Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Nasıl Şii Oldum - 11 / Abdulgaım

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Nasıl Şii Oldum-11/Abdulgaım

Aziz kardeşlerim bu duygu ve düşüncelerle Azeri/Şii Camisine gitmeye başladım.Onların Hocasına ittiba ederek namaz kılmaya başladım.Elim bağlı bir şekilde...Tabi cemaat göz ucuyla beni süzüyor anlam vermeye çalışıyorlar.Onları izledim,abdest almalarını,kıyamda duruşlarını,rükuu ve sucudlarını.İlk dikkatimi çeken canlı bir cemaat oluşlarıydı,sesli salavat getirmeleri,namaz sonrası masumlara yapılan dualar v.s.Bilahare ismi Ahund Beharam olan hocaya varıp hal hatırdan sonra kendimi tanıttım.Caminin ortasında bulunan kocaman odun sobasının başında çayımızı(bazende tütünlerimizi) yudumlayarak sohbetlere başladık.Ben öncelikle tevhidi şuurun gelişmesi hususunda duruyor mezhep olgusunu önemsemediğimi,sosyal ve siyasi önceliklerin daha önemli olduğunu ifade etmeye çalışıyordum.Fakat Köyde okuduğum kitabında etkisi ile bizlere beşinci ve batıl mezhep olarak öğretilen Alevi/Caferi inancının aslında yabana atılmayacak dini mücadelelerle dolu olduğunu düşünüyor ve böyle bir inancın doğru olma ihtimalini göz önünde bulunduruyordum.Eğer böyleyse beni Allahın huzurunda muhasebe halinde kim kurtarabilirdi?Babam,Atam,sünni köyüm ve okuduğum İmam Hatip Lisesi hangisi benim yanlış bir yolu sürdürmüş olmam karşısında bana Hak huzurunda akıllı ve ikna edici cevap getirebilirlerdi?Bu nedenle tüm özgür vicdanımla bu Ahunda programlı ve planlı bir munazarayı başlatmam gerektiğine karar verdim ve bunu kendisine açtım.Oda tamam sen gün ve saatini belirle yukarda Hoca odasında oturur konuşuruz dediler.Allah Behram ağayı takvasını artırarak desteklesin!Biz Hocanın kitaplarla dolu Camideki Bürosunda başladık münazaralara.Abdest ayetinden,Namazların Cem inden,mübarek kerbela toprağına secde edilmesi,ezanlarında Aliyyun Veliyyullah denmesi,Namazda ellerin serbest bırakılması,sahih ve yalan hadisler,Hilafet ve İmamet hususu ve bu konulara yakın başka konular üzerine uzun sohbetler yaptık.Hoca benim iddia ve delillerime karşı benim dayandırdığım sünni tefsir ve sahihlerden cevaplar getirerek önümü tıkıyordu.Sünnilik olarak hayatımıza kök salmış olan ne idüğü belirsiz inanç sistemini sünnilerin el üstünde tuttuğu Kütübü sitte,Muvatta,Müsned,Riyazussalihin gibi kayneklardan deliller getirerek adeta ufalıyordu!Akıl,Kader,Rızk ve ecel gibi felsefi ve kelami hususlarda ikna edici cevaplar sunuyordu.İlahi nassları çok iyi biliyordu ve benim çemberim giderek daralıyor ve üzerinde yükseldiğim ait olduğum inanç arsası ayaklarımın altından kayıp gidiyordu.Ben karar ve ikrar noktasına geldiğimi hissediyordum.Ama böyle bir kararı nasıl verecektim,Sünni bir Hoca olarak böyle bir hayatı nasıl yaşayabilirdim.Diyanet ve Müftülük duyarsa ne yapardım,ailem nasıl karşılardı,sünnilere hocalık yapacak namaz kıldıracak ama kendim yaptıklarımın tersi şeylere iman eden biri olacaktım.Yüreğim sıkışıyor ve nefesim daralıyordu sanki.Karsın ıssız ve köhne Köyünde uzun kış gecelerinde bunları düşünmeye başlamıştım.

Yorum

zorlu bir asama, bekleyecegim!

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

Allah Behram Ağadan razı olsun. Gerçekten yanına giden herkese faydası dokunmuştur. Bende Tedavi için karsa gittiğimde, Mübarek, bir gün boyunca bir çocuk gibi peşimde koşmuştu. Kendisine karşı baya utanmıştım. Allah kendisini aziz etsin inş.

Yorum

karsta gerçekten çok değerli bir alimimizle tanışmışsınız
          şıh behram ağa gerçekten çok bilgili ve takvalı alimlerimizdendir
          rabbim onu ve diğer alimlerimizi başımızdan eksik eylemesin
          "eğer sıffinde engellenebilseydi cansız kuranın mızraklanışı o zaman kerbelada mızraklanmazdı canlı kuranın başı"

Yorum

ALLAH c.c tüm isteyenlerin basiret gözünü açsın inşALLAH.

Geçmiş alışkanlıklardan kurtulmak hiçte kolay değil bunu başaranlara ne mutlu..
            ALLAH'ım Bütün Güzel Sözler Sana Söylemekle Güzeldir,Kırık Dökük de Olsa Kabul Eyle Sözlerimi.

Yorum

Ya Allah Ya Muhammed Ya Ali!Düşündüm uzun uzun.Okumayı da artırdım bu arada.Rahmetli Ahund Malik tarafından yazılmış olan sade anlatımlı "Doğru Yol " gibi geleneksel şianın eserlerini okudum ve düşündüm.Alevi/Bektaşi ler ile Azeri/Şii ler arasında ki ortak ve farklı yanları inceledim.Bir şey dikkatimi çekiyordu bu cemaatlerin fertleride alimleride uyanık,bilinçli ve hakka tarafgirdiler.Hele Alimleri gıbta edilecek ilme sahiptiler.Bende bir cami hocasıydım oda.Ama Ahund ağa arabça ve farsça okuyor tercüme yapıyordu ben ise kuranın türkçe tefsir ve meali ile okuyup konuşuyordum.Bu arada Şielerin yoğun olduğu bir takım yerlere geziler yaptım.Tuzluca merkezde ve sanırım Çakmaklı olacak Köyünde yas merasimlerine katıldım.Muttaki ve Rabbani alimler gördüm vaaz ve mersiyelerini dinledim.İmam Hüseynin şahsında hakka olan bağlılıklarını gıbta ile izledim.Iğdıra gittim.Rahmetli Şeyh Hamzanın sohbetlerinde bulundum ve onun şahsında şienin takva üzerine zalimlere nasıl karşı duruş sergilediklerini gördüm.Bu alim sözlerinde mert,açık ve korkusuz bir alimdi.Onu Allah sevdiği imamlarına komşu etsin.Alemdar spor kulübü gençliği ile tanıştım.Kaysı bahçelerinde irfan ve ibret dolu sözler dinledim.Iğdırda büyük Aşura merasimlerine katıldım ve İmam Hüseyn aşıklarının kendinden geçişlerine şahit olup aşkı(!) tanıdım.Hz.Mehdi Camisinden aşura günü kabristanlığa doğru şehitleri ziyaret niyetiyle yapılan yürüyüşü unutamıyorum.Dünya ve ukbayı bir arada denge içinde yaşayan bir cemaat olarak gördüm şieleri!Yüreğim sanki aradığını bulmuş gibi mutmain oluyordu.Bu gezilerden çok ibretler toplayarak karsa görev yaptığım köye döndüm.Artık ikrar ve şehadet zamanım gelmişti.İlk fırsatta gidip Ahund Behram ağaya tamam ben tükendim,ağa bana himmet eyle dedim.Allah salihlerden etsin.Dua ve niyazla beni tebrik edip nerde nasıl davranmam için beni öğütleyip uğurladı.Bu şekilde daha din görevlisi iken benim Mektebi serüvenim başlamış oldu.Karsta hacı halil köyünden sonra bir iki yılda Oğuzlu köyünde çalıştım.Beş yıla yakın Karsta kaldım,bu gün birlikte olduğum eşimle Karsta azeri düğünü ve Ahundun nikah akdini okumasıyla orada evlenip,ilk çocuğumuzuda burda kucağımıza alma bahtiyarlığını yaşadım.Şimdi Kars ve Mekteb yadigarı bu çocuk 18 yaşında bir nökerinizdir elhamdülillah.1994 yılında Karstan Tokata tayin oldum ve Tokatta Beyazıt isminde bir Alevi köyünde Hocalığa iki yıl daha devam ettim.Benim de bahtımdır görevlerim hep Alevi/Şie köylerine oldu ve buralarda aşikar olarak kendimi ifade ederek hizmetler yaptım.Ama Diyanetin ve Müftülüğün gözü üzerimizdeydi.Kalbim bu arada sanki iki parçaydı.Sanki bedende iki kalp taşıyordum.Dua ve Münacaat edip bu ikilikten kurtuluşu diledim.Rabbım icabet edicidir ve bana cevap verdi.Dışardan fakülte bitirip diyanetten Sağlık bakanlığına geçerek hamdü senalar olsun gizli aşikar nasıl olması gerekiyorsa öyle dinimi yaşama özgürlüğümü elde etmiş oldum.Gece gündüz Rabbıma hamd ve sena ve benim hidayetime vesile olanlara teşekkür ederek yaşıyorum.Şimdi Ehl i Beyt yoluna ve sevenlerine hizmete hazır bir nökeriniz olarak ailemle hayatımızı Tokatta sürdürüyoruz.Hepinize hürmetler gönderiyorum.Allah c.c hepinizi İmam Sahip zamanın zuhruna yetiştirsin ve bereket eli üzerinizde olsun diyorum.Belki atalarının yolunda inat eden sünni kardeşlere ibret olur diye bu hatıramı yazdım.Allah çok sevdiğiniz Masumlara yakın etsin sizleri.İltiması Dua.Hızır Yoldaşınız Ali gardaşınız olsun.

Yorum

ABDULGAIM kardeşim sizin hikayenizde medresteyn kardeşinki gibi çok sürükleyici,inanın çok hoşuma gidiyor
                Gönülleriniz bir olmadıktan sonra sayıca çok olmanızın bir anlamı yoktur
                İmam Ali (a.s)

Yorum

Allah yolunuzda size bereketler ihsan etsin
                  evladinizi yolunuzda gözaydinliginiz kilsin

dualariniz icin Allah razi olsun, bilmukabil...

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

allahuekber
                    yaradana sonsuz hamdu swenalar olsun
                    rabbim ehli beyt a.s.yolundan ayırmasın onların ziyaretlerini vve şefaatlerini nasip eylesin inşaallah
                    dualarınızada amin ecmain diyorum
                    "eğer sıffinde engellenebilseydi cansız kuranın mızraklanışı o zaman kerbelada mızraklanmazdı canlı kuranın başı"

Yorum

Allah (c.c.) razı olsun kardeşim. Sevdiklerinin şefaatinden mahrum olma inşAllah.

Allahumme salli Ala Muhammed ve Al'i Muhammed
                      Allah, geçimsiz efendileri olan bir adamla, yalnız bir kişiye bağlı olan bir adamı misal olarak verir. Bu ikisi eşit midir? Övülmek Allah içindir, fakat çoğu bilmezler. (Zümer 27)

Yorum

[quote author=gulistan_2 link=topic=5381.msg33772#msg33772 date=1244224522]
                        Allah yolunuzda size bereketler ihsan etsin
                        evladinizi yolunuzda gözaydinliginiz kilsin

dualariniz icin Allah razi olsun, bilmukabil...

[/quote]
                        Yezid,bu yaptıklarınla ancak kendi derini yüzdün ve kendi etini parçaladın. Çok sürmeyecek;Peygamberin evlatlarının kanını akıtmak ve Ehl-i Beyt'ine saygısızlıkta bulunmakla yüklendiğin bu vebalin altında Peygamberin huzuruna çıkacaksın.Ogün Allah onları bir araya toplayacak ve haklarını alacaktır.

Yorum

Ynt: Nasıl Şii Oldum - 11 / Abdulgaım

maşallah kardeşime.tek kelime ile nasibli rızıklı bir kardeş imişin.muhakkakki hidayet ALLAH(cc)tandır.

Yorum

YUKARI ÇIK
                          Çalışıyor...
                          X