Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Nasıl Şii Oldum - 9 \ Medreseteyn

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Nasıl Şii Oldum - 9 \ Medreseteyn

[quote author=Mufazzal link=topic=5320.msg40546#msg40546 date=1246528416]
    Çaktırma abi. Dağlıların suyunu içtik, çöreğini yedik. Bir yıl daha kalsaydım Dağlı olup çıkacaktım.
    [/quote]

Mufazzal o müftü şimdi hala orada mı?
    En son Qom_u_ask tarafından düzenlendi; 06.08.2020, 17:14.
    Yezid,bu yaptıklarınla ancak kendi derini yüzdün ve kendi etini parçaladın. Çok sürmeyecek;Peygamberin evlatlarının kanını akıtmak ve Ehl-i Beyt'ine saygısızlıkta bulunmakla yüklendiğin bu vebalin altında Peygamberin huzuruna çıkacaksın.Ogün Allah onları bir araya toplayacak ve haklarını alacaktır.

Yorum

[quote author=mescid-i_aksa link=topic=5320.msg40547#msg40547 date=1246528569]
      [quote author=Mufazzal link=topic=5320.msg40546#msg40546 date=1246528416]
      Çaktırma abi. Dağlıların suyunu içtik, çöreğini yedik. Bir yıl daha kalsaydım Dağlı olup çıkacaktım.
      [/quote]

Mufazzal o müftü şimdi hala orada mı?
      [/quote]

Müftünün tayini çıktı. Ama ben sana özelden o alimin ismini vereyim. Dosyayı ondan iste. Sende oku.

Yorum

[quote author=muttaki link=topic=5320.msg40111#msg40111 date=1246359500]
        aslında sorduğunuz soruların cevabı ehli sünnet kaynaklarınd da yer almakta ama görüldüğü gibi alimler bunları yok saymakta ve insanların araştırıp sorgulamalarına da engel olmaktalar
        farkında değillermi acaba bu ne büyük bir günahtır insanları hakkı aramaktan engellemelerinin vebalini düşünmüyorlarmı ne kadar korkutucu bir durum aslında

[/quote]

Korkutucu olan " Inanan insanlar " icindir kardesim.

Inanc sahibi insanlar ne Allah in peygamberine bu kadar yalan isnat eder.
        Ne Kuran ayetlerini eger büker
        Ne de Kuran ayetlerini Mensuh ilan eder.

Bunlari yapabilecek babayigitin hic bir sekilde Ahirete ve hesap gününe inanci yoktur.

Dini Kullanarak dünyalik toplayan inancsiz insanlardir bunlar.

Hic basina gelecegi bilen anlayan bunlari yapmaya cesaret eder mi ?..
        Buna cesaret eden Inanmiyandir.
        Hayat da en Hakiki Mürsit ilimdir ( Hz. Ali )

Yorum

ne yani ben de mi tuzlucalıyım benim ganım gayniyı Mufazzala

Yorum

mufazzal kardesim, anlattiklarin güzel bir örnekti
            zaman zaman böyle paylasimlarinin faydasi olacagini saniyorum

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

[quote author=gulistan_2 link=topic=5320.msg40641#msg40641 date=1246560757]
              mufazzal kardesim, anlattiklarin güzel bir örnekti
              zaman zaman böyle paylasimlarinin faydasi olacagini saniyorum

[/quote]

Allah nasip ederse inşaallah.
              En son Qom_u_ask tarafından düzenlendi; 06.08.2020, 17:15.

Yorum

[quote author=ehlibeytin_izinde link=topic=5320.msg40600#msg40600 date=1246544055]
                ne yani ben de mi tuzlucalıyım benim ganım gayniyı Mufazzala
                [/quote]

Abi senin ganın hele yenimi gaynii

Benim kanım sen foruma üye olunca zaten gaynamıştı. Taşmak üzere iken koştum hacamat yaptırmaya
                En son Qom_u_ask tarafından düzenlendi; 06.08.2020, 17:15.

Yorum

yazının devamını sabırsızlıkla bekliyorum

Ben şahsen onların müçtehit gördükleri alimi susturmuşum, hatta öyle bir sıkıştı ki, misafire geldiği evde eşini bırakıp kaçtı: ) Daha sonra benim eşimi getirin diye tel etti: )
                  [/quote]

''Ey göz!
                  Yaşla dolup taş,ağla ağla durmadan,
                  Çünkü kim ağlayacak şehitlere sonradan
                  Ağla o kervana ki taktir ile yürüyor,
                  Ahde vefa etmeğe ölüm onu sürüyor''

Yorum

Artık iyiden iyiye ŞİA kavramını araştırmaya koyuldum,30 yaşından sonra duyduğum ŞİA kavramı artık tüm vaktimi alıyordu.

İmamet ve masumiyet konularınıda artık araştırmaya başlamıştım,beni özellikle bu iki kavramı araştırmaya iten nokta sünni ikende aklımın yatmadığı "ilk halife seçimi" idi.
                    Resulullahın(saa) gerçketen kendisinden sonra birini bırakmadan ölmüş olabileceğini hiç ihtimal vermiyordum bu Resululah geliş amacına ve bir Resul sorumluluğuna tersti.

Ayrıca resulullahın vefatından sonra sahabe topluluğu Peygamberin cenazesinin ortada kalması pahasına halife seçimini bu kadar ciddi bir konu öngörmüşse , bu kadar ciddi bir mevzuyu Resululah nasıl es geçebilirdi.

Şianın bu konudaki delilleri hiçte hafife alınacak türden değildi.
                    -"akrabalarını uyar" ayeti sonra haşimoğullarına verilen davette Resulullahın Ali için benim "halifem ve vasim" olarak hitab etmesi (ibni esirin el kamilinde aynen bu ifade kullanılır)
                    -gadiri humda söylenen hutbede Resulullahın Alinin elini havaya kaldırıp "Ben kimin mevlası isem Alide onun mevlasıdır demesi" (onlarca sünni kaynakta mütevatiren geçer)
                    -"ey peygamber sana indirileni tebliğ et" ayetinin Ali ve onun vasiliği için inmiş oluşuna onlarca sünni kaynağının şahitlik etmesi
                    -"ahzab 33 ayetinin " kimlere ve niçin indiği konusu
                    -"şura 23 ayetinde" resululahın akrabaları için müslümanlara yüklenen sorumluluk.
                    -tayr(kızarmış kuş hadisi)
                    -rahbe olayı (İmam Alinin hilafet yılllarında bir gün mescidde eski sahabelerinde bulunduğu bir topluluğa gadiri hum günü yaşananlar için yemin verdirmesi ve enes bin malik ile bera bin azibin yeminden kaçınmaları ve düçar olduğu hastalıklar)

daha sayamayacağım kadar çok olay ve delil hep ALİ'yi işaret ediyordu.

Ayrıca Ali'nin ilk halifeye biatten kaçınması,Hz Fatımanın ilk iki halife ile yaşadığı sorunlarda buna tuz biber ekiyordu.

Artık şu kanıya varmıştım,gerçekten Ali üstündü,tüm sahabenin en üstünü Ali idi bunda artık bir şüphem kalmamıştı.

Araştırmalara bu istikamette devam ederken forumda niki hürr olan birisi ile tanıştım,daha doğrusu ona bir noktada özel mesajla soru sormuştum oda bana cevap verdi ve beraberinde msn adresinide verdi ve benimle tanışmak istediğini beyan etti,bende onu msnye ekledim.

Msn de bir çok konuyu ele alıyorduk buarada hürr bana "peşaver geceleri" adlı bir kitabı tavsiye etti,internetten kitabın linkini verdi istediğim taktirde bana yollayabileceğinide söyledi ama ben internette varsa gerek yok dedim.

Kitabı indirdim ve word belgesi yaptım yaklaşık 900-1000 sayfa yaptı hemen okumaya başladım gerçekten çok çarpıcı bilgiler vardı.yaklaşık 8-10 gün içinde kitabı okudum okurkende bir çok noktayı not aldım.

to be contiuned

Yorum

maşallah peşaver gecelerini ne çabuk okumuşsunuz

devamını bekliyorum kardeşim

fazla bekletmeyin bizi

Derdin kendindedir bilmiyorsun, derman yine sendedir görmüyorsun, içine koca bir alem yerleştirilmiş; sen hala kendini küçük bir şey zannediyorsun. / Hz. Ali (as)

Yorum

Allah aziz kardeşimiz Hürr'den ve Senden razı olsun. Maşaallah. Devamını sabırsızlıkla bekleyenlerdenim.

Yorum

Allah razi olsun emegi gecenlerden ve Hakki duyup gördügünde teslim olanlardan...

evet müddessir bacim, benim pesaver gecelerini okumam da daha uzun sürmemisti...ama bir kez okumaklada yetinemiyor insan, bir kac defa okunuyor,daha sonrada zaten sürekli basvurulabilecek bir kaynak...

devamini sabirsizlikla bekliyorum

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

Bu süreçten sonra yaklaşık 3 ay kadar forumda tüm yazıları okumaya çalıştım,sadece itikadi konuları değil fıkhi konularıda okumaya başlamıştım.iki mekteb arasındaki ihtilaflı konularıda tek tek ele alıyordum.

-abdestte ayakların mesh edilmesi
                            -Ruyetullah inancı
                            -Kaza ve Kader
                            -iki mektebin hadisleri ve hadis kriterleri
                            -İmamet ve hilafet
                            -Namazda ellerin bağlanması veya bağlanılmaması
                            -Secdede neye secde edilmelidir?
                            -Namazların birleştirilerek kılınması
                            -İftarın önbeş dakika geç yapılması
                            -Muta nikahı

vb.... konularda bir çok yazı,makale ve ilmi tespitler okudum.

okuduğum her yazı akla ve mantığa hitab ediyordu,akıl ve mantık dışı,kaynak ve delillden yoksun hiçbişey karşıma çıkmıyordu hatta,ehli sünnet kaynaklarında okuduğum ve aklımın red ettiği bir çok hadisinde aslında uydurma olduğunuda öğrenmiştim.

Ama film muta nikahına gelince kopmuştu,hayatımda ilk defa duymuştum bu kavramı,bir hanımla para karşılığında geçici bir nikah kıyılıyormuş,inanılmaz derecede saçma gelmişti,bunun para karşılığı fuhuş yapmaktan hiç bir farkı yoktu.

Ertesi gün msnde yazıştığım ehli sünnet bir kardeşe muta nikahını sordum,bana bir ekitap verdi kitabın adı "namus fitnesi muta" idi yazarıda uludağ üniversitesinde bir prof olan ibrahim canan idi,gece kitabı baştan sona okudum,kafamda oluşan müspet şia inancı yıkılmıştı,ertesi gün tekrar msnde o kardeşle konuştuğumda bana bir link verdi bu sitenin şiaya karşı ehli sünneti müdafa etmek için açıldığını söylüyordu,sitenin adı kerbela.be idi,o gün kerbela.be deki yazıların çoğunu okudum videoların çoğunu izledim,inanıimaz şeyler vardı.

kafam allak pullak olmuştu,o gece bir karar verdim şia bana göre değildi bir bahane bulup forumdanda ayrılacaktım,şia hakkında herşeyi kafamdan silip eski hayatıma dönüş yapacaktım

to be contiuned

Yorum

oldukca sarsintili gecmis...elhamdulillah su an bunlari ehlibeyte giden bir yol olarak anlatiyorsun kardesim
                              devamini bekleyecegim

Yorum

[quote author=gulistan_2 link=topic=5320.msg43187#msg43187 date=1247693087]
                                oldukca sarsintili gecmis...elhamdulillah su an bunlari ehlibeyte giden bir yol olarak anlatiyorsun kardesim
                                devamini bekleyecegim

[/quote]
                                Derdin kendindedir bilmiyorsun, derman yine sendedir görmüyorsun, içine koca bir alem yerleştirilmiş; sen hala kendini küçük bir şey zannediyorsun. / Hz. Ali (as)

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X