Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Nasil şii oldum 58/çok zor olmadı

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: çok zor olmadı

[quote author=mikdat bin esved link=topic=22973.msg146493#msg146493 date=1333696652]
    Hoşgeldiniz...
    Rabbim
    Resulullah(s.a.a) tertemiz Ehlibeyt'i ve Kur'an yolundan ayırmasın...
    [/quote]

Amin.

Bu arada aklıma takılan, cevaplanmayı bekleyen bazı sorularım var. Ancak soru-cevap bölümü kapalı. Hocalarımdan birisiyle iletişime geçmem mümkün mü?

Allaha emanet olun.
    Hamdolsun ya Rabbi

Yorum

hoca değilim ama sor bilen kardeşlerimiz vardır...

Yorum

[quote author=Qom u aşk link=topic=22973.msg146788#msg146788 date=1334094218]
        hoca değilim ama sor bilen kardeşlerimiz vardır...
        [/quote]

yanıtlayandan, kafa yorandan Allah razı olsun.

Allah teala insanı yaratmış, doğruyu yanlışı, iyiyi kötüyü göstermiş ve seçimde serbest bırakmış,
        yaptığımız seçimlerle de yargılanacağız. Ve yine Allah teala dilerse hayır ve şer noktasında insana müdahale eder.
        mektebinin kader anlayışı böyle midir?
        Biryerden duymuştum yanılmıyorsam ehlisünnette İnsanın doğum ölüm evlilik çocuk gibi hayatında dönüm noktası
        olan önemli olaylar önceden belirlidir, insan yaşantısındaki diğer olaylarda irade sahibidir.
        Bu konudaki görüş nedir?

Namazda sübhaneke okunmamasının sebebi nedir?

evde beslenen Papağan vb kuş dışkısı necismidir?

Yanlış bimiyorsam yaşayan taklit merciilerinden birisini taklit ederek dini ona göre yaşamalıyız. Bu seçimi
        neye göre yapmalıyız? Aralarındaki fark nedir? Farklı fetvalarmı veriyorlar?

seferi olan oruç tutamaz diye biliyorum.Bir yerde okumuştum öğle vaktinden sonra yola çıkılıp Akşam olmadan
        vatana dönülecek olursa oruç tutulmalı diyordu.Ailem yaşadığım yerden 40 km uzaklıkta oturuyor.arabayla 25-30 dk.
        Öğle ezanından önce yola çıkmakla öğle ezanından sonra yola çıkmak arasında fark nedir?

Kış mevsimi gelince kazaya kalmış olan oruçlarımı tutuyordum. Bu esnada urfaya gidecektim. yol dahil 12 gün
        kalacaktım. ancak dönüşte uçak tehir etti 14 güne uzadı. Tatilim esnasında 46 km aşan geziler yapacağım belliydi.
        ama günü tam belli değildi. neticede 3. ve 5. gün yine yoldaydım.bu durumda seferilik hususunda hüküm nedir?
        böyle bir durumda namaz nasıl kılınmalı ,oruç nasıl tutulmalı? ya da tutulmalımı?

Galiba Kurban sadece hacda yapılması gereken vacip bir ibadet. Doğrumu? Peki Kurban Bayramı nasıl oluyor?

şimdilik ilk aklıma gelen sorular bunlar. Cevaplarsanız sevinirim. Allahın selamı üzerinize olsun.
        Hamdolsun ya Rabbi

Yorum

Hiç düşündünüzmü şia ve aleviler sürekli olarak Hz.Muaviye ve oğlu yezid'e izafen sünnilere hitaben atıp tutarlar ama ne gariptirki MUAVİYE İSMİ ÇOK AZDIR,YEZİD İSMİ İSE neredeyse HİÇ YOKTUR ..bu sizce garip değilmidir..?

Yorum

evet gariptir hos sada
            bu konu daha önce de burada tartisilmisti
            verecegim link biraz uzunca ama incelemenizi tavsiye ederim

günes kardes buranin linkini degerli hocamiza iletiyorum insaAllah firsat buldugunda size cevap verecektir

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

[quote author=HOŞ_SADA link=topic=22973.msg146841#msg146841 date=1334139419]
              Hiç düşündünüzmü şia ve aleviler sürekli olarak Hz.Muaviye ve oğlu yezid'e izafen sünnilere hitaben atıp tutarlar ama ne gariptirki MUAVİYE İSMİ ÇOK AZDIR,YEZİD İSMİ İSE neredeyse HİÇ YOKTUR ..bu sizce garip değilmidir..?
              [/quote]
              sünni bir müftü dedi ki. imam Huseyn a.s biz öldürmedik yezid öldürdü. hiçbir sünni çocuğuna yezid ismini vermez...
              bizim alimlerimizden birisi dedi ki: ben biraz daha ileriye gitmek istiyorum...

işte buldum

Yer İmam Hasan-ul Asker-i Camii Karakoyunlu ilçesi IĞDIR
              Tarih 01/01/2010

karakoyunlu Hasanul Askeri Camii İmam Huseyn(a.s)şehadetinin 7.gününde ilçe müftüsünün yaptığı konuşma 01/01/2010

http://www.videoislami.com/view/7032...ftsnn-konumas/

karakoyunlu Hasanul askeri camii imam Huseyn a.s Şehadetinin 7.günü Hacı Yahya Kamacı alimimizin konuşması 01/01/2010

http://www.videoislami.com/view/7050...yin-konusmasi/
              [center]
              ..ey ahle aalam agham Eli mazloome... یا ابا عبدالله الحسین
              [center]
              Bizleri öldürün! Zira Halkımızın bilinci daha da artacak!
              Şehid Seyyid Abbas Musavi(Eski Hizbullah Lideri)

Yorum

[/quote]

muaviye lanetisine hz. demen gereçekten çok gariptir.

Yorum

[/quote]

hey allahım ya hz.muaviye diyo sonra çocuklara o ismi koymuyoruz diyo yav hz.dedikten sonra koymasan ne farkeder
                  O'na yönelin ve O'na karşı takva sahibi olun. Salatı ikame edin ve müşriklerden olmayın;onlar ki, dinlerini parçalayıp fırkalar haline geldiler. Her fırka kendi elindekiyle sevinir. (Rum,31-32)

Yorum

hoş sada bu videoları izle:

Karakoyunlu Hasanul Askeri camii ilçe müftüsünün konuşması
                    [flash=400,400]http://www.youtube.com/v/kQy_HqQHiHk&feature=youtu.be[/flash]

Karakoyunlu Hasanul Askeri camii Yahya agayin konusmasi
                    [flash=400,400]http://www.youtube.com/v/pJkDj-7qrVc&feature=youtu.be[/flash]
                    [center]
                    ..ey ahle aalam agham Eli mazloome... یا ابا عبدالله الحسین
                    [center]
                    Bizleri öldürün! Zira Halkımızın bilinci daha da artacak!
                    Şehid Seyyid Abbas Musavi(Eski Hizbullah Lideri)

Yorum

bence siz şii oluncaya kadar eğer bağlı idiysen bağlı olduğun ehli sünnetin yolunu kavrasaydın daha makbule geçerdi çünkü içerinde halen neden neden şüpheleri ile dolşıyorsun,

Yorum

[quote author=HOŞ_SADA link=topic=22973.msg147012#msg147012 date=1334167984]
                        bence siz şii oluncaya kadar eğer bağlı idiysen bağlı olduğun ehli sünnetin yolunu kavrasaydın daha makbule geçerdi çünkü içerinde halen neden neden şüpheleri ile dolşıyorsun,
                        [/quote]

sorularına cevap arayacak tabi sünni olsa kafasına takılan şeyler olmiicak mı? bari şia olup hakikati görmüş insanlara maydanoz olma. benimde kafama takılan onlarca konu var neden şüpheleriyle dolaşıyorum ama teker teker cevap buluyorum. senin gibileri bi şüpheye düşünce 'hak mezhebiz işte...' deyip geçiştiriyo herkes öyle mi olcak. bi bitmediniz...
                        O'na yönelin ve O'na karşı takva sahibi olun. Salatı ikame edin ve müşriklerden olmayın;onlar ki, dinlerini parçalayıp fırkalar haline geldiler. Her fırka kendi elindekiyle sevinir. (Rum,31-32)

Yorum

...edit...

Yorum

ben mi?

Yorum

Eli bağlamak yada açık olması ictihattır ki sünnet diyorlar Ehli Sünnet alimleri.İmamı Azam Fıkhul ekberde İctihat hükümlerine uymamak insanı kafir yapmıycağını söylüyor...
                              Haktır Allahım Muhammed mahım
                              Ali'dir şahım efendim Allah eyvallah

Yorum

hossada

yine tadini kacirmissiniz
                                cöplük demek?
                                bence siz bu düzende devam edecekseniz gercekten biz kovmak zorunda kalmadan siz veda etmelisiniz (bu da benim düsüncem)

bu bölüm varya (nasil sii olduk)
                                bastan sona okumaya kalkissaniz günler belki hafta ve aylarinizi alir
                                o kadar cok insan var ki sünnilikten siilige yönelen
                                bunlardan bir tanesi de ben oluyorum
                                konustukca batmak istemiyorsaniz, önce inceleyin
                                bir kisinin bir mesajina akliniza ilk gelen yorumu yapmaktan vazgecin
                                buna kahve agzi denilir
                                burasi FORUM

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X