Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Nasıl Şii Oldum - 31 \ islam-devleti

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Nasıl Şii Oldum - 31 \ islam-devleti

allahuekber
    allahuekberallahuekber
    islam devleti kardeş rabbim ilminizi arttırsın sizi ve bizleri dosdoğru müslümanlardan eylesin inşaallah
    mektebimize hoşgelmişsiniz
    şu yukarda ismini vermek istemediğiniz tarikat bana arkadaşımın anlattıklarını hatırlattı.
    nakşıbendi tarikatında tövbe seansı varmış ve sonra tarikata girebiliyormuşsun ilginç olan ve insanların sorgulamadan kabul etmelerine şaştığım hususta namazdan sonra yerinden kalkmadan devamlı şeyhini düşünecekmişsin şimdi yüzü karşımda cart curt...
    namaz ibadeti sadece allaha yapılan bir ibadetken onun en sevdiği bile düşünmek varken neden şeyhi düşüneyim diye bir allah kulu sorgulamıyormu ya?
    kadiri tarijkkatından biir gençle tartıştık ki onun durumu daha vahim:allaha ulaşmak için aracı gerek bizleri şeyhimiz ulaştıracak
    -allaha ulaşmak için senin kalbin yeter şeyhe aracıya ne gerek var
    -peygamberimiz bile aracı ile allaha ulaşmış o cebrail
    -ama cebrail bir öğretici değil sadece bir ulak
    -hayır o öğretici
    -peki madem öyle sana bir soru evet yada hayıır tek cevap ver.peygamberimiz allahın en sevgilisi ve en üstünü iken aracı ile allaha ulaşıyor senin şeyhin ise aracısız allaha ulaşıyor:söyle bakalım senin şeyhin peygamberimizden üstünmüdür?
    bıu soruya hayır diyemedi...
    işte tarikatlerin gerçek yüzü tam tamına budur
    evet demedi ama hayırda demedi kıvırdı kaba tabiriyle sonrada çirkefleşti.
    tarikatlar allahın resulünü küçük düşürüp şeyhlerini ondan üstün kılan fitne toplulukları...
    "eğer sıffinde engellenebilseydi cansız kuranın mızraklanışı o zaman kerbelada mızraklanmazdı canlı kuranın başı"

Yorum

Arkadaşlar Konuyla alakası olmadığı için burdan itibaren yapılan yazışmaları Münazara bölümüne taşıdım:

http://www.velayet.com/index.php?topic=17716.0

Yorum

Selamun Aleykum.

;
        Murtaza Mutaharrinin ilk okuduğum kitabı Kerbela Ve İmam Hüseyin adlı kitaptı. Çevirisini Hasan Kanatlı hocamız yapmış idi.Bu kitap bana çok ağır gelmişti, okuyordum ama çok derin manalar gizli idi bu kitapta ve Murtaza Mutaharrinin benim için mükemmel bir yazar olduğunu anlamıştım.

Ardından İnsan-ı kamil isimli kitabını okudum. Bu kitabı okuduğum zaman inanin ki dört duvarı gülistana çevirdim, ve gerçek İmam Ali'yi bu kitaptan öğrendim.İçimdeki Ali'ye gitme bak ördekler bile ağıt yakıyor diyordum. İmam Ali yi o anda çok benimsedim ama o yinede benim için, Ehlisünnet inancım için dördüncü olmak zorundaydı.

Nehcul Belagayı okumamıştım, arkadaşım şöyle söyledi; Nehcul Belagayı okumaya başlamadan önce şu kitabı oku. İsmi "Nehcul Belaga Üzerine" yazarı Murtaza Mutaharri idi. Okumaya başladım. Ve Nehcul Belagayı bir an önce elime almak istedim, bir an önce o dünyaya girmek o Mübarek İmam'ı anlamak , Psikolojisini yaşamak ve dört duvar odamda Ali olmak istiyordum.

Nehcul Belaga okumak için kolları sıvadım, Abdulbaki Gölpınarlının çevirisi olan Nehcul Belagayı değil, Kadri Çelik'in çevirisi olan Nehcul Belagayı aldım, çünkü bunu tavsiye etmişlerdi.

Bilgisarım tam o zamanlar bozulmuştu, tamire gönderdim, 2 haftası var dediler, o da en az 2 hafta.

Odamda Bir ben birde Nehcul Belaga vardı...

Herzaman saat gece 2 , 3 ve 4 idi. Yalnızlıkta okuyordum. O dünyaya iyice girdim iyice yoğunlaştım. Her hutbede ağladım, İmamın her feryadında içim yandı...

Dayanamıyordum, ağlamaklı gecelerim hergünü buldu. Nefesim acıyor dedim. Sensiz yaşamak istemiyorum. feryadını hergün hissediyorum Ey Ali dedim.

Odada çok dolanıyordum,ruhum çok özlüyordu İmam'ı... Nehcul Belagayı Gurerul Hikemi okumak istemiyordum artık. Herhutbede göz yaşı vardı.

Gurerul hikem'i biraz okuyup yatmak istedim. Abartmak istemedim bu sefer , yani sadece ondan biraz okuyup uyumak istedim. Sayfayı açtım ve şu sözle karşılaştım; Beni bir Dağ bile sevse musibete uğrar. Sözü okuyunca gözlerim çok doldu. Hemen yatağıma geçtim yorganı çektim üstüme. Göz yaşlarım bu sözle akmaya başladı.

Ve ben anladım ki İmam-ı Ali Aleyhisselam benim kahramanım.

Bak Aşkınla ettim geceleri gündüz
        Sen benim Kahramanımsın kusursuz
        Meğer sensiz bir can taşıyormuşum ruhsuz
        Zülfikar bakışınla erit, yok et, kölen et beni

devam edecek...

Yorum

a.s
          devamını merakla bekliyorum
          son mesajınız beni ağlattı.
          rabbim, Hz. Ali (as) sevgisini işle yüreğimize.....
          Allaha emanet olun...
          Aşksızlara verme öğüt, öğüdünden alır değil.
          Aşksız adem hayvan olur, hayvan öğüt bilir değil. / Yunus Emre

Yorum

kardeşim, Allah seni Rasulullahın s.a.a ve kardeşi Alinin a.s şefaatine nail etsin.

Yorum

"Gurerul hikem'i biraz okuyup yatmak istedim. Abartmak istemedim bu sefer , yani sadece ondan biraz okuyup uyumak istedim. Sayfayı açtım ve şu sözle karşılaştım; Beni bir Dağ bile sevse musibete uğrar. Sözü okuyunca gözlerim çok doldu. Hemen yatağıma geçtim yorganı çektim üstüme. Göz yaşlarım bu sözle akmaya başladı.

Ve ben anladım ki İmam-ı Ali Aleyhisselam benim kahramanım.

Bak Aşkınla ettim geceleri gündüz
              Sen benim Kahramanımsın kusursuz
              Meğer sensiz bir can taşıyormuşum ruhsuz
              Zülfikar bakışınla erit, yok et, kölen et beni
              "

Allah razı olsun İslam Devleti kardeşim.. kim demiş radikal sünniler duygusuzdur.. işte onları şia yapan bu hep ertlenip biriktirilmiş duygularıdır.. İşte bu ruhtur. hangi kitaptaydı bilmiyorum sanırım Nehcu'l-Belağa'da idi. Ali a.s.'ı tanıtıyordu bana o hali hatırlattı haliniz:

(hafızamdan yazıyorum yaklaşık anlam) Ali a.s. öyle hayatın bir yanından tutmuş biri değildi. Geceleri abid gündüz mücahid misali. Zannedersin ki o gece en derin mistik irfani melekuti alemin piri iken cihaddan anlamaz siyasetten habersizdir. Oysa gündüz görsen kılıcından daha taze kan damlamaktadır. Tam bir kahraman ve mücahittir."

İşte kardeşim ben de yıllar yılı bu hayatın iki yönünü tam olarak yansıtan Peygamberin ekolünü arıyordum. Evet siyasi alanda olanca kahraman siyasi radikal irfani sufi manevi alanda da olancak derin olancak maneviyatı yüksek gözü yaşlı bir ekol.. Sünnilerde sufilere gitsem tamam kitaplarında da olsa mana aleminde iyi derinler irfani boyutları çok iyi nefis terbiyesi ruh tezkiyesi diyorlar. Ama siyasete geldi mi sanki dinin siyasi yönü yokmuş sanki o yönü kafir zalim ve tağutlara emanet etmişçesine ilgisiz ve vurdumduymaz oluyorlar.

radikal müslümanlara ya da siyasi müslümanlara bakıyorsun onlarda da manevi alan yok dua yok hayatın deruni boyutu yok.. kaba saba menfaatçi insanlar.. siyaseti çıkarları için kullananlar... Ya da ...

Elhamdülillah Ehlibeyt mektebi tam olarak işte her alanda İslamı doğru şekilde günümüze taşıyan bir mektep. Öyle manevi boyutu bayraklaştırmış diğerlerinden ayrılımış tasavvufi guruplar yok burda. Herkes dua ediyor herkes göz yaşı döküp nefis terbiyesiyle uğraşıyor diğer yanda herkes siyasi konuları biliyor imamet inancı tevella teberra gibi dinin ilkeleri nedeniyle tağutları ve zalimleri tanıyor ve onları dost edinmiyor..

Elhamdülillah...

Yorum

Nasıl Şii Oldum - 31 \ islam-devleti

Allahın izniyle devam edeceğim değerli arkadaşlarım kardeşlerim. Unutmayın ki sizler herzaman aklımda kalbimde ve düşlerimdesiniz. Şia yolu öyle bir yoldur ki çilelidir ama insana huzur veren bir çiledir.Şia olduğum için öyle mutluyum ki bunu uzun yazılarımdada göreceksiniz kardeşlerim. Tekrardan sizleri çok sevdiğimi söylemek istiyorum.

BENİ BİR DAĞ BİLE SEVSE MUSİBETLERE UĞRAR -HAZRETİ ALİ (ALEYHİSSELAM)

Yorum

YUKARI ÇIK
                Çalışıyor...
                X