Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Nasıl Şii Oldum-34 / Ebri Baran

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Nasıl Şii Oldum-34 / Ebri Baran

hamd ALEMLERİN RABBİNE(CC)selat ve selam AZİZ PEYGAMBERE(SAA) ve PAK EHLİNE(AS) olsun.tüm kardeşlerimi selamlar muhabbetle kucaklarım.1971 tokat erbaa doğumluyum her ne kadar memleketimi çok iyi bilmesemde.zamanım elverdiğince bugünlere ulaşmamın etaplarını anlatmağa,sizlerle paylaşmağa çalışacağım.çok enterasan,çok heyecanlı olmasada sizlerle paylaşmamın hayırlara vesile olması niyeti ile BİSMİLLAH diyelim.

40 yaşına yanaşmama az bir zaman kala bu yol nasib oldu.vesile olanların tümünü hayırla yadederim.ehli sünnet ailenin 3 numaralı evladıyım 1989 tarihinde samsun imam hatip lisesini bitirdim.cemaat ve tarikat deneyimlerim(önce risalei nur talebesi,menzil nakşibendi sofisi,radikal islam deneyimi)toplamda 25 seneye tekabul ediyor.bu zaman zarfında karşılığını bulamadığım sualler,tatminden uzak cevablar,amellerimdeki tuhaflıklar,mezheblerin farklı hükümlerle dolu olmasına rağmen hepsinin hak olması,yeryüzünde bu denli müslüman katline ve sömürüsüne karşılık neden müminlerin başında bir imamın olmaması,islam devrimini tamamlamış olmasına rağmen neden iran müslüman coğrafyasında dışlanıp itibar görmüyor,imam ALİ(as) aziz PEYGAMBERE(saa)bu denli yakın ve değerli iken,hicretten itibaren yiğitliği meydanlarda devam eden ilim ve hikmetin resul (saa)tarafından tescillenmiş olmasına rağmen neden bu insan ve ailesi madur ediliyor?

madem bu insanlar 'GÖKTEKİ YILDIZLAR'neden bu kadar hata ediyorlar,birbirlerine kılıç çekip kanlarını akıtıyorlar? ve herşeye rağmen bunları yaparlarken nasıl oluyorda sevap kazanabiliyorlar? ALİ HAK İLEDİR,HAK ALİ İLEDİR,ALİ KONUŞAN ,YAŞAYAN KURANDIR,ALİ BENDEN BEN ALİDENİM sözlerine rağmen nasıl oluyorda beni sakifede unutuluyor?cemelde ve sıffinde ona karşı kılıçlar çekiliyor? işte bu ve benzeri çook meselelerde tatminden uzak cevaplar bu günlere ulaşmama vesile oldu.bu gecelik bu kadarı ile iktifa edelim.......

tüm kardeşlerimi tekrar muhabbetle ve sevgi ile selamlarım.

Ynt: vesile olanlardan RABB(CC)im razı olsun.adedimiz kevser olsun İNŞAALLAH

Bu tertemiz ehlibeyt yoluna :hosgeldiniz kardeş, hayırlı mübarek olsun.
    Ehlibeyte komşu olasınız, şefaatleri üzerinize olsun.
    عاشق اگر رنگی از معشوق نگیرد در عشق خودش صادق نیست

Yorum

[quote author=Velayet_Nuru link=topic=17693.msg107322#msg107322 date=1286841511]
      [/quote]

Yorum

[quote author=Velayet_Nuru link=topic=17693.msg107322#msg107322 date=1286841511]
        [/quote]

Yorum

[/quote]

Yorum

Ynt: Nasıl Şii Oldum-34 / Ebri Baran

Saygı değer abim! Başlığınızda ufak bir değişiklik yaptım. Kusura bakmayasınız.

Yorum

[quote author=Murtazaali link=topic=17693.msg107328#msg107328 date=1286862183]
              [/quote]
              [/quote]

Yorum

bu sürecin ayrıntılarını bekleriz inşaAllah çünkü herkesin hemen hemen tüm cemaat deneyimleri sorgulamaları aynı olsa da ikna yolları ve hisleri değişik oluyor. hikayeleri değişik oluyor.

kardeş inşaAllah bu cemaatler arasında dolaşmanız okul yıllarınızda gördüğünüz tuhaflıklar türkiyede din eğitiminin niteliği hakkında bilgi verirseniz kardeşlerimiz için faydalı olur kanaatindeyim..

Sizce neden sünni inanç muaviye tarafına yıllar geçmesine hiç bir menfaatleri kalmamasına rağmen hala daha pirim tanıyor koruyucu bir yaklaşım sergiliyor? Şu an maviyenin kemikleri bile kalmadı. Hala Muaviyeden korkuyorlar mı yoksa gerçekten faziletlerinin olduğuna mı inanıyorlar mı yoksa kaynaklarda onun mühürü mü var..

Yorum

MUAVİYE bir tampon cunku.o giderse sıra oburlerine gelecek

Yorum

hamd ALEMLERİN RABBİNE(CC)selat ve selam AZİZ PEYGAMBERE(SAA) ve PAK EHLİNE(AS) olsun.tüm kardeşlerimi muhabbetle hasretle kucaklar,sözlerime BİSMİLLAH diyerek başlarım.

şuan amasyada yaşıyorum ve esnafım.kardeşlerim bundan yaklaşık 1 sene önce namazlarımda düzenli ettiğim duadan bahsedeyim.

"(ALLAHIM senden taleb ediyorum dinimi bana en güzel en temiz yoldan öğret.aziz peygamberin yolunu,sadıkların yolunu,ikram ve ihsanda bulunduklarının yolunu kısaca sıratı müstakimi bana nasib et.muhakkakki Sen duaları kabul edensin)

tam 6 ay sürdü bu duam.bıkmadım,usanmadım,unutup ihmal etmedim.birgün mağazada oturuyorum,sevdiğimiz bir ağabeyimiz geldi yaşı bizden bi hayli büyük,bana muhterem sana bir kitap getirsem okurmusun? diye sual etti.ama senden bir ricam var bu kitabı okuyup bitireceksin,kızmak okumamak yok.bende o nasıl söz ağabey elbetteki okurum ben inatçı vede taasub sahibi biri değilim elbette okurum dedim.ertesi gün bana getirdiği kitab profosör 1400 isimli bir şahsın ehlibeyt adlı kitabı 4 günde okudum.yaprakları her çevirişimde hayretim vede şaşkınlığım bir kat daha artıyordu.

anlatılanları kabullenmekten öte ya gerçekten doğruysa deyip kendi kendime deyip duruyordum.sonrasında nehcul belağa isimli kitabı getirdi.işte aradığımı bulmuştum.merakım hergeçen gün artıyor,iştahım daha fazla kabarıyordu.

derken kemal kılıç isminde meslek dersi (din) hocası müşterimiz masada duran nehcul belağa isimli kitabı görünce sordu.bu kitabı kim okuyor?biraz zorlu kitabdır? deyince ben okuyorum kıymetli hocam ,anlaşılmasıda söylediğiniz gibi hiçde zor değil neticede ihl mezunuyum hepsini anlamasamda büyük bir kısmını anlıyor vede keyif alıyorum dedim.arzu edersen bende kitab getirebilirim deyince,EYVALLAH hocam iyi olur dedim peşinden 'nasıl hidayete erdim' adlı eser,bu kitab da müthiş keyif vermiş suallerimin cevablarını birbir buluyordum sanki.kemal hocam bak kardeş bu kitabın sana çok fazla faydası olmaz(prof 1400 ehlibeyt) seni gerçek menzile ulaştırmaz sana ben daha fazla istifade edeceğin kitablar getireceğim dedi ve kitablar ardı ardına gelmeğe başladı.

tuhafdır beni mağazada kitab okurken görenler önce tebrik ediyor sonrasında ne okuyorsun muhterem deyib kitaba bakıyorlar sonrasındada cin çarpmış gibi suratlarını buruşturup aman kardeş aman dikkat et kendine mazallah başına bi hal gelir sende sapıklardan olursun diyerek kardeşçe uyarıyorlardı.ben ise gayet sakin ve tatlı bir üslup ile dert etmeyin kimin ilmi ameli hakikatse o galip gelsin meraklanmayın diyordum.

ilk yaptğımşey namazımı değiştirmek oldu.artık namazlarımdan daha fazla keyif alıyor daha fazla faydasını görüyordum.artık ben biliyordumki RABBİM dualarıma icabet etmişti.

ELHAMDULİLLAHİ RABBİL ALEMİN derken bir başka diyordum.kardeşlerim bu yolda daha çok yeniyim yolun başındayım.eğer acemiliğimden,bilgisizliğimden ötürü bir kusur hata işlersem şimdiden hakkınızı helal edin.dualarınızda banada yer verin.biraz ara vereceğim müsaadenizle.....

Yorum

hamd ALEMLERİN RABBİNE(CC)selat ve selam AZİZ PEYGAMBERE(SAA) ve PAK EHLİNE(AS) olsun.

amiyane bir söz vardır kardeşlerim:ne şiş yansın nede kebap.ashabın hepside gökteki yıldızlar gibidir,birbirlerine kılıç dahi çekseler,birbirlerinin haklarını hukuklarını gasb edseler dahi,hatta birbirlerine hutbelerde lanet etseler dahi,nasul oluyordu bu iş anlamıyordum.hepside birbirlerinden kıymetli hepside birbirlerinden faziletli idiler bana çok tuhaf geliyordu.bana dostlarımdan biri lanet edecek,yolumu kesecek hertürlü hakkımı gasbedecek,beni ortadan kaldırmayı düşünecek vede bunlar benim dostlarım olacak?

bu işte bir çapanoğlu olmalıydı.benim nezdimde dostlarım benden kıymetlidir,hizmetinde iltifatında ikramında en alasını onlar hakeder.kılına dahi zarar gelsin istemem dostlarımın kardeşlerimin.elimdeki ekmeği bölerim fazla kısmını kardeşime verir,az kısmını kendime reva görürüm.ben kıt aklımla dostluğu kardeşliği böyle tarif ederim.madem sahabeler kardeş idi,nasıl oluyorda bu zıtlıklar oluyor,öyle ya dile kolay koskoca sahabe bunlar.hata yapmalrı mümkünmü? ve çok tuhaftır hep hata yaptıkları ,kılıç kuşandıkları,ortadan kaldırmak istedikleri ALİ oluyordu.

kardeşim sen iyisimi bu türlü sorular sorma,NE ŞİŞ YANSIN NEDE KEBAP.sünni zihniyetin üstesinden gelemediği en zor mesele bunlar.topyekün hepsi kusursuzdu,masumdu,hikmetli kişilerdi demek işin içinden basit metodla sıyrılmak daha kolaydı.öyle ya sonunda günaha girmek,haddi aşmak vardı.biz kiiiiiiiiiiiim sahabe efendilerimiz kim?kurcalamamak lazımdı. gadiri humu,beni sakife avlusunu,uhutu,hayberi,huneyni,fedek meselesini,cemeli,sıffini,kerbelayı.biz öğrenciliğimizde dahi ders kitablarında hatta meclis sohbetlerinde hep bu telkin ile eğitim aldık.

önce temeli şöyle atıyorlar :SAHABE EFENDİLERİMİZ ŞEREFLİ İTİBARLI BAHTİYAR İNSANLARDIR.hatta sahabe halkasından en zayıf olan vahşi bile hazret idi.hepsininde dokunulmazlığı vardı.edebli ve dikkatli konuşmak lazım idi.hepsinden istisnasız ALLAH RAZI OLSUN demek lazım idi.yani sizin anlayacağınız karantinaya alınmışlardı.ehli sünnetin problemi bence bu kardeşlerim.kimseye dokunamayınca biryerlere varmanız mümkün değil.

kardeşlerim hepinizi muhabbetle kucaklar,ALLAHA(CC) EMANET ederim...fırsat buldukça paylaşımlarım devam edecek.

Yorum

yazılarınızı takip ediyorum, Allah razı olsun çok güzel anlatıyorsunuz ama paragraf ve satır araları bırakmadığınız için bizim gibi yaşlıların okuması zor oluyor Onlara da dikkat ederseniz memnun oluruz.
                        selam ve muhabbetle
                        عاشق اگر رنگی از معشوق نگیرد در عشق خودش صادق نیست

Yorum

Mübarek olsun kardeşim .

Allahumme Salli Ala Muhammed ve Al'i Muhammed
                          ve accil ferecuhum
                          Allah, geçimsiz efendileri olan bir adamla, yalnız bir kişiye bağlı olan bir adamı misal olarak verir. Bu ikisi eşit midir? Övülmek Allah içindir, fakat çoğu bilmezler. (Zümer 27)

Yorum

[quote author=mirzehan link=topic=17693.msg107424#msg107424 date=1286927666]

Mübarek olsun kardeşim .

Allahumme Salli Ala Muhammed ve Al'i Muhammed
                            ve accil ferecuhum
                            [/quote]

Yorum

allahuekber
                              allahukber
                              allahuekber
                              gözümüz gözünüz aydın olsun

ne kadar büük bir ihsana kavuşmuşsunuz:rabbim duanıza icabet etmiş,milyarların içinde sizi seçmiş ve sizi kendine yakın eylemiş hidayete kavuşturmuş
                              maaşallah bu bölüm gittikçe çoğalıyor
                              inşaallah mektep içinde vahdetle başlayarak ümmetçe vahdete çoğalarak kavuşuruz tez zamanda
                              ehli beyt a.s. şefaatçiniz olsun
                              vesselam
                              "eğer sıffinde engellenebilseydi cansız kuranın mızraklanışı o zaman kerbelada mızraklanmazdı canlı kuranın başı"

Yorum

YUKARI ÇIK
                              Çalışıyor...
                              X