Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

ÇOK UTANDIM..:(Nasıl Şii oldum 47 - zehra-i betül)

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

ÇOK UTANDIM..:(Nasıl Şii oldum 47 - zehra-i betül)

Ben önceleri bırak hanifiliği islamı bile anlayamamış bir insandım adım müslümandı evet ama şimdi anlıyorum ki müslüman olmak zor işmiş adı müslüman değil içi müslüman olmalıymış insanın...atadan ne görürse onu yapar insan felsefesiyle başladım açıldım saçıldım her ortamdaydım ve bunları yaparken hiç utanmazdım :'( hep başkaları ne derdeydim hiç Rabbim ne der demedim.hayatımda ilk defa işten kovuldum.sonra bir iş buldum ama iş görüşmesine gittiğimde 'ya böyle Allah kelamı kullanan adamdan hayır gelmez' dedim.Neticede o işe başladım kısa bir zamn sonra yanıma yetiştirmem için bir arkadaş getirdiler.Öyleydi ki ona dokunamıyordum bile çok gülünçtü eve gidip anneme anne ona dokunmamam için benden kaçıo die anlattığımda dakikalarca gülmüştük.Aradan zamn geçtiğinde dinlediği ağıt tarzı şeyler dikkatimi çekmişti.Ona belli etmeden dinlemeye başladım.Bir gün ona neden bana böyle kötü davranıyorsun konuşmama bile tahammül edemiyorsun yüzüme bakmıyorsun die sorduğumda 'GİT AYNAYA BAK BAKALIM HALİNE BİR BAK YÜZÜNE BAKILACAK HALDEMİSİN ÖNCE İNSAN GİBİ GİYİN SONRA SANA BAKMAMI İSTE ' dedi çok şaşırdım ve ilk defa o çok beğendiğim kıyafetlerimden utandım.ertesi gün biraz daha kpalı giyindim(yakası biraz kapalı ve biraz daha uzun kollu bir bluz giydim).O gün bana islamı anlatmasını ve neden herkesin sanki başka renk yokmuş gibi siyah giyindiğini sordum(Muharrem ayındaydık ve yer halkalı zeynebiyeydi) Bana HZ HUSEYN'i anlattı ağlamaktan gözşerim şişmişti ve pişman olmuştum sonrasında bana öyle kaynaklar ve kitaplar getirdiki hiç uyumadan okuduğumu biliyorum.EVET BEN ONU ALLAH'TAN KISKANMIŞTIM İMANINA AŞIK OLMUŞTUM. kısa bir araştırma döneminden sonra evet başımı kapatacağım demeye başladım.Alkolü bıraktım sureler ezberlemeye başladım.Ve 31 aralık 2010 başımı kapatacağımı söyledim ona ve o bana ne zamn dedi bende biraz daha var dedim ve 'YARINA ÇIKACAĞIN NE MALUM' dedi. Bu söz tokat gibi geldi bana ertesi gün bende siyah bir eşarp bağladım ogün o kadar mutluydum ki kendimi her zamnkinden daha özel hissediyordum.Sonrasında namaz kılmayı öğrenmeye başladım.sonra O kerbelaya ziyarete gitti onunlada sabrı öğrendim geldiğinde beni yani öğrencisini bambaşka görmeliydi ve ben karşısına pardüseli namazını kılan içinde RABB sevgisi olan ve o çok rahatsız olduğu yüksek sesi ve makyajından vazgeçmiş bir şekilde çıktım.
    Elhamdulillah şuan çok mutluyum ...RABBİM O'ndan razı olsun...Bana bu güzellikleri gösteren herkese sonsuz şükran borçluyum...
    Susuyorum... Tam konuşmaya karar verdiğim anda EFENDİMİZ (s.a.v) bir hadisi geliyor aklıma "Susmak huyların Efendisidir"

Ynt: ÇOK UTANDIM..Nasıl Şii oldum 47 - zehra-i betül)

Rabbim mübarek etsin kardeşim.. çok duygu dolu çok etkili bir hikaye olmuş.. kısa öz ama çok yoğun.. Rabbim bu mektep üzerinde sizi daim etsin ve bu mektebe layık etsin..

Hidayetinize vesile olan kardeşimizi de tanımak isterdik...

üyeliğiniz hayırlı olsun.. başlığınızda usül gereği ufak bir değişiklik yaptık umarız hoş görmüşsünüzdür?..

Yorum

Allah razı olsun ne demek estağfirullah..
      Susuyorum... Tam konuşmaya karar verdiğim anda EFENDİMİZ (s.a.v) bir hadisi geliyor aklıma "Susmak huyların Efendisidir"

Yorum

[quote author=Qom_u_aşk link=topic=20465.msg124264#msg124264 date=1304338859]
        Rabbim mübarek etsin kardeşim.. çok duygu dolu çok etkili bir hikaye olmuş.. kısa öz ama çok yoğun.. Rabbim bu mektep üzerinde sizi daim etsin ve bu mektebe layık etsin..

üyeliğiniz hayırlı olsun..
        [/quote]
        Gönülleriniz bir olmadıktan sonra sayıca çok olmanızın bir anlamı yoktur
        İmam Ali (a.s)

Yorum

[quote author=Qom_u_aşk link=topic=20465.msg124264#msg124264 date=1304338859]

üyeliğiniz hayırlı olsun.. başlığınızda usül gereği ufak bir değişiklik yaptık umarız hoş görmüşsünüzdür?..
          [/quote]
          Tevekkülle elde edilen sırlar; bir tek yakîn haddini bilenlere mahsustur.

Hakikî Şialarımız da yakîn sınırını koruyanlardır, ki onlardan «Allah'ın varlığı sayesinde hiçbir şeyden korkmamaları»nı bekleriz!

İmam Cafer-i Sadık (a.s)

Yorum

Mübarek olsun inşAllah
            Rabbim gösterdiği doğru yoldan ayırmasın..

Allah, geçimsiz efendileri olan bir adamla, yalnız bir kişiye bağlı olan bir adamı misal olarak verir. Bu ikisi eşit midir? Övülmek Allah içindir, fakat çoğu bilmezler. (Zümer 27)

Yorum

AMİN .. ALLAH RAZI OLSUNNN..

Yorum

Zehra-i betül, yanılmıyorsam seni tanıyorum arkadaşım...
                ve sendeki bu değişime ben inanamamıştım. Sanki yıllardır kapalı biriydi.
                Birşeyler öğrenmeye çabalıyor, namaz kılarken heyecanlanıyordu.
                Ben seni o gün takdir etmiştim, Allah seni bu yoldan ayırmasın güzel kardeşim.
                "Biz aşkı neynevada öğrendik hani o ihanet diyarında zulme meydan okuyarak baş kaldıran kızıl güllerle."

Yorum

Hoş geldin bacım can... Hoş geldin.. Rabbim seni tabi olduğun yoldan bir lahza dahi ayrı salmasın seni bu mektebe layık olan gerçek şiilerden eylesin... Vesile olan kardeşimizden de Allah razı olsun...

qum-u aşk hocam kendisini tanımak istediğini söylemiş ... inş tanıtır kardeşimiz kendisini..
                  "İmam"ın hattı” belli bir mezhebe mensup olanların değil,
                  "Muhammedi İslam kimliğ"ini kuşanan bütün Müslümanların hattıdır."

Yorum

Selamun aleykum,
                    Çok özet olsada ilginç bir hikayeniz varmış.Hoş bana tüm şia olan kardeşlerimizin hikayeleri ilginç gelir ama
                    Rabbim sizi bu yazdıklarınıza amel eden özde Hz Fatıma s.a hicabı felsefesi yolunda ilerleyenlerden karar kılsın.
                    Bu zamanda bildiklerimiz kadar amel ettiklerimizde önemli.Zaten bildiklerimizi anlamlı kılan yaşadıklarımızdır.
                    Sizde anlattığınız gibi bir yoldan Hakk yola gelmişsiniz.Sizin gibi bacılarımız toplumda herzaman en çok dikkat çeken gruptur.İşiniz zor ama en güzel meyveleri de bu grup alır(hep imrenmişimdir)
                    Allah'a emanetsiniz iltiması dua.
                    Ey ateş!
                    Seninle ululuk tasladı şeytan.
                    Ve ey insan!
                    Ateş ile olur insan hep hüsran...

Yorum

Hoş geldin bacım can... Hoş geldin.. Rabbim seni tabi olduğun yoldan bir lahza dahi ayrı salmasın seni bu mektebe layık olan gerçek şiilerden eylesin... Vesile olan kardeşimizden de Allah razı olsun...

Yorum

[quote author=Kumeyl link=topic=20465.msg124302#msg124302 date=1304355668]
                        Zehra-i betül, yanılmıyorsam seni tanıyorum arkadaşım...
                        ve sendeki bu değişime ben inanamamıştım. Sanki yıllardır kapalı biriydi.
                        Birşeyler öğrenmeye çabalıyor, namaz kılarken heyecanlanıyordu.
                        Ben seni o gün takdir etmiştim, Allah seni bu yoldan ayırmasın güzel kardeşim.
                        [/quote]

nerden tanıdığınızı bilmiorum ama ALLAH razı olsun böyle düşünmeniz beni çok sevindirdi..

Yorum

[quote author=BEYZA link=topic=20465.msg124305#msg124305 date=1304356255]

qum-u aşk hocam kendisini tanımak istediğini söylemiş ... inş tanıtır kardeşimiz kendisini..
                          [/quote]

ALLAH sizlerede HZ FATIMA 'yı anlama ve yaşamayı nasip etsin yolunuz elif gibi lisanınız mim gibi olsun inşaAllah

Yorum

[quote author=**Rehber Hamaney** link=topic=20465.msg124310#msg124310 date=1304358213]
                            Selamun aleykum,
                            Çok özet olsada ilginç bir hikayeniz varmış.Hoş bana tüm şia olan kardeşlerimizin hikayeleri ilginç gelir ama
                            Rabbim sizi bu yazdıklarınıza amel eden özde Hz Fatıma s.a hicabı felsefesi yolunda ilerleyenlerden karar kılsın.
                            Bu zamanda bildiklerimiz kadar amel ettiklerimizde önemli.Zaten bildiklerimizi anlamlı kılan yaşadıklarımızdır.
                            Sizde anlattığınız gibi bir yoldan Hakk yola gelmişsiniz.Sizin gibi bacılarımız toplumda herzaman en çok dikkat çeken gruptur.İşiniz zor ama en güzel meyveleri de bu grup alır(hep imrenmişimdir)
                            Allah'a emanetsiniz iltiması dua.
                            [/quote]
                            Rabbim önce toprak üstüne çıkmayı sonra filizlenmeyi daha sonrada ağaç olmayı nasip etsin inş.Çok şükür ki ben o meyvenin tadına vardım çok azda olsa.Şuan toprak üzerine çıkmak için zorlansamda. Rabbim bana bu ilme sahip olmayı ve yaymayı nasip eyleyecektir.Diyor ya siz isteyin ...!! benim gibi o kadar tanıdığım var ki bu konuda kendimi seçilmiş hissediyorum.Rabbim hak eden herkese doğru yolu göstersin inş.

Yorum

[quote author=zehra-i betül link=topic=20465.msg124320#msg124320 date=1304362162]
                              Rabbim önce toprak üstüne çıkmayı sonra filizlenmeyi daha sonrada ağaç olmayı nasip etsin inş.Çok şükür ki ben o meyvenin tadına vardım çok azda olsa.Şuan toprak üzerine çıkmak için zorlansamda. Rabbim bana bu ilme sahip olmayı ve yaymayı nasip eyleyecektir.Diyor ya siz isteyin ...!! benim gibi o kadar tanıdığım var ki bu konuda kendimi seçilmiş hissediyorum.Rabbim hak eden herkese doğru yolu göstersin inş.
                              [/quote]
                              Amin inşaallah...
                              Toprak üstüne çıkarken o çıktığınız toprağa sımsıkı sarılarak çıkmanız duasıyla.vesselam.
                              Ey ateş!
                              Seninle ululuk tasladı şeytan.
                              Ve ey insan!
                              Ateş ile olur insan hep hüsran...

Yorum

YUKARI ÇIK
                              Çalışıyor...
                              X