Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Nasıl Şii Oldum - 27 / Musavi

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Nasıl Şii Oldum - 27 / Musavi

[quote author=ehlibeytin_izinde link=topic=14080.msg84810#msg84810 date=1274996947]
    [quote author=mecal link=topic=14080.msg84805#msg84805 date=1274996700]

Baldır ise, Kuvvet-i Hüviyyete işarettir... Allah'ın Hüviyetinin izharıdır...
    [/quote]

Allah bunu sınavın olmadığı ahirette mi gösterecek açıp da...
    [/quote]

Hak ve Hakikatin izharıdır... Bu, Allah'ın Ez-Zahir esmasının bir sonucudur...
    ''Senin hakkında ne düşünüyorsam, Allah bana 10 mislini versin''

Yorum

Yokluk bir şey mi...?

Yorum

ıyıde hadıste yokluk demıyor bulut dıyor ve ustu hava altı hava dıyor o zaman nasıl yokluk olsun

Yorum

bir o hadise bak bulutlu olana.birde imam Ali as nin su sozlerine

Hamd Allah'a; sonradan O'na bir hâl târî olmaz ki âhır olmadan önce evvel olsun, bâtın olmadan önce zâhir bulunsun; O, zevâli olmamak üzere her şeyden evveldir, her şeyden âhır, O'ndan başka birlikle vasfedilen her şey azdır, kimsesizdir; üstün denen her varlık zebundur, âcizdir; kuvvetli denen, zayıftır, kuvvetsizdir; bir şeye sâhip denen, köledir, kuldur. O'ndan başka her bilgi sahibi, bilgisini başkasından elde etmiştir; O'ndan başka her gücü yetenin, gücü yeter de, yetmez de. O'ndan başka her duyan, hafif sesleri duymaz da; çok yüce seslerse kendisini sağır eder, uzaktan söylenenleriyse işitmez de. O'ndan başka her gören, gizli renklere, latîf cisimlere karşı kör olur, görmez de. O'ndan başka her görünen görünmemeyi beceremez de; her görünmeyen, görünmeyi başaramaz da. yarattığını, kudretini sağlamak yüzünden, zamanın sonundan korkmak yönünden, bir benzerinin yardımını dileyerek, bir eşinin emeğini isteyerek, yahut yaptığını istemeyen bir zıdda üstünlük göstererek yaratmamıştır. Fakat bütün yaratıklar, O'nun yarattıklarıdır; O'nun lütfüyle gelişip yetişmededirler; kullardır; O'na karşı alçalmadadırlar.[15]

Eşyaya hulûl etmez[16] ki ordadır densin; eşyâdan ayrı değildir ki aykırıdır, ayrıdır denebilsin. yaratmak ağır gelmez O'na; yarattığını tedbîr ve tasarruf, yormaz O'nu. Hüküm ve takdirinde şüpheye düşmez; takdiri yerindedir, bilgisi tamdır, muhkemdir, emri mutlaka yerine gelir. Azâb eder, kahreder; ama gene de bağışlaması, lütfü umulur. Nimetler verir, lütuflar eder; ama gene de azâbından korkulur.
          nehcul belaga

Yorum

Güzel kardeşim, Allah'ın Vechi derken de Allahın Sıfatları yada Zatı kast edilir... Neden direkt, Allahın Zatı denmiyor da yüzü deniyor...?

(Sabah, erken kalkacağımdan izin istiorum...İnşallah yarın devam ederiz...Allaha emanet olun...)

Yorum

peki kardeş goruşmek uzere.

Yorum

gecenlerde, yaninda ehlibeytten bahsedebildigim bir kisi ile sohbet ederken, onlarin acilarini dile getirirken, aklima beni cok etkileyen bir ezgi geldi, Sabahat akkiraz'in seslendirdigi bu ezginin sözleri beni her zaman cok etkiler ve aglatir....bir kita'sinda "o gün ola göreydim, yezit düseydi dara, siratta seyredeydim, gecer iken o yana" sözleri gecti, ah dedim, bir de ben göreydim o nasipsizin halini, düsün ki, hz. Hüseyn'in can düsmani, acaba onun hali nasil olur vs. vs.

hanimefendi demesinmi "Rabbim yardimcisi olsun"
                o an ki ruh halimi tahmin edemezsiniz, tarifi mümkün degil
                bu insanlar yezite rahmet dileyebiliyor, muaviyeyi müctehid ilan edip hazret diyebiliyor, As'in ogluna büyük komutan diyebiliyorsa, bunu herhalde Allahin kitabindan, Resulün sünnetinden ögrenmediler.... akledene bu kadari yeter de artar bile

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

peygamber torununu oldurmek basıt bırseymıs gıbı konusuyorlar sahabeye laf soylemeyelım dıye ehlıbeytin katlı normal bırsey oluyor sanki.haşa

Yorum

Anlattıklarımızı masal dinler gibi dinliyorlar da ondan maalesef kalbe vicdana indirgemiyorlar.Yüzeysel

ZALİMLER İÇİN NE GÜZEL YERDİR CEHENNEM

Yorum

Kardeşim hoşgeldiniz aramıza, ne güzel olay keşke daha da ayrıntılı yazsaydınız. 5 senedir şüphe içinde olmanız ne güzel. Artık bolca Sünnilerin baskılarını karşı taraftan görebileceksiniz ve onların hakaretlerine katlanmanız gerekecek. Sonra da her geçen gün doğru tercih yaptığınız için şükredeceksiniz eminim. Allah tüm engelleri kolayca atlatmanızı sağlasın İnşaAllah ve doğru yoldan ayırmasın.

Bu arada baldır nasıl bir tabirdir. İnanamıyorum açıkçası...
                      Akıllının cahile şaşırmasından daha çok cahil akıllıya şaşırır (ve onun davranışlarına hayret eder).‏

Yorum

Gülistan gerçekten çok ilginç bi olay yaşamışsın. evet bu sünnilerin Ehlibeyte ne kadar uzak onların çilesi ve acısına ne kadar ilgisiz ve görmemezlikte olduklarını gösterir. bu bizim için çok büyük bir olay ama sünniler için normal. ve çok bulunur böyleleri sünniler arasında malesef...

Rabbim lanetlik yezidi affetmediği gibi bu cühelaları da affetmesin.. görsünler nasılmış Ehlibeyti hafife almak. Bu nimetten sorgulanmayacaklarını sanıyorlar..

"Sonra da andolsun ki o gün nîmetlerden soruya çekileceksiniz." Tekasür 8.

bu ayet üzerine hangi imam ve hangi mezhep kurucusu ile tartıştı bilmiyorum ama tartışmayı hatırlıyorum. İmam a.s. soruyor sünni lidere:

burdaki nimet nedir. diyor (türkçedek bir çok mealin verdiği gibi) her çeşit dünya nimetidir. İmam buyuruyor: Sen zengin birinin verdiği bir nimeti sonra da sorgulasa başına kaksa o zengin için ne düşünürsün? iyi düşünmem diyor. Peki Allah verdiği dünya nimetlerini neden başa kaksın ki diyor. bunun üzerine sünni lider nedir o zaman burdaki nimet diye sorunca İmam a.s.: bu biz imamlarız. Allah bize itaat edip etmediğinizi sorgulayacaktır.. buyuruyor..

bunlar ehlibeytten sorgulanmayacaklarını sanıyorlar... ama görecekler... Rabbim bizim bu sorgudan kolayca çıkmamızı nasip etsin.. Ehlibeyt nimetini hakkıyla tanıyanlardan ve şükrünü eda olan onlara itaat ve onları tanıtmayı yapanlardan eylesin...

Yorum

bana mesaj atılmış senıde etkılerıne almışlar diye ben kımsenın etkısıne gırmedım kendım ogrenıp şii oldum.ama tam tersine sunni oluşum hep birilerinin etkisiyle olmuştu.Ama ehlibeyt mektebine tamamen delillerle gectim.Apacık deliller ile.Birisi sunu diyebilirmi peygamber hanefi mezhebine uyun demiş veya şafiye.Dedigim gibi 5 senedir zaten bu 4 mezhebi red ediyordum.

Bazıları: “Mezheplerdeki farklılıklar ufak tefektir, biri namazda elini bağlar, biri salar. Şehirlerde olana Hanefi, köylü olana Şafi uygundur. Dolayısıyla tüm bu ihtilaflar rahmettir...” gibi izahlarla farkları ufak tefek göstererek, mezhepleri sorgulanamaz kılmayı istemekte, halka taklitçiliği yutturmaktadırlar. Oysa mezhebin birinin öldürülmesini emrettiğini biri sadece dövüyor, bir mezhebe göre helal, diğerine göre haram oluyor, birinin farz bildiğini, diğeri farz bilmiyor. Yani mezhepler helalleri, haramları ayrı birer dine dönüşmüş vaziyetteler. Mezhep imamı dilediği hadisi seçerek, nasih mensuh ile oynayarak, hadisleri keyfince yorumlayarak; Kuran’ın da, uydurmalarla dolu hadislerin de üstüne çıkmaktadır. Din, mezhep imamının bakışına göre şekillenmiş, oluşturulmuş oluyor. Ayrılığın iyilik, rahmet olduğu Kuran’a aykırı bir mantıktır ve uydurma bir hadisten gelmektedir.

Hanefiye gore haram olan birşey şafiye helal oluyor.Olacak iş mi bu ?

Yorum

Rabbim sizi bu yoldan ayırmasın.
                            Ehl-i Beyt yolu en güzel yoldur, bunu ancak giren anlar.
                            En azından 4 tane yol yokki hangi birinden gitsem acaba diye düşünelim (!)
                            Hamd olsun.

Bende hadisleri okuduğumda Peygamber'e ( s.a.a.) yakıştıramadığım hadislerle karşılaşıyordum. Bir hata olmalı diye düşünüyordum, mezhepleri araştırmaya çalışıyordum, vs. sonra işte doğruyu gördük, bulduk.
                            Bu doğruyu gösteren Rabbime ne kadar şükretsem az.

Son sorduğunuz soru daha evvel kardeşlere soruldu fakat bilindiği gibi ihtilaf rahmettir üzerine göre işlendi. Daha da konu büyüdü ama pek bir yere gelinmedi.

Daha nelerle karşılacaksınız Şii, Şia olduğunuz için.
                            Bunlar dediğim gibi güzel engeller aslında.
                            Daha evvelde demiştim yine diyorum imam Ali'yi (a.s. ) bir dağ sevse o bile musibete uğrar.

Selam ve dua ile...
                            "Biz aşkı neynevada öğrendik hani o ihanet diyarında zulme meydan okuyarak baş kaldıran kızıl güllerle."

Yorum

[quote author=Musavi link=topic=14080.msg84884#msg84884 date=1275040784]
                              bana mesaj atılmış senıde etkılerıne almışlar diye ben kımsenın etkısıne gırmedım kendım ogrenıp şii oldum.ama tam tersine sunni oluşum hep birilerinin etkisiyle olmuştu.Ama ehlibeyt mektebine tamamen delillerle gectim.Apacık deliller ile.Birisi sunu diyebilirmi peygamber hanefi mezhebine uyun demiş veya şafiye.Dedigim gibi 5 senedir zaten bu 4 mezhebi red ediyordum.

Bazıları: “Mezheplerdeki farklılıklar ufak tefektir, biri namazda elini bağlar, biri salar. Şehirlerde olana Hanefi, köylü olana Şafi uygundur. Dolayısıyla tüm bu ihtilaflar rahmettir...” gibi izahlarla farkları ufak tefek göstererek, mezhepleri sorgulanamaz kılmayı istemekte, halka taklitçiliği yutturmaktadırlar. Oysa mezhebin birinin öldürülmesini emrettiğini biri sadece dövüyor, bir mezhebe göre helal, diğerine göre haram oluyor, birinin farz bildiğini, diğeri farz bilmiyor. Yani mezhepler helalleri, haramları ayrı birer dine dönüşmüş vaziyetteler. Mezhep imamı dilediği hadisi seçerek, nasih mensuh ile oynayarak, hadisleri keyfince yorumlayarak; Kuran’ın da, uydurmalarla dolu hadislerin de üstüne çıkmaktadır. Din, mezhep imamının bakışına göre şekillenmiş, oluşturulmuş oluyor. Ayrılığın iyilik, rahmet olduğu Kuran’a aykırı bir mantıktır ve uydurma bir hadisten gelmektedir.

Hanefiye gore haram olan birşey şafiye helal oluyor.Olacak iş mi bu ?
                              [/quote]

demek aklın yolu birmiş.. ben de aynı şeyleri diyordum ve hala da diyorum.Ben hiç bir şiiyle tanışmadan şii oldum..

eğer dedikleri gibi bizi şiiler kandırabiliyora kanacak bir yapımız vardır demek ki o zaman buyrun siz kandırın. yeniden sünni yapın.. hadi bakalım?...

var mı cesaretiniz doğru sözlüyseni hadi bakalım inanıyorsanız buyrun yapın bunu. Ama asla yapamazsınız yapamayacaksınız öyleyse hiç olmazsa yalan söylediğinizi bize kandırılmış diye iftira attığınızı itiraf edin yoksa yakıtı taş ve insanlardan olan cehennem ateşinden sakının...

bizden duyurması...

Yorum

27 yaşındayım bu yaşa kadar sunnilerle beraberdim.Hatta fethullah gulen evlerinde kaldıgım da oldu 20 yılda onlar kandıramadı da ıkı gunde bir kac şii mi kandıracak.Ben kendi okudugum kitaplarla inandım ve bunlar apacık ve pek cogu sunni kaynagında da geciyor.

Birde şu var Ali haklıydı ama muaviye haksız degildi gibi insanın aklına zarar bir kavramı nasıl kabul edeyim.17 000 den fazla ınsanın oldugu savaşlara ya onlar ictihat etmiş sevab almışlar nasıl diyeyim ? Ali hak iledir dedigi halde Ali ile savaşanlara nasıl hak diyeyim ? seksen yıl Aliye kufredenlerin yolunda nasıl gideyim ? Peygamber oglunu olduren Yezide biat eden insanların naklettigi hadislere ve bu insanların alimlerinin olusturdukları mezheplere nasıl inanayım ?

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X