Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Nasıl Şii Oldum - 9 \ Medreseteyn

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Nasıl Şii Oldum - 9 \ Medreseteyn

[quote author=hak_yolcusu link=topic=5320.msg31433#msg31433 date=1243544701]
    bu yaşam hikayelerini okumak çok güzel oluyor ya
    [/quote]

Evet,insanların ne kadar hayalperest olabildiklerini görmek açısından güzel oluyor...

Yorum

[quote author=Zeyneb link=topic=5320.msg45850#msg45850 date=1249255524]
      [/quote]

Evet,insanların ne kadar hayalperest olabildiklerini görmek açısından güzel oluyor...
      hoşgeldin zeynep bacım bunların hiç biri hayal değil tamamen gerçek bacı saygı duymalısın[/quote]
      "eğer sıffinde engellenebilseydi cansız kuranın mızraklanışı o zaman kerbelada mızraklanmazdı canlı kuranın başı"

Yorum

[/quote]

[/quote]
        ??? ???

devamını merakla bekliyoruz kardeşim....
        Derdin kendindedir bilmiyorsun, derman yine sendedir görmüyorsun, içine koca bir alem yerleştirilmiş; sen hala kendini küçük bir şey zannediyorsun. / Hz. Ali (as)

Yorum

[quote author=MÜDDESSİR link=topic=5320.msg45872#msg45872 date=1249281301]
          devamını merakla bekliyoruz kardeşim....[/quote]

Yorum

[quote author=muttaki link=topic=5320.msg45869#msg45869 date=1249280743]
            [/quote]

hoşgeldin zeynep bacım bunların hiç biri hayal değil tamamen gerçek bacı saygı duymalısın[/quote]
            [/quote]

Hoşbuldum muttaki,teşekkürler ilginiz için.
            Saygı duyuyorum tabiii

Yorum

[/quote]

[/quote]

zeynep kardeşim hoşgeldiniz öncelikle birkaç soru sorabilirmiyim kardeşim
              1-"NASIL Şİİ OLDUK" başlığında kaç üyenin yaşam hikayesini okudunuz?
              2-Sizi hayalperest kelimesini kullanmaya iten sebepler neydi?
              Gönülleriniz bir olmadıktan sonra sayıca çok olmanızın bir anlamı yoktur
              İmam Ali (a.s)

Yorum

Teşekkürler mikdat hoşbuldum.
                Birkaç gün önce üye oldum,ama son 2 aydır takipçinizdim ziyaretçi olarak.Üye olmayı düşünmemiştim daha önce,bazı konulara yapılan yorumları görünce,soru sormak ve cevap almak için üye oldum.
                Mufazzal 'nin hikayesi hariç hepsini okudum,okumadan da yazmadım zaten merak buyurmayın...
                Hayalperest dememin sebebi şu;hepiniz hayat hikayelerinizi(!) yazmışsınız.Buhranla geçirilen dönemler,sizi adete şiiliğe iten yollar ve şiayla tanışmayla tabir-i caizse boyut değiştiren hayatlar..Açıkçası çoğu yazılan gerçekçi gelmedi bana.Bir nevi insanları şiaya özendirmek için abartılarak kurgulanmış hikayeler gördüm...
                En son Qom_u_ask tarafından düzenlendi; 07.08.2020, 17:58.

Yorum

İnsanlar akıl ve özgür iradeleri ile istediği din inanç ve mezhebi benimseyebilirler. Bunun buhranla ne alakası var. Belki şii olmakla buhrandan kurtulmuşlardır ne dersiniz. Madem önceleri buhranlı idilerse.
                  Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
                  Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

İnsanlar akıl ve özgür iradeleri ile istediği din inanç ve mezhebi benimseyebilirler.
                    Beyefendi ben bunun aksini iddia etmedim,neden şii oldunuz falan da demedim..Haddim değil.Dikkatli okuyunuz lütfen..

Bunun buhranla ne alakası var.
                    Şiayla tanışmadan önceki hayatlar öyle bir anlatılmışki,cevap yazarken en uygun sıfat o geldi bana...Bence tek bir kelimeye takılmayınız.

Belki şii olmakla buhrandan kurtulmuşlardır ne dersiniz. Madem önceleri buhranlı idilerse.

Yorum

haydaaa
                      öncelikle hoş geldin zeyneb kardeşim üyeliğin size ve bize hayırlar getirsin
                      ancak üzerime alındım
                      benim şii oluş hikayemi de mi hayalci buldunuz ben diğer kardeşlerime kendimden daha çok güveniyorum
                      yazdıklarımın bir tanesi bile yaşanmamış bir olaysa Allah beni şiadan gerisin geriye sünniliğe çevirsin
                      en büyük bedduam kendime budur
                      siz de bunu yapabilir misiniz
                      ancak onca yaşadığım yılların birikimini çok özet olarak aktardım faydalı olur düşüncesiyle
                      böyle hayalcilik gibi algılanıp istifade edilmemesi beni gerçekten yaraladı
                      ne diyelim
                      Rabbim çok büyüktür ona sığınmaktan başka hangi yolum kalabilir ki
                      ancak yine de benim hikayemin tamamı mı yoksa bazı kısımlarımı -ki hangi kısımlarıdır- hayalci, gerçek dışı, uydurulmuş kurgudur?
                      şunu deseniz anlayacağım
                      "ne kadar ilginç gerçekten de yaşanmış mı bunlar inanılması zor" o zaman anlayabilirim
                      ama size hayalci gelmesi, gerçekleri hayal yapmaz
                      malesef şia birçok insana hayal gibi gelmektedir
                      çünkü sünnü kara yalan o kadar güçlü ve sarmış sarmalamıştır ki sahiplerini cehaletle örmüş bağlamıştır ki kendilerini, kendi dünyasından başka gerçeğin varlığına bir türlü inanamamaktadirlar.
                      gerçektir zeyneb kardeşim gerçek
                      ahiretin olduğu kadar
                      Allah'ın güçlü olduğu kadar
                      aşkın mazlum ehlibeyte layık oluşu kadar
                      hüseyn a.s. ın Kerbelada adı müslüman olanların katlinin gerçek olduğu kadar
                      muaviyenin koltuk hırsının, kendileri gibi zalim olanlarca mezarı açılıp cesedinin yakılıp küllerinin ecnebi memleketlerine savrulduğu kadar gerçektir
                      bir gün kendisinden sorgulanacağın imamının kim olduğunun sorulup; tanımadığın imamın aleyhine şahitlik edeceğinin hak olduğu kadar
                      şia'nın hak diğerlerinin batıl olduğu kadar..
                      bundan büyük yemin bilmiyorum....

Yorum

Sayın ehlibetin izinde;nezaketiniz için teşekkür ediyorum.Hoşbuldum..
                        Beyefendi yazdıklarım şahsıma ait düşüncelerim.Bu kadar takılmayınız yahu.Sonuçta burası şiileri sitesi...Ben sadece merakımdan inceliyorum bu forumu ve hikayelerinizi.Forumun beğendiğim bölümleri var evet,ama hikayeleriniz gerçekçi gelmedi bana.Lütfen kırılmayınız,ben kırılasınız,incinesiniz diye söylemedim bunları.Bu kadar ciddiye alacağınızı da düşünmemiştim açıkçası..Sadece fikrimi belirttim.

bir gün kendisinden sorgulanacağın imamının kim olduğunun sorulup tanımadığın imamın aleyhine şahitlik edeceğinin hak olduğu kadar
                        şia'nın hak diğerlerinin batıl olduğu kadar..
                        Şia hak diğerleri batıl öyle mi?Siz nereden aldınız bu fetvayı?
                        Bakınız lütfen yargıladığımı falan düşünmeyiniz rica ediyorum.Şiayı çok fazla bilmiyorum,bu forumda ne olduğunuzu,kimin ne amaca hizmet ettiğini anlamak için bulunuyorum.Sorumu da tüm samimiyetimle soruyorum.Bunu göz önünde bulundurarak cevap verirseniz sevinirim.
                        Önereceğiniz başlık falan olursa hiç üşenmem,okurum müsterih olunuz.

Yorum

sizi bu forma getiren sebepler geçmişte yaptığınız iyilikler olduğunu düşünüyorum şahsımla ilgili eleştirilere açığım ancak
                          biri sizin hayatınızı anlatıyorsunuz 35 yıllık hayatınızı neden bir anda değiştirdiniz bunu açıklarken en temel olan en çok önemli gördüğünü kesitleri alıyor paylaşıyorsunuz. üstelik bu değişim dünyevi bir sonuçtan daha çok sonsuz bir ahiret hayatını kapsıyor ve sizin yaratılış gayenizi oluşturan bir tercihi açıklıyorsunuz
                          biri de kalkıp sizi basit hesaplar için, mezhebi taassup için düzmece hayalcilik tespitinde bulunuyor.
                          bu gerçekten de acı verici
                          kendimiz açısından değil sizin açınızdan
                          biz yaptığımız seçimden emin olduğumuz gibi yazdıklarımızın gerçek olduğunu da biliyoruz dolayısıyla sorun değil ama insan emeğinin işe yaramasını ister hayati tercihlerinin başkalarına da fayda vermesini bekler, beşer olarak, baştan sona iyilik dolu bir kalp sahibi olarak...
                          form çok geniş her başlığı bilgi dolu
                          sünnisiniz büyük bir ihtimal...
                          şia'nın hak diğerlerinin batıl olduğuna dair bir fetva olmaz
                          en azından bir sünninin değer verdiği kendini bağlı hissettiği bir sünni alim böyle bir fetvayı vermez
                          ancak yine de tarafsız iyi niyetli samimi ve okuduğunu anlamak yeni bilgiler öğrenmek isteyen bir kişisiniz
                          site'de yeni gelen sünnilere kılavuzluk yapacak okuma haritası çıkarılsa bir başlık altında aslında yararlanma kolaylığı bakımından faydalı olur.
                          buna rağmen itikadi konuları öncelikle okumanızı öneririm ben
                          şianın sünnilikten ayrıldığı temel konular vardır. Örneğin imamet bunların kilit noktasıdır. İmamet nedir imametin şart oluşunun delilleri,
                          12 imam kimlerdir?
                          İmam Ali kimdir? Peygamber s.a.a.'in diğer sahabelerinden neden farklıdır?
                          Ehlibeyt nedir kimlerden oluşur, dinde neden olmazsa olmaz şartlardandır?
                          Peygamberliğin masum oluşu
                          Ehlibeyte yapılan zulümler,
                          Peygamber s.a.a.'ten sonra imamet neden İmam Ali a.s. 'ın hakkı dır, bunu reddeden sünni liderlerinin İslam'a vermiş olduğu zararlar neler olmuştur bu husus dinin kaynaklarına nasıl yansımıştır?
                          Peygamber s.a.a. kendinden sonra yönetici bırakmış mıdır bırakmışsa kimi bırakmıştır,
                          Mehdi a.f. inancı İslamda var mıdır? Önemi nedir, Mehdi a.f. kimdir onun pratik hayatta yeri nedir?
                          vs... gibi konuların işlendiği başlıklara bakabilirsiniz..
                          akrabam olan bir sünniye şiayı anlatırken ben tatilde meseleyi biraz da samimiyetimize dayanarak biraz şok tesiriyle giriş yaptım ve dedim ki:
                          sünniler ne abdest almasını bilir ne namaz kılmasını ne namaz vakitlerini ne orucu ne humusu ne itaat edilecek imamı ve onun kim olduğunu... deyiverdim...
                          sonra tabi müthiş bir savunma refleksi oluştu akrabamda ve günler boyu konuştuk
                          şimdi yoğun bir araştırma içine girdi...

Yorum

rabbim yardımcınız olsun akrabanızla konuşurken dilinizin bağını çözsün ehli beytin izinde kardeşim
                            zeynep bacım sizin kendiniz burası şia sitesi demişsiniz e şia sitesinde şia oluşlarını anlatan kardeşlerim kimi etkilemeye çalışacaklar ki
                            bu konuyu kapatalım isterseniz kardeşimden ayıp oluyor
                            "eğer sıffinde engellenebilseydi cansız kuranın mızraklanışı o zaman kerbelada mızraklanmazdı canlı kuranın başı"

Yorum

Teşekkür ederim ehlibeytin izinde,öerdiğiniz başlıklar ele veriyor nerden başlamam gerektiğini...
                              Sünni değilim.Evet bir araştırma dönemine giriyorum ama akrabanızdan verdiğiniz örnekteki amaçla değil...
                              Doğruyu,doğruyolu kimin kimden öğreneceği belli olmaz...

Ve muttaki;evet konu bütünlüğünü bölüyorum,özür dilerim,başlığın sahibi kardeşimden de özür diliyorum.
                              Ama yazmadan geçemeyeceğim,kusuruma bakmayınız.Evet şii sitesi ama ben bir şii değilim mesela
                              Buyrun devam edin lütfen...
                              Selametle..

Yorum

Bu arada ilk eksi puanımı almışım,teşekkür ederim

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X