Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

hikâym pek ilginç.Umarım yüreği ısınanlar faydalanır,Nasıl şii oldum-46/aykut111

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

hikâym pek ilginç.Umarım yüreği ısınanlar faydalanır,Nasıl şii oldum-46/aykut111

Bismillahirrahmanirrahim
    Sosyal olmak esasen benim için hep bir sorun bir sıkıntı olmuştur.Ne zaman çevremle kaynaşsam (Çoğunlukla kendimden kaynaklı) sorunlar ortaya çıkmış ve yalnız kalmışımdır. Zamanla bu husus karakterime de oturmuştur ne yazık ki(Halende bunun kırıntılarını üzülerek yaşarım)

Baba parası ile çılgın bir delikanlılık yaşayan ben "tabir caizse" aristokrat bir ailenin küçük oğluyum.Her zaman ağabeyimin gölgesinde ve onu aşmaya çalışan bir çocukluk heyacanıyla kendini ispatlamaya çalışarak uzun bir dönem geçirdim.Sonrasında başarısız bir lise hayatı ve askerlik.(Babam 'bu herif hiç adam olmayacak bari şu askerliği aradan çıkarsın' diyerek yaşım dolar dolmaz askere gönderdi beni..)

Bu dönemde anlatılması gereken özellik şudur: Babam memuriyetten emekli olmuş ve ticaret hayatına atılmıştır.Çok da başarılıdır(Zahiren).Askere gidinceye kadar cebimde babamın hiç kıskanmadığı para bol olmuş ve günah denizinde fütursuzca yüzerken çokça da dost(!)

Derken hepinizin malumu askerlik(Acayip anılarla dolu) ve eve dönüş.
    Babamın ticaretinin batışını üzülerek izleme sonrasında beş parasız kalma……

İlk defa parasız(Hayatın tamamen buna dayalı geçtiği zavallı benin algılayabileceği şekliyle) çaresiz ve kimsesiz kalan ben.Ve ilk defa olayların gerçek sahibine yöneliş  : - Yarabbi şu yazlığımız olsun elimizden gitmesin!!!

Ticaret hayatıyla,mirasıyla, yılların memuriyetiyle biriktirilip toplanan onca gayri menkulün elden çıkmasını çaresizce seyretme…..Neticesinde kahrolma ve insanlardan daha fazla uzaklaşma. Mutluluğu ve hazzı sahte dostluklarla yaşamaya alışmış ben; uçurumun iyice dibine uçuyor ve tutunacak bir dal dahi bulamıyordum….

Ne olmuştu sahi ve neler olacaktı? Kafamdaki soru işaretleri o kadar fazlalaşmıştı ki, bir yandan paraya olan ihtiyaç sebebi ile çılgıncasına çareler arama diğer yandan olayların sebebini anlama gayreti….Bu işe bir şeyler müdehale ediyordu.Ama kim ve nasıl???

Bu süreç içersinde bir şeyleri anlama gayretiyle Mevdudi ve Seyit Kutub’un eserlerini okuma ve inceleme fırsatı buldum. Bu iş böyle olmayacak arkadaş deyip, bütün inançlarımdan sıyrılmaya ve bütün bu araştırmalarıma en başından başlamaya karar verdim.Felsefe, Tarih, Dinler Tarihi, İslam Tarihi ile ilgilendim (Şu anda belirtmekte fayda varki, Bütün bu kitaplar taraflı yazılmışlardır.Bu yüzden kurtuluş yolu olarak yazarın kimliğine ve tarihteki yerine de ayrı bir özen göstermeye başladım.Zamanla olumlu bir meleke kazandım: Kim kapıkuludur, değildir anlıyordum)

Zamanla İslam olduğumu onurla söyleyebilirim.Zihnimde bir türlü oturtamadıklarımla beraber bir yandanda bu çekilmez hayatı sürdürmekle meşgul günahkâr biri olarak devam ediyordum.İçkiye olan müptelalığım kendini beğenmişlik vs sayamayacağım bir çok seviyesizlikle zaman tünelinden akıp gidiyordum.Bu arada çalışmalarımdan geride durmuyordum.İranda devrim olmuş Irakla olan savaşı bitmiş 90’lı yılların başıydı. Ticari iflasımızdan kaynaklanan borçlar temizlenmiş beş parasız tüccarlar olarak meydanda yapa yalnızdık. Neticede ağabeyimle ayrı ayrı yollar tuttuk( Tam bu arada ağabeyim namaz kılmaya başlamıştı)

Arkadaşlarımla ticari başarısızlıktan nasibimizi alacağımız bir şirket kurmuş ve bu hayata atılmış idim.4 yıllık bu serüven de ortaklarımla anlaşamamazlık ve küskünlüklerle son bulmuştu.Derken ticari hayata tek başına atıldım. Bu bana bir fırsatta vermişti: Çokça okuyabilme……Bir yandan evliliğim ve eşimin hamileliği, diğer yandan ticaret hayatının zorlukları bir diğer yandan felsefi çalışmalarımı sonlandırma gayreti…İlginç bir dönemdi.

Tamda bu dönemde ağabeyimin Caferiliği seçmesi ve ona göre amel etmesi beni bu yönde araştırmalarımı yoğunlaştırmama sebebiyet verdi.Caferilik bir mezhebmidir? Alevilik nedir ne değildir? Tarikatlar neden vardır.Ritüelleri nelerdir??Çokça araştırdığımı ve kitapların içine daldığımı söyleyebilirim.Bir yandan da ağabeyimin ve bir avuç arkadaşının Caferiliğe ısınma sebepleri ile ilgili soruşturmalar yapıyordum kendimce….

Yine bu dönemde yakınlarımın teşvikiyle Lise bitirme sınavlarına girdim. Onca yıl sonra Üniversite Seçme sınavlarına katıldım.Kazanabildiğim yerler olsa da özel hayatım okumama fırsat vermiyordu.Bu yüzden kendime bir rota çizdim.Açık öğretim programına girecek Lisans eğitimimi tamamlayacak ve MaliMüşavir olacaktım.Tam bana göre bir meslekti…..

Aynı dönemde Sünni Sünni namaz kılmaya başladım(Artık içkiyi ve diğer günahlarımı terk etmeye kendime söz vererek)Bir de şu oruç olmasaydı ya…Halen de çok zorlanarak bu ibadeti yerine getirmeye çalışırım.Anne babası Laîk ve aydın(!) olan benim ailemde hiç Alevi veya Şii yoktur.

Nehcül Belagayla bu zamanda tanıştım. Çok keyifliydi günlerim: Sabah namazını kılıyor, kendimi dışarıya atıyor güneş doğuncaya kadar yürüyor ondan sonrada eve gelip Hz.Ali (AS)’ı okuyordum…..Çokça yaptığım araştırmalardan sonra İslamiyetin sevgi üzerine kurulduğunu keşfettim.Ve bunu vurgulayan yegâne mektebinde Caferilik olduğunu……Bu keşiflerin arkası çorap söküğü gibi geldi.. Her adımda Şia öğretisinin ne kadar doğru olduğunu ve tamamen Kur’an a dayandığını anlıyordum.12 İmamı(AS) ve Resulullah(SAV)ın mirasçısı olan alimlerin ne demek olduklarını zamanla anladım….

Yine zamanla anladım ki; sadece kendin için değil (Özellikle ailen ve inananlar için) herkes için yaşayacaksın bu hayatı.Paylaşmak ve yardımcı olmak esasına kurulu İslam kardeşliğini içselleştirmezsen değil mümin Müslüman olman bile şüpheli hale gelebilir.

Pek tabiî ki coğrafyamızda aynen böyle bir İslam kardeşliğinden bahsetmek kolay değil. Ancak, bu hususta dirayetli ve sabırlı olmayı başarabilirsen zamanla Nur olup ışık saçmaya başlaman mümkündür.Kendi yorumlarımı burada kessem iyi olacak,biliyorumki sıkıcı olmaya başlayabilirim..

Derken çetin sınav koşullarınıda hallederek yıllar önce çok sevdiğim mesleğime adım atmayı başarabildim.(Ne dersiniz bütün bunlarda Allah(CC)’a İmam(AF)’ı aracı kılarak yalvarışlarımın etkisi varmıdır??) Kendi büromuda açtım ve geçinip gidiyorum.En önemliside mesleğimi kardeşlerimin sorunlarına yönelik kullanabiliyorum. Kendimce mümin olma gayretim budur.

Evet değerli kardeşler;bu benim “Nasıl Şii oldum” hikâyemdir.Esasen çok daha fazla ayrıntı ve macera bu hikâyenin satır aralarındadır.Ancak bütün bunları anlatmaya kalksam bu topiklere sığmaz….Dolayısıyla burada keseceğim.Herhangi bir keramet veya olağanüstü halle karşılaşmadan sadece aklım ve yorum kabiliyetimle aranızdayım(Elhamdulillah)

Arzum o dur ki; bütün müminler aynı safta yer alsınlar ve tıpkı aynı uzuvun parçaları gibi hareket etsinler. Bunun yolununda sevgiden geçtiğine inanırım.Zaman zaman tahammül zaman zaman da empati bu iş için ilaçtır.. Unutmayalım ki bizler aynı trenin aynı vagonunda olan yolcularız.Ve hepimiz birbirimizden sorumluyuz….

Dualarımla
    Puro,bildiğiniz puro işte.Bir ucunda ateş diğer ucunda bir aptal.. Malcolm X

Ynt: hikâym pek ilginç.Umarım yüreği ısınanlar faydalanır,Nasıl şii oldum-46/aykut111

Allah razı olsun, mübarek olsun şii oluşunuz kardeşim.. Sizin adınıza çok sevindik. rabbim bu yol üzere çene kapamayı nasip etsin ve bizi Ehlibeyt'in şefaatine layık eylesin..

şii oluş süreciniz biraz kapalı olmuş.. hangi deliller vardı da sünnilikle yetinmediniz? gayri İslami bir hayattan sonra sünni bir müslüman olmak neyinize yetmedi de hangi yönler boş kaldı da şii oldunuz? şii olmak ayrı bir şey mi? şiiliği nasıl görüyorsunuz sünniliği nasıl görüyorsunuz? bunlar birbirlerinden farklı mı?

bize bu konularda da iç hesaplaşmanızı soru ve cevaplarınızı analiz ve bulgularınızı aktarırsanız çok memnun olacağız..

Yorum

Ynt: hikâym pek ilginç.Umarım yüreği ısınanlar faydalanır,Nasıl şii oldum-46/aykut111

Alıntı yapamadım.Neden acaba??? Mod ilgilenebilirmi???Benmi beceremedim.Alıntıladığım halde "önizlemede" görünmüyor...
      Neredeyse 15 yıl oldu Şia'yı takip edeli. Kafamı kurcalayan en önemli husus sünni fıkıhtaki hadislerle uyuşmayan konulardır.Sünni kardeşlerimizinde bu topikleri okuyacağını düşünerek kırıcı olmamaya özen göstereceğim inşaAllah.Bu yüzden fıkhi konulara pek girmek istemiyorum...
      Sünni fıkıhtaki içinden çıkılamıyan tutarsızlıklar ararştırma çabalarıma hız verdi.Ve suratıma tokat gibi FEDEK çarptı Bu arazi neydi ve neden Annemize(SA) verilmemişti?? Sonrasında Hz.Ali(AS) neden kendisine biat için koşturduklarında FEDEK'le ilgili (İntikam alırcasına) bir tasarrufta bulunmadı???
      Buradan hareketle çok yol kat ettiğimi söyleyebilirim.Bu arada en büyük yardımcım El-Mizan,dır.. Allah(CC) tercüme edenlerden razı olsun..Allame Tabatabai'yi okumak "ön yargısız nasıl fikir edinilir" hususunda beni eğitmiştir..Hele ki 1 erkeğin 4 kadınla evlenebilmesini dinden itikatten bağımsız açıklaması beni hayretlere düşürmüştür.

Özür:İnşaallah işlerden fırsat bulursam yazmaya devam edeceğim.

Yorum

allah mubarek etsin kardeşim.

Yorum

Aramıza hoş geldiniz Aykut kardeş. Devamını merakla bekliyoruz inş. Bu arada nereden katılıyorsunuz?

Yorum

Nuh'un gemisine hoş geldin kardeş. Allah (cc) her daim yardımcınız olsun.

Yorum

Çakma tarihçilerin ve sözde alimlerin FEDEK konusunu ustaca gizlediklerini fark ettim.Ancak, Annemizin(SA) sessiz çığlığı ortadaydı..Yüzyıllar sonrasında takipçisi olabileceklere diyordu ki: Sakın ha dikkatli ol.Buradaki sorunun içeriğini anla!!!!!
              Bu noktadan hareket ederek Kur'ani yorumlar ve sünnetteki(Giydirilmiş sünneti kast ediyorum) diğer çelişkileri yakalamaya çalıştım. Dikkatlice bakıp kendi yorumunuzu koyarsanız art niyetli olanla gerçek olan arasındaki çizgiyi yakalayabiliyorsunuz. Dahada ötesi art niyetli çabanın hangi saiklerle ortaya konduğunu da hissedebiliyorsunuz.
              Sonrasında Kur'an hakikatı ile bunun nasıl anlaşılabileceği konusuna odaklandım.Bu andaki en önemli yardımcılarım Şehit Mutaharri ve Fazlullah(RA) oldular.Bir Şiî alimin olayları yorumlama dikkati ve inceliği beni sardıkça sardı.İrdeleme,güncele vurma,ortaya koyma ve muhakkak Kur'an dan delil getirme......Anladım ki Şiî alimler mutlaka delile dayalı yorumluyorlar kendilerinden (Fıkhi konularda) hiç bir şey katmıyorlar. Hedefleri basit:İslamı ortaya koymak...Bunun içinde mükemmel bir öğretmen titizliğinde hareket ediyorlar...Ve yanlış anlamaları berteraf edici bir üslûp kullanıyorlar.
              Tabi ki benim gibi uslanmaz bir ben bilirimciye bunlarda yeterli olamadı.Her fırsatta yorumları alıp Kur'an la örtüşüp örtüşmediğine bakar olmuştum.Söz konusu alimlerin Kur'an dan hiç ayrılmadıklarını keşfetmem uzun sürmedi...

Devam edeceğim inşaAllah

Yorum

Allah razı olsun kardeş.. Rabbim mübarek etsin..

bu arada alıntı yapılamaması sitenin sorunu bir kaç gündür var.. biz de yapamıyoruz..

sitede Elmeddin kardeşin uzun süre tartışdığı bir üye vardı aykut adında.. yazınızı ilk okurken acaba o mu dedim ama değilsiniz.. Bu da bana aykutla uğraş, aykutu kazan demeyi öğretti. Yani o aykutla sitedekiler çok tartıştılar ama bu hidayet meselesi. Rabbim hepimizin sonunu iyi etsin..

Yorum

Bu süreçte 4 Halife(!) ve sonrası İslam tarihi bana yol gösterici olmuştur.Birde Sünni cemeatlerin içindeki tutarsızlıklar ve şirket görüntüsü....
                  Liderlik en önemli konuyken İslam tarihindeki sultanların neden başımıza Evliya kesildiklerini anlamaya çalıştım.İş bu sultan ve halifelerin kraldan başka bir şey olmadıklarını ve Kur'ani tabirle tağut olduklarını ve İslam adına hiç bir şey yapmadıklarını verilen bazı eserlerinde sadece toplumu gütmek için araç olarak kullandıklarını anladım( Hoş, bunun için fazlaca araştırmaya gerekde yok zaten )..Dikkatimi çeken en önemli konuda İslamı amaçlarına hizmet ettirmek için kullandıkları yöntemler olmuştur.Burada öne çıkanlarda Kapıkulu ulemâlarıdır.Ve koca bir tarihin saptırılarak bunlarca yazıldığını ve katliamlara nasıl çanak tuttuklarını ibretle gördüm.Ve anladımki bize İslam diye giydirilen(Ve benden önceki nesillerede) başka bir şey...
                  Ateizmin hortlaması, Laiklik çarpılmaları, demokrasi havarileri hep bu boşlukların doldurulması amacına hizmet etmektedir.Esasen Orijinal İslama yönelemeyen bireylerin tapınacakları farklı farklı dinciklerdir bütün bunlar.
                  Tutarlı ulemânın sadece Şia'da olması bir tesadüf olamazdı.Çağımıza kadar aynı hat üzerinde durmayı başarabilmişler ve hep aynı davayı gütmüşlerdi.Bu disiplinin tek bir açıklaması olabilir: Hak üzere olmaları......
                  Bütün bu araştırmalara girmeden bile, 90'lı yılların başlarında dünyaya baktığınızda İslami olabilecek bir tek yönetim görebiliyordunuz (Emirlikleri ve Suud hanedanını ya İslami sayacaksınız yada tağut.Şahsen görünen köy kılavuz istemez dedim ve onları tağut safına attım)İran İslam Cumhuriyeti.....
                  Kaçınılmaz olarak bu coğrafyadaki alimlere yöneldim.Özelliklede İmam Humeyni'ye(Allah CC ondan razı olsun)

Yorum

Bilgi: Başkasıyla karıştırılmak istemem.e-mail adresimden de açıkça anlaşılacağı gibi benim adım Aykut ÇONKUROĞLU. Velayet.com sitesini de yeni keşfettim. İfade ettiğim gibi SMMM olarak şahsıma ait büroda iş hayatıma devam etmekteyim.Çorlu'da ikâmet ediyorum.Yaşım 45.
                    Sizleride tanımıyorum.Bu topiklerdeki amacım yeni müminler tanımak ve kendimi Şia hususunda geliştirmekten ibarettir.Bu amacın yanında kendi tecrübelerimin kardeşlerime fayda sağlayacağını da umuyorum...

Devam edeceğim inşaAllah

Yorum

Allah Mubarek etsin kardeş.
                      sitemize de hoşgeldin.

Abinizin ve arkadaşlarınında gelip yazmalarını isterim doğrusu. sizi etkileyen Böyle bir mektebinde var oldğunun ilk kıvılvımını çakan abinizin caferi olduğunu bilmeniz sağlamış sanki..

Araştırmalarınızda ne gibi kaynaklara ulaştınız..
                      nerden temin ettiniz kaynakları veya..
                      tamamen kendi okumalarınız sonucumu şekillendi fikriniz
                      Abinizle veyahut Şia inancına mensup Alim veya alim olmayan bilgili birileri ile konuşma tartışma bilgilenme ihtiyaçları oldumu
                      gibi şeyleri merak eder oldum...

çok sordum sanırım
                      vaktiniz olduğu kadar yazarsınız inşAAllah.

Allah, geçimsiz efendileri olan bir adamla, yalnız bir kişiye bağlı olan bir adamı misal olarak verir. Bu ikisi eşit midir? Övülmek Allah içindir, fakat çoğu bilmezler. (Zümer 27)

Yorum

süper bir anlatım süper bir seyr u süluk..

aynı yollardan geçmişiz bu sitede bir çok insan hiç birbirleriyle görşmeden hep aynı yerlere uğramışlar, aynı bilgilere ulaşmışlar, aynı köşelerden dönmüşler ve velayette buluşmuşlar..

orda karar kılmışlar..

"bu sitede nasıl şii oldum" hidayet hikayelerini okuyanlar bu duyguları hissedeceklerdir..

Ehlibeyt mektebinin hak olması dışında hiç bir şeyle açıklanamayacak bu tespitlere tüm insanlığın ulaşması dileğiyle...

Yorum

İlk satırlarımda da açıkladığım gibi; ağabeyimi içten içe kıskanmam söz konusuydu.Bu yüzden O'nun Caferi olması beni biraz itmiştir bile.Yakın çevresindeki arkadaşları da itmişlerdir... Değerli kardeşlerim Kur'an okuyup içselleştiren bir insan, Kur'an ın çizdiği mümin karakterlerin içinde olmayı arzular hemencecik...İman ettiği bir öğreti bulduğunu zannedip içine atladığında da çoğunlukla hayal kırıklığı yaşar...Ve Allah(CC) saklasın dinden de öğretidende uçup gider..Bu yüzden ben Caferiyim diyen biri mutlaka nitelikli müslüman olması yolunda ciddi çabalar harcamalıdır. Sayısız örneklerini gördüğüm içinde kendini Caferi olarak tanımlayanların arasına uzun bir zaman girmedim.İyikide girmemişim.Kendisini Şii olarak tanımlayıp sonrasında ne hallere düşenleri üzülerek takip ettim yıllarca..Tam bir bilince kavuşmadan örnekler üzerinden hareket etseydim Caferi düşmanı bile olabilirdim.İnsan ister istemez şunu kaçırıyor: Muhatabın hata yapabilir sende yapabilrsin.....Öyleyse belirleyici olan öğreti olmalıdır fertler değil( Pek tabiki fertlerinde yaslandıkları öğreti doğrultusunda ciddi çaba harcayarak kendilerini yontmaları gerekir, her dem benimde yontmam gerektiği gibi) Velhasıl İmamın vefatıyla araştırma çabalarım dahada hızlandı. Bu arada İranı yakından takip ediyordum.Daha çok okuyordum daha da çok okuyordum......

Yorum

Tamda bu zamanlarda kendimi Fettullahçıların arasında buluverdim...Gerçekten de inanılmazdı. Yaptıkları ve kendi aralarında kurguladıkları samimiyet beni çok etkilemişti.Ancak, araştırmalarım Şia üzerinde dahada yoğunlaşmam gerektiğini söyliyordu bana.Çoktan Caferi fıkhıyla amel etmekteydim ve mutluydum...Yinede bazı noktalarıda açıklığa kavuşturmam gerekiyordu... tekrar Kur'an a başvurdum...Mübadele ayetlerinin ortaya koyduğu mantık başka bir açıklamaya yer bırakmayacak kadar netti benim için.Evet son Peygamber Muhammed(SAV)di ancak mesaj görevi ayetlerdekilerle devam etmekteydi.......
                            Derken araştırmalarımı Hz.Hüseyin(AS) ve Kerbela olayına çevirdim.Neler olmuştu ve Hz.Hüseyin(AS) ın amacı neydi????

Başından başlayarak tüm tarihi tekrar ettim.Müphem konuları tekrar tekrar gözden geçirdim.Konular iyice aydınlığa kavuşmak üzereydi artık.....

Yorum

Adminin sorusuna cevaben: Hiç bir alimle konuşmuşluğum ve sobet etmişliğim yoktur bu süreçte. Ancak İrana gidip Kumda eğitim almış bir kardeşimizle kırk yılda bir hasbihal ederiz.(Bu sohbetlerimizde ben Şia ile müşerref olduktan sonra gerçekleşmiştir)
                              Ağabeyimle ve yakın çevresiyle zaman zaman tabiki tartışmalarımız olmuştur.Onlardan fazlasıyla bu dönemde yararlandım.
                              Cevaben son olarak şunu söyleyebilirim: Geldiğim yer tamamen kendi okumalarım sonucudur...

Yorum

YUKARI ÇIK
                              Çalışıyor...
                              X