Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

hikâym pek ilginç.Umarım yüreği ısınanlar faydalanır,Nasıl şii oldum-46/aykut111

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: hikâym pek ilginç.Umarım yüreği ısınanlar faydalanır,Nasıl şii oldum-46/aykut111

Allah Subhanehu ve Teala, 'Ehl-i Beyt (aleyhimu’s selam) Mektebi'ni intihap kararınızı mübarek kılsın...
    Şia mezhebine, Ca'fer-yye fıkhına, 12 İmam (aleyhimu’s selam) ekolüne yöneliş demek, Öz Muhammed-i İslam ile tearüf demektir..
    Sn. Aykut Çonkuroğlu Bey, unutmadan size sormak istiyorum, acaba 'Marce-i Taklid' olarak hangi Müçtehidimizi tahayyür ettiniz?

EsSelamu Aleykum ve Rahmetullahi ve Berekatuhu
    Tevekkülle elde edilen sırlar; bir tek yakîn haddini bilenlere mahsustur.

Hakikî Şialarımız da yakîn sınırını koruyanlardır, ki onlardan «Allah'ın varlığı sayesinde hiçbir şeyden korkmamaları»nı bekleriz!

İmam Cafer-i Sadık (a.s)

Yorum

Ynt: hikâym pek ilginç.Umarım yüreği ısınanlar faydalanır,Nasıl şii oldum-46/aykut111

Kur'an dan diğer delilleri teker teker saymama gerek yok sanırım.Benim için fazlasıyla yeterliydi.. Bundan sonrası içinde yapmam gereken tek şey var: Nitelikli bir mümin olmaya çalışmak....
      Şia mescidlerine girdiğimde ve İrana gidip gelenlerle yaptığım sohbetlerde üzüntü duyacağım şeylerle karşılaşıyorum.Ne yazıkki Velayet.com sitenizde de üslûbun ucu kaçıyor zaman zaman.. Birbirine sataşmalar ve hakarete varan yazışmalar..Umarım bu gibi sıkıntıları bir an önce çözersiniz. Ve umarım belli bir gruba yönelik ithamlara yer vermezsiniz.Bu arada şu saptamayı yapmadan da geçemiyeceğim; kendinizi tanıtıcı olmanız her zaman daha faydalıdır. Forum isimleri kaynaşmayı engeller(Tabi ki benim atladığım ve kendinizi tanıttığınız topikler olabilir, henüz yeterli ararştırmayı yapamadım)
      Puro,bildiğiniz puro işte.Bir ucunda ateş diğer ucunda bir aptal.. Malcolm X

Yorum

Behesht-e Mahdi kardeşime caveben:
        İmam Humeyniyi(RA) vefatından sonra bir dönem.Sonraki araştırmalarım Vefat eden müçtehidi taklitin sakıncalı olabileceği yönündedir.Bundan sonraki araştırmlarımla Ayetullah Hamanei..

Tüm dualarım mümin kardeşlerime

Yorum

Selamunaleykum,

Büyük bir geçiş dönemi geçirmişsiniz. Abinizin büyük payı olduğunu düşünüyorum, Allah ondan razı olsun.
          Bazı şeyleri farketmeniz ve bu yolda sıkıntı içerisinde olsa dahi ilerlemeniz günahları terketmeniz ve tamamiyle Ehl-i Beyt yoluna girmeniz çok güzel. Allah bu yolda daim kalmanızı sağlar dilerim. Ehl-i beyt yolunda nice güzel insanlara yardım eder ve nice iyi insanlar çocuklar yetiştirirsiniz umarım. Bir abi daha hidayet oldu ve aramıza katıldı, hoşgeldi.
          Allahu Ekber!

Bu arada benimde düşündüğüm bir mesleği yapıyorsunuz, dualarınızda beni de unutmayın lütfen.
          wesselam
          "Biz aşkı neynevada öğrendik hani o ihanet diyarında zulme meydan okuyarak baş kaldıran kızıl güllerle."

Yorum

yolunuz mübarek olsun kardesim
            aslinda biraz daha detay yazabilirdiniz
            büyük ihtimal bu bölüm insaAllah bir kitap haline getirilecek ve bir cok insani aydinlatacaktir
            hikayelerimiz birbirine benzese de herkes kendi gectigi yolun dile gelmez ifade edilemez zorluklarini kendisi biliyor
            Rabbim mükafatinizi bol eylesin

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

[quote author=Kumeyl link=topic=20326.msg126575#msg126575 date=1307727912]
              Abinizin büyük payı olduğunu düşünüyorum, Allah ondan razı olsun.
              [/quote]
              Allah ondan razı olsun..[quote author=Kumeyl link=topic=20326.msg126575#msg126575 date=1307727912]
              Bu arada benimde düşündüğüm bir mesleği yapıyorsunuz, dualarınızda beni de unutmayın lütfen.
              wesselam
              [/quote]
              Allah Mevlamızı (A.F.) aracı kılar inşaAllah. Bu zor süreçte sana başarılar dilerim kardeşim. Yardımcı olabileceğim bir konu varsa çekinme lütfen.Face den EK'le beni, mesleki tecrübelerim işine yarayabilir.

Yorum

[quote author=gulistan_2 link=topic=20326.msg126579#msg126579 date=1307730927]
                aslinda biraz daha detay yazabilirdiniz
                [/quote]
                Haklısınız... Çok detay var zaten. Ancak işlerin yoğunluğu ve hikâyemin uzunluğu sıkıcı olabilir endişesi kısa kesmeme sebeptir.Yinede fırsat bulabilirsem "satır aralarına" yönelik detaylar yazacağım inşaAllah....

Yorum

MaşAllah, mübarek olsun
                  Tespitleriniz ince ve yaklaşımlarınız çok dikkatli tebrik ediyorum
                  İnş Bir daha ki velayet buluşmasında görüşmek tanışmak nasip olur
                  dua ile inş...
                  "İmam"ın hattı” belli bir mezhebe mensup olanların değil,
                  "Muhammedi İslam kimliğ"ini kuşanan bütün Müslümanların hattıdır."

Yorum

[quote author=BEYZA link=topic=20326.msg126621#msg126621 date=1307784932]
                    inş Bir daha ki velayet buluşmasında görüşmek tanışmak nasip olur
                    dua ile inş...
                    [/quote]

İnşaAllah

Yorum

Allah'a hamd olsun ki insanları hidayete erdiri,yor Allah sizi ve bizi sıratı mustakim den ayırmasın mektebe hoş geldiniz .Araştıtrmalarınızın detaylarını yazarsanız bizlerde faydalanırız inşaallah.
                      İNNA LİLLAH VE İNNA İLEYHİ RACİUN....

Yorum

Nerede okudum şimdi tam hatırlayamıyorum.Sanırım içerik şöyleydi: İlmi çalışma yapanların yanına Allah(CC)ın görevlendirdiği bir melek gelir ve kulunun altına kanatlarını açar.
                        Gerçekten de böyle olduğunu düşünüyorum. Kitaplar nereden geldi? Ne zaman geldi? Kim elime tutuşturdu? Tam da aradığım konuyu nasıl kısa zamanda keşfedebiliyordum?Hele ki bazı önemli konular var, ahmaklığa kaçtığım zaman sanki görünmez bir el beni tokatlamaktaydı....
                        Kimi konularda çıkmaza düştüğüm altından kalkamadığım konularda olmuştur. Eninde sonunda ayetlerle uyumlu bir hadis gelip beni bulur ve zihnimi açar elhamdûlillah....Şu anda bile durum budur...

Yorum

Şu andaki sıkıntılar Şia ların toplu hareket ve siyaset yöntemleri ile ilgili zaten. Usulu dinle ilgili veya durduğum yerle ilgili sorunum yok.

Tabi ki namaz kılmaya başlamam, günahları terk etmemle ilgili süreç başladıktan sonra yakın sosyal çevrem ve ailemden ilginç tepkiler aldım. Çoğunlukla yakın aile çevremden "Aykut bu sana.. Nasıl olsa yarın vazgeçer..Ciddiye almayın" tarzındaki yaklaşımlar beni yaralamıştır. Mealci yazarlardan biri çok ilginç bir tespit yapmıştı o sıralarda(Hani camide namaz kılan sert mizaçlı biri vardır. Hiç kimseyi yanına yaklaştırmaz yaklaşanada -git öteye- tabirinden hareketler yapar) Ben bu tiplere çok gıcık olurdum. Mealci yazar kısaca bu tipleri "onlara üzülün.Bu tavırlarının sebebi bir daha günahkâr olma korkularındandır"şeklinde değerlendirmişti.Tamda böyle bir tip olacakken bu yazıdan da etkilenerek doğru bir duruşa zorladım kendimi. Çokda başarılı olduğumu düşünüyorum.

Yorum

Namaz kılıpta sünnilerin arasında olmamam, onlara göre farklı bir fıkıhta amel etmem ailemde tuhaf tepkilere sebep olmuştur.Kimseyi kolundan tutup secdeye zorlamama rağmen etrafımdan saldırılara maruz kaldım.En ilginçlerinden biri aşağıda:
                            Hiç namaz kılmamış, dinden diyanetten hiç haberi olamayan çok yakın bir akrabam (Bayan ve 70 küsur yaşlarında) bende misafirken kafasına bir tülbent bağlayıp namaz kılar gibi yaptıktan sonra(Günahını almayayım belki de kılmıştır)
                            -Aaaaa sen kızılbaş namazı mı kılıyon???? dedi......

Yorum

Hani bazı tipler vardır;
                              Hiç çabası yoktur, dersler perişandır,ilişkileride öyle. Kendisini de hiç geliştirmemiştir ve fakat (Akarabaların zorlaması ile veya buna benzer sebeplerle) namaz kılmaya başlar ve başlar herkesi hidayet etmeye!!!!! Yaptığı şeye kendiside inanmadığından herkesi zorlar ve nehyi anilmünker yaptığını zanneder.... Elhamdulillah bu tiplerden olmadığımı onurla söyleyebilirim. Kısaca yaşadığım süreçte anlattığım gibi Nitelikli müslüman olmaya çalışıyorum ve bu konudaki sıkıntılarımı aşmaya çalışıyorum. Kendimi daha fazla geliştirmeye çalışmak en önemli hedefimdir. Tıpkı Sokratesin ölümüne 3 gün kaldığını bile bile LİR çalmayı öğrenmesi örneğindeki gibi...
                              Çokça noksanım olmasına rağmen yol aldığıma inanıyorum. Dışlandığım sosyal çevreme hatalı yaklaştığımı keşfettikten sonrada farklı taktikler kullanmaya başladım: Onların bütün toplantılarına katılmaya gayret ediyorum(Aşırı işret olmadıkça).. Bendeki değişikliği anlamaya çalıştıklarını gözlemliyorum.Yukarıdaki anlattığım tip gibi hareket etsem hepsini iyice dinden uzaklaştıracağımı bildiğimden müslümana yakışır şekilde hareket etmeye hassasiyet gösteriyorum. İşte bu çok işe yarıyor. Sevdiğim insanların yavaş yavaş gönüllerinin ısındığını gözlemliyorum.Bunun ecrinide kurnaz bir tüccar gibi umuyorum(İnşaAllah bu konuda da kendimi geliştirebilirim)

Yorum

maşaAllah kardeşim.. Rabbim muvafak etsin..

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X