir ara bu soylediğime. Ama yapmam gerekirsede bunu gayet iyi yapardım. Bunuda çok iyi biliyordular. O akşam tartışmalardan konuşmalardan bunalmıştım. Eşyalarımı yolculuk için hazırlamıştım o akşam.

Sabah yola koyuldum. İçimde buruk bir sevinç var idi. Canımda sıkılıyordu. Ama gittiğim yer ve yapacaklarım aklıma gelince sıkıntımı yatıştırıyordu. Gümrüğe yetiştik, çıkış yapmak için sıra beklemeye başladım. Sıra bana geldi. Pasaportumu görevli polise uzattım ve beklemeye başladım. İşlemim sanki diğer kişilere gore daha fazla sürdü. Telefonla başka bir yeri aradı. Bana nereye gittiğimi sordu. ''misafirliğe'' gidiyorum dedim. Bana malesef askerlikten dolayı gidemeyeceğimi yurt dışına çıkışımın yasak olduğunu soyledi. Başıma kaynar sular dökülmüştü. Mahfolmuştum. Hem oradakilere söz vermiştim hem geri döndüğümde ailemin karşısında gülünç duruma düşecektim. Bir arkadaşım aradım gelip gümrükten beni aldı. Sıkıntıdan adeta dilimi yuttum. Gözlerimden yaş gelmeye başladı. O gun eve gitmedim beni gümrükten alan arkadaşımın evinde kaldım.

Eve döndüm. Bizimkiler mutluydular durumdan. Ama onların boyle, bu durumdan dolayı mutlu olduğunu gormek sıkıntımı katlıyordu. Sabrettim bir şey konuşmadım. Dualar ediyordum her akşam bıkmadan yılmadan, çoğu zaman yastığı göz yaşlarımla ıslatıyordum. Sürekli garip ve normal bir çok insanın tahammul edemeyeceği rüyalar görüyordum. Şeyh Musaya gittim. Ona gördüğüm rüyaları anlattım. Anlatırken gözlerimin ıslandığını gördü, ''yeter anlatma'' dedi. Git suya anlat bu rüyanı. Hiç kimseyede bu rüyanda gördüklerinden bahsetme dedi. Dediğini yaptım ve gördüğüm rüyalar bir anda kesildi. Aradan bir süre geçtikten sonra Türkiyedeki şiayı ve Ehli beyt mektebini araştırmaya koyuldum. Antakyada Gadir Hum bayramında büyük bir konferans yapılmıştı. Selahattin Özgündüz Türkiyedeki Caferi Şiaları temsilen orada bulunmuştu. Bu isimden yola çıkarak araştırmaya koyuldum. Bir süre aradım ama elde tutulur düzgün bir bilgi bulamadm. Şia diye aramaya başladım arama motorlarında. Bir kaç forum çıkıyordu karşıma sürekli olarak. Gözüme kestirdiğim bir tane foruma girdim. alişiası idi bu forum. Orada açtığım başlığa birçok kişi cevap verdi. Ama genel anlamda Türkiyede Ehlibeyt mektebi bulma konusunda bir arkadaşımız fazlaca gayret gosterdi. Ama yinede elde tutulur bir şey yoktu. welayet forumu tavsiye etti. Çok bunalmıştım. Hatta pes edecektim.

Foruma aynı isimle kayıt yaptım ve girdim. Forumu tavsiye eden arkadaş(Allah ondan razı olsun) bu forumda beni görür görmez ozelden msj attı. Buradada kendisini sorularımla biraz sıktım Mufazzalın ismini aldım kendisinden. Kendisinin beni yonlendirebileceğini soyledi. Forumda tanınmış ve ilmi konularda bilgisi olduğunu fark ettim. Başlıklarını ve yazdıklarını incelemeye başladım. Özelden görüşmeye başladım kendisi ile. Beni İstanbulda bir mektebe yonlendirebileceğini soyledi. Mektepteki isim yabancı deyildi... Gitmeyi düşündüm... O gun Suriyede Ehlibeyt mektebindeki arkadaşları arayıp durumu onlara anlattım. Onlar Seydna Zeynebin benim açımdan daha faydalı olacağını soylediler. Fakat gitmemin imkanı yoktu. Zamanda daralmıştı benim açımdan. Mufazzalın bir başlığında Şenliklerden bahsediyordu. Başlığa baktığımda gitmek aklımın ucundan geçmedi. Bir pazar telefonda konuşuyorduk, kendisi ile tam olarak ne konuştuğumu hatırlamıyorum ama bir birimizi görmekten bahsetti. Bende yola koyuldum. Otobüste iken Mufazzal abi arayıp bana Mehdi Aksunun oraya geldiğini ve sohbetine katılacağımızı soyledi. Onca zaman kitabını okuduğum kişiyi orada görüp sohbetine katılacaktım. Gerçekten çok mutlu olmuştum. Mehdi Aksu'nun Mufazzal
                abinin kardeşi olduğunu duyunca daha bir şaşkınlığım artmış ve mutlu olmuştum. Tevafukların ardı arkasına geldi. Bir hayır vardır dedim bu işte.

Normalde misafirliğine gittiğim evlerde hiç rahat olamazdım. Fakat Mufazzal abinin samimiyeti ve yakınlığı ile bu konudaki buzlarımı çözmüş ve neredeyse kendi evimdeymişim kadar rahat etmemi sağladı. O akşam yaşadığım bu tevafuk zincirini baştan sona kadar değerlendirdim. Gerçekten planlı yapılmış olsa bu kadar güzel olamazdı. Oraya gittiğimde şenliklerde bana welayet forumu tavsiye eden ve Mufazzal abi ile tanışmama vesilen olan kişiyede gördüm. Koskaca alişiasında sadece kendisi varmış gibi benimle ilgilenen bana welayet forumu tavsiye eden... Mufazzal ile bilgi alış verişinde bulunmamı tavsiye eden kişiyi. Mufazzal ile ne tanışmışlığı ne görmüşlüğü var. O gün şenliklerde kendisini gördük........

Mufazzal ile her konuda istişare ettik. Sorularıma akli ve nakli deliller sundu. Oraya gittiğimde aklımdaki soruları gidermiş oldum. Geriye sadece bu mezhebe göre amellerimi gerçekleştirmek kaldı. Hangi kitaplar almamın faydalı olacağı hususunda bana yardımcı oldu.... Kuşku duymadan doğru yolda olduğuma inanıyorum. Kalpten inanıyorum. Onca zamanı heba ettiğimin farkına vardım. Rabbime Hamdolsun ona açılan elleri geri çevirmedi.

Şia olduktan sonra olmadan oncekine nazaran, daha zorlu sıkıntılarla karşılaşacağımın farkına vardım. Hergün yerli yersiz kavgalar tartışmalar... Oyle cümleler sarf ediliyorki... Yutulur cinsten deyil. Bu tartışmaların sonu nereye varacak bilmiyorum... Ama bazen hayatına yon verecek kararlar aldığında insan bazı şeyleri feda eder bu yolda. Bir an olsun tereddüt etmeden yapacağımın farkında deyiller. Keşke bilseler...

Elimden geldiğince kısaltarak ve olayları geniş bir biçimde açmadan anlatmaya çalıştım. Mufazzal ve bu noktaya varmama vesile olan, katkısı olan herkeze teşekkür ediyorum. Allah onlardan razı olsun. Selametle kalın...
                En son Qom_u_ask tarafından düzenlendi; 07.08.2020, 17:56.

Yorum

Zerre kardeşim! Beni hem utandırdın hem de çok duygulandırdın. Sana, gittiğinde sıkıntı yaşayabileceğini söylemiştim. Yaşarsanda şaşırmamanı belirtmiştim. İnan bu sıkıntıları dün telefonda kısaca arz ettiğinde duygulanmıştım. duygularım şimdi bir kat daha arttı.

Hz. Ali a.s buyurdu ki: Beni bir dağ bile sevse musibete uğrar. Bu sevgi sadece dil ile değil. Dil-Kalp ve Amelledir. Hamdolsun sen Dilinle ikrar ediyor, Kalbinle tasdik ediyor ve amel etmek için çırpınıyorsun. Bu yolda sıkıntılara sabırla göğüs gerecek kadar yüreğe sahip olduğunu biliyorum.

Allah yolunu açık etsin.

Yorum

zerre kardeşim inanın çok mutlu oldum,Allah hidayetinizi daim etsin inşallah
                    Gönülleriniz bir olmadıktan sonra sayıca çok olmanızın bir anlamı yoktur
                    İmam Ali (a.s)

Yorum

[quote author=mikdat link=topic=6604.msg44646#msg44646 date=1248509551]
                      [/quote]

Çok duygulandım ben de, Allah yardımcın olsun zerre kardeşim.

[quote author=Mufazzal link=topic=6604.msg44624#msg44624 date=1248499716]
                      Hz. Ali a.s buyurdu ki: Beni bir dağ bile sevse musibete uğrar. Bu sevgi sadece dil ile değil. Dil-Kalp ve Amelledir. Hamdolsun sen Dilinle ikrar ediyor, Kalbinle tasdik ediyor ve amel etmek için çırpınıyorsun. Bu yolda sıkıntılara sabırla göğüs gerecek kadar yüreğe sahip olduğunu biliyorum.

Allah yolunu açık etsin.

[/quote]
                      En son Qom_u_ask tarafından düzenlendi; 07.08.2020, 17:57.

Yorum

allahuekber allahuekber allahuekber
                        bazen canım sıkkın olduğunda forumdaki bu başlıkları okuyorum ve bu bölümdeki yazılar gerçekten beni mutlu ediyor inşaallah bu bölümde yüzlerce binlerce başlık açılmasını rabbim nasip eylesin
                        ehli beyt a.s.nin çektiği sıkıntıların yanında bizimkiler hiçtir bunları düşünün teselliniz olsun
                        rabbim bu yolda yardımcınız olsun sıkıntılarınız tez zamanda son bulsun ve inşaallah sizinde çevrenizdekilere vesile olmanızı nasip etsin
                        sizin için dua edeceğim inşaallah
                        "eğer sıffinde engellenebilseydi cansız kuranın mızraklanışı o zaman kerbelada mızraklanmazdı canlı kuranın başı"

Yorum

Çok duygulandım ben de, Allah yardımcın olsun zerre kardeşim

Yorum

Allah yardimciniz olsun zerre kardesim
                            yasadiginiz ve yasayacaginiz zorluklarin, yalnizca masumlara olan askinizi artirdigina zaman icerisinde sahit olacaksiniz insaallah.
                            sonra mahiyetini, yüreginizde daha bir derin hissederek diyeceksiniz ki BIR DERDIM VAR BIN DERMANA DEGISMEM
                            daim olsun insaallah

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

[quote author=gulistan_2 link=topic=6604.msg45072#msg45072 date=1248822135]
                              Allah yardimciniz olsun zerre kardesim
                              yasadiginiz ve yasayacaginiz zorluklarin, yalnizca masumlara olan askinizi artirdigina zaman icerisinde sahit olacaksiniz insaallah.
                              sonra mahiyetini, yüreginizde daha bir derin hissederek diyeceksiniz ki BIR DERDIM VAR BIN DERMANA DEGISMEM
                              daim olsun insaallah

[/quote]

[quote author=Ebul Fazl link=topic=6604.msg44971#msg44971 date=1248781713]
                              Çok duygulandım ben de, Allah yardımcın olsun zerre kardeşim
                              [/quote]

[quote author=muttaki link=topic=6604.msg44780#msg44780 date=1248559375]
                              allahuekber allahuekber allahuekber
                              bazen canım sıkkın olduğunda forumdaki bu başlıkları okuyorum ve bu bölümdeki yazılar gerçekten beni mutlu ediyor inşaallah bu bölümde yüzlerce binlerce başlık açılmasını rabbim nasip eylesin
                              ehli beyt a.s.nin çektiği sıkıntıların yanında bizimkiler hiçtir bunları düşünün teselliniz olsun
                              rabbim bu yolda yardımcınız olsun sıkıntılarınız tez zamanda son bulsun ve inşaallah sizinde çevrenizdekilere vesile olmanızı nasip etsin
                              sizin için dua edeceğim inşaallah

[/quote]

[quote author=atlas link=topic=6604.msg44656#msg44656 date=1248510937]
                              [quote author=mikdat link=topic=6604.msg44646#msg44646 date=1248509551]
                              [/quote]

Çok duygulandım ben de, Allah yardımcın olsun zerre kardeşim.

[quote author=Mufazzal link=topic=6604.msg44624#msg44624 date=1248499716]

Allah yolunu açık etsin.

[/quote]
                              [/quote]

Dualarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Allah sizden razı olsun. "Hz. Ali a.s buyurdu ki: Beni bir dağ bile sevse musibete uğrar." gerçekten en ağır şekilde müsibete uğrar. Gün geçtikçe bunu daha iyi anlıyorum... Onca zaman arayış içinde sapık tarikatlare giderken dinden dönme olmadım, şimdi Şiaya mensup oldum diye sözleri yılanın zehri gibi tesir eden insanlardan bunu duyar oldum... Benim asıl öyküm şia olduktan sonra başlıyor...
                              En son Qom_u_ask tarafından düzenlendi; 07.08.2020, 17:57.

Yorum

Devamını sabırsızlıkla bekliyorum inş.

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X