Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Nasıl Aleviliğin Hakikatini Buldum?/nasil sii olduk 63

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Nasıl Aleviliğin Hakikatini Buldum?/nasil sii olduk 63

[quote author=Murtazaali link=topic=23801.msg159058#msg159058 date=1345413601]
    Hem aramıza hem Ehl-i Beyt Mektebine Hoş geldiniz. Fırsat buldukça takip edeceğim inş.
    [/quote]
    [color=green][size=10pt]Akıllı kimsenin lisanı kalbindedir. Düşünerek söyler. [color=red]İmam Ali (a.s)

[color=black][size=10pt]Düştü Hüseyin atından sahray-ı Kerbelâ’ya...Cibril git haber ver Sultan-ı Enbiya’ya

Yorum

hos geldiniz Rabbim mubarek etsin basligi yeni goruyorum

vesile olan Elmeddin kardesten Allah razi olsun ve calismalarini daha nicelerin hidayetine sebep kilsin Rabbim

Yorum

inşallah
        Gönülleriniz bir olmadıktan sonra sayıca çok olmanızın bir anlamı yoktur
        İmam Ali (a.s)

Yorum

[quote author=Qom u aşk link=topic=23801.msg162910#msg162910 date=1350024282]
          hos geldiniz Rabbim mubarek etsin basligi yeni goruyorum

vesile olan Elmeddin kardesten Allah razi olsun ve calismalarini daha nicelerin hidayetine sebep kilsin Rabbim
          [/quote]

[quote author=mikdat bin esved link=topic=23801.msg162919#msg162919 date=1350042994]
          inşallah
          [/quote]

Allah sizden de razı olsun.. Esasen şu an çok üzüntü duyuyorum bazı şeylerden, ben Nehcul Belaga gibi bir kitabı 26 yaşında okuyorsam ve Alevi toplumu bugüne kadar bu ve bunun gibi eserleri okumaktan mahrum bırakılmışsa bir yerlerde sorun var arkadaşlar. Neden El-Kafi, Peşaver Geceleri vb. kitaplar yerine erdoğan çınarın abuk subuk kitapları elimize ulaşıyor veya dedeyim diyen insanlar namaz yok salat var o da istediğin zaman yaparsın vakit belirtilmemiş gibi şeylerle bizi kandırıyor, hem de 20 milyona yakın bir topluluğu.. İnanın bana bu böyle devam ederse Aleviler mantıksız yüklemelerle ateizme doğru gidecek gün be gün, ve ben bizzat bu çelişkiler yüzünden kafası karışmış ateist olmuş veya inancı varsa sünniliğe kayan insanlar biliyorum.. Neyse ben serzenmekten çok çözüm bulmayı daha çok seviyorum, aklımda bir fikir var ama siz değerli arkadaşlarım da duymak isterlerse burada veya özelden söylemek isterim
          Elhamdülillâhillezi hedanâ li hâzâ vemâ künnâ linehtedî levlâ en hedanallah.. (7 / A'RÂF - 43)

Yorum

Alevilik şianın türk halidir desek abartmış olmayız. anadolu şiisine alevi denir gerçekte. işte anadolu ve Ehlibeyt inancı bir birleşirse bunun önünde sultanlar erir gider rant sahipleri erir gider. bunu engellemek için işte aleviliği hep saptırma projeleri geliştirdiler ve uyguladılar. alevileri ateist yapmak için milyarlarca dolarlık projeler uygulamaya konuyor.

alimlerimiz buna karşın alevileri öz inançlarına çevirmek onlara kendilerini hatırlatmak için var güçleriyle çalışıyor. bunun için kevser alimlerinin özel çaba ve projeleri var.

sizin de böyle projeleriniz varsa paylaşın tabi duymak isteriz. belki bizim de bu büyük hayra bir katkımız olur..

Yorum

Bir alevi arkadaşa sordum camiye gitmeme meselesini,cevabı İmam Ali (a.s)'ın emri olduğunu yada öyle dediğini söyledi camiye gidilmemesi konusunda.Camide şehid edildi diye gidilmeme gibi bir konu yok anlayacağınız.

Yorum

camiye gitmeyin mi dmiş yani? delili neymiş?

Yorum

[quote author=alias link=topic=23801.msg162929#msg162929 date=1350064063]
                  Bir alevi arkadaşa sordum camiye gitmeme meselesini,cevabı İmam Ali (a.s)'ın emri olduğunu yada öyle dediğini söyledi camiye gidilmemesi konusunda.Camide şehid edildi diye gidilmeme gibi bir konu yok anlayacağınız.
                  [/quote]

[quote author=Qom u aşk link=topic=23801.msg162944#msg162944 date=1350080626]
                  camiye gitmeyin mi dmiş yani? delili neymiş?
                  [/quote]

Şimdi değerli kardeşim birçok aleviye sorsan sana farklı yanıtlar verir, geçen annem dedeye sormuş niye namaz kılmıyoruz camiye gitmiyoruz diye demiş ki muaviye ve yezit camilerde Ehl-i Beyt'e (a.s.) lanet ettiği için demiş ve tarihi olayları anlatmış, yani çok derin bilgi yok dedelerde de. (İnanın bunu soran sünni kardeşlerime ben de bu yanıtı veriyordum, ee o zaman Hz. Ali'nin yaptıklarına sarılıp daha çok namaz kılmanız gerekmez mi dediklerinde birşey diyemiyordum düşünün).. Yani bizde malesef bi dede camide şehit edildiği için der, biri emeviler camide sebbettiği için der yani bir sürü kulaktan duyma bilgi bulabilirsiniz alias kardeşim, neyse konumuz bu değil.

Benim naçizane görüşüm Aleviler'in Ehl-i Beyt aşkı, On İki İmam (a.s) inancı konusunda bir sıkıntısı yok çok şükür. Yalnız namaz mı cem mi, ramazan orucu mu muharrem orucu mu vb ibadi konularda sorun var daha evvel bahsettiğim durumlardan dolayı. O yüzden caferilik.comda bulup okuduğum Alevi İlmihali bu açıdan çok önemli bence, tam Alevilere hitap ediyor. Yalnız Aksaray kevser yayıncılık'a gidip bizzat sordum basımı olmadığını ve çok eski bir kitap olduğunu söylediler. Şimdi bence bu kitap gözden geçirilip veya bu tarzda bir kitap hazırlanıp uygun bir fiyata Aleviler'e ulaştırılsa çok yararlı olur diye düşünüyorum
                  Elhamdülillâhillezi hedanâ li hâzâ vemâ künnâ linehtedî levlâ en hedanallah.. (7 / A'RÂF - 43)

Yorum

Kitap da budur hocam

http://www.caferilik.com/kutuphane/a...mihali/0-5.htm

http://www.kevseryayincilik.com/asp/...o-f%FDk%FDh001

Yorum

Okudum ilk okudum ilmihaldir siilik uzerine guzel bir ilmihal hem acikliyor hemde alevilere soru yoneltiyor.Katiliyorum abi sana
                      Haktır Allahım Muhammed mahım
                      Ali'dir şahım efendim Allah eyvallah

Yorum

[quote author=alias link=topic=23801.msg162929#msg162929 date=1350064063]
                        [/quote]
                        alias kardeşim,
                        Kim hangi dinin emrini yapıyorsa o dindendir, kim hangi önderin tavsiyesini uyguluyorsa o kişiyle beraberdir.

Gerçek Alevinin yaptığı her ibadetin şekli 12 imamların sözlerine, tavsiyelerine uygun olmalıdır.
                        Çünkü Kuran-ı Kerim'i en iyi onlar biliyor ve peygamberimizin (s.a.a.v) sünnetini en iyi onlar aktarıyordu.

Bu tip kişilerin Alevilikle alakası yoktur.
                        "İlmin cevherini ehlinden men etmeyin, ilmin cevherinin ehline zulmetmiş olursunuz. İlmin cevherini ehlinden olmayanlara vermeyiniz, aksi takdirde ilmin cevherine zulmetmiş olursunuz."

İmam Hz. Cafer-i Sadık (a.s)

Yorum

Alevilerin Camilere gitmemeleri belki de kendi seçimleri değildi. Şah İsmail sonrasında alevilere yapılan zulümler, halepte arap alevilerine yapılan katliamlar o zamanki koşullar hakkında bilgi verebilir.

Düzen ya alevileri sünnileştirmek ya da dejenere etmek istiyordu. büyük bir kısmı sünnileşmedi ama dejenere oldu. Düzenin tek amacı kendi iktidarlarına karşı tehlike arzeden bu zihniyeti pasifize etmekti.

mum söndü de, kestiği yenmez de, meclisinde bulunulmaz da, kız verilmez de hep düzenin temel direği olan sünni kitlenin alevi düşüncesinden etkilenip düzenin meşruiyetini sorgulamasını engellemek için üretilen politikalardır. Selam verilmeyecek kalitede bir insanla ne oturup konuşacaktı benim zavallı sünni kardeşim. Zavallı alevi "Allah bir dese" gene kabul edilmeyecekti.

Bir hristiyanın müslüman olması için bir kelimei şehadet yeterken, bir alevinin müslüman (!) olması için önce hristiyan olması, sonra da 7 defa kelimei şehadet getirmesi gerekiyordu.

SEN GEL DE BUNLARIN CAMİSİNE GİT.

Yorum

[quote author=Mekzun link=topic=23801.msg163103#msg163103 date=1350328973]
                            alias kardeşim,
                            Kim hangi dinin emrini yapıyorsa o dindendir, kim hangi önderin tavsiyesini uyguluyorsa o kişiyle beraberdir.

Gerçek Alevinin yaptığı her ibadetin şekli 12 imamların sözlerine, tavsiyelerine uygun olmalıdır.
                            Çünkü Kuran-ı Kerim'i en iyi onlar biliyor ve peygamberimizin (s.a.a.v) sünnetini en iyi onlar aktarıyordu.

Bu tip kişilerin Alevilikle alakası yoktur.
                            [/quote]

Mekzun kardeş öyle diyip kestirip atabilirsin ama şu anda bu dediğin tanıma uymayan,On İki İmamların (a.s.) cem yaptığını, muharrem orucu tuttuğunu düşünen Ehl-i Beyt sevdalısı aşağı yukarı 15-20 milyon insan var, şimdi siz batılsınız gidin mi diyelim? Ben de daha düne kadar öyleydim benle bir gün tanışsaydın beni dışlar mıydın yoksa bana gerçekleri anlatır mıydın?
                            Bence sorun buradan kaynaklanıyor, insanlar diğerini hiç tarihsel süreci bilmeden yaşadığı koşulların zorluğunu anlamadan yargılayabiliyor. Yıllarca baskı zulüm zorbalık ekonomik sıkıntılar içinde kalmış insanları ezmek kolaydır, ama zor olan onlara hakiki bilgileri ulaştırıp doğru yola ulaştırmaktır.. Biz bu hakikatlere ulaştıysak bunu bilmeyen insanlara ulaştırmakla yükümlü hale geliyoruz, en azından ben öyle hissediyorum..

Yorum

[quote author=cundep link=topic=23801.msg163109#msg163109 date=1350330323]
                              Alevilerin Camilere gitmemeleri belki de kendi seçimleri değildi. Şah İsmail sonrasında alevilere yapılan zulümler, halepte arap alevilerine yapılan katliamlar o zamanki koşullar hakkında bilgi verebilir.

Düzen ya alevileri sünnileştirmek ya da dejenere etmek istiyordu. büyük bir kısmı sünnileşmedi ama dejenere oldu. Düzenin tek amacı kendi iktidarlarına karşı tehlike arzeden bu zihniyeti pasifize etmekti.

mum söndü de, kestiği yenmez de, meclisinde bulunulmaz da, kız verilmez de hep düzenin temel direği olan sünni kitlenin alevi düşüncesinden etkilenip düzenin meşruiyetini sorgulamasını engellemek için üretilen politikalardır. Selam verilmeyecek kalitede bir insanla ne oturup konuşacaktı benim zavallı sünni kardeşim. Zavallı alevi "Allah bir dese" gene kabul edilmeyecekti.

Bir hristiyanın müslüman olması için bir kelimei şehadet yeterken, bir alevinin müslüman (!) olması için önce hristiyan olması, sonra da 7 defa kelimei şehadet getirmesi gerekiyordu.

SEN GEL DE BUNLARIN CAMİSİNE GİT.
                              [/quote]

cundep çok haklısın.. mesela darülkitap.com dan ebusuud efendinin fetvalarını okuduğumda şok geçirdim, gerçekten bir şeyhülislam kendi dininin farklı mezhebindeki insanlar için (kızılbaşlar bölümünde) katli vacip, mürted, kafir diyor neler neler, şimdi o ortamda yaşadığınızı düşününsene..
                              Neyse esasen konumuz bu değildi ama isterseniz bu konuyu farklı bir başlıkta da konuşabiliriz

Yorum

Bir yahudi her sabah,İmam Ali (a.s)'ı görmeden işe gitmezmiş.İlla yüzünü görecek ondan sonra öyle işine gidermiş.
                                Sonunda cehenneme atılmış.Allah-u Teala onu cehennem ateşinden koruyan bir kubbenin içine koymuş.
                                ve soruyorlar diğerleri,niye ateşten etkilenmiyor diye.
                                cevap olarak, işe gitmeden önceki yaptığı o amel bu azaptan korunmasına vesile oldu.

Onun İçin 14 masuma iman ettiğini dile getiren birisine,velayete inanan birisine,ister namaz kılmasın yada oruç tutmasın
                                o kişinin hakkında buğz etmekten sakınırım.Namaz kılmamak,oruç tutmamak o kişinin kendi problemi olduğunu düşünür
                                onun hakkında herhangi bir dinden çıkmışlığı ifade,kelam etmekten uzak dururum.Herşeyi Allah bilir ve çok affedicidir.

Herşeyi Allah-u Teala bildiğine göre,Ehlibeyt (a.s)'a iman edip amelde zayıf olanın cehennemlik olacağını kim iddia edebilir?

Ali (a.s) dostu benim dostumdur,düşmanı yada onun düşmanını seven benim düşmanımdır.

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X