Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Nasıl Şii Oldum - 31 \ islam-devleti

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Nasıl Şii Oldum - 31 \ islam-devleti

Selamun Aleykum.

Aslında benim İslami eğilimimden az çok bahsederek konuya girmek istiyorum. Aile ortamım hep Komünist, onun için Allahla uzaktan yakından alakaları yok. İnsanda mecburen Komünist oluyor. Sisteme ve kişilere faşist demekten kendilerini alamıyorlar. Tabi benim ailem Komünist desem bile mecburen CHP ye oy veren bir aile. Memleketim Pkklılarla doldu hep. Sırf bu yüzden ben atalarımın yurdunu birkez dahi olsun gidip göremedim.Ben ilk liseye geçtiğim zaman İslami eğilimim başladı , ilk önceleri Hakikat yayınevinin o ebedi saatlerini ve diğer kitaplarını okuyarak başladım. İçimde bir eğilimden ziyade haykırış oluştu. Ailemden bir kişi dahi namaz kılmıyordu, düşünün 100 kişilik aileden bir ALLAhın kulu namaz kılmıyor. Aslında namaz kılıp kılmamak konusunda tereddütte kaldım. Çünkü ailem namaza o kadar karşı ki anlatamam. Mecburen gizli bir şekilde namaz kılmaya başladım. Daha duaları bile doğru düzgün bilmiyordum. Okuya okuya öğrendim. En yakın arkadaşım Şia mezhebine mensuptu, bana bazı kitaplar vemişti o zamanlar ilk okuduğum Şia kitabı Merakim Şirazinin İnançlarımız adlı kitabı idi. beğenmiştim açıkcası ama tartışmaya birkere olsun girmedim. Girmek istemedim, çünkü aramıza nifak girecekti. O yüzden uzak durdum tartışmadan. Ben o kitabı 2004 yılında okumuştum ve Aşkın velayeti filminide o zamanlar izlemiştim.

İlk namaz kılışımı unutamam , kendimi devrim yapmış gibi hissediyordum. Gururluydum. Kendime seccade ve tesbih aldım hemen. Ve namaz benim ilacım olmuştu. Aileme açıkca söyledim ben bunları. Benim radyobaycanla ilgili anım
    ise, sırf Yaşar Topkaya ve Mehdi Aksuyu dinliyorum diye babamdan dayak yemiştim. 17 yaşındaydım, çok ağır gelmişti bu. Şiileri dinliyorum diye değil Dini bir program olduğu için dayak yemiştim. Ama uslanmadım.

Yıl 2003 te Irak savaşı patlak verince Mukteda Sadrı babam tebrik ve takdir ediyordu, çünkü tek direnen o idi. Ki ben öyle biliyordum. Ve Mukteda Sadrın yaralanmasıda Sünni Şii herkesi üzmüştü o zamanlar. Bunu çok iyi hatırlıyorum. Birden Mukteda sadr direnişi kesince ben Ayetullah Sistani ve Mukteda Sadr Hakkında İşbirlikçi korkak damgası vurmuştum. Allah affetsin ben,. Ve ondan sonra Şia herzaman bana İşbirlikçi ve Korkak geldi.

Birşeyler çok eksikti bende, hemde çok. Ben bu sefer inanın ki aradığımı tarikatlerde bulmaya çalıştım. İsmailağa cemaatine baağlı bir dergahta Kuran dersleri alamaya başladım. Herzaman lafları Efendi hazretleri şöyle yaparı efendi hazretleri böyle yapardı gibi laflardı. Açıkcası Hadisle pek alakaları yoktu. Cüppeli ahmetin Rabıta isimli kitabını ve Ruhul Furkan tefsirini azda olsa okuyunca bu cemaatin bana göre olmadığını anladım. Ondan sonra zaten herzaman halimi hatrımı soran abi beni bir daha ne aradı nede sordu.

Dershaneye gittiğim zamanda bir başka tarikata mensup bir kantinci abimiz vardı. Ruhi açlığımı ona bahsettim.Böyle böyle çok şey anlattım. Dedi bu akşam sohbet var gidelim. Dedim tamam. Neyse bu tarikata girmek istiyor musun dedi? evet dedim. Tövbe alma diye bir adetleri vardı, bu tarikatın burada ismini söylemeyeceğim. Tövbe aldıktan sonra O şeyhin vekillerinden birinin anlattıkları beni resmen bunalıma soktu ve ben inanın ki 1 hafta boyunca İnançsız yaşadım. Anlattıkları aynen şu; Ahirette nekir ve münker adlı iki sorgu meleği gelince onlar Rabbin kimdir diyecekler sen cevab veremeyeceksin ve Şeyhimiz Rabbim Allatır de diyecek diyorlardı. ve Rabıta yapmanın nasıl birşey olduğunu orada dahi iyi anladım. O kantinci abimize bunların şirk ve küfür olduğunu söyleyemiyordum çünkü kendimden korkuyordum. ondan değil. Dershaneye gidince kantinci abimizle değil konuşmak , onun yüzünü dahi görmek istemiyordum.Çünkü bu tarikatten uzak durmak istiyordum. ve içimde şu sorular vardı bunları söyleyemedim;

Şeyhinizin ilmi tahsili nedir?

Şeyhinizin yazmış olduğu kitaplar nelerdir?

Şeyhiniz neden sohbet etmiyor?

Şeyhi eleştirmek küfür müdür?

Bu soruları sormak çok istedim soramadım.

Benim asıl kendimi buluşum Yoldaki İşaretler adlı kitapla oldu . Seyyid Kutubu okuyunca ben Tağut , Demokrasi , Milliyetçilik gibi kavramları tanıdım. Ondan sonra ideolojim resmen Selefi bir duruş oldu. Oy vermenin küfür olduğunu, Başı açık okumanın küfür olduğunu ve en önemlisi demokrasiyi savunmanın küfür olduğunu söylüyordum. Mevdudi Hasan el benna gibi alimleri okuyunca iyice kendimi buldum ve işte aradığım inanç budur dedim...

İslam ülkelerinde yaşanan olaylar her müslüman gibi benide üzüyordu, cihada giden arkadaşlarım çoktu. Onlara gitmeden önce parada vermiştim. Çok iyi insanlardı, Kuran ve Hadisten başka kaynakları olmaması beni cezbenden şeylerdi.

Ben bunları yaşayınca zaten Türkçeye çevrilmiş çok Şia kitap okumuştum. Özellikle Sünni iken Sırf Muhsin Kıraatinin Emri Maruf ve Neyhi anil münker adlı kitabını okuyunca sigarayı bırakmıştım. Sapkınlardanda yararlanmak gerek diye düşünüyordum.

İbn Teymiyyenin kitaplarını okumaya karar vermiştim, İbn teymiyye Ebubekir Ve Ömerden başka birşey söylemeyn bir alim olduğunu o zamanlarda söylemiştim ama siz bunu söylerseniz eğer sizi Şia sapık sen ne bilirsin gibi ithamlarda bulunurlardı. İmam ibn teymiyye Hz Aliden bir söz söylediği zaman Hz Alinin ağazından Ömerin ilmini övmekten bahsederdi. El munteka eserini okuyanlar az çok bilir. Ben onu yıllar önce okudum. Ve bir Şiinin bu iddialarına kolaylıkla yanıt verebileceğini o zamanlardan bili,yordum. Ama o zmanlar sornum bu değildi, sorunum islami idi. İslam dünyasında Filistin , afganistan , çeçenistan gibi yerlerin ancak cihadla kurtulabileceğine artık kesin bir gözle bakıyordum. Ve Allahtan başka hüküm koyan kimsenin olmadığını kendime ve çevreme söyledim. Ve demokrası şirk ve küfürdür dedim.

Devam edeceğim...

Ynt: islam-devleti

Maşallah! İslam Devleti kardeşim Sizin için hep en başından beri bunu hissetmiştim. Allah yolunuzu açık etsin. İnşaallah bu yolda daha güzel daha verimli hizmetlerinize tanık oluruz.

Yorum

Ynt: Nasıl Şii Oldum - 31 \ islam-devleti

ALLAHUEKBER IKI DOSTUMUZ AYNI ANDA... VE IKISIDE SELEFI KOKENLI.ÇOK ŞÜKÜR.KUTLUYORUM KARDEŞ SENİ.

Yorum

Allah (c.c.) razı olsun islam-devleti kardeşim;
        Bu güzel içten cümleleri görünce duygulanıyor insan,sizlerin bu mektebe kazanılmasında emeği geçen herkeze çok teşekkür ediyorum.
        Bu yazdığınız yazılar çok değerli ,eminimki sizin gibi bu süreçden geçen bir çok arkadaş için yol gösterici olacaktır , aynı duyguları yaşatacaktır.
        Allah (c.c.) ilminizi artırsın inşallah , bizleri doğru yoldan hak yoldan ayırmasın inşallah.

Yorum

Allahu Ekber

Islam devleti kardeşim, hoşgeldin. Rasulullahın s.a.a Ehli Beytinin a.s yoluna. Allah mübarek eylesin, Allah bizleri hakka hidayet eylesin.

devamını merakla bekliyorum kardeşim. selam ve her zaman yüzünün ve kalbinin gülmesi duası ile.

Yorum

Allah mübarek eylesin kardeşim. Allah(cc) Peygamberinin ve onun ehl-i beytinin nazarına mahzar kılsın inşAllah.
            Dünyada ziyaretlerini ahirette şefaatlerini nasib etsin.

Allah, geçimsiz efendileri olan bir adamla, yalnız bir kişiye bağlı olan bir adamı misal olarak verir. Bu ikisi eşit midir? Övülmek Allah içindir, fakat çoğu bilmezler. (Zümer 27)

Yorum

Elhamdulillah,barekAllah
              Ben şuna inananıyorum; eğer bir insan hakkı hakkikati ararsa her nerede olursa olsun mutlaka bulur,o bulamasa bile hak onu bulur.
              Bu ise Allah'ın c.c özel lütfuna mazhar olanlara mahsustur.
              sizlere; bu mektebi tanımak ve velayeti kabul etmek Allah'ın özel bir lütfudur diye düşünüyorum.
              islam devleti kardeşim;sizi canı gönülden tebrik ediyorum.
              Rabbimiz iman ettikten sonra ayaklarımızı dosdoğru yolunda sabit kılsın inşaAllah...

Yorum

[quote author=mirzehan link=topic=17404.msg105814#msg105814 date=1285590741]
                Allah mübarek eylesin kardeşim. Allah(cc) Peygamberinin ve onun ehl-i beytinin nazarına mahzar kılsın inşAllah.

[/quote]

Yorum

[quote author=sebzivar link=topic=17404.msg105830#msg105830 date=1285596750]
                  [quote author=mirzehan link=topic=17404.msg105814#msg105814 date=1285590741]

[/quote]
                  [/quote]
                  De ki: «İstediğinizi yapın; Allah, peygamberi ve mü’minler yaptıklarınızı görecektir. Sonra hepiniz, görülmeyeni ve görüleni bilen Allah'a döndürülecek­siniz. O size, yaptıklarınızı bildirecek­tir.»
                  (Tevbe Suresi 105)

Yorum

Devamını merakla bekliyorum...
                    Çok mutlu haberler alıyorum bu aralar )
                    Allah daha çok etsin, hidayetinizi artırsın hayırlı ilimler versin.
                    "Biz aşkı neynevada öğrendik hani o ihanet diyarında zulme meydan okuyarak baş kaldıran kızıl güllerle."

Yorum

Sahip olduğum o Selefi duruş herzaman bana haksızlığa karşı boyun eğmemeyi ve zalimlerle asla ve asla beraber olmamayı emrediyordu. Bu inancı taşıdığım zaman herzaman bu ahlaka sahip olmayı söylüyorlardı. 4 halifeninde meşru olduğunu anlatıyorlardı ve ben o zamanlar hülafai raşidin zamanlarını günlük gülistanlık zannediyordum.

Ozaman en yakın arkadaşımla bir tartışmaya girmiştik. İmam İbn Teymiyyenin şu sözü yüzünden ; "Bir yahudi yada hristiyanın kestiği eti yerim ama şia-rafizinin kestiği eti asla yemem" ben bu sözü doğru bulduğumu söylemiştim ve aramızda tartışma çıkmıştı. Fazla tartışmayı büyütmek istemedi ama büyütseydi tartışma alevlenecekti ve bende alevlenmek istedim biranda.

Bu sahip olduğum adaletsizliğe karşı olan Selefi duruş ; Zalim bir imamın arkasında namaz kılmayı yasaklıyordu. Vede Tağudi bir devletten maaş alan imamların arkasında namaz kılmayı yasaklıyordu. Ama Abdullah Bin Ömer yani Hazreti Ömerin oğlu: Zalim ve kafir olan Yezidin arkasında namaz kılıyor buda yetmezmiş gibi Zalim-i Haccac diye meşhur olan o kafirin arkasındada namaz kılmıştı. Ve ben bunları gördüğümde bir anda tramva yaşadım. Bir anda bu inançtanda soğumaya başlıyordum. Hocalarıma söyledim ; Böyle bir durum var, zalimin arkasında namaz kılıyor Abdullah bin ömer ve yezid gibi haccac gibi mervan gibi adamlara biat ediyor , Hz Ali gibi Allahın aslanına biat etmiyor o kafir hükümdarlara biat ediyor dedim.

Sakin ol dedi ; onların kafir olduklarını nerden çıkardın dedi. Dedim Hirre vakasını yapan ve Kerbelada Resuluulahın oğlunu öldürenler nasıl kafir olmaz. Dedi ki bana Yezid kerbela vakasına üzülmüştür vede tarihte bazı şahıslar bu olayı onun üstüne atmaya çalışmışlardır. Böyle deyince iyice sinirlendim ve şunları dedim; Hadi diyelim Kerbelada suçu yok, peki Hirre vakası . O kadar kadının ırzına geçilmeler ve binlerce müslümanları öldürmeler bunlarda mı yalnış. Bunları deyince biraz kaçamak cevap vererek, hata yapmıştır belki ve tövbe etmiştir dedi. bende birşey söylemedim çünkü söylenecek bir tek kelime kalmamıştı vede tövbe ederek herşeyin bağışlanacağını uman bir anlayış benim için uygun değildi.

Ben bu yüzden asla ve asla Seyyid Kutub Mevdudi, Hasan El Benna gibi Selefi alimleri suçlamadım.Çünkü onların şahıslarla işi yoktu zihniyetlerle işi vardı.

Bunları bana söyleyen şahıs daha önceden şunları söylemişti bana ; Biz Ehlibeyt dostuyuz Emevi dostu değil. Abdullah bin abbas, ebu zerr, selman, ammar, abdullah bin ömer , ebu eyyup gibi sahabelerden hadis nakletmişizdir.

Abdullah bin ömer gibi birinin Ehlibeyt dostu olduğunu düşünürsek biz tarihten anlamıyoruz demektir.

İlişkilerimin hepsini kestim onlarla, hattımı değiştirdim. Bunları yaşadığım zaman velayet.com a üyeydim zaten.

Arkadaşımdan kitap istedim. Daha çok okumak için. Ayetullah Murtza Mutaharri nin kitaplarını verdi. İşte benim için Şia'yı anlama dönemi bu zamana denk geldi.

Murtaza Mutaharri benim yakın dostum olmuştu o andan itibaren...

Devam Edecek...

Yorum

[quote author=zülfikar darbesi link=topic=17404.msg105829#msg105829 date=1285596392]
                        Elhamdulillah,barekAllah
                        Ben şuna inananıyorum; eğer bir insan hakkı hakkikati ararsa her nerede olursa olsun mutlaka bulur,o bulamasa bile hak onu bulur.
                        sizlere; bu mektebi tanımak ve velayeti kabul etmek Allah'ın özel bir lütfudur diye düşünüyorum.
                        Rabbimiz iman ettikten sonra ayaklarımızı dosdoğru yolunda sabit kılsın inşaAllah...
                        [/quote]
                        عاشق اگر رنگی از معشوق نگیرد در عشق خودش صادق نیست

Yorum

Kardeş mücadelende Allah yar ve yardımcın olsun.

Yorum

Allah yolunuzu açık etsin. İnşaallah bu yolda daha güzel daha verimli hizmetlerinize tanık oluruz.
                            Gönülleriniz bir olmadıktan sonra sayıca çok olmanızın bir anlamı yoktur
                            İmam Ali (a.s)

Yorum

[quote author=Velayet_Nuru link=topic=17404.msg106021#msg106021 date=1285702983]
                              [quote author=zülfikar darbesi link=topic=17404.msg105829#msg105829 date=1285596392]
                              Elhamdulillah,barekAllah
                              [/quote]
                              [/quote]

Yorum

YUKARI ÇIK
                              Çalışıyor...
                              X