Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

İslâmiyet ve Şia

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

İslâmiyet ve Şia

İslâmiyet (ed-dînn mânâsı nedeniyle) mefhum ve terim olarak, sadece dinler yelpazesinde bir din (religionem, religio, religion) anlamına gelmediği gibi, Şia'da bir mezhepten (sect, denomination) ibâret değildir.

Şia, Arapça ş-y-a mastarından gelir; bir kimsenin peşinden (izinden) gitmek, taraftarı olmak gibi anlamlara sahip olan bir isimdir. Kelimenin tekili ise Şiî'dir.

Şahsî yolculuğumu ileride detaylandıracağım, şimdilik "rengimi belli etmek" için bu başlığı açıyorum.
    HER GÜN AŞURA
    HER YER KERBELA

İslâmiyet ve Şia

nihayet dil ve felsefece dertleşebileceğimiz kelimeleri anlam ve yapı bakımından didik didik edebilecek bir kardeşimle karşılaştım.. bu beni sevindiriyor.

AliDemir kardeşim hoş geldiniz yazılarınızı ilgiyle takip ediyorum. Sitede dil bilinci için baya çaba harcadım Elhamdülillah ki baya bir şeyler yaptık ama daha çok yetersiz.. Hem kelimelerin anlamları ve doğru yazılışları hem de muhteva olarak doğru ifadeler için çabalarımız devam edecek inşaAllah..

bu arada felsefeci oluşunuz benim özel ilgimi çekti. şahsımın bu konuda yazdığım baya bir yazı var yeni olmanız hasabiyle size linki vereyim inceleyin ve görüşlerinizi eleştirilerinizi alayım inşaAllah..

Yorum

İslâmiyet ve Şia

Bende çok memnun oldum, hasbî hasbihal edebileceğim bir kardeşe kavuştuğumdan
      Yazınızı inceleyeceğim inş.
      HER GÜN AŞURA
      HER YER KERBELA

Yorum

İslâmiyet ve Şia

Hoşgeldiniz aramıza
        ALLAH'ım Bütün Güzel Sözler Sana Söylemekle Güzeldir,Kırık Dökük de Olsa Kabul Eyle Sözlerimi.

Yorum

İslâmiyet ve Şia

[quote author=serdarcan link=topic=18638.msg112410#msg112410 date=1292258244]
          Hoşgeldiniz aramıza
          [/quote]

gayet hoş buldum teşekkür ederim.
          HER GÜN AŞURA
          HER YER KERBELA

Yorum

İslâmiyet ve Şia

Rahmet ve selam uzerine olsun ey alidemir kardeş

Yorum

İslâmiyet ve Şia

[quote author=Musavi link=topic=18638.msg112415#msg112415 date=1292279692]
              Rahmet ve selam uzerine olsun ey alidemir kardeş
              [/quote]

amin. cümlemizin inş.
              HER GÜN AŞURA
              HER YER KERBELA

Yorum

İslâmiyet ve Şia

lisanı beliğ , hitabeti kavi kardeşime bende hoşgeldin der muhabbetlerimi sunarım.

Yorum

İslâmiyet ve Şia

kardeşimizin biraz işi çıktı sanırız kendini özletti..

Yorum

İslâmiyet ve Şia

[quote author=Qom_u_aşk link=topic=18638.msg118301#msg118301 date=1297610549]
                    [/quote]

Yorum

İslâmiyet ve Şia

[quote author=ebri baran link=topic=18638.msg118165#msg118165 date=1297452152]
                      lisanı beliğ , hitabeti kavi kardeşime bende hoşgeldin der muhabbetlerimi sunarım.
                      [/quote]

[quote author=Elmeddin link=topic=18638.msg118318#msg118318 date=1297612451]
                      [quote author=Qom_u_aşk link=topic=18638.msg118301#msg118301 date=1297610549]
                      [/quote]
                      [/quote]
                      Tevekkülle elde edilen sırlar; bir tek yakîn haddini bilenlere mahsustur.

Hakikî Şialarımız da yakîn sınırını koruyanlardır, ki onlardan «Allah'ın varlığı sayesinde hiçbir şeyden korkmamaları»nı bekleriz!

İmam Cafer-i Sadık (a.s)

Yorum

İslâmiyet ve Şia

layık olmasam da teşekkür ederim
                        HER GÜN AŞURA
                        HER YER KERBELA

Yorum

İslâmiyet ve Şia

nerelerde kaldınız kardeşim.. sempozyumda görüşecektik nasip olmadı sanırız.. ondan sonra göremedik sizleri.. inşaAllah her şey yolundadır..

Yorum

İslâmiyet ve Şia

abi kusuruma bakmayın bu ara çok yoğunum. netede pek giremiyorum.
                            bi ara görüşelim hakkaten

selam ve dua ile
                            HER GÜN AŞURA
                            HER YER KERBELA

Yorum

İslâmiyet ve Şia

Rabbim işlerinizi yoluna koysun.. ve dirlik düzen versin.. sıkıntılarınızı gidersin.. Ehlibeytin hatırına İmam-ı Zaman a.f. eliyle...

Allahumme Salli Ala Muhammed ve Al-i Muhammed ve Accil Ferecehum..

Yorum

YUKARI ÇIK
                              Çalışıyor...
                              X