Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Nasıl Şii Oldum - 27 / Musavi

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Nasıl Şii Oldum - 27 / Musavi

sagolun zulfıkar darbesi gulsum ve mırzehan kardeşlerim.Allah hepınızden razı olsun

Yorum

[quote author=ehlibeytin_izinde link=topic=14080.msg84536#msg84536 date=1274950497]
      Elhamdülillah...

kardeş neredensiniz nasıl bu kitaplara ulaştınız neden bunların uydurma olabileceğini şianın bidat ehli olduğunu düşünmediniz..

terkettiğiniz sünniliğin nesi eksikti eksik mydi ki başka kaynaklar aradınız, ya da bunların şii kaynakları olup sünni olmadığını görünce neden reddetmediniz??

Bu konular bir çok kardeşin asla aşamadığı noktalar:Biraz açarsanız faydalı olur kanaatindeyim..

gelişiniz bizi çok sevindirdi...
      [/quote]

Yorum

[quote author=Elmeddin link=topic=14080.msg87701#msg87701 date=1275892905]
        [quote author=ehlibeytin_izinde link=topic=14080.msg84536#msg84536 date=1274950497]
        Elhamdülillah...

kardeş neredensiniz nasıl bu kitaplara ulaştınız neden bunların uydurma olabileceğini şianın bidat ehli olduğunu düşünmediniz..

terkettiğiniz sünniliğin nesi eksikti eksik mydi ki başka kaynaklar aradınız, ya da bunların şii kaynakları olup sünni olmadığını görünce neden reddetmediniz??

Bu konular bir çok kardeşin asla aşamadığı noktalar:Biraz açarsanız faydalı olur kanaatindeyim..

gelişiniz bizi çok sevindirdi...
        [/quote]

sii kitaplarındaki hadislerin tumune sunnı kaynaklarında da baktım.izaten sahabelerın yıldız mısalı olmadıgını bılıyordum.hepsını sunnılerın kaynaklarından da teyıt ettim.
        [/quote]

Yorum

şia lık ve sünnilik tartışmalarına anlam veremiyorum. Bunlar sadece kuffar a malzeme cıkarıyor.

Hak yol ve batıl yoldan bahsediliyor; sonuçta hepimiz hak dine inanıyoruz? Bunlar çok boş konular, ben müslüman olan herkesin inancına saygılı olunması gerektiğine inanıyorum. O yüzden herkes,ben şiiyim ben sünniyim demeden biz müslümanız demeli!

Yorum

[quote author=oflu61 link=topic=14080.msg88137#msg88137 date=1276096291]
            şia lık ve sünnilik tartışmalarına anlam veremiyorum. Bunlar sadece kuffar a malzeme cıkarıyor.

Hak yol ve batıl yoldan bahsediliyor; sonuçta hepimiz hak dine inanıyoruz? Bunlar çok boş konular, ben müslüman olan herkesin inancına saygılı olunması gerektiğine inanıyorum. O yüzden herkes,ben şiiyim ben sünniyim demeden biz müslümanız demeli!
            [/quote]
            Hoşgeldin kardeş aramıza kendini tanıtsan da sizi tanısak ve eğer istersen buna gerek varmı yokmu diye sohbet etsek..bu tartışmaların sebebini konuşsak ondan sonra karar verseniz..
            ALLAH'ım Bütün Güzel Sözler Sana Söylemekle Güzeldir,Kırık Dökük de Olsa Kabul Eyle Sözlerimi.

Yorum

öğrenciyim yaşım 19, bence kimsenin birbirine düşmesine gerek yok. Sizce nedn gerek var?

Yorum

[quote author=oflu61 link=topic=14080.msg88143#msg88143 date=1276097018]
                öğrenciyim yaşım 19, bence kimsenin birbirine düşmesine gerek yok. Sizce nedn gerek var?
                [/quote]

hoş geldin kardeşim

nasılsın ne var ne yok tüm oflular gibi sen de oflu olmakla gurur duyuyor olmalısın..

birbiirimize düşmüş gibi mi görünüyoruz?

çok mu?

Yorum

İyiyim Allah'a şükür. Sizleri sormalı?

Oflu olmak tabiki de gurur verici.

Ortadoğudaki şii,sünni kavgalarını bilmiyor gibisin? Ben müslüman olmaktan gurur duyuyorum mezhebimden dolayı değil.

Yorum

[quote author=oflu61 link=topic=14080.msg88148#msg88148 date=1276098372]
                    İyiyim Allah'a şükür. Sizleri sormalı?

Oflu olmak tabiki de gurur verici.

Ortadoğudaki şii,sünni kavgalarını bilmiyor gibisin? Ben müslüman olmaktan gurur duyuyorum mezhebimden dolayı değil.
                    [/quote]
                    canım benim biz burda islamın özünü konuşuyoruz..biraz zahmet çekip ihtilaflı konulara göz atacak olursan gerçeği görüp sende katılacaksın bu sohbete..

herşey senin gördüğün kadar düşündüğün kadar açık ve net değil..

sana bir örnek vereyim sende aklınla mantığınla cevap ver..

19 yaşındayım diyorsun sana göre hz peygamber hata yaparmıydı yapmazmıydı..?

hata yapardı dersen nerde hata yaptı da bir başkası düzeltti.?

hata yapmaz o aleme örnek olarak gönderilen peygamberdir dersen sana karşı gelenler olacaktır..

yani burda yanlış bilinenleri tartışıp konuşuyoruz..sadece yazılanları okulak için bu tür siteler kurulmadı..tartışma konuları oluyor ihtilaflı konular oluyor ki insanlar okusun araştırsın doğruyu bulsun..müslümanım demekle iş bitmiyor araştırmak öğrenmek müslümanın birinci vazifesidir..

evet kardeşim sana göre hz peygamber hata yaparmıydı yapmazmıydı.?
                    ALLAH'ım Bütün Güzel Sözler Sana Söylemekle Güzeldir,Kırık Dökük de Olsa Kabul Eyle Sözlerimi.

Yorum

hz peygamberin hata yaptığını düşünmüyorum. Bunu sorgulamakta yanlış olsa gerek. Peygamberimizin davranışları Allah tarafından rahmetlendiriliyordu. Zira yanlış konularda vahiy gelmiyormuy du? O(s.a.s) yaşamı boyunca hataya değer birşey yapmamıştır. O(sas) alemlere Allah tarafından bir rahmettir.

Yorum

EY INSANLAR SIZE IKI EMANET BIRAKIYORUM KURAN VE EHLIBEYTIM BUNLARA SARILDIKCA SAPITMAZSINIZ.

BEN BURDA YAZAN O HADİSE GORE YAŞAMAMIZ GEREKTIGINE INANIYORUM.GERÇEK İSLAM UDUR.

Yorum

[quote author=oflu61 link=topic=14080.msg88158#msg88158 date=1276099329]
                          hz peygamberin hata yaptığını düşünmüyorum. Bunu sorgulamakta yanlış olsa gerek. Peygamberimizin davranışları Allah tarafından rahmetlendiriliyordu. Zira yanlış konularda vahiy gelmiyormuy du? O(s.a.s) yaşamı boyunca hataya değer birşey yapmamıştır. O(sas) alemlere Allah tarafından bir rahmettir.
                          [/quote]
                          bak işte sen diyorsun hata yapmaz peygamber..ama birileride kalkıp yok kardeşim hata yapardı ve o hatasınıda ikinci halife ömer düzeltti derse sen bunun aksini ispat etmek için elindeki delilleri kaynakları yazmazmısın yani doğrunun ortaya çıkması için çaba sarfetmezmisin.

Yorum

[quote author=oflu61 link=topic=14080.msg88137#msg88137 date=1276096291]

[/quote]

Dönüp dolaşıp aynı yere gelmiyelim, müslümanın birbirinin düşüncesini alt etmeyle değil; zalimi,küffarı nasıl alt edeceğini bilmesi lazım.

Senin ne düşündüğün önemli değil , müslümanlığı idrak etmen önemli benim için.

Yorum

müslümanlık ne?

Yorum

kısaca islamın 5 şartıdır. Bana bunları sormanın amacı tartışmaya sokmaksa dönüp dolaşıp aynı yere geleceğimizden eminim.

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X