Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Nasıl Şii Oldum-34 / Ebri Baran

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Nasıl Şii Oldum-34 / Ebri Baran

hamd ALEMLERİN RABBİNE(CC)selat ve selam AZİZ PEYGAMBERE(SAA) ve PAK EHLİNE(AS) olsun.tüm kardeşlerimi muhabbetle hasretle kucaklar,bismillah diyerek sözlerime başlarım.

sadakat denilince akla sıddık ebubekir,adalet denilince ömerül faruk, edeb ve haya denilince osmanı zinnureyn gelir idi çocukluğumuzdan beri.evde babamızdan,dışarda arkadaşlarımızdan ,okulda hocalarımıza varıncaya dek.öyleki mescidlerde ,camilerde dahi bu böyle idi.

camilerimizde bile derec derece tasnif edilmişti. en sağda ALLAH(CC) hemen yanında MUHAMMED(SAA) onun hemen yanında ebubekir az ötede ömer ve osmanın levhaları. eh en sonunda kendine yer ayırdığımız ali ve 2 evladı hasan hüseyn.nereye gitsek sıralama böyle idi.

bu gün şimdiki halimle sünni kardeşlerime soruyorum,gerçekten sıddık kim idi? canını aziz peygambere(saa) feda edip yatağına yatanmı?kafasına peygamberi(saa) öldürmeyi koyanlara rağmen. yoksa her fırsatta peygamberden hicret için müsaade isteyenmi?habeşistana hicret müsaade edilince sıddık olan ebubekirde müsaade istemiş,medineye hicret müsaade edilince gene ebubekir gitmek istemiş.

ne enteresandırki ali hep peygamberin yanındadır,onun yeri peygamberin yanıdır zira.canını ortaya koyup mekkede peygamber emanetlerinide muhafaza eden gene alidir.dostlar kendini peygambere feda edenmi sadık ve sıddıktır? yoksa her fırsatta bende gidebilirmiyim diye izinmi isteyen sadıktır sıddıktır?

EL İNSAF,EL İNSAF........ uhutta aziz peygamberin aziz dişi kırılınca kopan o hengamede sadece yanında 6 veya 7 kişi vardı. sadakatli ve sıddık olanlar o günde belli idi. sorarım kardeşlerime ali nerede idi? ömer nerede idi ? ebubekir nerede idi ? osman nerede idi? sadece ali vardı. diğerleri uhut dağına tırmanmakla meşgul idi. huneyn günü ortalık karıştığında aziz peygamberin(saa) yanında 4 kişi vardı.soruyorum şimdi sıddık olan ebubekir nerede idi ? ali nerede idi? yanında gene ali vardı.

NE TUHAF DEĞİLMİ KARDEŞLERİM SIDDIK MEĞER HEP ALİ İMİŞ. aziz peygamber gözlerini kapadığında yanında kim vardı ? ebubekir nerede idi,ali nerede idi? gene ali vardı peygamberin yanında .

Yorum

hakkı batıldan iyiyi kötüden ayırdedene FARUK derler.akla hemen ömerul faruk geliyor haliyle.

abdullah ibni selul denen münafığın cenazesinde oğlunun ricasından ötürü peygamber cenaze namazını kıldırmaya yöneldiğinde ömerül faruk aziz peygamberin yakasından tutacak ve peygamberi silkeleyecektir, kılamazsın bu adamın namazını diye.silkeleyen kişi çünkü faruktur.

halbuki ALLAH(CC) müminlere hucurat suresinde şöyle buyuracaktır:

'Ey iman edenler, seslerinizi peygamberin sesi üstünde yükseltmeyin ve birbirinize bağırdığınız gibi, ona bağırıp-söylemeyin; yoksa şuurunda değilken, amelleriniz boşa gider."

aynı kişi faruk ismini hakedercesine hudeybiye günü aziz peygambere ''sen peygamber değilmisin, bize hac sözü vermedinmi? sen gerçekten peygambermisin? '' diyebilecektir,neden ? çünkü o faruktur der.

gene aynı şahsın farukluğunu isbat ettiği başka bir yer aziz peygamber(saa) in vefat öncesidir. buyurur peygamber'' bana bir kağıt bir kalem getirin ,size öyle bir şey yazayımki benden sonra asla sapıklığa düşmeyesiniz.'' faruk olan ömer '' bu adam sayıklıyor ateşi başına vurmuş''diyerek engel olacaktır peygamberin son isteğine. neden çünkü bu zatı muhterem faruktur.

hilafeti döneminde en az 50 kere 'ali olmasaydı ömer helak olmuştu' diyecek.ama olsun her halukarda o faruktur.

EL İNSAF EL İNSAF...

Yorum

"ANAM BABAM SANA FEDA OLSUN EY ALLAHIN RESULU"

hep böyle derlerdi halbuysaki bu kişler.bize hep böyle öğrettiler. ama maalesef böyle değilmiş. bunlar sadece sözde kalmış. meydanlarda kendini feda eden hep ALİ olmuş.ilimde peygambere kapı olmuş.dünyada ve ahirette kardeş olmuş.biricik kızına koca ,kendisine damad olmuş. yürüyen,konuşan,yaşayan kuran olmuş,hikmetin,sırların merkezi olmuş.aziz peygamberin bizzat nefsi,canı,kendisi olmuş(ali imran 61) musa ile harun neyse oda öyle olmuş peygambere.......................... kandırılmış,aldatılmış,uyutulmuşuz,

ALLAHIM BEN ŞİKAYETÇİYİM MÜMİNLERİ KANDIRANLARDAN. DOĞRULARI BİLİPDE EĞRİLERİ ANLATANLARDAN.HAKKI GİZLEYENLERDEN ŞİKAYETÇİYİM ALLAHIM BİZİ ALİDEN MAHRUM BIRAKANLARDAN.

kardeşlerimi muhabbetle sevgiyle kucaklar hepinizi ALLAHA EMANET EDERİM.

Yorum

kardeş yazılarını düzenledim biraz

paragraf yap ve paragraflar arasında enter'a iki kez bas.. böylece ara açılacak ve görünüm daha iyi olacaktır.

Yorum

Allah (c.c.) bu yoldan ayırmasın kardeşim , ne mutlu size Allah(c.c.)' ın sevdiği kuluymuşsunuz.
            Cümleleriniz okadar etkiliki insanın etkilenmemesi mümkün değil , çok duygulandım. :tesekkur

Yorum

tebrikler kardeşim, Allah yeni tarikinizden ayırmasın.

Bu sözleriniz çok hoş:

sadakat denilince akla sıddık ebubekir,adalet denilince ömerül faruk, edeb ve haya denilince osmanı zinnureyn gelir idi
              ben bunu "İmam Ali'ye karşı VOLTRAN oluşturmak" olarak kabul ediyorum. zamanında çizgi film izleyenler ne demek istediğimi anlamışlardır. hz. Ali karşısına üç kişi ile çıkıp başetmeye çalışmışlar ama gene de olmamış. hatta Allahın kılıcı olarak h. bin velidi de eklemeye çalışmışlar ama o fazla sırıtmış.

Yorum

Hakkı tanıyıp,ve ona tabi olmak ancak temiz fıtratlı,akıl sahibi,basiret sahibi olanlara mahsustur.
                Ehlibeyt mektebine adım atmanız,tabi olmanız rabbim'izin özel bir lütfudur ve herkesede nasip olmaz.
                Hayat hikayenizi ibretle ve merakla takip ediyoruz,mücadeleniz düşünceleriniz ve tespitleriniz ehlisünnet ekolünün içerisine düştüğü hakikatleri net bir şekilde ortaya koyuyor.
                şimdiğe kadar sizin durumunuz gibi hadiselerde ibre hep aynı yönü gösteriyor.
                Ehlibeyt a.s hakikatinin örtüldüğü, perdelendiği, ve anlamının çarpıtılarak farklı manalar yüklenmek suretiğle önem ve gereklilinin alt sıralara itildiği,işlevsiz hale getirildiği,ve sadece gönüllerde kalması gerektiği mantığının hakim olduğunu görüyoruz.
                Buradan yola çıkarak anlıyoruzki hastalık bellidir taşhis konulmuştur.
                Reçetede bellidir reçeteyi yazanlarda bellidir,asıl mesele tedaviyi kabul edip etmemekde.
                rabbim sizi bu yolda aziz kılsın ayağınızı ve ayağımızı bu yoldan saptırmasın mübarek olsun inşaALLAH.

Yorum

[quote author=karahan link=topic=17693.msg107324#msg107324 date=1286860545]
                  [quote author=Velayet_Nuru link=topic=17693.msg107322#msg107322 date=1286841511]
                  Bu tertemiz ehlibeyt yoluna :hosgeldiniz kardeş, hayırlı mübarek olsun.
                  Ehlibeyte komşu olasınız, şefaatleri üzerinize olsun.
                  [/quote]
                  [/quote]

Yorum

[quote author=mirzehan link=topic=17693.msg107424#msg107424 date=1286927666]

Mübarek olsun kardeşim .

Allahumme Salli Ala Muhammed ve Al'i Muhammed
                    ve accil ferecuhum
                    [/quote]
                    “Hüseyin her müminin göz yaşıdır.”

Doğrusu ben Hür’üm
                    Sizleri kılıçtan geçiririm.
                    Ve bu toprakta inen en üstün kimseye yardım ederim.
                    Sizleri öyle öldürürüm ve bu yolda asla şüphe etmem.

Yorum

masaAllah ebri baran kardesimize
                      Allah yolunuza layik, yolun cilesine sevdali ve ahirette nazli masumlara komsu eylesin insaAllah

Ali sevmek kolay degil kardesim, bu kizgin bir atesin üzerinde piserken, atesi sevmeye benzer en kaba tanimla

Rabbim yardimcimiz olsun cümlemizin

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

hamd ALEMLERİN RABBİNE(CC)selat ve selam AZİZ PEYGAMBERE(SAA) ve PAK EHLİNE(AS) olsun. tüm kardeşlerimi muhabbetle hasretle kucaklar,bismillah diyerek söze başlarım. üstad bediüzzamanın sözler eserinin 1.sözü şöyle başlar: HER HAYRIN BAŞI BİSMİLLAHDIR. bizler lavaboya dahi girerken bismillah deriz, çıktığımızdada elhamdulillah deriz. dükkanımızı açarken eve girerken,abdest alırken, kuran tilavet ederken, aracımıza binerken ama hep şunu merak etmişimdir sünni iken : müminin en hayırlı ameli muhakkakki kıldığı namazıdır. neden namazımızda besmele eksik. getirilen kametten sonra tekbirle namaza giriş yaparız, subhaneke için 2.ci bir tekbir getirmeyiz,besmele ile fatiha suresini okuruz, zammı sureyi BESMELESİZ okuruz, evet evet zammı sureyi BESMELESİZ OKURUZ. bana hep enteresan gelmiştir, ALLAH KELAMININ namaz gibi müstesna bir amelinde besmelesiz okunması hep zoruma gitmiştir. işin dahada ilginci sünnilerin nazarında sapık olarak adlandırılan şianın namazı ise tam tersi idi. önce TEKBİR sonra BESMELE ,peşine FATİHA , sonra tekrar BESMELE ,peşine de zammı sure okunuyordu. nekadar ilginç değilmi kardeşlerim, besmelesiz zammı sure okunuyor adıda EHLİ SÜNNET oluyor. SÜNNİ KARDEŞLERİME ARZEDERİM.

Yorum

NAZDAN DEVAM EDELİM..... aziz peygamberin(saa) namazını incelediğimde gördümki o ruküüya giderken hep tekbir getirirmiş, secdeye giderkende tekbir getirirmiş. bizler geçmişte sünniliğimizle iftihar ederdik ama gördümki namazda tekbiri en az olanı bizmişiz.sözün yanında elle getirilen tekbirden bahsediyorum yanlış anlaşılmasın sadece sözlü tekbirden bahsetmiyorum. 17 ye yakın bu hususta sahabeden rivayet okuyunca şaşırdım. şianın namazı bu hususta gene sünnete uygundu. sonra bu insanlar neden namaz mührü kullanıyor diye merak ettim,başladım araştırmaya gördümki AZİZ PEYGAMBER(SAA) secdeyi hep toprağa veya hurma lifine , yaprağına yapmış. sonra hocalarıma ve bu işin ehline yönelttim bu soruyu peygamber(saa) hiç halıya kilime, kumaşa ,kadifeye alnını koyup secdegah yapmışmı? kem, küm , hık , mık tarzı sözler duydum. sapık olan (sünnilerin gözünde) şianın secdesi daha sünni çıktı gene. ve seçtikleri toprağın kerbeladan gelmesi ise daha bi etkilemişti beni. AMELLERİMİ TEKER TEKER İNCELEDİĞİMDE GÖRDÜMKİ BEN SÖZDE SÜNNİ İMİŞİM. AMELDE DEĞİL.

Yorum

birde abdest meselesi aklımı kurcalıyordu , eğer maide suresi 6.cı ayette gerçekten abdest alırken ayaklarımızı yıkamamızmı gerekiyordu. zira sünni alimler bile bu husuta farklı fikirlere sahip idiler. şia nın uygulamasını araştırdım, gördümki onlar yıkamıyorlar mesh veriyorlardı. sonra kendi kendime sordum: EĞER AYAKLAR HAKİKATEN YIKANACAKSA , NEDEN TEYEMMÜMDE MESH VERMİYORUZ AYAKLARA ? SADECE EL VE YÜZE MESH VERİYORUZ. sonra imam Alinin(as) abdest ve teyemmüm tarifini okuyunca gene şiadan yana hakikat tecelli etmişti. abdestte yıkanan uzuvlara ,teyemmümde mesh veriliyordu. abdestte mesh verilen uzuvlara ise ,teyemmümde herhangi bir şey gerekmiyordu. sonra teyemmümle alakalı ayetlere bakınca, HAKKIN BU HUSUSTADA ŞİADAN YANA OLDUĞUNU GÖRDÜM.

Yorum

LÜTFEN SÜNNİ KARDEŞLERİM BU MESELELERİ İNSAF ÇERVESİNDE BİR DÜŞÜNSÜNLER...... bu gecelik bu kadar olsun kardeşlerim. cümlenizi ALLAH(CC)A EMANET EDERİM. Allahümme salli ala muhammedin ve alihi.

Yorum

[quote author=ebri baran link=topic=17693.msg107872#msg107872 date=1287441813]
                                LÜTFEN SÜNNİ KARDEŞLERİM BU MESELELERİ İNSAF ÇERVESİNDE BİR DÜŞÜNSÜNLER...... bu gecelik bu kadar olsun kardeşlerim. cümlenizi ALLAH(CC)A EMANET EDERİM. Allahümme salli ala muhammedin ve alihi.
                                [/quote]

Allah razı olsn

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X